Results 16 to 20 of 20
Thread: Ενταση συμπτωματων και φωνες
-
03-11-2025, 11:50 #16Senior Member
Στα 24 έπαθα.. Όχι δεν καπνίζω. Δεν εχω ένσημα να βγω σε συνταξη. Θέλει ενσημα.
Τα συμπτώματα ολα τα κλασικά της σχιζοφρενειας. Φωνές, μανία καταδίωξης, οτι μου μιλάει η τηλεόραση.. και τέτοια ωραία πράγματα...
- 03-11-2025, 20:18 #17Senior Member
Κατάλαβα...
Τις υποτροπές τις παθαίνεις περιόδους που έχεις κόψει τα φάρμακα ή τιις παθαίνεις παρ'όλο που παίρνεις την αγωγή?
Συνήθως τα αντιψυχωσικά, τα οποία δρούν όλα με τον ίδιο μηχανισμό,δηλαδή μπλοκάρουν τους υποδοχείς της ντοπαμίνης,είναι αποτελεσματικά για τα θετικά συμπτώματα της σχίζο.
Δεν έχεις δουλέψει καθόλου στην ζωή σου?...Δεν έχεις κανένα ένσημο?...Εγω έχω γύρω στα 850 παρ'όλο που έχω δουλέψει πολλά περισσότερα μεροκάματα.''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa
06-11-2025, 03:06 #18Senior Member
κοιτα yoco choco να παρεις μια ιδεα για την σχιζοφρενεια την σχιζοφρενεια που εχει διαγνωστει ορθως και σωστα απο ψυχιατρο και οχι την σχιζοφρενεια που επικαλουνται διαφοροι δολοφονοι για να πεσουν στα μαλακα.
Η σχιζοφρενεια επειδη ειπες για καταθλιψη την περιλαμβανει και αυτην περα απο την σχιζοφρενεια που εχουμε εχουμε συν τοις αλλοις και αλλες παθησεις η τις ειχαμε πριν εμφανισουμε σχιζοφρενεια η την αποκτησαμε μετα λογω της οδυνης της παθησης.πχ εγω ειχα αγχωδη διαταραχη και αδιαγνωστη καταθλιψη που χωρις θεραπεια με οδηγησαν σε ψυχωτικο επεισοδιο και την επακολουθη και σωστη διαγνωση της σχιζοφρενειας.επειδη παω σε κεντρο ημερας και βλεπω πολλους ψυχικα ασθενεις που ειτε εχουν σχιζοφρενεια ειτε εχουν διπολικη διαταραχη μπορω να σου πω οτι μετρημενοι στα δαχτυλα ειναι οι λειτουργικοι οπως λες..
για να καταλαβεις στο κεντρο ημερας που παω στην Αθηνα εχει 350 μελη ψυχικα ασθενεις εχω γνωρισει πολλα ατομα απο ομαδες που παρακολουθω.οσοι ειναι καπως λειτουργικοι ειναι γιατι εχουν καλο υποστηρικτικο περιβαλλον τουτεστιν ειτε ζουν οι δυο γονεις τους ειτε ο ενας ειτε καποιοι ελαχιστοι μαλλον ελαχιστες διοτι ολοι οι σοβαρα πασχοντες ανδρες ειναι μονοι τους ενω καποιες ψυχωτικες εχουν παντρευτει γιατι ειναι ομορφες επομενως εχουν σαν υποστηρικτικο περιβαλλον τις σχεσεις τους ειναι λειτουργικοι.ολοι που εχουν χασει και τους 2 γονεις τους ειναι σε ξενωνες προστατευομενα διαμερισματα και οικοτροφεια.δυο ηξερα που ενω εχουν χασει τους γονεις τους μενουν τελειως μονοι ο ενας ειναι 66 ετων και ο αλλος ειναι περιπου 58 ετων.ο περιπου 58 ετων εχει σταματησει να ερχεται και δεν μαθαινω νεα του ο αλλος ο 66 ετων που ερχεται τελευταια ηταν πολυ χαλια και πεσμενος ψυχολογικα και εκει που μαγειρευε μονος του και εφτιαχνε το φαγητο του τωρα ουτε και αυτο δεν μπορει να κανει και το ελεγε σε εναν εργαζομενο του κεντρου ημερας
γενικα με την σχιζοφρενεια δεν μπορεις να εχεις εμπιστοσυνη ανα πασα στιγμη λογω αγχους και πιεσης μπορεις να υποτροπιασεις και χειροτερευεις παρα πολυ και το εννοω αυτο οταν μεινεις μονος σου και εχεις χασει το υποστηρκτικο περιβαλλον δηλαδη γονεις. δεν ειναι καταθλιψη που εχει πλεον ολη η υφηλιος αλλα σοβαρη ψυχικη παθηση που χανεις την επαφη με το περιβαλλον και αν δεν παρεις φαρμακα εγκαιρως γινεται η παθηση σου μη αναστρεψιμη και ανθεκτικη στα φαρμακα και θα περασεις ολη την ζωη σου ειτε σε ψυχιατρειο ειτε στην καλυτερη περιπτωση σε ξενωνα η οικοτροφειο δεν λεω προστατευομενο διαμερισμα γιατι εκει πανε πιο λειτουργικα ατομα και απλα τις περισσοτερες φορες εχουν οικονομικα προβληματα γιατι με ενα επιδομα 338 ευρω δεν μπορεις να περασεις ολο τον μηνα ειτε σε ενοικιο ειτε σε δικο σου σπιτι και να εχεις να πληρωσεις κοινοχρηστα ρευμα νερο τηλεφωνο και παρεχει το κρατος προστατευομενα διαμερισματα οπου μενουν μαζι τρεις η και τεσσερις ψυχικα ασθενεις μονοι τους και μοιραζονται τα εξοδα..
ασε που στο κεντρο ημερας που παω και παω πανω απο 7 χρονια εχουν πεθανει αυτους που γνωριζω γιατι δεν μας το λενε για να μην επηρεαζομαστε τα 7 χρονια που παω εχουν πεθανει πανω απο 10 ψυχικα ασθενεις.οι περισσοτεροι απο ανακοπη εκει 45 με 55 ετων ενας αυτοκτονησε.που σημαινει οτι ζουμε λιγα χρονια οσοι εχουμε σχιζοφρενεια η διπολικη διαταραχη τα 80 ελαχιστοι τα φτανουν
06-11-2025, 17:55 #19Senior Member
λυπάμαι πολύ γι' αυτή τη κατάσταση, γενικά απ' αυτά που περιγράφεις καταλαβαίνω ότι σε μια τέτοια πάθηση το σημαντικότερο είναι να λαμβάνεται κανονικά η αγωγή και να μην το βάζεις κάτω. Όποτε νιώθεις μόνος να γράφεις εδώ :)
06-11-2025, 19:04 #20Senior Member
Το σημαντικό @psycous για τους ψυχικά πάσχοντες είναι να έχουν μια οικογένεια που να τους αγαπά και να τους φροντίζει.
Αν ενας ψυχικά πάσχων είναι μόνος στον κόσμο και δεν έχει κανένα και φιλοξενείται σε δομές,είναι πολύ σκληρό και μάλλον θα πεθάνει νέος και λόγω των φαρμάκων τα οποία επιδεινώνουν το καρδιαγγεικό.
Η κατάθλιψη και ειδικά οι κρίσεις πανικού μπορουν να σε καταστήσουν λιγότερο λειτουργικό και από την σχιζοφρένεια.
Ξέρω άτομα που δεν έχουν βγει από το σπίτι τους για μήνες λόγω κρίσεων πανικού.
Καλή δύναμη σου εύχομαι.''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa