κατάθλιψη;;;; ΙΑΤΡΙΚΟ ΛΑΘΟΣ - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 9 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 125
    Νικο , μια ασθενης με διαγνωση του θηροειδους σε αυτο το ποστ, ερχεται να ξαναβρει τις φιλες της ,με σκοπο να τους νακοινωσει οτι υπαρχει ιατρικο λαθος .
    Οπως φανταζομαι θα γνωριζεις , βρισκεται ηδη υπο θεραπεια με ψυοφαρμακα τα οποια αν μη τι αλλο , την φερνουν σε μια κατασταση μειωμενης αντιληψης και νομιζω οτι η φιλικη της προδιαθεση με καποια μελη του φορουμ που πασχουν απο ψυχικα νοσηματα και προσπαθουν ασυνειδητα να την πεισουν οτι πρεπει να συνεχισει να παιρνει ψυχοφαρμακα
    προβαλοντας τα δικα τους προβληματα υγειας , ισως εχουν αρνητικα αποτελεσματα στην διαθεση του αρρωστου να ακολουθησει την ιατρικη φροντιδα και την θεραπεια της .
    Μηπως χρειαζεται καποια παρεμβαση ουτωσωστε να υπογραμιστει η σημασια της ιατρικης διαγνωσης του θηροειδους για να πεισθει η ασθενης να ακολυθησει τις οδηγιες του γιατρου της ?

Senior Member
    Μήπως θα έπρεπε να πάρε δεύτερη γνώμη;Πάνο ορισμένα άστα για τους ειδικούς γιατί΄η ημιμάθεια είναι χειρότερη απο την αμάθεια και μπορεί να είναι και επικινδυνη κατάλαβες;

Senior Member
    παραθέτω από έγκυρη ιατρική εγκυκλοπαίδια τα εξής:
    στον ενήλικο μπορεί να παρατηρηθούν νευρολογικές και ψυχολογικές αλλοιώσεις.
    ο ασθενής αισθάνεται μυρμήγκιασμα αίσθηση κρύου και πόνους στα άκρα.
    όσον αφορά τον ψυχισμό ο ασθενής χαρακτηρίζεται από ένα είδος νωθρότητας που τον κάνει να μην ενδιαφέρεται για το περιβάλλον του είναι απαθής δεν συμμετέχει στις εκδηλώσεις γύρω του είναι αργός στην σύλληψη ιδεών.
    χαρακτηριστική είναι επίσης η εξαιρετική βραδύτητα στην ομιλία με τις λέξεις να επιλέγονται και να εκφέρονται με μεγάλη κούραση.
    συχνά παρατηρούνται στην γυναίκα αλλοιώσεις του μηνιαίου κύκλου.

και το κυριότερο που με αφορά άμεσσα....
    στις εγκύους είναι αυξημένη η συχνότητα αποβολών.....

αυτά τα λίγα όσον αφορά στον θυρεοειδή.....
    που κανένας μα κανένας δεν κοίταξε να δει αν λειτουργεί σωστά....
    εγώ πώς να το καταλάβω;;;;
    είμαι γιατρός;;;;
    μου είπαν είσαι καταθλιπτική και αυτό δέχτηκα και αποδέχτηκα....

το μόνο που μπορώ να δεχτώ είναι πως μπορεί να δημιουργήθηκε ένα είδος κατάθλιψης εξαιτίας της δυσλειτουργίας του θυρεοειδούς επειδή επηρρεάζει την ψυχολογική διάθεση....

δεν είναι λάθος όμως που ποτέ δεν αναφέρθηκε το οργανικό και το ρίξαμε αμέσως στο ψυχολογικό;;;;;

αλλά είπα το λάθος πρώτα είναι δικό μου που επαναπαύθηκα με αυτήν την διάγνωση και δεν πήρα και δεύτερη γνώμη...

Senior Member
    Originally posted by giota
    Μήπως θα έπρεπε να πάρε δεύτερη γνώμη;Πάνο ορισμένα άστα για τους ειδικούς γιατί΄η ημιμάθεια είναι χειρότερη απο την αμάθεια και μπορεί να είναι και επικινδυνη κατάλαβες;
    καλή μου γιώτα από ποιον να πρωτοπάρω δεύτερη γνώμη;;;
    από νευρολόγο;;;
    από ψυχίατρο;;;
    από ψυχολόγο;;;
    από ενδοκρινολόγο;;;
    από που;;;
    ή να τους πάρω όλους αμπάριζα που ο καθένας λέει και πράττει σύμφωνα με την ειδικότητά του....
    υ ψυχίατρος γιατί με πήρε τηλέφωνο;;;με αγαπάει και θέλει το καλό μου;;;;
    αν είναι δυνατόν....
    όλα στο βωμό του χρήματος τελικά....

Senior Member
    Λίτσα σου εύχομαι το καλύτερο να είσαι καλά αλλά επειδή πήρες θεραπεία για κατάθλιψη εγώ στην θέση σου θα έπαιρνα μια δεύτερη γνώμη τουλάχιστον θέλει προσοχή η μείωση και την στιγμή που έκανε λάθος όπως λες ο νευρολόγος τι θα χάσεις να πας σε δεύτερο γιατρό;Εγώ π,χ έπαθα κατάθλιψη χρόνια μετά τον θυρεοειδή.Δεν είχα καταλάβει οτι έπαθα αυτοάνοσο θυρεοειδίτιδα η οποία κατέληξε σε υποθυρεοειδισμό.Τα συμπτώματα της κατάθλιψης είναι πολύ εντονότερα απο τα συμπτώματα του θυρεοειδή τουλαχιστον σε μένα

Senior Member
    Γεια σου λίτσα,
    δεν θυμάμαι αν είχαμε μιλήσει παλιά.
    Πάντως είχα διαβάσει τα θέματά σου. Δεν σου είχα μιλήσει ίσως γιατί δεν είχα κάποια άποψη που θα σε βοηθούσε.
    Πάντως, μετά από αυτά, σε διαβεβαιώ ότι τότε ένοιωθα μια μεγάλη απορία σχετικά με το ρόλο του νευρολόγου.
    Τον ανέφερες πολύ συχνά, σχεδόν σαν γιατρό σου και ειλικρινά απορούσα
    γιατί,
    δεν είχες κάποια νευρολογική πάθηση....
    Από τότε με ξένιζε ο νευρολόγος.
    Από όσα ξέρω, η κατάθλιψη είναι δουλειά ψυχιάτρου ή ψυχολόγου. Τί στο καλό έκανες με το νευρολόγο?
    Πως προέκυψε ο νευρολόγος στη ζωή σου?
    Και συνεδρίες με νευρολόγο δεν έχω ξανακούσει εκτός αν είναι και ψυχίατρος.
    Μήπως ήταν νευρολόγος-Ψυχίατρος?
    Πως και δεν ξεκίνησες με έναν παθολόγο?

................................................

Originally posted by λίτσα
    καλή μου γιώτα από ποιον να πρωτοπάρω δεύτερη γνώμη;;;
    από νευρολόγο;;;
    από ψυχίατρο;;;
    από ψυχολόγο;;;
    από ενδοκρινολόγο;;;
    από που;;;
    ή να τους πάρω όλους αμπάριζα που ο καθένας λέει και πράττει σύμφωνα με την ειδικότητά του....
    υ ψυχίατρος γιατί με πήρε τηλέφωνο;;;με αγαπάει και θέλει το καλό μου;;;;
    αν είναι δυνατόν....
    όλα στο βωμό του χρήματος τελικά....
    Λιτσα
    δεν υφισταται καν θεμα δευτερης γνωμης οταν υπαρχει διαπιστωμενη δυσλειτουργια στον θειροειδη σου!
    πρωτα θεραπευεις αυτον και μετα αν συνεχισουν τα συμπτωματα ο γιατρος σου [και οχι η καθε Γιωτα που θα γνωριζεις εδω μεσα], θα σου πει τι ακριβως πρεπει να κανεις !

Senior Member
    Αφού έκανε την διαδικτυακή διάγνωση ο Πάνος σηκώνω τα χέρια ψηλά.Λίτσα σε άλλον ψυχίατρο θα πας φυσικά και θα πεις τι έχεις πάθει.Μια δεύτερη γνώμη δεν βλάπτει.Δεν νομίζω να΄είναι τόσο δύσκολο.καμμιά φορά ακούμε ότι θέλουμε να ακούσουμε και πιανόμαστε απο εκεί.Απλά πρόσεξε γιατί δεν κάνουν αστεία με την υγεία και ο κάθε άσχετος να μην αντικαθιστά τον γιατρό

Αφού έκανε την διαδικτυακή διάγνωση ο Πάνος σηκώνω τα χέρια ψηλά.Λίτσα σε άλλον ψυχίατρο θα πας φυσικά και θα πεις τι έχεις πάθει.Μια δεύτερη γνώμη δεν βλάπτει.Δεν νομίζω να΄είναι τόσο δύσκολο.καμμιά φορά ακούμε ότι θέλουμε να ακούσουμε και πιανόμαστε απο εκεί.Απλά πρόσεξε γιατί δεν κάνουν αστεία με την υγεία και ο κάθε άσχετος να μην αντικαθιστά τον γιατρό
    .......................................

Originally posted by nature
    Γεια σου λίτσα,
    δεν θυμάμαι αν είχαμε μιλήσει παλιά.
    Πάντως είχα διαβάσει τα θέματά σου. Δεν σου είχα μιλήσει ίσως γιατί δεν είχα κάποια άποψη που θα σε βοηθούσε.
    Πάντως, μετά από αυτά, σε διαβεβαιώ ότι τότε ένοιωθα μια μεγάλη απορία σχετικά με το ρόλο του νευρολόγου.
    Τον ανέφερες πολύ συχνά, σχεδόν σαν γιατρό σου και ειλικρινά απορούσα
    γιατί,
    δεν είχες κάποια νευρολογική πάθηση....
    Από τότε με ξένιζε ο νευρολόγος.
    Από όσα ξέρω, η κατάθλιψη είναι δουλειά ψυχιάτρου ή ψυχολόγου. Τί στο καλό έκανες με το νευρολόγο?
    Πως προέκυψε ο νευρολόγος στη ζωή σου?
    Και συνεδρίες με νευρολόγο δεν έχω ξανακούσει εκτός αν είναι και ψυχίατρος.
    Μήπως ήταν νευρολόγος-Ψυχίατρος?
    Πως και δεν ξεκίνησες με έναν παθολόγο?
    θα πω κατι αστειο μεν σημαντικο δε φυση
    Αληθεια εχει υπαρξει ποτε ενημερωση του πολιτη για τον τροπο ενεργειας του σχετικα με θεματα υγειας ?
    Ξερει δηλαδη ο Ελληνας οτι πρεπει να εχει παντα και ο καθε ενας , οικογενεικο γιατρο παθολογο?
    οτι μονο αυτος πρεπει να κατευθυνει με δικες του ενεργειες τον αρρωστο προς τις αλλης ειδκοτητες και να κανει ενα γραπτο μηνυμα προς τον συναδελφο του με το σχετικο ερωτημα υγειας για τον συγκεκριμενο ασθενη?
    φοβαμαι φυση πως οχι ...
    Στην Γαλλια , αν πας μονος σου σε ειδικο η εστω και σε παθολογο που δεν τον εχεις δηλωσει σαν οικογενειακο γιατρο δεν σε πληρωνει η κοινωνικη ασφαλεια !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Senior Member
    Originally posted by πανος12345
    Λιτσα
    δεν υφισταται καν θεμα δευτερης γνωμης οταν υπαρχει διαπιστωμενη δυσλειτουργια στον θειροειδη σου!
    πρωτα θεραπευεις αυτον και μετα αν συνεχισουν τα συμπτωματα ο γιατρος σου [και οχι η καθε Γιωτα που θα γνωριζεις εδω μεσα], θα σου πει τι ακριβως πρεπει να κανεις !
    Ή ο κάθε Πάνος.....
    Το κακό είναι πως κατακρίνουμε συμπεριφορές που κάνουμε οι ίδιοι.Δλδ τι περισσότερο από σένα έκανε η Γιώτα?
    Απλά όλοι λέμε τη γνώμη μας.

Για να καταλάβω γιατί σε ένιωσα κάπως \'τσιτωμένο\' απέναντι στο θέμα.Εσύ τι προτείνεις στην κοπέλα μετά από χρόνια φαρμακοθεραπείας?Να μην ξαναεπισκεφτεί νευρολόγο-ψυχίατρο και να κόψει τα φάρμακα με τη βοήθεια του ενδοκρινολόγου ή του παθολόγου?

Senior Member
    Πάνο, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου στο παραπάνω.
    Είναι πράγματι απίστευτο.
    Το έζησα πρόσφατα με φιλική οικογένεια.
    Εδωσα μάχη για να τους πείσω ότι πρέπει ΕΝΑΣ οικογενειακός παθολόγος να τους κατευθύνει.
    Είχαν πάρει οι άνθρωποι σβάρνα τις ειδικότητες και έτρεχαν και το πρόβλημα δεν λυνόταν.....
    Ασε που κατάλαβα ότι οι επισκέψεις στις ειδικότητες που εκείνοι αυτόβουλα και με τις πενιχρές ιατρικές τους γνώσεις επέλεγαν,
    λειτουργούσαν περισσότερο ψυχοθεραπευτικά (έλεγαν οι φίλοι μου στον εκάστοτε γιατρό τον πόνο τους) και χωρίς καμιά συνέχεια και συνοχή με τη προηγούμενη επίσκεψη στον προηγούμενο γιατρό της άλλης ειδικότητας.
    Δεν οφείλει ο κάθε πολίτης να γνωρίζει καλά την ιατρική και να αυτοσχεδιάζει αποφασίζοντας αν θα πάει σε ενδικρινολόγο ή γαστρεντερολόγο ή αλλεργιολόγο ή παπαρολόγο. Ούτε να ρωτάει τους φίλους του και τους γνωστούς.
    Αρχίζεις από τον οικογενειακό σου παθολόγο και αυτός κατευθύνει.

Senior Member
    Originally posted by Arsi
    Λιτσα
    Ή ο κάθε Πάνος.....
    Το κακό είναι πως κατακρίνουμε συμπεριφορές που κάνουμε οι ίδιοι.Δλδ τι περισσότερο από σένα έκανε η Γιώτα?
    ...............................

Ο θυρεοειδής δεν είναι δουλειά ψυχιάτρου ή τουλάχιστον για να είμαστε ακριβείς δεν είναι δουλειά μόνο ψυχιάτρου.
    Αλλά εδώ είπαμε αυτός ο γιατρός μάλλον δεν είναι ούτε ψυχίατρος, είναι νευρολόγος.
    Και η λίτσα δεν πάσχει από νευρολογική πάθηση.

Senior Member
    Originally posted by nature
    Originally posted by Arsi
    Λιτσα
    Ή ο κάθε Πάνος.....
    ...............................

Ο θυρεοειδής δεν είναι δουλειά ψυχιάτρου ή τουλάχιστον για να είμαστε ακριβείς δεν είναι δουλειά μόνο ψυχιάτρου.
    Αλλά εδώ είπαμε αυτός ο γιατρός μάλλον δεν είναι ούτε ψυχίατρος, είναι νευρολόγος.
    Και η λίτσα δεν πάσχει από νευρολογική πάθηση.
    Σίγουρα nature,ο θυροειδής δεν είναι δουλειά ψυχίατρου αλλά υποθέτω πως η προτροπή της γιώτας και σίγουρα η δική μου αφορά στο γεγονός ότι ήδη η λίτσα παίρνει εδώ και 2,5 χρόνια ψυχιατρικά φάρμακα και πιστεύω πως η διακοπή τους είναι δουλειά ψυχίατρου.Αυτή είναι η γνώμη μου.

Επίσης έχω κι εγώ τις απορίες που έγραψες σε κάποιο μνμ παραπάνω.

Page 4 of 9 FirstFirst ... 23456 ... LastLast