Results 1 to 6 of 6
Thread: Περνάω δύσκολα
-
18-11-2025, 21:11 #1Junior Member
Περνάω δύσκολα
Καλησπέρα σε όλους,έχω πολλά ψυχολογικά και έχω επισκεφτεί δύο γιατρούς στο παρελθόν αλλά δεν έβγαλα άκρη.Το κύριο πρόβλημα μου είναι ότι δε μπορώ να εργαστώ,όσες φορές προσπάθησα δε μπορώ να καταφέρω τίποτα,έχω κλειστεί στο σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα και όλη μέρα είμαι βαθιά στεναχωρημένος που δε μπορώ να προχωρήσω,δε ξέρω πόσο ακόμα θα αντέξω.Εχει βρεθεί κάποιος σε παρόμοια κατάσταση και αν ναι πως το ξεπεράσατε;
- 18-11-2025, 21:28 #2Senior Member
Για αρχη πρεπει να αποδεχτεις οτι δεν θελεις να εργαστεις, οσο λες ψεματα στον εαυτο σου δεν θα πας μακρια. Μετα θα δεις γιατι δεν θελεις να δουλεψεις και θα αποδεχτεις τον εαυτο σου. Δεν μπορεις να λυσεις προβληματα που δεν θελεις να δεις. Πρεπει εστω να αναγνωρισεις οτι δεν θελεις να τα δεις για να βρεις μια ειρηνη με τον εαυτο σου.
18-11-2025, 21:45 #3Senior Member
Καλησπέρα ToyotaSupra. Ωραίο αυτοκίνητο, το έχω δει από κοντά! Πόσο ετών είσαι; Πώς τα βγάζεις πέρα χωρίς να εργάζεσαι; Αν καλύπτονται οι ανάγκες σου από άλλους χωρίς να είναι επιτακτικό να εργαστείς τότε μην εργαστείς.
Αν είναι ανάγκη κάπως πρέπει να το λύσεις. Δεν έχω βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση... πάντα ήθελα να εργάζομαι για να βγάζω λεφτά και να τα κάνω ό,τι θέλω, οπότε αυτό ήταν το κίνητρο μου.
Τι ψυχολογικά έχεις αν επιτρέπεται; Άγχος, κατάθλιψη, αγοραφοβία; Πες μας λίγα πράγματα ακόμη...
18-11-2025, 21:55 #4Junior Member
Καλησπερα,ειμαι 28 και τα τελευταια δυο χρονια δε δουλεύω,μενω με τους δικους μου,ο ενας γιατρος μου ειπε οτι εχω καταθλιψη ο δευτερος ψυχωση(μαλλον εχω και τα δυο) ενω μου προταθηκε να μπω σε κλινικη πραγμα που εγω θεωρησα οτι θα μου κανει κακο και θα στιγματιστω και ετσι εκοψα τα φαρμακα και τις επισκεψεις,τωρα εχω δρομολογησει να ξεκινησω εκ νεου θεραπεια και να το παω σοβαρα αν θελω να εχω καποιο μελλον ως ανθρωπος
18-11-2025, 22:01 #5Senior Member
Δλδ οι ιθαγενεις στο Αμαζονιο δεν ειναι ανθρωποι; Για να πετυχεις πρεπει να γνωριζεις τον εαυτο σου και αυτο που θελεις και οχι ο προγραμματισμος που σου εχει βαλει η κοινωνια.
18-11-2025, 22:11 #6Senior Member
Αν σου διέγνωσαν ψύχωση και σου πρότειναν κλινική τότε σημαίνει ότι είσαι σοβαρά πεσμένος. Τα φάρμακα κακώς τα έκοψες αν έχεις τέτοια διάγνωση γιατί όπως είδες μόνο χειρότερα μπορείς να γίνεις. Ναι να τα ξεκινήσεις με τις καθοδηγίες του γιατρού σου. Αν πάρεις διάγνωση ψύχωσης τότε μπορείς να πάρεις επίδομα οπεκά και να μην χρειάζεται να δουλέψεις. Ίσως δεν μπορείς να δουλεύεις λόγω της ασθένειας σου. Λογικό αν δεν είσαι καλά. Κάποιοι μπορούν να δουλέψουν με ψύχωση και είναι λειτουργικοί, κάποιοι άλλοι δεν μπορούν.
Η κλινική δεν στιγματίζει γιατί δεν το γράφεις στο κούτελο ότι μπήκες εκεί. Κι αν δεν το πεις πουθενά, μόνο στους δικούς σου, τότε μόνο εσύ θα το ξέρεις.
Μην προσπαθείς να εργαστείς, προσπάθησε να γίνεις καλά και υγιής πρώτα και μετά θα δεις τι μπορείς να κάνεις.