5 μήνες πριν, όλα άλλαξαν! - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 22 of 22
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Dora1982 View Post
    Είμαι η μόνη μου βλέπει το πρόβλημα. Και οι άλλοι νοιάζονται αλλά δεν βλέπουν οτι έχει αλλαξει, δεν έχει διαθεση, έχει μια επιθετικότητα ακόμη κ σε εμένα που είμαι η αγαπημένη του. Είναι καρφωμένος σε μια πολυθρόνα, με ένα βιβλίο στο χέρι κ δεν θέλει να του μιλάει κανείς. Μπορεί να κοιμηθεί κ στη πολυθρόνα, δεν θα πάει καν στο κρεβάτι του. Η μητέρα μου θεωρεί πως περνάει φάση και κρίνει σκόπιμο να μην τον ενοχλώ, γιατί μόνο εγώ είμαι η ενοχλητική, αλλά όταν της έδειξα τα φάρμακα που δεν είχε πάρει, το μόνο που είπε είναι «πιο σιγά, μην φωνάζεις κ μας ακούει ο κόσμος». Είναι να μην μου ανεβαίνει η πίεση; Και ο πατέρας μου επιθετικός. Φοβάμαι πως αρχίζει η άνοια κ δεν έχει γυρισμό.
    Αν ακούσει ο κόσμος ότι δεν πήρε τα χάπια του, τι θα γίνει δηλαδή;
    Να τον πας γιατρό

Senior Member
    η επιθετικοτητα στους ανδρες συνδεεται και με καταθλιψη συνδεεται και με ανοια.τωρα αν δεν ξεχναει προσωπα καταστασεις και πραγματα τοτε πιο πιθανο ειναι να βιωνει ο πατερας σου καταθλιψη και ισως μια καλη αγωγη με αντικαταθλιπτικα να τον κανουν να ξαναδει με ενδιαφερον την ζωη του.εξαλλου ειναι γνωστο οτι στα θεματα καρδιας μιας και ειπες οτι εχει στεφανιαια νοσο πολλοι ασθενεις μετα απο εμφραγμα πεφτουν σε καταθλιψη.πρεπει να πειστει οτι πασχει απο καταθλιψη να παρει αγωγη για να καταφερει να ζησει αρκετα χρονια και καλα και ποιοτικα.εμεις εδω ιδεες σου εκφραζουμε δεν μπορουμε να σε βοηθησουμε αμεσα γιατι ολοι ειμαστε αγνωστοι και μπορει να μενουμε σε διαφορετικες πολεις.πρεπει αφου ειστε 5μελης οικογενεια πρεπει εσυ και τα αδελφια σου να παρακινηθειτε να δει εναν ψυχιατρο να βρει παλι την διαθεση του.γιατι αυτο να καθεται σε μια πολυθρονα να ειναι επιθετικος να μην δεχεται την σωτηρια αγωγη για την στεφανιαια νοσο και εφοσον δεν εχει προβληματα μνημης εμενα μου κανει για μειζων καταθλιψη αλλα βεβαια ενας νευρολογος ψυχιατρος θα κανει την διαγνωση που θα τον δει απο κοντα εγω λεω απλως την αποψη μου με αυτα που διαβαζω

Senior Member
    Η κατάσταση εξελίσσεται δυστυχώς ραγδαία. Δεν δέχεται ούτε από εμένα τα χάπια του, όσο και αν προσπάθησα με όμορφο τρόπο να τον χτυπήσω και λίγο στο συναίσθημα, δηλαδή πάρε την αγωγή σου για εμένα. Είμαι απεγνωσμένη! Δεν πίστευα ποτέ ότι θα έρθω αντιμέτωπη με τόσο δύσκολες καταστάσεις. Το πρόβλημα μεγαλώνει βλέποντας και τη μάνα μου που τον θεωρεί "θυμωμένο" μαζί της και του ψήνει το ψάρι στα χείλη. Όλη μέρα γκρίνια. Τους είπα σήμερα πως χρήζουν και οι δύο άμεσης ψυχιατρικής εκτίμησης. Αν δεν πάνε δεν θα ξαναδούν κανέναν μας, ούτε εμένα ούτε το εγγόνι τους. Γιατρός δεν είμαι αλλά είναι πια ολοφάνερο πως και οι δύο πάσχουν. Και αυτό που με τρελαίνει είναι πως δεν παραδέχονται και κατά συνέπεια δεν δέχονται καμία βοήθεια. Είναι της παλιάς γενιάς, όπου θεωρούν ταμπού την επίσκεψη τους σε ψυχίατρο ή νευρολόγο. Που να ήξεραν τι ευλογία είναι για την ανθρώπινη ζωή αυτές οι ειδικότητες!! Είμαι τόσο στενοχωρημένη.. Νιώθω πως έχει χαθεί κάθε ελπίδα, ότι έχουν πάρει τον κατήφορο χωρίς σταματημό.

Senior Member
    Η κατάσταση εξελίσσεται δυστυχώς ραγδαία. Δεν δέχεται ούτε από εμένα τα χάπια του, όσο και αν προσπάθησα με όμορφο τρόπο να τον χτυπήσω και λίγο στο συναίσθημα, δηλαδή πάρε την αγωγή σου για εμένα.
    Το ότι δεν δέχεται να πάρει τα χάπια για την καρδιά του, είναι ξεκάθαρα σύμπτωμα κατάθλιψης και ΟΧΙ άνοιας.
    ''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa

Senior Member
    Εδώ που φτάσαμε θα πω μακάρι! Πιο εύκολα αντιμετωπίζεται η κατάθλιψη παρά η άνοια. Ρώτησα σήμερα το νευρολόγο αν μπορεί να γράψει εξετάσεις κ να τον πάω έστω κ με το ζόρι να τις κάνει. Τουλάχιστον να διαπιστωθεί αν ξεκινάει άνοια ή όχι. Κ του ζήτησα να μου γράψει αντικαταθλιπτικά σε υγρή μορφή να μπαίνουν στο νερό μήπως και ηρεμήσει κ γίνει πιο δεκτικός.

Senior Member
    Εδώ που φτάσαμε θα πω μακάρι! Πιο εύκολα αντιμετωπίζεται η κατάθλιψη παρά η άνοια. Ρώτησα σήμερα το νευρολόγο αν μπορεί να γράψει εξετάσεις κ να τον πάω έστω κ με το ζόρι να τις κάνει. Τουλάχιστον να διαπιστωθεί αν ξεκινάει άνοια ή όχι. Κ του ζήτησα να μου γράψει αντικαταθλιπτικά σε υγρή μορφή να μπαίνουν στο νερό μήπως και ηρεμήσει κ γίνει πιο δεκτικός.
    Αν είχε άνοια,απλά θα ξεχνούσε να πάρει τα φάρμακά του...Το ότι συνειδητά αρνείται να τα πάρει ενώ ξέρει ότι τα χρειάζεται, είναι σύμπτωμα αποθάρρυνσης και παραίτησης.
    Δεν γίνεται να του γράψει φάρμακα ο γιατρός χωρίς να τον εξετάσει...Δεν είναι όλα τα αντικαταθλιπτικα ίδια για όλες τις μορφές κατάθλιψης.
    ''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa

Senior Member
    Αυτό ακριβώς μου απάντησε κ ο γιατρός και νόμιζα πως είναι υπερβολικός. Αλλά έχει δίκιο. Τουλαχιστον κάτι ηρεμιστικό να πέσουν λίγο οι αντιστάσεις του.

Page 2 of 2 FirstFirst 12