Περνάω δύσκολα - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 17 of 17
    Junior Member
    Quote Originally Posted by Joanna8 View Post
    Σε αυτό έχει δίκιο ο αχλάδης, ότι δηλαδή η γνώμη των άλλων για το αν είσαι χρήσιμος ή όχι δε μετράει. Το κοινωνικό άγχος και το ότι δεν μπορείς να αρθρώσεις μια πρόταση, είναι χαρακτηριστικό ανθρώπων που έχουν απομονωθεί. Θάρρος και αυτοπεποίθηση αποκτάς μέσα από την εξάσκηση στην καθημερινή επαφή. Και τότε η γλώσσα θα πηγαίνει ροδάνι.
    Αυτό που λέει η Γκαμόρα είναι πολύ σωστό ότι πρώτα πρέπει να βελτιωθεί λίγο η ψυχική σου υγεία και μετά να βγεις στην αγορά εργασίας. Όμως παράλληλα μπορείς να κοιτάς να χτίσεις βιογραφικό. Αν δεν έχεις σπουδάσει, υπάρχουν και οι σχολές του ΟΑΕΔ. Σε τελική ανάλυση υπάρχουν και διαγωνισμοί του Δημοσίου, που σαφώς έχουν λιγότερο άγχος. Ειδικά αν είσαι διατεθειμένος να πας οπουδήποτε, ακόμα και σε παραμεθόριο.
    Η οικογένειά σου δεν έχει κανένα θείο, συγγενή τίποτα με μια μικρή επιχείρηση ή αγροτικά που να χρειάζεται βοηθό, ώστε να πας να κάνεις κάποια μεροκάματα part-time;
    Θα προσπαθησω να κανω το οτιδηποτε για να ξεκινησω θεραπεια και να κοιταζω για δουλεια οπουδηποτε,εχω ακουσει για καποια προγραμματα για ατομα με δυσκολιες αλλα πρεπει να ειναι δυσκολο για να μπεις εκει,ελπιζω να με καθοδηγησουν και οι υπηρεσιες στο δημο μου που εχω απευθυνθει αλλα χλωμο το βλεπω,θα συνεχισω να προσπαθω να κανω κατι απο το να ειμαι απραγος και αν δεν αντεξω θα δουμε στη πορεια.....

Senior Member
    Ανέφερες ότι οι γιατροί σε διέγνωσαν με δύο διαφορετικές ψυχικές ασθένειες και εσύ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ διέκοψες τη φαρμακευτική αγωγή. Στη παρούσα φάση καμία ''ομάδα αλληλοβοήθειας'' δεν θα σε βοηθήσει και κανένας καφές δεν θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Αυτό που προέχει είναι να επικοινωνήσεις ΑΜΕΣΑ με κάποιον γιατρό έτσι ώστε να ρυθμίσει τη φαρμακευτική σου αγωγή και να συνεχίσεις τη ψυχοθεραπεία σου.

ΑΦΟΥ γίνουν αυτά και μόνο τότε και αφού νιώσεις έτοιμος μπορείς να ξεκινήσεις την αναζήτηση εργασίας. Σε πληροφορώ ότι το να βρεις δουλειά πλέον ΕΙΝΑΙ κατόρθωμα, ειδικά αν δεν έχεις πτυχίο και προϋπηρεσία. Είσαι ακόμα νέος, επαγγελματική προϋπηρεσία μπορείς να αποκτήσεις και τώρα. Γι' αυτό καλό θα ήταν να μην αφήσεις άλλο χρόνο να πάει χαμένο, κοίτα πρώτα το θέμα της υγείας σου που προέχει και μετά ψάξε για δουλειά. Όσο για το ότι σε θεωρούν άχρηστο όπως λες, μπορεί να το βλέπεις εσύ έτσι, όταν έχεις κατάθλιψη κάπως έτσι βλέπεις τα πράγματα. Μου κάνει εντύπωση που 2 γιατροί σε διέγνωσαν με 2 τόσο διαφορετικές ψυχικές ασθένειες. Σου έκαναν διάγνωση και οι 2 γιατροί την ίδια χρονική περίοδο ?

Page 2 of 2 FirstFirst 12