Results 1 to 4 of 4
-
06-10-2025, 17:20 #1
Μεγάλος φόβος και άγχος για αύριο στη σχολή
Καλησπέρα ξανα συμφορουμίτες.Νομίζω βρήκα τη κατάλληλη ώρα να γράψω αυτό το thread γιατί όπως λέω και στον τίτλο αύριο είναι η πρώτη μου μέρα στη σχολή και αλήθεια το άγχος μου έχει φτάσει κορυφή.Σκεφτόμουν πολύ καιρό αυτή τη στιγμή!Όπως ξέρετε,στο λύκειο πέρασα πολύ άσχημα και μου άφησε τραύματα και για αυτό μου είναι ακόμα πιο δύσκολο να γνωρίσω καινούρια άτομα.Ξέρω το πανεπιστήμιο δεν έχει καμία σχέση με το λύκειο,είναι πιο έτσι "ελεύθερο" περιβάλλον και μάλλον πιο ευχάριστο από το σχολείο,όμως και πάλι είναι δύσκολο να εμπιστευτώ και να μιλήσω με τους συμφοιτητές μου.Γενικά είναι αρκετά μεγαλη η φοβία γιατί ξέρω ότι στο πανεπιστημιο πρέπει να ανήκω σε μία παρέα,γιατί εκεί είναι οι αληθινές φιλίες.
Επίσης αύριο που θα είναι η πρώτη μέρα θα είμαι 8 ώρες εκεί και τις υπόλοιπες μέρες 6 ώρες δίπλα με συνομήλικους που δε θα γνωρίζω.Μόνο που το σκέφτομαι μου έρχεται πανικός.Πιο πολύ με τρομάζει το κοινωνικό κομμάτι και όχι τα μαθήματα.Πραγματικά παιδιά πως θα το διαχειριστώ αυτό;Κάθε απάντηση ευπρόσδεκτη ευχαριστώ!
- 06-10-2025, 17:50 #2
Και τα αλλα παιδια το ιδιο θα νοιωθουν, δεν θα εισαι σαν μυγα στο γαλα μην φοβασαι.
06-10-2025, 23:21 #3
06-10-2025, 23:46 #4
Έλα βρε Βασιλάκη και σου είχα πει πριν μήνες να μας γράψεις πώς πήγαν τα αποτελέσματα. Ώστε φοιτητής τώρα πια! Καλή σταδιοδρομία.
Σε ποια σχολή πέρασες; Με το θέατρο τελικά τι θα κάνεις;
Άγχος είχαμε όλοι την πρώτη μέρα. Είναι ένας άλλος χώρος, άλλοι άνθρωποι, άλλη μέθοδος διδασκαλίας, πολλοί σε ένα αμφιθέατρο που καμία σχέση δεν έχει με τις καμαρούλα-μια-σταλιά μαθητικές αίθουσες. Καιρός για αλλαγές, νέες γνωριμίες και φοιτητικές εξόδους σε στέκια. Η ζωή του φοιτητή είναι η καλύτερη, γι αυτό κοίτα να την απολαύσεις, γιατί τα χρόνια αυτά δε θα τα ξαναζήσεις. Και μην απογοητευτείς αν από την πρώτη μέρα δε βρεις παρέα. Συνήθως με τα πρώτα άτομα που γνωρίζεις στη σχολή, δεν κολλάτε. Στην πρώτη ευκαιρία να παίρνεις κινητά τηλέφωνα των συμφοιτητών σου. Όχι τη συσκευή, τον αριθμό εννοώ. Μπορείς να οργανώσεις και μια ομάδα στο viber να συζητάτε τα της σχολής.
Αν είσαι στο ΕΚΠΑ δες αν λειτουργεί ακόμα το διδασκαλείο κι αν σε ενδιαφέρει να μάθεις ή να ολοκληρώσεις φτηνά-φτηνά μια ξένη γλώσσα. Ευκαιρία να χρησιμοποιήσεις και τη φοιτητική έκπτωση για κάποιο χόμπι. Έχουν και θεατρική ομάδα τα περισσότερα πανεπιστήμια, μπορείς να πάρεις μέρος.
Μπράβο Βασίλη, πολύ χάρηκα που ξανάγραψες να μας πεις τα νέα σου.