Results 1 to 15 of 58
Thread: Φόβος Γαστροσκόπησης
-
11-10-2009, 13:10 #1
Φόβος Γαστροσκόπησης
Γειά σας!!! Μετά από κάποιες στομαχικές διαταραχές, ο γαστρεντερολόγος μου συνέστησε γαστροσκόπηση.
Με έχει πιάσει πανικός και ενώ θέλω να την κάνω για να ησυχάσω, φοβάμαι!!!!!!
Φοβάμαι την εξέταση και πώς θα αντιδράσω εκείνη τη στιγμή. Η εξέταση θα γίνει με μέθη αφού δεν το συζητώ διαφορετικά αλλά ακόμα κι αυτό με τρομάζει. Δεν έχω ναρκωθεί ποτέ και δεν ξέρω πως είναι.
Σας παρακαλώ, μήπως έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία, μήπως και με βοηθήσει να το ξεπεράσω λίγο;
Σας ευχαριστώ!
- 11-10-2009, 13:21 #2
Ας σου πω δυο πραγματα μιας και εκανα γαστροσκοπηση περυσι....
Εγω την εκανα χωρις να γνωριζω αν ποναει η πως νιωθεις.
Μπηκα λοιπον στο χωρο, και αρχισε το στορυ.
Οντως ειναι δυσκολη εξεταση και επειδη εγω την εκανα σε δημοσιο νοσοκομειο,
αμα δεν μπορεις να αντεξεις, προτιμησε ενα καλο ιδιωτικο.
Εγω δεν την εκανα με μεθη και τα ειδα ολα, για 10 λεπτα.....
τοσο κραταει πανω κατω.
Απλα το θεωρησα σαν συμβαν που κραταει λιγο και μετα ξεμπερδευεις,
δεν μπορεις να κανεις και αλλιως.
Θα σου προτεινα να μπεις σε μια ψυχολογια αδιαφοριας και οτι θα ταλαιπωρηθεις για ενα δεκαλεπτο που ειναι μηδαμινης αξιας σε σχεση με τους στομαχικους πονους που εχεις.
Κατσε στην καρεκλα, κανε την διαδικασια ναρκωσης που θα σου πουν, και αδιαφορησε για τα υπολοιπα αφήνοντας τους γιατρους να κανουν την δουλεια τους.
Μιλησε λιγο με τον γιατρο και πες του οτι θες να ενημερωνει για το αν τελειωνει η εξεταση και οτι θα του κανεις νοημα αν νιωσεις υπερβολικη ενοχληση.
Η γαστροσκοπηση αν και ειναι ενοχλητικη εξεταση, επιβαλλεται αν εχεις ενοχλησεις οπως ειχα και εγω και θες να αρχισεις να ξεμπερδευεις εφοσον προκειται για μικροβιο και χρειαζεται απλα μια αντιβιωση.
Γιατροι μου ειπαν οτι αν το αφηνα, υπαρχουν περιπτωσεις που εξελισονται μεχρι και σε καρκινο.
Σταχυολογησε τα ωφελη που θα εχεις στο μελλον απο το οτι θα εξαφανιστουν οι στομαχικοι πονοι σε σχεση με την ολιγολεπτη ταλαιπωρια και θα πας τρεχωντας.....
Καλη δυναμη!
11-10-2009, 13:27 #3
Originally posted by mariq34
Γειά σας!!! Μετά από κάποιες στομαχικές διαταραχές, ο γαστρεντερολόγος μου συνέστησε γαστροσκόπηση.
Με έχει πιάσει πανικός και ενώ θέλω να την κάνω για να ησυχάσω, φοβάμαι!!!!!!
Φοβάμαι την εξέταση και πώς θα αντιδράσω εκείνη τη στιγμή. Η εξέταση θα γίνει με μέθη αφού δεν το συζητώ διαφορετικά αλλά ακόμα κι αυτό με τρομάζει. Δεν έχω ναρκωθεί ποτέ και δεν ξέρω πως είναι.
Σας παρακαλώ, μήπως έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία, μήπως και με βοηθήσει να το ξεπεράσω λίγο;
Σας ευχαριστώ!
ασθενη , που σημαινει οτι δεν θα νοιωσεις απολυτως τιποτα!
ρωτα και ζητα να μαθεις λεπτομερειες απο τον γαιτρο σου αλλα φαναταζομαι θα στα εξηγησει ολα αυτα ο αναισθησιολογος !
μαλιστα το κανουν γιατι ταυτοχρονα γινεται και εντεροσκοπηση συχνα ...
11-10-2009, 13:30 #4
Krino, σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!!!
Δεν έχω πόνο στο στομάχι αλλά συχνή ναυτία η οποία όμως με έχει ταλαιπωρήσει σε σημείο που φοβάμαι να φάω σαν άνθρωπος. Πρέπει να γίνει η γαστροσκόπηση μήπως και βρεθεί τι είναι αυτό που με ταλαιπωρεί.
Θα γίνει σε ιδιωτικό ιατρείο και ο γιατρός αρχικά ήθελε να την κάνουμε χωρίς μέθη αλλά επειδή αρνήθηκα μου είπε ότι θα γινει με μέθη τελικά.
Πως νιώθεις δηλαδή, χωρίς μέθη;; Αναγούλα, πονο κλπ;
11-10-2009, 13:33 #5
Originally posted by πανος12345
αυτο που γνωριζω απο φιλικο μου προσωπο ειναι οτι σημερα γινεται κατω απο ολικη ναρκωση αν το επιτρεπει η υγεια του
ρωτα και ζητα να μαθεις λεπτομερειες απο τον γαιτρο σου αλλα φαναταζομαι θα στα εξηγησει ολα αυτα ο αναισθησιολογος !
Μακάρι να είναι απλή η διαδικασία και να χαλαρώσω με την ένεση ωστε να μην αντιληφθώ πολλά.
11-10-2009, 13:35 #6
Originally posted by mariq34
Originally posted by πανος12345
αυτο που γνωριζω απο φιλικο μου προσωπο ειναι οτι σημερα γινεται κατω απο ολικη ναρκωση αν το επιτρεπει η υγεια του
Μακάρι να είναι απλή η διαδικασία και να χαλαρώσω με την ένεση ωστε να μην αντιληφθώ πολλά.
χωρις ουτε ασπιρινη.μονολιγο ζελε ξυλοκαινη φανταζομαι που βαζουν απο την τρυπα οι νοσοκομες !
11-10-2009, 13:46 #7
Ωχ, πρέπει να είναι επώδυνο!!!
11-10-2009, 13:50 #8
ειναι περισσοτερο ενοχλητικο θα ελεγα
ας ειναι καλα η σοφια της ιατρικης τεχνης που ολες οι νοσοκομες αλλα και η γιατρος ειναι γυναικες ! το ιδιο ακριβως μου ειπε ενας θειος μου στην Ελλαδα !
σπαω το κεφαλι μου να μπορεσω να το εξηγησω....
ισως να δρα καταλυτικα παντως στην ιδεα οτι εχεις απο πανω σου μια πανεμορφη γυναικα να σε τυρραναει για να σε κανει καλα !
χαχαχαχαχαχα
11-10-2009, 13:52 #9
χαχαχαχα
11-10-2009, 14:32 #10
νομιζω οτι τσαμπα ασχολησε...
εγω μιλαω για την γαστροσκοπηση που κανουν οι χασαπηδες του ικα και εσυ για υπνοθεραπεια....
μερα με τη νυχτα.
Θα κοιμηθεις και θα ξυπνησεις απλως.
Μην ασχολεισαι.
11-10-2009, 14:37 #11
Λες, ε;; Μακάρι!!! Απ\' οτι κατάλαβα, θα είμαι ξύπνια αλλά μάλλον δεν θα καταλαβαίνω....
11-10-2009, 18:35 #12
Μην ανησυχείς καθόλου, εγώ είμαι στομαχική χρόνια και έχω κάνει γαστροσκόπιση 2 φορές, δε θα καταλάβεις και πολλά πράγματα, το δύσκολο είναι να περάσει το καλώδιο από το λαιμό, εκεί πρέπει να είσαι χαλαρή, μετά δε θα νιώθεις τίποτα και θα τελειώσει σε 10 λεπτά το πολύ, μετά απλά θα αισθάνεσαι σαν να έχεις πιει λίγο παραπάνω, πάρε και κάποιον μαζί σου να σε βοηθήσει όταν θα φύγεις
11-10-2009, 18:40 #13
Ακόμα και με τη μέθη έχεις αναγούλες την ώρα που κατεβαίνει;
11-10-2009, 18:48 #14
Δεν είναι αναγούλες, ακούσιες συσπάσεις του οισοφάγου είναι μην ανησυχείς, εγω που έχω παλινδρόμηση και είχα υγρά όλη την ώρα έβγαζα, αλλά τα φροντίζει ο βοηθός του γιατρού αυτά.
11-10-2009, 21:12 #15
αυτη την βδομαδα θα κανω γαστροσκοπηση 3η φορα!!Οι προηγουμενες 2 ηταν μονο με ξυλοκαινη αυτη την φορα δεν ξανακανω το ιδιο λαθος.....θα παρω μεθη!
Unpopular opinions
13-05-2025, 19:02 in Με καφέ και συμπάθεια....