Results 46 to 60 of 65
Thread: Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης - CFS
-
14-10-2009, 00:51 #46
elie k profitis ,,αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι παρ ολα αυτα που περνατε ,εξακολουθητε να κανεται και 5-10 τσιγαρα την ημερα !(?). Παιδια με συγχωρητε αλλα πρεπει να ειστε ακομα... \'αρκετα καλα\' ! ,,,,,,,,, (((και ξερω πολυ καλα τι λεω......((((((((((((( κοψτε πρωτα εντελως το τσιγαρο, και αφου περασουν και καμια 7-αρια χρονια (τοσα δινουνε για πληρη αποΤΟΞΙΝΩΣΗ) τα... ξαναλεμε.
- 14-10-2009, 08:13 #47
@path : για μενα προσωπικα το συνεχιζω περισσοτερο για αγχολυτικό. εσυ το εχεις περάσει ή ακόμα πολεμας ?
14-10-2009, 09:25 #48
Αγαπητέ Path, πάσχεις από ΣΧΚ?
15-10-2009, 23:04 #49
PROFITIS : Τα ΑΓΧΟΛΥΤΙΚΑ .....τα χουνε βγαλει και σε φαρμακα ! ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,(δυστυ� �ως δεν ενημερωθηκε ακομη και το 40% των γιατρων!! ,και αυτοι το παλευουνε ακομα με τον καπνο! ................(
16-10-2009, 12:19 #50
Αγαπητέ Path, τι σε κάνει να πιστεύεις πως τα φάρμακα είναι καλύτερα σε επίπεδο επιβάρυνσης του οργανισμού; Σίγουρα το κάπνισμα δεν είναι η πιο υγιεινή συνήθεια που υπάρχει, αλλά αν δουλεύει για κάποιον, γιατί όχι; Θεωρώ πως πολύ χειρότερη ζημιά κάνουν οι ουσίες στα τρόφιμα, τα ποτά, τον αέρα, τα φρούτα, τα λαχανικά, τα αποσμητικά, τα καλλυντικά, τα αρωματικά χώρου, τα καθαριστικά, η έκθεση στην ακτινοβολία των κινητών, των υπολογιστών, της τηλεόρασης κλπ κλπ. Κατά τη γνώμη μου, η φαρμακοβιομηχανίες αποτελούν μεγαλύτερη μαφία από ότι οι καπνοβιομηχανίες και δεν θεωρώ πως η λύση είναι το χαπάκωμα για το παραμικρό. Άλλωστε εμείς οι Έλληνες φημιζόμαστε για τον υπερβολικό μεγάλο αριθμό χαπιών και σκευασμάτων που καταναλώνουμε...
16-10-2009, 12:24 #51
Αστον Εlie, πρεπει να ειναι κολλημενο το παιδί.... και δεν γνωριζει για το θέμα !!!!
16-10-2009, 12:45 #52
Δε μου αρέσει να χαρακτηρίζω ανθρώπους που δεν ξέρω, θεωρώ πως όσα λέγονται λέγονται καλοπροαίρετα, από την άλλη πάλι δε μου αρέσει να βγάζει κανείς συμπεράσματα για το πόσο καλά είμαι, χωρίς να με ξέρει και χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα για το τι έχω περάσει για να φτάσω εδώ που είμαι. Ναι path, θεωρώ πως είμαι μια χαρά σε σχέση με το πως ήμουν όταν μου πρωτοεκδηλώθηκε η πάθηση. Βέβαια, όλα σχετικά είναι...
16-10-2009, 13:01 #53
Πανω σε μια αιγυπτιακη μουμια της Δυναστειακης περιοδου βρεθηκαν σχετικα προσφατα ιχνη απο καπνο και κοκα! Μεχρι σημερα πιστευαμε οτι και τα δυο αυτα φυτα δεν ηταν ενδημικα στην Αφρικη και την Ευρωπη....
Οσο καλυτερη ποιοτητα διαλογου μπορουν να κανουν καποιοι αναμεταξυ τους εδω μεσα ,τοσο περισσοτερα στοχεια θα βγαινουν στο φως για να καταλαβουμε ολοι οτι δεν ξερουμε τιποτα απολυτως , για το τι πραγματικα βλαπτει τον καθενα μας και τι τον οφελει ...
Καθε ουσια της φυσης μπορει να ειναι τοξικη οπως η νικοτινη σε μια δοση και θεραπευτικη σε μια αλλη η σε ενα αλλο στοχο χρησης .
Ειναι γνωστο παντως οτι σε καθε ψυχιατρικο ιδρυμα υπαρχει μεγαλυτερη ελαστικοτητα στο καπνισμα απο τα αλλα νοσοκομεια , γιατι θεωρειται μια εξη που πολυ δυσκολα κοβεται και δεν αποτελει προτεραιοτητα στην θεραπευτικη αγωγη των ασθενων με ψυχικα νοσηματα ...
19-10-2009, 12:34 #54
Σωστός ο Πάνος !!!!.....αλλά πρέπει να το κόψουμε κάποια στιγμή.
Εγώ έχω καταφέρει να το κόψω τελειως στην δουλεια και 5-10 τα καπνίζω από το απόγευμα και μετά.....
19-10-2009, 12:46 #55
Originally posted by PROFITIS73
Σωστός ο Πάνος !!!!.....αλλά πρέπει να το κόψουμε κάποια στιγμή.
Εγώ έχω καταφέρει να το κόψω τελειως στην δουλεια και 5-10 τα καπνίζω από το απόγευμα και μετά.....
αν μια μερα σταθεροποιηθω ειναι το πρωτο μου μελημα ....
22-10-2009, 19:59 #56
Που γίνεται διάγνωση;
Καλησπέρα σε όλους σας.
Πριν 6 μήνες ξεκίνησα να έχω ζάλη, έντονη δυσκολία συγκέντρωσης, αποχαύνωση, κόπωση και γενικευμένη αδυναμία σε σημείο να είμαι στο κρεβάτι για ένα μήνα στην αρχή και άλλο ένα μήνα αργότερα. Πηγαίνοντας σε γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων η απάντηση που έπαιρνα ήτανε ότι έχω ψυχοσωματικά προβλήματα και πως αν δεν τα ξεπερνούσα μόνος μου έπρεπε να κάνω ψυχοθεραπεία με παράλληλη χρήση αντικαταθλιπτικού σκευάσματος. Μάλιστα μου προτείνανε τότε να αθλούμαι καθημερινά έτσι ώστε να ξεχνιέμαι μη δίνοντας την παραμικρή σημασία για την υπο κατάρευση κατάσταση μου!Να σημειώσω επίσης πως οι εξετάσεις που έχω κάνει είναι όλες καλές. Όπως καταλαβαίνεται τίποτα δεν έχει υποχωρήσει από τότε γι’ αυτό και πιστεύω πια πως έχω σύνδρομο χρόνιας κόπωσης. Το κακό είναι ότι οι γονείς μου δεν με υποστηρίζουνε όπως στην αρχή λέγοντας μου πως δεν θέλω να γίνω καλά αφού αρνούμαι να πάρω αντικαταθληπτικά. Δεν αρνούμαι να πάρω γιατί έχω κάποιο συγκεριμένο κόλλημα αλλά γιατί όλα αυτά θα κρατήσουν κάποιο χρονικό διάστημα στο οποίο δεν θα κινούμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Παρ’ όλ’ αυτά έχω κλείσει ραντεβού για την επόμενη εβδομάδα με ψυχίατρο. Έχω περάσει ένα μαρτύριο όλο αυτό τον καιρό για το λόγο ότι δεν ξέρω πια που να απευθυνθώ έτσι ώστε να έχω μια πιο φυσιολογική ζωή.
Μπορεί κάποιο από τα μέλη της συζήτησης να μου πει που του διέγνωσαν το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης; Ποιος γιατρός ήταν ή σε ποιο νοσοκομείο εργάζεται; Θα σας ήμουν ευγνώμων. Δεν ξέρετε πόσο θα με βοηθήσετε. Είμαι πολύ κουρασμένος από όλο αυτό και νομίζω πως αν είχα μια διάγνωση τελική θα μπορούσα να ρυθμίσω καλύτερα τη ζωή μου και επίσης θα αντιλαμβάνονταν οι γύρω μου ότι δεν είμαι τεμπέλης, φυγόπονος, φοβητσιάρης και ότι όλα είναι στο μυαλό μου.
Σας ευχαριστώ πολύ.
22-10-2009, 20:14 #57
πηγαινε πρωτα να δεις τι θα σου πει ο ψυχιατρος ....
ασε τις ταμπελες γιαυτους ....
αν σου βρει αυτο το πως το λες , κανε οτι σου πει και μονο αν δεν δεις καλη αλλαγη στην διαθεση σου , σκεψου μηπως λειπει απο μερους σου η θεληση να παλεψεις που δεν ξερω γιατι αλλα κατι μου λεει οτι κρυβεις μεχρι στιγμης στην εξιστορηση σου ....
ολα αυτα δεν ερχονται μονα τους ιδως μαλιστα αν η κατασταση της υγειας σου δεν δειχνει καποια αλλαγη η χειροτερευση ...
κατι ξεχασες να μας γραψεις σχετικα με αυτα που σε οδηγησαν στην \"αποσυρση \"
ενα ερωτικο ζητημα ? μια επαγγελματικη αποτυχια ? κατι ξεχασες να βαλεις μπροστα
στην αφηγηση σου !
02-03-2010, 10:33 #58
Γειά σου Χρήστο!
Αν θέλεις στείλε μου U2U.
19-05-2015, 14:50 #59
Ξεθάβω αυτό το νήμα γιατί είμαι και εγώ ένας από τους πολλούς που πάσχουν από ΣΧΚ. Δυόμισι χρόνια τώρα η ζωή μου έχει αλλάξει δραματικά. Άφησα τις σπουδές μου στο εξωτερικό, σταμάτησα τον αθλητισμό(τρίαθλο) έχω γίνει λιγότερο κοινωνικός κλεισμένος στο σπίτι περνώντας την ημέρα μου ξαπλωμένος σε ένα κρεββάτι! Το χειρότερο στην κατάσταση μου δεν ήταν οι υποτροπίες και η ανυπόφορη αδυναμία αλλά οι μυαλγίες στους μυς των ποδιών σε συνδυασμό με πρισμένα trigger points!
Εμένα η ιστορία ξεκινά στα 25 μου, όταν σπούδαζα στη Σουηδία και την ίδια στιγμή δούλευα και έκανα πρωταθλητισμο για τρίαθλο. Ξεκίνησα να νιώθω συνέχεια κουρασμένος αλλά σε ενα υποφερτό σημείο για μένα. Αργότερα μετά από μερικούς μήνες δεν είχα καθόλου δύναμη. Θυμάμαι τον εαυτό μου να προσπαθώ να κολυμπήσω και να βουλιάζω. Τότε αποφάσισα να σταματήσω λίγο και να το πάρω πιο χαλαρά. Κατέβηκα Ελλάδα για 1 μήνα διακοπές ώστε να ηρεμήσω σωματικά και ψυχολογικά. Δυστηχώς, όταν γύρισα στην Σουηδία νιώθοντας πιο ενεργητικός πάλι, έπεσα με τα μούτρα στην γυμναστική ώσπου μετα από 3 μήνες άρχισαν τα πρώτα συμπτώματα!
Θυμάμαι να νιώθω κούρασμένος και μετά απο εξαντλητικές ασκήσεις να νιώθω άρρωστος σαν να έχω πυρετό αλλά και ζεστός, το οποίο όμως μου περνούσε την επόμενη ημέρα. Αυτή ή κατάσταση τράβηξε για 2 μήνες ώσπου πιστεύοντας ότι είχα πιεστεί ψυχολογικά με τη ζωή στη Σουηδία καλό θα ήταν να κάνω ένα διάλειμμα και να κατέβω Ελλάδα για Χριστούγεννα. Όταν κατέβηκα λοιπόν, δεν σταμάτησα να προπονούμαι και συνέχισα κανονικά.
Μετά απο 2 εβδομάδες καθώς έκανα ποδήλατο ένιωσα σαν να πάω να κρυώσω και μυαλγίες στα πόδια! Πίστεψα ότι είναι ένα μικρό κρύωμα και τίποτα παραπάνω. Δυστυχώς οι μυαλγίες όχι μόνο δεν υποχώρησαν αλλά χειροτέρεψαν σε σημείο ο πόνος να μην με αφήνει να κοιμηθώ!
Η συνέχεια έχει ως εξής γύρισα στην Σουηδία όπου έκανα υπερπροσπαθιες να παρακολουθώ τα μαθήματα, σταμάτησα τις προπονήσεις ήμουν ξαπλωμένος όλη την μέρα με φοβερές μυαλγίες και το μόνο που έκανα ήταν να τρέχω από τον έναν γιατρό στον άλλον να δώ τι μου συμβαίνει! Απάντηση δεν πήρα πότε από αυτους μόνο ότι είμαι υγείες! Με αποτέλεσμα το επόμενο εξάμηνα αποφάσισα να φύγω να γυρίσω Ελλάδα και να ψάξω να δω τι μου συμβαίνει.
Τον επόμενο χρόνο γύρισα σε αρκετούς γιατρούς να δω τι έχω. Πολλές εξετάσεις και χρήματα χωρίς να παίρνω καμμια σοβαρή απάντηση, παρά μόνο ειρωνικά σχολια του τύπου "είναι στο μυαλό σου" "με τόση γυμναστική τι περίμενες" επίσης έπεσε και σε πολλοί γνωστούς τάχα μου γιατρούς οι οποιοι μου πρότειναν θέραπίες με "ειδικές" εξετάσεις αίματος στο εξωτερικό και "ειδικά" συμπληρώματα που θα με βοηθούσαν αρκέτα αλλά χωρίς να έχουν κάνει διάγνωση τι ακριβώς μου συμβαίνει!
Τελικά, αποφάσισα να πάω στην Αμερική όπου και εκεί πολλοί γιατροί δεν είχαν ιδέα τι μου συμβαίνει, μου έκαναν πολλές εξετάσεις, οι οποίες ήταν όλες καλές, ώσπου τελικά ένας γιατρός στο νοσοκομείο του Harvard μου είπε ότι το πιθανότερο να πάσχω από CFS/ME και ότι πρέπει να αλλάξω πολλά πράγματα στη ζωή μου.
Ένας χρόνος έχει περάσει από τότε, λόγο των μυαλγιών σταμάτησα τελείως την σωματική άσκηση παρά λίγο περπάτημα. Τελευταία, τα συμπτώματα δεν είναι τόσο έντονα οι μυαλγίες έχουν υποχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και έχω επιστρέψει στο γυμναστήριο. Τρεις φορές την εβδομάδα, κάποιες φορές, όλα πάνε ρολόι κάποιες φορές υποτροπιάζει και για 1-1.5 μέρα είμαι χάλια μετά από γυμναστική και βρίσκομαι πάλι ξαπλωμένος στο κρεβάτι. Γενικά είναι μία δύσκολη περίπτωση, όπου πρέπει να είσαι πολύ δυνατός ψυχικά και να μην χάσεις τον έλεγχο. Προσωπικά, με έχει κρατήσει πολύ πίσω, η προσωπική ζωή είναι γεμάτη σκαμπανεβάσματα, άντε να εξηγήσεις στον κάθε ένα τι έχεις, τουλάχιστον δουλεύω στην οικογενειακή επιχείρηση και το πρόγραμμα μου είναι πιο ευάλωτο..
Αν υπάρχει κάποιος που θα ήθελε να συζητήσει παραπάνω για το θέμα μπορεί να μου στείλει ή εδώ ή στοCode:[email protected]
01-06-2015, 03:16 #60
PROFITIS73 πριν να έχω αγοραφοβία, υπήρξε μια περίοδος πριν από αυτό που ένιωθα να έχω το σύνδρομο που λες. Είχα ψάξει σχετικά πολλά θεματα, από χημικές ουσίες, ορμόνες, τροφές, ως και τα αμαλγάματα των δοντιών. Τώρα ξέρω ότι ήταν το πρώτο στάδιο των προβλημάτων μου και που δεν έδωσα την προσοχή που έπρεπε. Δηλαδή να ψάξω καταστάσεις, άτομα που είχα γύρω μου, κλπ.
Ο οργανισμός μας αντιδρά σε κάθε τι κακό που συμβαίνει, ή το αντιλαμβανόμαστε ή όχι. Το σύνδορμο χρόνιας κόπωσης που αναφέρεις, νομίζω ότι συνήθως οφείλεται στην πρώτη αντίδραση του οργανισμού σε κάτι κακό. Και επειδή δεν το έχουμε αντιληφθεί, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε και το αποτέλεσμα που είναι το σχκ.
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία