Σχετικά με τη λειτουργία και τους στόχους της κοινότητας - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 54 FirstFirst ... 4567816 ... LastLast
Results 76 to 90 of 802
    Originally posted by Empneustns
    αν καποια μελη δεν αποφασισουν να κραταν λιγο τα νευρα τους,την ειρωνια τους και να ειναι σαν μανιασμενοι ταυροι σε υαλοπωλειο ετοιμοι να επιτεθουν σε οποιαδηποτε κριτικη καλοπροαιρετη η μη τοτε θα συνεχιστουν τα ιδια.
    ολοι παραπονιουνται για την κατασταση που εφτασε το φορουμ αλλα αν δουμε ποιοι γραφουν τις τελευταιες βδομαδες στα θεματα θα βρουμε 10 το πολυ ατομα καθως ολοι οι υπολοιποι βαριομαστε να καταναλωσουμε τον χρονο μας σε βλακωδεις αντιπαραθεσεις.
    Βεβαια αυτο εχει σαν αποτελεσμα νεα μελη που ερχονται να μην παιρνουν βοηθεια απλα να βλεπουν να μαλωνουν στα θεματα τους.
    ακομα σημαινει πως ουσιαστικα καποια απο αυτα τα 10 ατομα ειναι που εχουν φερει την κατασταση εκει που ειναι και ειμαι σιγουρος πως αν αυτα τα ατομα διορθωθουν θα επανελθει η ταξη.μεχρι τοτε ολα τα αλλα ειναι λογια της χαλιμας.
    εμπνευστης η επιθεωρητης?
    εμμεσα αστυνομευση ζητας ....
    πως θα κανει ο αλλος την προβολη του ελευθερα για να δεις που πρεπει να του συμπαρασταθεις ?
    αν δεν εγραφε η πανικουλα το θεμα με τον πρωκτικο ερωτα
    πως θα καταλαβαινα εγω τι γνωμη εχει για την χρηση του προφυλαχτικου ?
    Δες το εμπνευστη απλα !
    Ενα θεμα δεν νοιωθεις την αναγκη να το διαβασεις ...
    Γιατι πρεπει σωνει και ντε να το κανεις ?

Administrator
    Καλησπέρα και από μένα,
    ίσως η πιο σημαντική διαφορά που βρίσκω ανάμεσα στη δική μου τοποθέτηση και στην τοποθέτηση αρκετών μελών
    είναι ότι κάποια μέλη ζητούν περισσότερο έλεγχο, παρεμβάσεις, ακόμη και αποφάσεις από τη μεριά της διαχειριστικής ομάδας,
    ενώ εγώ προσπάθησα να ζητήσω ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή περισσότερη συμμετοχή \"στην ατμόσφαιρα του φόρουμ\" από τα ίδια τα μέλη.

Η ιδέα του ελεγκτή και ενίοτε του δικαστή δεν μου ταιριάζει. Η ιδέα της ευθύνης του εαυτού και άρα της αυτορύθμισης είναι για μένα μια πάρα πολύ σοβαρή έννοια που με αγγίζει προσωπικά και αν για κάποιους φαντάζει ουτοπική έως αστεία τότε προφανώς έχουμε διαφορετική αντίληψη του εαυτού και της πραγματικότητας.
    Δεν τίθεται θέμα σωστού και λάθους, τίθεται απλώς θέμα διαφορετικής ματιάς στα πράγματα.
    Προφανώς και τίποτα από τα δύο δεν αποτελεί πανάκεια και άρα προβλήματα μέσα στην μικροκοινωνία του φόρουμ θα υπάρξουν σε κάθε περιπτωση.
    Η επιλογή λοιπόν της διαχείρισης μέχρι στιγμής στηρίζεται σε αυτή την ιδέα και αν ξαναμιλήσω γι αυτό, θα αρχίσω να αισθάνομαι γραφικός, αν δεν έχω γίνει ήδη. Σέβομαι ωστόσο ότι αυτό επιδέχεται διάφορες ερμηνείες και ότι για κάποιους/πολλούς αυτή η επιλογή μοιάζει με αδυναμία διαχείρισης.

Πριν πολλά χρόνια, ούτε που μπορούσα να φανταστώ πως θα ρθει μια μέρα που αντι να ασκώ μόνο το επάγγελμα μου, θα βρεθώ να έχω μπροστά στην οθονη του υπολογιστή μου μια σειρά από κουμπάκια διαχείρισης που λένε
    \"διαγραφή χρήστη\", προσωρινός αποκλεισμός χρήστη\" διαγραφή μηνυμάτων\" κτλ.

Δεν απαιτεί περισσότερο από 1 δευτερόλεπτο να τα πατήσω ούτε ζητά χρόνο περισσότερο από αυτόν που διαθέτω για το φόρουμ. Θέλω να πω πως είναι πανεύκολο να ΑΣΚΩ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ/ΕΛΕΓΧΟ. Δεν απαιτεί τίποτα περισσότερο από αυτό που ήδη κάνω στο φόρουμ, δηλ. να διαβάζω ότι γράφεται/συμβαίνει εδώ μέσα.

Ακόμη κι όταν καθυστερώ να διαβάσω ή να παρέμβω, πάλι, εάν έστω και χρονο-καθυστερημένα διέγραφα χρήστες και μηνύματα, τότε θα έμεναν εδώ μέσα 50 φιλήσυχοι άνθρωποι και άλλοι 50 συμμορφωμένοι άνθρωποι και όλα θα ήταν ήρεμα.

Είναι όμως αυτό το είδος της κοινωνίας που αναζητούμε εδώ μέσα?

ΥΓ1. Weird, αν κάτι με ενοχλεί, το λέω. Το ίδιο κάνεις και συ, το ίδιο οφείλουμε να κάνουμε όλοι. Αισθάνθηκα όμως έκπληξη όταν διάβασα πως θεώρησες το μήνυμα μου κακοποιητικό και υποτιμητικό. Δεν ξέρω τι να σχολιάσω και δεν ξέρω τι βλέπεις στη συμπεριφορά μου που εγώ αδυνατώ να δω.
    Αυτά λοιπόν που με ενόχλησαν ήταν τα επίμονα μηνύματα για παρεμβάσεις, από μέλη που είχαν μεγάλη συμμετοχή στις συγκρούσεις που έλαβαν χώρα εδώ μέσα.
    Με ενόχλησε η εύκολη κριτική από ανθρώπους που νοιάζονται αλλά ταυτοχρονα δεν λένε να βάλουν το χεράκι τους να βοηθήσουν στο να επανέλθει ένα καλό κλίμα.
    Με ενόχλησε η αποποίηση ευθυνών εμπλεκομένων μελών και το νίψιμο των χεριών, το αναπαυτικό κάθισμα στην πολυθρόνα του σαλονιού προς αναμονή του μπαμπά που πρέπει να ρθει να βάλει σε τάξη τα παιδιά που παρεκτράπησαν.

ΥΓ2. Κανένας, πόσο παραπάνω όσοι έχουν μερίδιο ευθύνης στον σαματά που έχει δημιουργηθεί στο φόρουμ, δεν δικαιολογείται να μου στέλνει προσωπικά μηνύματα ειρωνικά και απειλητικά. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σχολιάσω κάτι παραπάνω επα αυτού και βέβαια δεν σκοπεύω να αποκριθώ σε τέτοια μηνύματα.

ΥΓ3. Ελπίζω το μήνυμα μου αυτό να μην γίνει κόσκινο. Δεν αποτελεί μια ανόητη γενίκευση προς όσους συμμετείχαν με τον τρόπο τους σε αυτό το θέμα. Ισα-ίσα, θέλω να ευχαριστήσω όσους έδειξαν πρόθεση να συζητήσουν και να συμβάλλουν σε μια λύση.
    Το μήνυμα μου, ουσιαστικά ευελπιστώ να εχει συγκεκριμένους παραλήπτες.
    Το φόρουμ αυτό, δεν υποκαθιστά τη θεραπεία με τον ψυχολόγο ή τον γιατρό σας. Απευθυνθείτε σε ειδικό, αν κάνετε σκέψεις που μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες για τον εαυτό σας ή τους άλλους.

με το χερι στην καρδια σου λεω Νικο οτι και να κοβοντουσαν τελειως τα προσωπικα μηνυματα ισως να ηταν καλυτερα για το φορουμ!

Administrator
    Originally posted by πανος12345
    με το χερι στην καρδια σου λεω Νικο οτι και να κοβοντουσαν τελειως τα προσωπικα μηνυματα ισως να ηταν καλυτερα για το φορουμ!
    με το χέρι στην καρδιά... δεν διαφωνώ καθόλου!
    Το φόρουμ αυτό, δεν υποκαθιστά τη θεραπεία με τον ψυχολόγο ή τον γιατρό σας. Απευθυνθείτε σε ειδικό, αν κάνετε σκέψεις που μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες για τον εαυτό σας ή τους άλλους.

Senior Member
    ενδιαφερον το ζητημα που θιγετε και οι δυο. προσωπικα μου ειναι αδιαφορο, αφου πιστευω πώς αν θελει καποιος να επικοινωνησει με καποιον αλλο θα βρει τον τροπο να το κανει.

αλλα πώς θεωρειτε, οτι κατι τετοιο θα συντελουσε στην καλυτερη λειτουργια του φορουμ? Θα ηθελα να ακουσω, μαλλον να διαβάσω την γνωμη σας!
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    NikoD,κατανοώ και τη δύσκολη θέση σου και την απροθυμία μετατροπής και αλλοίωσης του ρόλου σου από διαχειριστή ενός forum ψυχολογικής υποστήριξης σε αστυφύλακα.

Το γεγονός όμως πως απαιτείται ένας έλεγχος των posts στα threads,δεν παύει να ισχύει.Είμαι νέο μέλος,μου έκανε εντύπωση πως μένουν ρατσιστικά σχόλια και αιχμές για την σεξουαλικότητα ατόμων,ή για την κατάσταση της ψυχικής τους υγείας με τρόπο επιτιμητικό,ή άλλοτε,παραινέσεις σε μητέρα να χρησιμοποιήσει καταπότια με λάβδανο.

Εάν εσύ αυτά δεν τα θεωρείς ικανά ζητήματα να θέσουν σε αμφισβήτηση την τακτική της αυτοδιαχείρισης,υπάρχει και η άποψη πως τo moderating είναι απαραίτητο ουσιαστικά σε κάθε forum,ακριβώς ως ένδειξη και απόδειξη πως δεν επικροτούνται τέτοιες τακτικές.
    Όσο τα posts αυτά παραμένουν,δημιουργούν και εντάσεις,καταστρατήγηση της υποστηρικτικής έννοιας του forum και καταδεικνύουν την κατάργηση των ορίων.Δυστυχώς ήδη πολλά threads βρίθουν από χαρακτηρισμούς,αιχμές και προσωπικούς διαξιφισμούς και το γεγονός αυτό από μόνο του έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα και στο χαρακτήρα του forum.Δεν μπορούν τα μέλη να αναλάβουν ρυθμιστικό ρόλο των ορίων,δεν μπαίνουν εδώ γι αυτό,τόσο απλά.

Δεν χρειάζεται οπότε μόνο η αυτοκριτική των μελών αλλά και ο επαναπροσδιορισμός του τι αποτελεί ένα υποστηρικτικό forum.Δεν μπορεί κάποιο μέλος να αποκαλείται ειρωνικά κυρία από άλλο,ενώ είναι αρσενικού γένους και να μένουν τέτοια posts στο έλεος της μοίρας τους με το ευχολόγιο της αυτοδιαχείρισης.

Μία μέση λύση,όχι μπαναρίσματος,αλλά στη λογική της προτροπής/προειδοποίησης ενός μέλους πως το post του θεωρήθηκε υβριστικό/ρατσιστικό/επιθετικό,θα ήταν νομίζω υπενθυμητική των όρων χρήσης του forum και ένα βήμα τουλάχιστον προς τη διευθέτηση ζητημάτων.

Mε κάθε σεβασμό και ειλικρίνεια.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    AΠO THN ΣTIΓMH ΠOY ΔEN ΘEΛEIΣ NA AΛΛAΞEI H TAKTIKH ΔIAXEIPIΣHΣ TOY ΦOPOYM IΣΩΣ TOTE H ΛYΣH NA EINAI H ΠIO ENEPΓH ΣYMMETOXH ΣAΣ KAΘΩΣ H ΠAPOYΣIA ΣAΣ KAI MONO MΠOPEI NA EINAI AΠOTPEΠTIKH ΣTHN ΔHMIOYPΓIA KAYΓAΔΩN
    Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια

http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI

Senior Member
    Νίκο, γράφεις :
    \"ΥΓ1. Weird, αν κάτι με ενοχλεί, το λέω. Το ίδιο κάνεις και συ, το ίδιο οφείλουμε να κάνουμε όλοι. Αισθάνθηκα όμως έκπληξη όταν διάβασα πως θεώρησες το μήνυμα μου κακοποιητικό και υποτιμητικό. Δεν ξέρω τι να σχολιάσω και δεν ξέρω τι βλέπεις στη συμπεριφορά μου που εγώ αδυνατώ να δω.
    Αυτά λοιπόν που με ενόχλησαν ήταν τα επίμονα μηνύματα για παρεμβάσεις, από μέλη που είχαν μεγάλη συμμετοχή στις συγκρούσεις που έλαβαν χώρα εδώ μέσα.
    Με ενόχλησε η εύκολη κριτική από ανθρώπους που νοιάζονται αλλά ταυτοχρονα δεν λένε να βάλουν το χεράκι τους να βοηθήσουν στο να επανέλθει ένα καλό κλίμα.
    Με ενόχλησε η αποποίηση ευθυνών εμπλεκομένων μελών και το νίψιμο των χεριών, το αναπαυτικό κάθισμα στην πολυθρόνα του σαλονιού προς αναμονή του μπαμπά που πρέπει να ρθει να βάλει σε τάξη τα παιδιά που παρεκτράπησαν.\"

Νίκο, κι εγώ αυτό προσπαθώ να κάνω, να λέω αυτό που με ενοχλεί. Πιστεύω ότι έχει δημιουργηθεί κάποια παρεξήγηση.
    Το μήνυμά μου, εμπεριέχει μέσα του τους χαρακτηρισμούς για ένα πρόσφατο θρεντ που άνοιξε και το οποίο είναι κακοποιητικό και υποτιμητικό.
    Αυτό στο οποίο αναφερόμουν, ήταν ένα από τα θρεντ που θεωρώ τα από τα πιο μελανά στοιχεία στην ιστορία του φόρουμ, όπου δύο μέλη χλευάζουν εκ του πλαγίου και καυστικά ένα μέλος. ( Αναφέρομαι στο θέμα που άνοιξε με τίτλο the boy who cried wolf). Συμπληρώνω μάλιστα ότι το θρεντ αυτό, σαφώς υποτιμάει τους γράψαντες και ενδεχομένως κακοποιεί ένα άλλο μέλος.
    Αυτό το θρεντ ήταν που ενέτεινε περισσότερο την αγανάκτησή μου, που με έκανε να περιμένω για μια δική σου παρέμβαση, σαν αυτή του τύπου που προλογίζεις στο άνοιγμα αυτού του αξιόλογου και ειλικρινούς θρεντ σου.
    Το μόνο που εξέφρασα Νίκο μου «εναντίον» σου, ήταν η ανάγκη μιας πιο επίκαιρης απόκρισης και παρέμβασης.
    Έργο μάλιστα στο οποίο είμαι με κάθε τρόπο, εφόσον μου το επιτρέπεις, έτοιμη να σε βοηθήσω.
    Από εκεί και πέρα, συντάσσομαι πλήρως με την άποψη της Μαρίνας για τα κακώς κείμενα του φόρουμ αυτήν την περίοδο. Και συμπληρώνω, με αφορμή και τα δικά σου λεγόμενα, ότι το να απευθυνθεί κανείς σε εσένα δεν είναι απαραίτητα ενδεικτικό ότι επιζητά να τηρήσεις μια «πατερναλιστική» στάση απέναντι στο φόρουμ.
    Ούτε και η συνειδητοποιημένη αποχή ταυτίζεται με το κάθομαι στον καναπέ και αναμένω τον μπαμπά. Μπορεί να δηλώνει εναγώνια έσχατη προσπάθεια να ασκηθεί έστω και ειρηνικά πίεση σε μέλη και διαχειριστές, μπορεί να συνοδεύεται από αποστολή προσωπικών μηνυμάτων προς όποια κατεύθυνση κρίνεται απαραίτητο.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα που θέτεις, εάν θελήσεις να γίνεις πιο συγκεκριμένος, θα τα συζητούσα μετά χαράς μαζί σου.
    Δεν θέλω να σε κατακρίνω, δεν είναι αυτή η πρόθεσή μου και δεν έπαυσα ούτε λεπτό να αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για το εγχείρημα που έλαβε πνοή με δική σου πρωτοβουλία. Θέλω όμως να εκφράσω την θέση μου σε μια τόσο δύσκολη περίοδο και να βοηθήσω, στο μέτρο που μπορώ.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Administrator
    Originally posted by RainAndWind

Μία μέση λύση,όχι μπαναρίσματος,αλλά στη λογική της προτροπής/προειδοποίησης ενός μέλους πως το post του θεωρήθηκε υβριστικό/ρατσιστικό/επιθετικό,θα ήταν νομίζω υπενθυμητική των όρων χρήσης του forum και ένα βήμα τουλάχιστον προς τη διευθέτηση ζητημάτων.

Mε κάθε σεβασμό και ειλικρίνεια.
    Rainandwind,
    δεν προσπερνώ το υπόλοιπο μήνυμα σου,
    σχολιάζω μόνο εν τάχει πως αυτό που προτείνεις παραπάνω είναι ίσως το μόνο που κάνουμε σε αυτό το φόρουμ.
    Αυτό που προσπαθώ να πω στον παρόν νήμα είναι πως αν τέτοιες προτροπές/παρεμβάσεις/υπενθυμίσεις γίνονται μαζικά, από πολλά μέλη, ασχέτως αν αυτά φόρουν ή όχι την ταμπέλα του διαχειριστή, τότε εκτιμώ πως το φόρουμ θα έχει τη δυναμική να απομονώσει συγκρουσιακές καταστάσεις.

Senior Member
    Μια ερώτηση μόνο να κάνω. Το θέμα διαχείρισης και αυτοελέγχου αφορά άραγε μόνο όσους έχουν δηλώσει πως πάσχουν??

Όλοι οι τάχα ειδικοί που έχουν μαζευτεί εδώ μέσα χωρίς να έχουν πρόβλημα ή έστω που κρύβουν/ διαφυλάσσουν τα δικά τους προβλήματα αλλά ξέρουν να ασχολούνται τα προβλήματα των άλλων και να δημιουργούν εντάσεις ποιοι είναι άραγε? Ψυχολόγοι? Ειδικοί άλλης κατεύθυνσης? Επιστήμονες? Υποχθόνιοι με άγνοια αλλοφροσύνης? Για εκείνους ισχύουν διαφορετικοί κανόνες?

Μήπως θα έπρεπε να υπάρξει έστω κάποια τυπική αυστηρότητα τουλάχιστον ως προς τον αριθμό nicknames ανά άτομο (IP) και ένας αντίστοιχος συντονισμός/ έλεγχος? Ειλικρινά εκτός της (απο ότι φαίνεται) ελάχιστης παρουσίας ειδικών ο κανόνας που φαίνεται να επικρατεί είναι η ψυχανάλυση του Ναπολέων απο τον Ναπολέων.

Originally posted by Sofia
    ενδιαφερον το ζητημα που θιγετε και οι δυο. προσωπικα μου ειναι αδιαφορο, αφου πιστευω πώς αν θελει καποιος να επικοινωνησει με καποιον αλλο θα βρει τον τροπο να το κανει.

αλλα πώς θεωρειτε, οτι κατι τετοιο θα συντελουσε στην καλυτερη λειτουργια του φορουμ? Θα ηθελα να ακουσω, μαλλον να διαβάσω την γνωμη σας!
    Σοφια ....η πορεια ενος ατομου σε ενα φορουμ δεν ειναι να βρει καποιον για να κανει μαζι του τσατ ! το ακριβως αντιθετο νομιζω οτι ειναι ο στοχος !
    να βγει εξω στον ηλιο! στην πλατεια ....να ακουσει τι λεει ο καθε ενας ....να αφουγγκραστει την κοινη γνωμη και να μαθει να κραταει μονο αυτα που του κανουν του ιδιου , γιατι ο καθε ενας μονος του αναλαμβανει τις ευθυνες του.
    σημερα ομως λειπει η γειτονια , ο καλος γειτονας , με την σωστη και καμμια φορα σοφη φιλικη συμβουλη...
    αυτο κανει ενα φορουμ !
    ενωνει αγνωστους ανθρωπους σε μια εικονικη γειτονια ...

Originally posted by vince
    Μια ερώτηση μόνο να κάνω. Το θέμα διαχείρισης και αυτοελέγχου αφορά άραγε μόνο όσους έχουν δηλώσει πως πάσχουν??

Όλοι οι τάχα ειδικοί που έχουν μαζευτεί εδώ μέσα χωρίς να έχουν πρόβλημα ή έστω που κρύβουν/ διαφυλάσσουν τα δικά τους προβλήματα αλλά ξέρουν να ασχολούνται τα προβλήματα των άλλων και να δημιουργούν εντάσεις ποιοι είναι άραγε? Ψυχολόγοι? Ειδικοί άλλης κατεύθυνσης? Επιστήμονες? Υποχθόνιοι με άγνοια αλλοφροσύνης? Για εκείνους ισχύουν διαφορετικοί κανόνες?
    βινς καποτε υπηρχαν γειτονες και γειτονιες ....
    αυτο κατα καποιο τροπο παει να αντικαταστησει εικονικα αυτο εδω το φορουμ
    θεραπεια η διαγνωση μεσω διαδικτυου δεν μπορει να κανει
    ενα χερι στοργικο , μια καλη συμβουλη ομως ειναι πολλοι ρποθυμοι να την δωσουν ...ψυχολογοι , ψυχιατροι , πυροσβεστες , η νοικοκυρες ....
    γειτονια ...αυτο το νοημα εχει σημερα ...
    αυριο ισως μπορουσε να γινει ενα πραγματικο εργαλειο υποστηριξης του ψυχολογικου προβληματος , αλλα σημερα αυτο ειναι και ετσι πετυχαινει το σκοπο του.

Senior Member
    Originally posted by vince

βινς καποτε υπηρχαν γειτονες και γειτονιες ....
    αυτο κατα καποιο τροπο παει να αντικαταστησει εικονικα αυτο εδω το φορουμ
    θεραπεια η διαγνωση μεσω διαδικτυου δεν μπορει να κανει
    ενα χερι στοργικο , μια καλη συμβουλη ομως ειναι πολλοι ρποθυμοι να την δωσουν ...ψυχολογοι , ψυχιατροι , πυροσβεστες , η νοικοκυρες ....
    γειτονια ...αυτο το νοημα εχει σημερα ...
    αυριο ισως μπορουσε να γινει ενα πραγματικο εργαλειο υποστηριξης του ψυχολογικου προβληματος , αλλα σημερα αυτο ειναι και ετσι πετυχαινει το σκοπο του.
    Πάνο ας μην κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας καταρχάς. Μπορεί εσύ να είσαι η εξαίρεση και να δεχτείς ως ισότιμο άνθρωπο τον κακομοίρη της γειτονιάς σου που παριστάνει τον Ναπολέον. Δεν ξέρω τι γίνεται στην Γαλλία αλλά στο Ελλάδα η πλειοψηφία απο τους γείτονες θεωρούν εαυτούς προικισμένους με την δοξα της αρχαίας Ελλάδος (εξου και οι εξυπνάκηδες αλλά non-producive μοντέρνοι έλληνες)..

Senior Member
    Originally posted by Sofia

Σοφια ....η πορεια ενος ατομου σε ενα φορουμ δεν ειναι να βρει καποιον για να κανει μαζι του τσατ ! το ακριβως αντιθετο νομιζω οτι ειναι ο στοχος !
    να βγει εξω στον ηλιο! στην πλατεια ....να ακουσει τι λεει ο καθε ενας ....να αφουγγκραστει την κοινη γνωμη και να μαθει να κραταει μονο αυτα που του κανουν του ιδιου , γιατι ο καθε ενας μονος του αναλαμβανει τις ευθυνες του.
    σημερα ομως λειπει η γειτονια , ο καλος γειτονας , με την σωστη και καμμια φορα σοφη φιλικη συμβουλη...
    αυτο κανει ενα φορουμ !
    ενωνει αγνωστους ανθρωπους σε μια εικονικη γειτονια ...
    δεν διαφωνω μαζι σου. ομως εχεις σκεφτει οτι αυτο που ζητας εσυ κ σου φαινεται ως μεταβαση μπορει να ειναι κατι πολυ για καποιον αλλο? καποιος να χρειαζεται κατι διαφορετικο απο εσενα?

αλλα περα απο αυτο, και αν θεωρησουμε μονο την αποψη σου ως αποδεκτη, πιστευεις οτι αυτο θα βοηθουσε στην καλυτερη λειτουργια του φορουμ? πιστευεις οτι θα απουσιαζαν αυτες οι συμπεριφορες στο φορουμ?γιατι δεν μπορω να καταλαβω πώς επισημαινεται το θεμα της απουσιας των προσωπικων μηνυματων, στην σωστη λειτουργια του φορουμ. Θα ηθελα να το πιστεψω, αλλα πραγματικα αμφιβαλλω.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Νίκο με όλη μου την εκτίμηση αλλά προσωπικά με εκφράζει περισσότερο η προσέγγιση της με rainandwind από τη δική σου στο συγκεκριμένο θέμα (στο βιβλίο αινστάιν vs φρόυντ ήμουν πιο κοντά στον πρώτο
    Ωστόσο έχω για όλους λίγες ερωτήσεις.

Πρώτα –πρώτα ξεκαθαρίζω ότι η άποψη του κρίνο ότι δεν θέλει να διαγράφονται μέλη με βρίσκει σύμφωνη.
    Όμως….
    Ρωτάω:

-Πώς μπορoύμε να αποφύγουμε την επανάληψη μιας κακόβουλης ή κακοποιητικής ή γενικά απαράδεκτης συμπεριφοράς?

-Τι μπορούμε να προτείνουμε στη περίπτωση που κάποιο μέλος, επαναλαμβάνει εκ συστήματος μια από τις συμπεριφορές που έχουμε συμφωνήσει όλοι ότι είναι ακατάλληλη για το ύφος και το σκοπό του χώρου (πχ κάποια από τον κατάλογο με τα 9 «αμαρτήματα» της ανώνυμης)?
    -Μήπως μια διαγραφή για πολύ περιορισμένο χρονικό διάστημα (ακόμα και για μισή μέρα) ή ακόμα και η απλή υπενθύμιση του ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΟΡΟΥ ΧΡΗΣΗΣ που παραβιάστηκε δίνει ένα πιο συγκεκριμένο και ευανάγνωστο μήνυμα?

-Μήπως επίσης έτσι αποθαρρύνονται και επίδοξοι μιμητές της κάθε επαναλαμβανόμενης απαράδεκτης συμπεριφοράς?

-Μήπως έτσι ωθούνται τα μέλη να σκεφτούν δυο φορές πριν γράψουν κάτι που πιθανόν πληγώσει τον συνομιλητή τους?

-Πώς μπορούμε να πείσουμε τελικά ότι αυτό που λέμε, το εννοούμε κιόλας?

-Ας πάρουμε για παράδειγμα το σχόλιο του εμπνευστή:
    Λέει πως για την παρακμή ευθύνονται 10 άτομα. Κατά τη γνώμη του.
    Εγώ μπορεί να πιστεύω πως ευθύνονται 15 άτομα. Άλλος 3. Άλλος 30. Αλλος 2.

-Ενας εύθικτος χαρακτήρας, μπορεί να πιστέψει ότι μέσα σε ΚΑΘΕ κατάλογο υπευθύνων για την παρακμή είναι ο εαυτός του. Οτι η τελευταία πρόταση του ποστ σου αφορά αυτόν και ειδικά αυτόν....
    -Ενας χοντρόπετσος μπορεί ενώ ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό να μην το βλέπει.
    -Ενας εγωιστής μπορεί να μην θέλει να το δει….. Τελειωμό δεν έχουν τα σενάρια.
    Γιατί μπαίνει το υποκειμενικό στοιχείο.... Υποκειμενικό στοιχείο σε τόσο μεγάλο αριθμό μελών οδηγεί σε μπάχαλο.
    300 ενεργά μέλη, 300 απόψεις για το ποιος φταίει….

Δεν είπαμε να κρεμάσουμε τον φταίχτη.
    Αλλά να ξέρει βρε παιδιά ακόμα και ο ίδιος.
    Γιατί είπαμε….
    Μιας και μπαίνει και το υποκειμενικό στοιχείο ενός μεγάλου αριθμού μελών, υπάρχει και η περίπτωση ο φταίχτης να μην το πάρει χαμπάρι και όλοι να φιλολογούν.

Δεν θέλω τον στιγματισμό του φταίχτη…..
    Αλλά, …σκέψου:
    Πώς θα ξέρω π.χ. αν ο φταίχτης τελικά είμαι εγώ, αφού δεν μου το λέτε?
    Πως θα με βοηθήσετε, καλοπροαίρετα να το καταλάβω?
    Αλλιώς θα συνεχίσω όπως είμαι, νομίζοντας ότι φταίει ο διπλανός μου!

Ισως να είμαι πολύ θετικίστρια, αλλά αυτό το να δείξουμε όλοι σύνεση δεν το καταλαβαίνω.

Φιλικά

Page 6 of 54 FirstFirst ... 4567816 ... LastLast