Ενταση συμπτωματων και φωνες
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 5 of 5
    Member

Ενταση συμπτωματων και φωνες

Διαγνωστηκα με σχιζοφρενεια f20.0 στα 23 μου, απο το 2003, μου ειχαν κανει εκεινο το ετος και ECT και περνω αγωγη ασταματητα απο τοτε. Απο φοβο μην κοψω τα φαρμακα οι γονεις μου με τον ψυχιατρο αποφασισαν να κανω 1 Risperdal consta ενεση καθε 15 μερες. Τωρα ειμαι 45 ετων και απο το 2018 εχουμε καταληξει με τον ψυχιατρο μου σε Leponex, Lamictal, Xanax και Ladose. Εχω παρατηρησει οτι τα συμπτωματα μου και γενικα οι φωνες και τα συμπτωματα της ψυχωσης, φουντωνουν στο κεφαλι μου κυριως οταν φοβαμαι απο κατι (ακομα και αναιτια), οταν ειμαι με πολυ κοσμο, οταν ζοριζομαι, οταν ταραζομαι η ειμαι με νευρικους ανθρωπους (πχ. ο πατερας μου ειναι) και το χειροτερο ειναι οτι οταν με πιανει και φουντωνει η ψυχωση σε βαρια μορφη και δεν μπορω να την ελεγξω πια, οδηγει σε κριση πανικου. Παραδειγμα.. τωρα στις 13 Νοεμβριου περναω πρωτη φορα επιτροπη ΚΕΠΑ μονος μου καθως μεχρι τωρα πηγαινα με την μητερα μου η οποια απεβιωσε τον Ιανουαριου που μας περασε. Μεχρι τωρα μου βγαζανε 67% αναπηρια και περνω το επιδομα για να ζω. Επειδη θα παω πρωτη φορα μονος η μαζι με τον πατερα μου (δεν το ξερω ακομα) φοβαμαι πολυ μην κανω κανενα λαθος και με κοψουν.

Εσεις τι λετε?
    Απλα ηθελα να το πω να το βγαλω απο μεσα μου.

Senior Member
    Δε σε κόβουν έτσι εύκολα από τη στιγμή που υπάρχει τέτοιο ιστορικό που περιγράφεις, είναι απλά στο μυαλό σου το άγχος. Το καταλαβαίνω όμως ότι ανησυχείς. Μάλλον έχεις αγχωθεί γενικά από τα συμπτώματα που φουντώνουν από διάφορες καταστάσεις και μπήκε κι αυτό σφήνα. Ίσως σε έχει επηρεάσει και η απώλεια της μητέρας σου (συλλυπητήρια και να τη θυμάσαι με αγάπη).

Member
    Quote Originally Posted by Joanna8 View Post
    Δε σε κόβουν έτσι εύκολα από τη στιγμή που υπάρχει τέτοιο ιστορικό που περιγράφεις, είναι απλά στο μυαλό σου το άγχος. Το καταλαβαίνω όμως ότι ανησυχείς. Μάλλον έχεις αγχωθεί γενικά από τα συμπτώματα που φουντώνουν από διάφορες καταστάσεις και μπήκε κι αυτό σφήνα. Ίσως σε έχει επηρεάσει και η απώλεια της μητέρας σου (συλλυπητήρια και να τη θυμάσαι με αγάπη).
    Ευχαριστω για την απαντηση. Ναι ισως οπως τα λες

Senior Member
    Απίθανο να σε κόψουν από την στιγμή που είχες κάνει και ηλεκτροσόκ και κάνεις ενέσεις αντιψυχωσικού...Μην αγχώνεσαι.
    Με 67% αναπηρία δίνουν 360 ευρώ τον μήνα?...Τα βγάζεις πέρα με αυτά τα χρήματα?...Σκέφτηκες να δουλέψεις?
    ''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa

Member
    Quote Originally Posted by Yoco Choco View Post
    Απίθανο να σε κόψουν από την στιγμή που είχες κάνει και ηλεκτροσόκ και κάνεις ενέσεις αντιψυχωσικού...Μην αγχώνεσαι.
    Με 67% αναπηρία δίνουν 360 ευρώ τον μήνα?...Τα βγάζεις πέρα με αυτά τα χρήματα?...Σκέφτηκες να δουλέψεις?
    Με 67% δινουν 338 ευρω τον μηνα. Τα βγαζω περα ισα ισα, τα φαρμακα και τα φαγητα μου. Ζω με τον πατερα μου μαζι τωρα και βοηθαει. Ειμαι ανειδικευτος στο θεμα εργασιας και εχω σοβαρο θεμα αγοραφοβιας... γιαυτο προτιμαω να ειμαι κλεισμενος στο σπιτι παρα εξω στον κοσμο γιατι μου κανει πολυ κακο. Απο το που ειμαι συνεχως στο σπιτι ασχολουμαι με το pc και εχω μαθει να φτιαχνω ιστοσελιδες αλλα δεν ειμαι και πολυ προχο σε αυτο, ειμαι για απλα projects