Results 61 to 65 of 65
Thread: Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης - CFS
-
05-06-2015, 07:34 #61
Λοιπόν θα πω συνοπτικά τι έχω καταλάβει γι αυτό το σύνδρομο:
1ον) Οι γιατροί δεν το καταλαβαίνουν - ούτε καν αυτοί που ασχολούνται με αυτό στα νοσοκομεία, αυτοί που θεωρούν τον εαυτό τους ειδικό κλπ
2ον) Οι γιατροί νομίζουν ότι είναι άγχος (κλασικά όπως ότι δεν καταλαβαίνουν το βαφτίζουν έτσι)
3ον) Σε πολλές ασθένειες τα συμπτώματά τους μοιάζουν με αυτά του συνδρόμου κι έτσι οι ασθενείς βαφτίζονται ότι έχουν ΣΧΚ επιπλέον της ασθένειας που έχουν
4ον) Η ονομασία δόθηκε κάπου το '90 σε μια "ασθένεια" που υπάρχει από τότε που δημιουργήθηκε ο άνθρωπος προφανώς
5ον) Οι ασθενής με ΣΧΚ είναι ο Νο1 υποψήφιος πελάτης των φαρμακοβιομηχανιών
Long live L.C. Lum
- 17-09-2015, 20:35 #62
Καλησπέρα,
Ονομάζομαι Χριστίνα Μιχαηλίδου και είμαι φυσικοθεραπεύτρια με εξειδίκευση στο ΣΧΚ. Έχω δουλέψει πολλά χρόνια στο Λονδίνο και ήμουν μία από της φυσικοθεραπεύτριες της PACE Trial, αν την γνωρίζετε. Είμαι ενδεχομένος η μόνη Ελληνίδα φυσικοθεραπεύτρια με αυτή την εξειδίκευση - εφαρμόζοντας την Θεραπεία Βαθμιαίας Άσκησης. Έχω πρόσφατα επιστρέψει στην Ελλάδα και προσπαθώ να βρω γιατρούς που ασχολούνται με το ΣΧΚ. Είναι ένα σύνδρομο που η αλήθεια είναι ότι οι γιατροί στην Ελλάδα δεν γνωρίζουν καλά ακόμα. Ελπίζω αυτό να αλλάξει. Έχω διαβάσει πολλά από τα σχόλια σας και αντιλαμβάνομαι πολύ το πως αισθάνεστε. Το ΣΧΚ είναι ένα πολύπλευρο σύνδρομο και η αντιμετώπιση του πρέπει να είναι πολύπλευρη.
Εγώ μένω Καβάλα αλλά θέλω να κάνω επαφές στην ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδας, ίσως και Αθήνα. Αν μπορείτε να με κατευθύνετε σε γιατρούς που έχετε επισκεφτεί και είχατε καλή γνώμη θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως.
Σας Ευχαριστώ πολύ
Χριστίνα Μιχαηλίδου
Ph.D, MSc, Physiotherapist
01-07-2024, 13:27 #63
Καλησπέρα σας
Νέος στο φόρουμ
Με διάγνωση εδώ και ενάμιση χρόνο Σχκ
Μετά από αγωγή με cymbalta
Ξυπνάω καλύτερα αλλά φοβερά κουρασμένος
Δοκίμασα τα πάντα.....τι άλλο να κάνω δεν ξέρω.....ζάλη, διαταραχές ισορροπίας παραμένουν
02-07-2024, 12:17 #64
Δεν υπάρχουν εργαστηριακες εξετάσεις για την διάγνωση του σχκ ...
Συχνά οι γιατροί καταλήγουν σε αυτό, δια της ...ατοπου απαγωγής, αποκλείοντας κάθε άλλη περίπτωση..
Η ακομη συχνότερα, για να απαλαγουν από ένα ασθενή, που τους παραπονιέται συνέχεια, χωρίς να μπορούν να του βρουν κάτι...
21-07-2024, 02:30 #65
Πώς διαχειρίζεστε το «άγχος χωρίς αιτία»; Νιώθω πίεση ακόμα...
17-07-2025, 11:42 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή