THE BOY WHO CRIED WOLF........ - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 74
    Originally posted by nature
    Αυτό λοιπόν εννοούσα στο θρεντ για τη βελτίωση της κοινότητας!!!
    Το είδα το πρωϊ και ειλικρινά αρρώστησα….
    Ε!!!! συμφορουμίτες!
    Κάθε ένας που δεν τον αφορά ας μην το προσπερνά!
    Γιατί υπάρχουν και άλλοι που τους αφορά....
    Και πολύ περισσότερο γιατί αυτή η συζήτηση γράφτηκε σκόπιμα και έχει συγκεκριμένο αποδέκτη!!!
    Δεν θα κάνω τη πάπια.
    Συνένοχος στην υποκρισία δεν θα γίνω.

Originally posted by Θεοφανία
    Ρεμ...μήπως αυτό το αγόρι έπασχε από κάτι αλλά δεν το ήξερε?
    Ξέρεις.....αυτά συμβαίνουν και στα παραμύθια....

Originally posted by Remedy
    αυτο δεν το αποκλειω.....δεν ειμαι γιατρος ομως...μια συχωριανη ειμαι :)
    ξερεις εσυ καμια παθηση που σε ωθει να λες ψεματα για πολυ ουσιαστικα θεματα οπως το οτι κινδυνευει η ζωη σου?
    ναι...τη νοητική στέρηση όταν είναι σε ελαφριά μορφή...
    Είναι πολύ δύσκολο να διαγνωστεί.
    Δεν μπορεί να βλέπω τέτοια διαμάντια στ’ αλήθεια!
    Μάλλον είναι της φαντασίας μου!
    Αν υπήρχε η ηλεκτρονική μούντζα που βγαίνει αυτόματα στις βρισιές, που έγραψε αστειευόμενος ο σάββας σίγουρα δεν θα έπιανε τη χολή και το δηλητήριο των ανωτέρω ποστ.

Για όσους δεν κατάλαβαν το θυμό μου, εξηγούμαι:
    Η νοητική υστέρηση είναι μια κατάσταση γραμμένη στο DNA. Δηλαδή δεν θεραπεύεται με φάρμακα. Βοηθιέται με αγάπη, εργασιοθεραπεία, δραματοθεραπεία, θεραπεία με άλογα, δελφίνια και διάφορα άλλα μοντέρνα. Όμως βοηθιέται. Μόνο. Τα χαρακτηριστικά της ελαφράς μορφής νοητικής υστέρησης τα γνωρίζω τόσο εγώ όσο και πολλοί άλλοι. Ένα από αυτά είναι να φέρεσαι σαν πιο μικρός από την ηλικία σου.
    Αν λοιπόν κάποιο μέλος από εδώ έχει νοητική υστέρηση, δεν έχω δει πουθενά ότι απαγορεύεται να συμμετέχει στο φόρουμ.
    Αν λοιπόν συμμετέχει πιστεύω πως αξίζει και πρέπει να απολαμβάνει της ανθρωπιάς μας και της υποστήριξής μας όσο και όπως μπορούμε και όχι του στιγματισμού και του χλευασμού μας.
    Δεν θέλω να πω άλλα για να μην πληγώσω κόσμο. Οι ψυχολόγοι του παρόντος φόρουμ καταλαβαίνουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι εννοώ. Είπαμε , δεν θέλω να ονομάσω και να πληγώσω κόσμο. Οποιος άλλος θέλει παραπάνω πληροφορίες ας ψάξει στο γκουγκλ.
    Και το πρόβλημα σου που ακριβώς ειναι?

Senior Member
    Εχω μείνει ......άναυδη και ρωτάς που είναι το πρόβλημα?
    από πότε χλευάζεται ένας άνθρωπος επέιδή πάσχει από κάτι στο DNA του?
    Επειδή γεννήθηκε έτσι ο άμοιρος?
    Κυρίως όταν η πάθηση λέγεται νοητική υστέρηση και ο χώρος χλευασμού είναι το φόρουμ ψυχικής υποστήριξης.
    Ειλικρινά δεν έχω δει πιο χυδαία αντιμετώπιση. Αν απευθυνόταν σε μένα θα ήμουν πιο ψύχραιμη. Αλλά επειδή αυτοί στους οποίους απευθύνεται δεν έχουν τις γνώσεις μου και την τύχη μου, μου έρχεται να βάλω τα κλάματα. Από τη ντροπή μου. Για το θράσος σας.

Senior Member
    ξερεις εσυ καμια παθηση που σε ωθει να λες ψεματα για πολυ ουσιαστικα θεματα οπως το οτι κινδυνευει η ζωη σου?
    αυτο τωρα πως το γραφεις?ρωτησες καποιον ειδικο η απλα κανεις τις εκτιμησεις σου ?

εδιτ τωρα διαβασα οτι θα απομακρυνθεις προσωρινα οποτε δεν περιμενω απαντηση...
    Dum spiro spero (?)

φυση ...προσπαθω να βγω απο την εικονικη πραγματικοτητα και να φανταστω να γνωριζεσαι προσωπικα με την Θεοφανια για να μπορεις να βλεπεις στο ποστ αυτο και σε οσα εχουν διαδραματισει εδω , ενα φανερο δολο...
    καταρχην συμφωνω μαζι σου οτι ισως ηταν μια αστοχη εκφραση της Θεοφανιας να αφησει ειρωνευτικα υπονοουμενα για την νοημοσυνη του παιδιου που αναφερει το παραμυθι...

η αληθεια ομως ειναι οτι το παιδι οχι μονο δεν ηταν χαζο , αλλα πανεξυπνο!

Απλα η ζωη ενος βοσκου απομονωμενου στα ψηλα λιβαδια ειναι απο μονη της στερητικη και το αναγκαζε να παιζει με τους συχωριανους του!
    θα ελεγα δηλαδη οτι αν κατ\' αναγκη ψαχνουμε να βρουμε ενα φταιχτη σε ενα παραμυθι , η να βγαλουμε ενα ηθικο διδαγμα , \"χαζη \"ειναι η κοινωνια που θελει καταναγκη να σουβλιζει το Πασχα αρνια και οχι το παιδι που κανεις δεν του εμαθε να κραταει πισινη στο παιχνιδι του με τον λυκο και τους χωρικους !
    Γιατι το παιδι εχει αναγκη παρεα και την κοινωνια , αλλα η κοινωνια δεν ειναι ετοιμη να σταματησει να σουβλιζει αρνια μ για να προστατεψει τα βοσκοπουλα απο τους λυκους
    στελνοντας τα στα σχολεια να μαθουν γραμματα για να ανεβει η νοημοσυνη τους !
    Γιατι μου φαινεται αυτη ακριβως την λεπτομερεια εχασε η θεοφανια πρωτη παρασερνοντας και εσενα στην επιθεση επι της λεπτομερειας αντι της ουσιας!
    Καλυτερα να σφαζουμε[οσοι θελουν βεβαια] το Πασχα εικονικα στο διαδυκτυο[με ηλεκτρινκο παιχνιδι για εβραιοχριστιανους μειντ ιν Τζαπαν ], αν μας εχει μεινει εμμονη ιδεα, παρα να γενναμε ηλιθιους και να ψαχνουμε μετα να βρουμε ευκιαρια να τους χλευαζουμε γιατι μεγαλωνουν αρνια στα λιβαδια αντι να πηγαινουν σχολειο να μαθουν γραμματα και να αυξησουν οπως ολα τα παιδια την νοημοσυνη και την κοινωνικοτητα τους

και ποιος νομιζεις θεοφανια μου οτι εχει αυτη την μη εξακριβομενη νοητικη στερηση?
    ο βοσκος που μεγαλωνει το αρνακι που θα σφαξεις το Πασχα,
    η εσυ που ενω εισαι Χριστιανη φανταζομαι , απο μενα μαλλον πρωτομαθαινεις οτι την ιδια ακριβως γιορτη εχουν και οι Εβραιοι και οι Χριστιανοι και οι Μουσουλμανοι!
    Ειναι η αναπαρασταση της θυσιας του Αβρααμ!
    Λεω δηλαδη μηπως ειναι χαζη η κοινωνια οσων αγνοουν την αληθεια και χλευαζουν το βοσκοπουλο που πληρωνεται για να μεγαλωνει τα σφαχτα για μια θυσια σε λαθος θεο?
    αν υποθεσουμε δηλαδη , οτι δεν ξερεις που μαλλον δε ξερεις οτι ο θεος των Εβραιων, των Χριστιανων , η των Μουσουλμανων ειναι παλι ο ιδιος !
    Λατρευω το αρνακι αλλα αν ηξερα οτι στερω σε ενα παιδι το δικαιωμα να μαθει γραμματα για να μην το υποτιμουν οι \"Θεοφανειες \", το πασχα θα πηγαινα σε ενα κινεζικο η σε μια πιτσαρια !
    Εσυ ομως φανταζομαι δεν το κανεις ..
    Γιατι χλευαζεις λοιπον το θυμα σου ?

Senior Member
    Καλησπέρα κι από μένα. Στην αρχή είπα να γράψω την άποψή μου, αλλά βλέποντας την εξέλιξη δε θα το κάνω. Συγγνώμη για την παρέμβαση, αλλά χαλάτε μόνοι σας θέματα που θα μπορούσαν να εξελιχθούν και να πάρουν ποικίλλες ενδιαφέρουσες προεκτάσεις. Καταρχάς μιλάτε για ένα απ\' τα πιο αγαπημένα μου παραμύθια. Είναι το \'Ο Πέτρος και ο λύκος\'. Θα ήθελα να πω πολλά, σχεδόν συγκινήθηκα που είδα να κάνετε αναφορά σε αυτό. Άστοχη η κίνηση όμως να ταυτοποιείται η ερμηνεία του με \'νοητική υστέρηση\' ή μόνο με αυτήν. Ψάξτε το λίγο... κρύβει σπουδαία συναισθήματα και σοβαρά διδάγματα. Ευχαριστώ.

:)

Senior Member
    Originally posted by πανος12345
    φυση ...προσπαθω να βγω απο την εικονικη πραγματικοτητα και να φανταστω να γνωριζεσαι προσωπικα με την Θεοφανια για να μπορεις να βλεπεις στο ποστ αυτο και σε οσα εχουν διαδραματισει εδω , ενα φανερο δολο...

Πάνο, επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια,
    θα σου πω ότι δεν γνωρίζω προσωπικά τη Θεοφανία.
    Γνωρίζω όμως ποιο είναι το παιδί με την υστέρηση.
    Και ναι, λέω με όλη την ευθύνη που αυτό συνεπάγεται ότι είναι δόλος.
    Το κατάλαβε η Θεοφανία πόσο χοντό ήταν και γιαυτό απομακρύνθηκε.
    Και καλά έκανε.

Senior Member
    Originally posted by Alobar
    Καλησπέρα κι από μένα. Στην αρχή είπα να γράψω την άποψή μου, αλλά βλέποντας την εξέλιξη δε θα το κάνω. Συγγνώμη για την παρέμβαση, αλλά χαλάτε μόνοι σας θέματα που θα μπορούσαν να εξελιχθούν και να πάρουν ποικίλλες ενδιαφέρουσες προεκτάσεις. Καταρχάς μιλάτε για ένα απ\' τα πιο αγαπημένα μου παραμύθια. Είναι το \'Ο Πέτρος και ο λύκος\'. Θα ήθελα να πω πολλά, σχεδόν συγκινήθηκα που είδα να κάνετε αναφορά σε αυτό. Άστοχη η κίνηση όμως να ταυτοποιείται η ερμηνεία του με \'νοητική υστέρηση\' ή μόνο με αυτήν. Ψάξτε το λίγο... κρύβει σπουδαία συναισθήματα και σοβαρά διδάγματα. Ευχαριστώ.

:)
    Αλομπαρ, είναι όμορφο παραμύθι, ο Πέτρος και ο λύκος. είναι ένα μουσικό παραμύθι. Αυτό που αναφέρθηκε εδώ είναι ο ψεύτης βοσκός ή ψευτοβοσκός. Στα αγγλικά ο τίτλος του σε μπέρδεψε και νόμιζες ότι πρόκειται για τον πέτροκαι το λύκο. Συγκινείσαι με το παραμύθι, αλλά μέσα από τον δήθεν αδιάφορο διάλογο, χλευάστηκε σκόπιμα ένα παιδί που γνωρίζουμε πολλοί εδώ μέσα, αλλά λίγοι γνωρίζουν ότι έχει νοητική υστέρηση. Η Θεοφανία το γνωρίζει. οπως το γνωρίζω και εγώ. Αν δεν ξέρεις την ιστορία σου φαίνεται υστερικό που φωνάζω.
    Αν όμως την ήξερες, θέλω να πιστεύω ότι θα φώναζες και εσύ. Δεν μπορεί να σου άρεσε να χλευάζεται ένα ασθενές μέλος του φόρουμ και κατά τα άλλα να σε συγκινεί ο πέτρος και ο λύκος!

Originally posted by nature
    Originally posted by πανος12345

Πάνο.....είσαι πολύ εύστοχος, (δεν περίμενα ποτέ πως θα το πω αυτό). Την ίδια απορία έχω και γω μαζί σου για την εμπάθεια της νατσουρ στο πρόσωπο μου....

Πάνο, επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια,
    θα σου πω ότι δεν γνωρίζω προσωπικά τη Θεοφανία.

Ευτυχώς....

Γνωρίζω όμως ποιο είναι το παιδί με την υστέρηση.

Ναι? Εγώ πάλι όχι...

Και ναι, λέω με όλη την ευθύνη που αυτό συνεπάγεται ότι είναι δόλος.

Για ποιον? Δεν αρχίζεις να μιλάς με ονόματα μήπως και καταλάβουμε?

Το κατάλαβε η Θεοφανία πόσο χοντό ήταν και γιαυτό απομακρύνθηκε

Από που? Βλέπω παρακολουθείς ότι γράφω. Οπότε θα είδες πως το μόνο που είπα είναι πως προτιμώ να απέχω για λίγο, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΣΟΥΝ. Καταλαβαίνεις βέβαια ποιους ενννούσα. Μόλις με γύρισες....

Και καλά έκανε.

Ήμουν σίγουρη πως ήταν το όνειρο σου....

Senior Member
    Το ποστ οντως εγινε με συγκεκριμενο σκοπο φαινεται ξεκαθαρα απο την απαντηση της remedy που αν μη τι αλλο δεν ειναι φυσιολογικη...κατι επακολουθησε ενδιαμεσα...δεν βλεπω και εγω το λογο να γινει το συγκεκριμενο ποστ.
    Για μενα προσωπικα δεν υπαρχει η εννοια νοητικη υστερηση...υπαρχει η διαφορετικοτητα,και ναι μπορεις να περιγραψεις καποιον που δεν μπορει να αυτοεξυπηρετηθει ισως.
    Απο κει και περα...μην μπερδευουμε καταστασεις και αυτο το ποστ δεν ειναι ουτε κατα Θεοφανιας ουτε υπερ nature.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Προσωπικα εχω γνωρισει παιδι με \"νοητικη υστερηση\" για τους αλλους αλλα με τετοια ενσυναισθηση που δεν εχω γνωρισει ποτε σε ανθρωπο μεχρι τωρα...και δεν το γραφω γιατι συνηθως δινουμε υπερφυσικες ικανοτητες σε τετοια παιδια,το γραφω γιατι ειναι η απολυτη αληθεια...και οταν λεω παιδι εννοω σε ηλικια των 5 ετων,ουτε κατα διανοια δεν μπορειτε να διανοηθειτε για τι μιλαω.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Και θα δωσω λιγη τροφη για σκεψη ακομα...ειμαστε ολοι homo sapiens...οι εγκεφαλοι μας δεν ειναι τοσο διαφορετικοι μεταξυ τους.
    Ο εγκεφαλος του Αϊνσταϊν μπορει να μη διαφερει πολυ απο τον εγκεφαλο ενος νοητικα καθυστερημενου.
    Εαν καποιος σκεφτεται διαφορετικα τοτε μπορεις να βαλεις την ταμπελα αυτη και προκειται για την ΤΑΜΠΕΛΑ αλλα μην κοροϊδευομαστε πισω απο το δακτυλακι μας.
    Ο χειροτερος εχθρος ενος νοητικα καθυστερημενου ειναι να μην μπορει να αυτοεξυπηρετηθει και η επαφη του με τους υπολοιπους η οποια δυναται να ειναι προβληματικη.
    Λοιπον εχουμε και λεμε ψυχωσεις,σχιζοφρενειες,κρι σεις πανικου,αγχοι,φοβιες,νοητι� �ες υστερησεις και ενα καρο μαλακιες...αν υπηρχαν αρκετες ταμπελες θα μπορουσαμε να ταμπελοποιησουμε ολο τον κοσμο.
    Οι ταμπελες μπαινουν για να δειξουν δυσλειτουργικοτητα...και τροπους που μπορεις να γινεις λειτουργικος.

Εισαστε λειτουργικοι και ως που φτανει η λειτουργικοτητα σας σε συγκριση με την λειτουργικοτητα του αλλου?
    Πως μπορει ενας λειτουργικος ανθρωπος συμπεριλαμβανομενου και του εαυτου μου να κολλαει σε μια ταμπελα?
    Πως μπορω να καθοριζω οτι μου συμβαινει και την ζωη μου βασει της ασθενειας μου?Οταν εχω μονο μια ζωη να ζησω?
    Που υπαρχει τελοσπαντων λογικη και νοημοσυνη σε αυτον τον κοσμο?
    Καποιες σκεψεις απλως οπως παντα.

Senior Member
    Do not fear child...ναι εσυ.

Senior Member
    Originally posted by keep_walking
    Το ποστ οντως εγινε με συγκεκριμενο σκοπο φαινεται ξεκαθαρα απο την απαντηση της remedy που αν μη τι αλλο δεν ειναι φυσιολογικη...κατι επακολουθησε ενδιαμεσα...δεν βλεπω και εγω το λογο να γινει το συγκεκριμενο ποστ.
    Για μενα προσωπικα δεν υπαρχει η εννοια νοητικη υστερηση...υπαρχει η διαφορετικοτητα,και ναι μπορεις να περιγραψεις καποιον που δεν μπορει να αυτοεξυπηρετηθει ισως.
    Απο κει και περα...μην μπερδευουμε καταστασεις και αυτο το ποστ δεν ειναι ουτε κατα Θεοφανιας ουτε υπερ nature.
    παιδια και κιπ...
    πουθενα δεν μιλησα για νοητικη υστερηση.
    δεν ειμαι σε θεση να κανω διαγνωσεις.
    μιλησα πολυ ξεκαθαρα για μια συμπεριφορα με την οποια ενα ατομο μπορει να χασει την εμπιστοσυνη των γυρω του.
    και φυσικα εννοω οτι την βλεπω εδω μεσα αυτη την συμπεριφορα και οτι η δικη μου εμπιστοσυνη εχει χαθει λογω της συμπεριφορας αυτης....

κι αν ρωτας η δεν καταλαβαινεις την αναγκαιοτητα ενος τετοιου μηνυματος κιπ, ειναι για να μην αναρωτιεται ενα τετοιο ατομο γιατι οι απαντησεις που δεχεται ολο και λιγοστευουν οταν αναρτα αντιστοιχα ποστ και να καταλαβει οτι η δικη του συμπεριφορα απομακρυνει τους ανθρωπους...

Senior Member
    ok remedy:)

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast