Results 16 to 26 of 26
-
08-10-2009, 23:22 #16
- Join Date
- Jun 2007
- Posts
- 2,337
Originally posted by Helena
Originally posted by vince
Στην αντιπέρα όχθη τα φάρμακα δεν: βελτιώνουν την εξωτερική εμφάνιση, δεν αντικαθιστούν την συντροφικότητα, δεν αναπτύσσουν τις κοινωνικές δεξιότητες αν κάθεσαι διαρκώς πάνω από μια καρέκλα. Για όλα αυτά χρειάζεται η προσωπική προσπάθεια/ φροντίδα αλλά και λίγη τύχη στην ζωή..
υγ καλη τυχη στο επομενο σταδιο
- 08-10-2009, 23:23 #17
- Join Date
- Jan 2009
- Posts
- 68
Πολύ χρήσιμο το ποστ σου petran αλλά έγω το αμάξι μου το δουλεύω χωρίς να ξέρω τι γίνεται κάτω απο το καπό αν με πιάνεις.Αν είναι να μπλέξω τώρα με νεύρωνες και συνάψεις και δεν ξέρω εγώ τι άλλο νομίζω οτι άκρη δεν θα βγάλω.Το μόνο που ρωτάω,επειδή δέν έχω την εμπειρία και άλλαξα πρόσφατα φάρμακο, είναι τι να περιμένω.Γιατί με το προηγούμενο ήμουν λίγο καλύτερα απο το τίποτα.
08-10-2009, 23:29 #18
- Join Date
- Jan 2009
- Posts
- 68
Ρε παιδία προβλήματα έχει πάντα ο άνθρωπος.Εγώ απλά είχα ενα πρόβλημα για κάποιους μήνες,στεναχωρέθηκα πολύ και ο οργανισμός μου ξέσπασε έτσι.Αυτό μας έλειπε μέσα σε μια διαταραχή πανικού να κυνηγάμε να φτιάξουμε και τα υπόλοιπα.Τώρα θα φτιάξω την ζωή μου που είμαι σκατά δηλαδή;Δέν είπαμε να αφήσεις τα πάντα και να κοιτάς πώς θα γίνεις καλά.Αλλά όχι να φτιάξω τήν σχέση που θέλω ή την δουλεία που θέλω για να γίνω καλα.Δέν με στεναχωρεί τπτ άλλο εκτός απο την σκέψη οτι δεν είμαι καλα.Δέν έχω κάποιο άλλο σοβαρο πρόβλημα.
08-10-2009, 23:32 #19
- Join Date
- Oct 2006
- Posts
- 5,668
H παθηση σου, δεν ειναι ασχετη με την υπολοιπη ζωη σου. Δεν γινεται να μην επηρεαζουν τα οσα ζεις, εσενα.
Oσο πιο αποκομμενα βλεπεις την παθηση απο τη ζωη σου, τοσο αυτη θα επιμενει να σου θυμιζει την παρουσια της.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
08-10-2009, 23:36 #20
- Join Date
- Jul 2007
- Posts
- 3,623
Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι να περιμένεις παρα μόνο εσύ. Μπορεί να ποιάσει μπορεί και όχι, μόνο εσύ θα το καταλάβεις αυτό.
Το θέμα είναι να κάνεις και εσύ παράλληλα μια προσπάθεια. Γράφω ένα ποστακι για την Γνωστική-Συμπεριφορική-Θεραπεία (ένα είδος ψυχοθεραπείας που έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στις κρίσεις πανικού) στο \"Γενικά\" σε ένα θρεντ που έχει ξεκινήσει η Wintertimes που αντιμετωπίζει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με σένα. Για ρίξε μια ματιά και εκεί. Δεν έχεις κάποια ασθένεια είτε το πιστεύεις είτε όχι αυτά τα συμπτώματα εσύ τα δημιουργείς με τις σκέψεις που κάνεις εκείνη τν στιγμή λίγο πριν την κρίση, σκέψεις που μπορεί και ο ίδιος να μην καταλαβαίνεις. Το φάρμακο ναι μπορεί να σε βοηθησει, το εύχομαι να σε βοηθήσει πολύ αλλά μην περιμένεις θάυματα (αν και σε αυτές τις περιπτωσεις συμβαίνουν). Οι κρίσεις πανικού είναι όπως αυτό το δαχτυλίδι που το φοράς εύκολα αλλά μετά δεν μπορείς να το βγάλεις και κάνεις απότομες κινήσεις με μοναδικό αποτέλεσμα αυτό να κολλάει περισσότερο. Εσύ έχεις φορέσει το δαχτυλίδι και νομίζεις ότι έχεις πάθει ασθένεια (δαχτυλίδιτιδα? Όχι δεν είμαι φαν του LOTR παράδειγμα ήταν) όμως αν χαλαρώσεις μπορείς με αργές κινήσεις να το βγάλεις το καταραμμένο.
08-10-2009, 23:43 #21
- Join Date
- Jan 2009
- Posts
- 68
Δέν ξέρω ρε σοφία προφανώς θα έχεις δίκιο.Αλλά όπως καταλαβαίνεις η ζωή μου πρίν 3 χρόνια δέν έχει σχέση με την ζωή μου τώρα.Και όπως ξέρεις όλοι μας και πάντα έχουμε προβλήματα.Κάποια προβλήματα υπήρχαν,κάποια ήρθαν μετά.Δέν μπορώ να καταλάβω γιατί να προσπαθώ να διορθώνω όλα τα γύρω γύρω.
Για παράδειγμα τα πρώτα δύο χρόνια εργαζόμουν κανονικά.Μετά σταμάτησα για να βρώ κάτι καλύτερο.Στον καιρό που κάθομαι τώρα σκέφτομαι πώς θα πάω να ξαναδουλέψω γιατί έχω και αγοραφοβία.Δηλαδή το πρόβλημα είναι που είμαι άνεργος ή που απλά υποφέρω απο αυτόν τον διάολο;Οτάν κάθομαι και στεναχωρίεμαι δεν με απασχολεί η δουλεία.Ξέρω οτι θα βρώ.Αυτό που με απασχολεί είναι το πώς θα τα καταφέρω εκεί λόγο της αγοραφοβίας.Οπότε για μένα υπάρχει το στρές το \"πρέπει να βρώ δουλεία\" που είναι κάτι που μπορώ να χειριστώ.Αλλά υπάρχει και το άγχος που λέει έχεις κάνει τόσα και καλά δέν έγινες.
08-10-2009, 23:49 #22
- Join Date
- Oct 2006
- Posts
- 5,668
dimm,
νομιζω οτι προσπαθεις περισσοτερο να τα χωρισεις καπως στο μυαλο σου κ να πεις 1+1=2. Ταυτοχρονως σαν ενα μερος του εαυτου σου, να λεει στο αλλο \"σκασε, εσυ δεν ξερεις\". Σαν δλδ το λογικο σου κομματι (το λεω καπως ατσαλα) να προσπαθει να φιμωσει το κομματι που αισθανεται.
Το προβλημα κατα την γνωμη μου δεν ειναι μονο το ενα ή μονο το αλλο. Το ενα συνδεεται αμεσα με το αλλο. Οταν καθεσαι κ στεναχωριεσαι οπως λες ξερεις οτι θα βρεις αλλη δουλεια. Αλλα στεναχωριεσαι παρολα αυτα...Λογικα ξερεις οτι θα βρεις λες. Αλλα κ παλι στεναχωριεσαι. Γιατι δεν στεναχωριομαστε, δεν χαιρομαστε με τη λογικη. Οποτε, αν θες μια γνωμη λιγο πιο μακρυνη απο τη δικη σου, δωσε λιγη βαση ΚΑΙ σ αυτο που νιωθεις, περα απο αυτο που σκεφτεσαι. Μπορει να σε βοηθησει με τροπο που δεν φανταζεσαιπάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
08-10-2009, 23:57 #23
- Join Date
- Jan 2009
- Posts
- 68
petran το ξέρω οτι δέν είναι αρρώστια.Καταλαβαίνω πώς είμαι καλά και το βλέπω κάθε μέρα.Για μένα αρρώστια είναι αυτό που σε κρατάει στο σπίτι και σταματάς να είσαι λειτουργικός.Επίσης κάνει μπάμ πώς οι κινήσεις μου είναι \"απότομες\".Αλλά έδωσα στον εαυτό μου μια ευκαιρία και πήγα 3 μήνες σε μια ψυχολόγο.Κάναμε Γνωστική-Συμπεριφορική-Θεραπεία όπως τα λές.Δηλαδή τις περισσότερες φορές προσπαθούσα να προκαλέσω τις σκέψεις μου.Κάτι που μου φάνηκε εντελώς ηλίθιο.Γιατί οκ αμα αισθάνεσαι σκατά πώς να πείσεις τον εαυτό σου οτι όχι δέν είναι έτσι.Οι άλλες τεχνικές για τις κρίσεις επίσης δεν έκαναν τίποτα.Αλλά είτε απο δώ είτε απο εκεί το μάθημα μου το πήρα.Κατάλαβα οτι δέν θα πάθω τπτ από τις κρίσεις.Το προβλημά μου τώρα είναι οτι μου έχει μείνει αυτή η ιστορία γιατί πέρασα πολύ δύσκολα όλα αυτα τα χρόνια.Πέρασα φάσεις που νόμιζα οτι θα τρελαθω πχ και σκεφτόμουν τα χειρότερα.Και δυστηχώς δεν μπορώ να πατήσω στα πόδια μου και να πείσω τον ευατό μου οτι είμαι καλά.Μόλις νιώσω άσχημα αμέσως με πιάνει φόβος και απογοήτευση.
09-10-2009, 19:39 #24
- Join Date
- Jan 2009
- Posts
- 68
Μήπως κατα τύχη ξέρει κανείς για κανένα καλό ψυχολόγο στο βόλο;
09-10-2009, 19:47 #25
- Join Date
- Jul 2009
- Posts
- 3,062
Originally posted by dimm
Επειδή το έχω ίσως παρεξηγήσει λίγο.Τι σημαίνει οταν λέμε οτι ενα φάρμακο λειτουργεί;Αισθάνεσαι καλύτερα;Φεύγουν οι φοβίες σου και οι σκέψεις σου έτσι;Με λίγα λόγια γίνεσαι καλά ή απλά φτάνεις σε ένα σημείο που όλο αυτό είναι κάπως πιο υποφερτό;Τι πρέπει να περιμένω ας πούμε απο το φάρμακο μου πρίν θεωρήσω οτι κάνει ή δεν κάνει τπτ;Υπάρχει φάρμακο που απλά σε κάνει καλα κάποια στιγμή;
ενα φαρμακο \"δουλευει\" λοιπον σημαινει οτι αυτα τα οποια ηθελε ο γιατρος σου να κανει σε σενα τα κανει σε σενα !
το τι θα κανει σε οποιονδηποτε αλλο σε αυτο το φορουμ, μονο μπερδεμα μπορει να φερει στο μυαλο σου , γιατι καθε ανθρωπος ακομα και οι γονεις σου η τα αδελφια σου ειναι διαφορετικος απο τον αλλον οπως και η δικη σου παθηση ειναι διαφορετικη απο εκεινη των αλλων!
09-10-2009, 20:49 #26
- Join Date
- Jan 2009
- Posts
- 68
Ναι δέν αντιλέγω.Απλά ξέρεις ο γιατρός αν δέν δουλέψει ένα φάρμακο θα συνεχίσει την ζωή του κανονικά.Εγώ πρέπει να βρώ κάποιο τρόπο να φτιάξω την δική μου.Δέν νομίζω να είναι σωστό να πάω και σε τρίτο τώρα και γενικός να ψάχνω τι μου πηγαίνει και τι όχι.Προς το παρών είμαι στην 13 μέρα που παίρνω τα καινούργια μου φάρμακα και περιμένω πώς και πώς να γίνω καλύτερα.
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία