παλευοντας την διπολικη.... - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 11 FirstFirst ... 56789 ... LastLast
Results 91 to 105 of 164
    Senior Member
    Originally posted by giota
    Σε λίγο καιρό να βάλεις άλλο θέμα η ζωή μου άλλαξε και ττα προβλήματα ανήλουν στο παρελθόν.Σιγά σιγά και σταθερά Αμελί θα τα καταφέρεις
    χεχε...το ιδιο σκεφτηκα κι εγω! οπως \"λύνω τα προβληματα μου\", \"προχωρω, παρά τα προβληματα μου\"
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Συγχαρητηρια και απο εμενα Αμελί. Μπραβο για την επιτυχια παντα τετοια.

Senior Member
    Originally posted by amelie74
    το περασαααα με ποσοστο επιτυχιας 97% )))))))))

αν δεν ετρεμαν και τα χερια μου την ωρα της εξετασης ισως να χα παρει 100% αλλα μην ειμαστε και αχαριστοι :P

πελαριρυ ειχες δικιο τελικα οτι ηταν υποθεση 20 λεπτων.

σας ευχαριστω ολους απο καρδιας για τα εμψυχωτικα σας μηνυματα και την γενικοτερη στηριξη που μου παρεχετε τοσο καιρο εδω μεσα.να ειστε ολοι καλα )))))))
    Mπράβο αμελί μου κ από μένα!!!!!!!!(μόλις τώρα το διάβασα...)
    Μπράβο κ ξανά μπράβο!!!!!
    Πολλά φιλιά,πάντα τέτοια

Senior Member
    αχ να ειστε καλα βρε παιδια ))))
    σοφία μου εν καιρω θα γινει και αυτη η αλλαγη στον τιτλο.
    μου αρεσαν οι τιτλοι που μου προτεινες παντως.

Senior Member
    Μπράβο Αμελί!
    Τον τελευταίο καιρό γνωρίζω μια νέα, ανανεωμένη Αμελί!
    Η αρχή έγινε...τα καλύτερα έρχονται
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Senior Member
    σ\'ευχαριστω πολυ καλη μου για μια ακομη φορα.

Senior Member
    τελικα δεν προκειται να παρω ανασα απο τα ζορια.
    το ενα προβλημα ερεχεται καπακι μετα το αλλο.
    σημερα παει ο πατερας μου στο ιπποκρατειο για το στεφανιογραφημα.
    τον συνοδευει η μητερα μου.
    εγω θα μεινω σπιτι αφενος για να κανω παρεα στην αδερφη μου αλλα κυριως γιατι δεν εχω ορεξη να αντικρισω την αδερφη της μητερας μου, η οποια αντι να με στηριξει σαν θεια, μου βαζει διαρκως ενοχες και περιμενει απο μενα πολλα περισσοτερα απ\'οσα ειμαι ετοιμη να κανω.
    επισης σημερα ειναι η μερα που η αδερφη μου παει στην ΑΧΡΗΣΤΗ, ΠΑΝΗΛΙΘΙΑ ΚΑΙ ΒΛΑΜΜΕΝΗ ψυχιατρο της, η οποια μονο κακο εχει κανει στην αδερφη μου και κατ\' επεκταση σε ολη την οικογενεια μας.
    χθες μαλωσα ασχημα και με την μητερα μου.με εβγαλε εκτος εαυτου λεγοντας μου και κεινη οπως και η μαλακω η θεια μου, οτι βαζω χαμηλους στοχους.
    εκανα και γω μια εκρηξη και αρχισα να βριζω και τις τρεις τους (μανα, θεια, ψυχιατρο).
    ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΜΟΥ ΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ.
    ΕΙΔΙΚΑ ΝΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΗΣ ΜΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΑΦΟΒΑ ΠΩΣ ΤΗΝ ΜΙΣΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΧΘΑΝΟΜΑΙ.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΙΑ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ, ΔΕΝ ΜΕ ΣΤΗΡΙΞΑΝ.ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΦΕΡΘΗΚΑΝ ΩΡΑΙΑ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΑΡΙΣΤΕΥΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Η ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.
    ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ,ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.

αν δεν υπηρχε το προβλημα της αδερφης μου(που επιδεινωνεται απο την γιατρο καθε γαμημενη τεταρτη) και η ελλειψη κατανοησης απο την μανα μου, το μονο που θα με απασχολουσε αυτη τη στιγμη θα ηταν η υγεια του πατερουλη μου.αλλα δυστυχως δεν εχω ενα βασανο αλλα πολλαπλα....

Senior Member
    Aμελί μου,καταρχάς εύχομαι να πάνε όλα καλά με την υγεία του πατέρα σου.

Όσο για τα υπόλοιπα....
    υπομονή.
    Για την γιατρό δε μπορείς να κάνεις τπτ,απλά ξέρεις ότι κάθε τετάρτη η αδερφή σου επιστρέφει κάπως.Απλά με τον καιρό μπορείς να βρίσκεις ενναλακτικές όπως π.χ. να λείπεις απ\'το σπίτι εκείνες τις ώρες,να κοιμάσαι,να σκεφτείς γενικώς τι μπορεί να κάνεις ώστε να μη σε επηρεάζει τόσο η κατάστασή της.
    Όσον αφορά τη μαμά κ τη θεία σου οι δικοί μας πολλές φορές δε μας καταλαβαίνουν.Θέλουν το καλό μας αλλά ο τρόπος μπορεί να μας κάνει κακό.Καλά έκανες κ βρήκες τρόπο να αποφύγεις μια συνάντηση που σε χαλάει(με τη θεία σου).
    Κάνε υπομονή κ επικεντρώσου στους στόχους που εσύ έβαλες για τον εαυτό σου.

Σιγά σιγά κομματάκι κομματάκι μπορεί να φτάσεις τελικά σε έναν μεγάλο στόχο που είναι η οικονομική ανεξαρτησία κ τελικά να μείνεις μόνη σου χωρίς να έχεις συνεχώς την επιρροή του οικογενειακού περιβάλλοντος που σε χαλάει.
    Σιγά σιγά,στόχο στόχο όπως κάνεις μέχρι σήμερα.
    Κάθε μέρα πετυχαίνεις όλο κ πιο πολλά συνέχισε με τη δύναμη που δείχνεις

Senior Member
    αρσι μου σε ευχαριστω πολυ καλη μου.

τελικα ο πατερας μου,επειδη ειχε βουλωμενη μια αρτηρια στην καρδια, εβαλε το λεγομενο \"μπαλονακι\".
    αυριο βγαινει απο το νοσοκομειο.
    τον κρατανε ενα βραδυ μεσα προλειπτικως.

το μεσημερι, πριν ερθει η αδερφη μου, εριξα το κλαμα της ζωης μου και παρακαλουσα τον Θεο να εχει καλα τον πατερουλη μου.μετα στο καπακι ηρθε η αδερφη μου,ταραγμενη ως συνηθως...αυτο πλεον ειναι κανονας τις τεταρτες οπως ξερετε...τωρα ηρεμησε καπως...

η ουσια ειναι οτι ο πατερας μου ειναι αρκετα καλα και δεν χρειαστηκε μπαι-πας,γιατι υπηρχε και αυτο το ενδεχομενο.

το αλλο νεο ειναι οτι επειδη τελευταια ζοριζομαι καπως ψυχολογικα, απο δευτερα ξαναρχιζω ψυχοθεραπεια με τον γιατρο που πηγαινα το καλοκαιρι και με ειχε βοηθησει πολυ.
    μου τον ειχε συστησει ο φιλος ουινστον-μαν.

Senior Member
    Originally posted by amelie74
    χθες μαλωσα ασχημα και με την μητερα μου.με εβγαλε εκτος εαυτου λεγοντας μου και κεινη οπως και η μαλακω η θεια μου, οτι βαζω χαμηλους στοχους.

ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ,ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.
    Καταλαβαίνω ότι με το να σε πιέζουν δε βγάζουν κάτι, ίσα ίσα πετυχαίνουν το αντίθετο από αυτό που θέλουν. Προσπάθησε όμως να σκεφτείς θετικά ακόμη και για μια συμπεριφορά σαν κι αυτή. Το ότι σου λένε πως βάζεις χαμηλούς στόχους, σημαίνει πως πιστεύουν πολύ σε σένα και τις ικανότητές σου και στεναχωριούνται να σε βλέπουν να μην πιστεύεις εσύ. Το να θέλουμε μια καλύτερη ζωή από τη δική μας για τα παιδιά μας είναι δείγμα υγείας. Θέλουν να σε δουν να πας μπροστά. Τώρα το πώς στο μεταφέρουν αυτό είναι άλλο θέμα.

ΑΜΕΛΙ MOY ευχομαι να πανε ολα καλα με τον παρερα σου,σιδερενιος να ναι!!!

οσο για τα αλλα,ισως πρεπει ν σταματησεις να δινεις σημασια στα λεγομενα της μητερας σου,της θειας ,εσυ κανεις τον προσωπικο σου αγωνα με αργα σταθερα βηματα,μην επηρεαζεσαι απο κανεναν και βλεπε μονο τους στοχους σου.θα βρεθουν πολλοι ανθρωποι στη ζωη σου π ισως σε αμφισβητησουν,πεισμωσε και καταφερε ενα ενα οσα θελεις να πετυχεις αλλα καντο για σενα και οχι για να αποδειξεις κατι στους αλλους,μονο σε σενα το χρωστας γλυκεια μου.

συνεχισε ετσι εχοντας εμπιστοσθνη στον εαυτο σου,και θα τα καταφερεις,κρυβεις πολλη μεγαλη δυναμη,η ζωη σου ανηκει
    Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα

Senior Member
    Originally posted by melissa

Καταλαβαίνω ότι με το να σε πιέζουν δε βγάζουν κάτι, ίσα ίσα πετυχαίνουν το αντίθετο από αυτό που θέλουν. Προσπάθησε όμως να σκεφτείς θετικά ακόμη και για μια συμπεριφορά σαν κι αυτή. Το ότι σου λένε πως βάζεις χαμηλούς στόχους, σημαίνει πως πιστεύουν πολύ σε σένα και τις ικανότητές σου και στεναχωριούνται να σε βλέπουν να μην πιστεύεις εσύ. Το να θέλουμε μια καλύτερη ζωή από τη δική μας για τα παιδιά μας είναι δείγμα υγείας. Θέλουν να σε δουν να πας μπροστά. Τώρα το πώς στο μεταφέρουν αυτό είναι άλλο θέμα.
    αυτο που μου τη σπαει ειναι οτι απο την αδερφη μου, δεν περιμενουν τπτ απολυτως, ενω απο εμενα τα παντα.
    αυτο το εχω συζητησει με τον γιατρο μου και μου εχει πει οτι με εμπιστευονται περισσοτερο γι\'αυτο περιμενουν πιο πολλα.(περιπου δλδ αυτο που λες και συ μελισσα)
    επισης μου εχει πει οτι οι διπολικοι ειναι συνηθως προικισμενα ατομα και μπορουν να καταφερουν πολλα...αλλα εγω πιστευω οτι ολα αυτα μου τα ειπε για να με παρηγορησει και να με ηρεμησει,αφου ξερει οτι ουτως η αλλως οι απαιτησεις απο τους γονεις μου και η ολη τους σταση δεν προκειται να αλλαξει
    αν υποθεσουμε οτι το προβλημα μου ειναι α\' βαθμου, με την συμπεριφορα της μητερας μου και της θειας μου, γινεται α στο τετραγωνο(για να μην πω στην νιοστή δυναμη...)

Senior Member
    Originally posted by olgaki82
    ΑΜΕΛΙ MOY ευχομαι να πανε ολα καλα με τον παρερα σου,σιδερενιος να ναι!!!

οσο για τα αλλα,ισως πρεπει ν σταματησεις να δινεις σημασια στα λεγομενα της μητερας σου,της θειας ,εσυ κανεις τον προσωπικο σου αγωνα με αργα σταθερα βηματα,μην επηρεαζεσαι απο κανεναν και βλεπε μονο τους στοχους σου.θα βρεθουν πολλοι ανθρωποι στη ζωη σου π ισως σε αμφισβητησουν,πεισμωσε και καταφερε ενα ενα οσα θελεις να πετυχεις αλλα καντο για σενα και οχι για να αποδειξεις κατι στους αλλους,μονο σε σενα το χρωστας γλυκεια μου.

συνεχισε ετσι εχοντας εμπιστοσθνη στον εαυτο σου,και θα τα καταφερεις,κρυβεις πολλη μεγαλη δυναμη,η ζωη σου ανηκει
    ολγακι μου καταρχας σε ευχαριστω πολυ για τις ευχες σου.
    οσων αφορα τη δυναμη που λες οτι κρυβω μεσα μου,υπαρχουν φορες που το πιστευω και γω...αλλες φορες παλι νιωθω τοσο \"μικρη\", \"τιποτενια\" και \"ανισχυρη\"...
    ετσι ειναι η διπολιλη διαταραχη. στη φαση της υπομανιας νιωθεις παντοδυναμος, ενω στη φαση της καταθλιψης νιωθεις ανικανος για το πιο απλο πραγμα...

Banned
    amelie Ποσο χρονων εισαι?σορρυ δεν διαβασα τα σχολια των αλλων παιδιων αλλα γιατι δεν την κανεις απο το σπιτι με ελαφρα?ξερω ειναι τρομερα δυσκολο καμια φορα ανεργεια ,ανασφαλεια αλλα πρεπει να βρεις τον ευατο σου και εγω καμια φορα τα περναω αυτα απλα τωρα λιγο διαφορετικα γιατι μενω μονη μου..εμενα να δεις ποσο μ την σπανε οι δικοι μου καμια φορα...αλλα ειναι οι γονεις μου.

Senior Member
    σανσετ μου αυτο που προτεινεις,δλδ να φυγω απο το σπιτι,ειναι πολυ λογικο και μου το χουν προτεινει και αλλα παιδια εδω μεσα.

ομως θα φυγω απο το σπιτι οταν ειμαι ετοιμη οικονομικα.
    εχω αρκετα προσωπικα εξοδα(τσιγαρα,καφεδες,καλλ� �ντικα,ρουχα,ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ κλπ)
    επισης μολις τελειωσω με το ecdl θα αρχισω μαθηματα αγγλικων.

μου αρεσει να ζω ανετα.
    καταλαβαινεις οτι αν νοικιασω σπιτι μαζι με τους λογαριασμους,το νοικι,το super market klp συν ολα τα παραπανω, χρειαζομαι μινιμουμ 1.200 ευρω το μηνα.

επομενως προς το παρον κατι τετοιο ειναι ανεφικτο.
    αυτο που ειναι εφικτο σε αυτη τη φαση, ειναι να παρω το ecdl να παρω το proficiency και στη συνεχεια να βρω μια δουλεια(εστω χαμηλα αμοιβομενη) ετσι ωστε να βγαζω τα εξοδα μου και να λειπω απο το σπιτι αρκετες ωρες.

την καλημερα μου και σε ευχαριστω που ασχοληθηκες με το προβλημα μου

Page 7 of 11 FirstFirst ... 56789 ... LastLast