Results 61 to 75 of 125
Thread: κατάθλιψη;;;; ΙΑΤΡΙΚΟ ΛΑΘΟΣ
-
17-10-2009, 15:51 #61
Originally posted by nature
Πάνο, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου στο παραπάνω.
Είναι πράγματι απίστευτο.
Το έζησα πρόσφατα με φιλική οικογένεια.
Εδωσα μάχη για να τους πείσω ότι πρέπει ΕΝΑΣ οικογενειακός παθολόγος να τους κατευθύνει.
Είχαν πάρει οι άνθρωποι σβάρνα τις ειδικότητες και έτρεχαν και το πρόβλημα δεν λυνόταν.....
Ασε που κατάλαβα ότι οι επισκέψεις στις ειδικότητες που εκείνοι αυτόβουλα και με τις πενιχρές ιατρικές τους γνώσεις επέλεγαν,
λειτουργούσαν περισσότερο ψυχοθεραπευτικά (έλεγαν οι φίλοι μου στον εκάστοτε γιατρό τον πόνο τους) και χωρίς καμιά συνέχεια και συνοχή με τη προηγούμενη επίσκεψη στον προηγούμενο γιατρό της άλλης ειδικότητας.
Δεν οφείλει ο κάθε πολίτης να γνωρίζει καλά την ιατρική και να αυτοσχεδιάζει αποφασίζοντας αν θα πάει σε ενδικρινολόγο ή γαστρεντερολόγο ή αλλεργιολόγο ή παπαρολόγο. Ούτε να ρωτάει τους φίλους του και τους γνωστούς.
Αρχίζεις από τον οικογενειακό σου παθολόγο και αυτός κατευθύνει.
Ομως θα συμφωνησεις και σε αυτο μαζι μου , οτι πρεπει να γινει πρωτη προτεραιοτητα της νεας κυβενρησης να νομοθετησει περι \"οικογενειακου γιατρου\" και ολα ανεξαιρετως τα ταμεια της Χωρας , να μην δεχονται να πληρωσουν ασφαλιστικες καταβολες σε αρρωστους οι οποιοι εχουν παραβει την αρχικη δηλωση του προσωπικου τους γιατρου και πανε μονοι τους σε ειδικους !
Θα περιοριστουν πολυ τα ελλειματα των Ταμειων και θα αποκτησει η εθνικη μας υγεια συστηματικη περιθαλψη και καταπατηση της αισχροκερδειας ταυτοχρονα !
Ολοι θα βγουν ταυτοχρονα οφελειμενοι!
1 ασθενεις
2.οικογενειακοι γιατροι
3.ειδικοι
4.νοσοκομεια
5.κλινικες
6.ταμεια
7.ΥΓΕΙΑ
8.ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΥΓ καποτε θα πρεπει επισης να συζητησουμε για το δικαιωμα των ψυχολογων να καλυπτονται απο τα Ταμεια οι υπηρεσιες τους !!!!!!
Θαπρεπει δηλαδη στο ιδιο νομοσχεδιο να υπαρχει μνεια για παραπομπη ενος ασθενη απο τον οικογενειακο του γιατρο σε ψυχολογο , αφου προσδιοριστουν ευκρινως με βασει την συνθηκη της Γενευης τα δικαιωμα του οσον αφορα την ιαγνωση του ψυχικου νοσηματος και επισης να μπορει ο ψυχολογος να παραπεμπει αν το κρινει σκοπιμο με παραπεμτικο τον ασθενη σε ψυχιατρο για συνταγογραφηση φαρμακων η αλλης μορφης θεραπεια .
Αυτο θα αποσυμφορισει κλινικες και ψυχιατρικα ιδρυματα και η παρακολουθηση των ασθενων θα μπορει να γινεται πολυ καλυτερα για τους ιδιους και για το περιβαλον τους απο το σπιτι μεσω τηλεσυσκεψης , υποβολης σε τεστ προσωπικοτητας κλπ
- 17-10-2009, 15:56 #62
Μετά από δεκάδες διαδικτυακές εκτιμίσεις/διαγνώσεις/προτροπές/κομπογιανίτικες συμβουλές, ο Πάνος υποψιάστηκε πως η Γιώτα πήγε να του φάει τη θέση. Άστοχο μεν, ενδιαφέρον δε.
Αν αυτό δεν είναι το σημερινό ανέκδοτο του φόρουμ, τι είναι?
Λίτσα....μην ακούς την κάθε π.... που μπορεί να σου πει κάποιος εδώ μέσα. Πάρε βέβαια απόψεις, αλλά ΜΟΝΟ ένας γιατρός μπορεί να σε βοηθήσει και όχι ο κάθε άσχετος.
Είναι φόρουμ ψυχολογικής και όχι ιατρικής υποστήριξης.
Να προσέχεις τον εαυτό σου....
17-10-2009, 16:00 #63
Originally posted by Θεοφανία
Μετά από δεκάδες διαδικτυακές εκτιμίσεις/διαγνώσεις/προτροπές/κομπογιανίτικες συμβουλές, ο Πάνος υποψιάστηκε πως η Γιώτα πήγε να του φάει τη θέση. Άστοχο μεν, ενδιαφέρον δε.
Λίτσα....μην ακούς την κάθε π.... που μπορεί να σου πει κάποιος εδώ μέσα. Πάρε βέβαια απόψεις, αλλά ΜΟΝΟ ένας γιατρός μπορεί να σε βοηθήσει και όχι ο κάθε άσχετος.
17-10-2009, 16:01 #64
Originally posted by πανος12345
.............................................
Ετσι και αλλιώς δεν το έγραψα για να μου απαντήσεις εσύ, αλλά για να ξέρουν νέα, ή ευάλωτα μέλη, τι περίπου γίνεται και να μην πέσουν σε καμιά κομπογιαννίτικη παγίδα σου....
17-10-2009, 16:06 #65
Λίτσα μου συμφωνώ κι εγώ με τη Θεοφανία.
Ο καθένας μας λέει διάφορα ξέροντας σε ελάχιστα και χωρίς να είμαστε ειδικοί.Ωραία,να συζητήσουμε,να πούμε τη γνώμη μας κ.λ.π. αλλά μόνο ο γιατρός μπορεί να σου πει υπεύθυνα τι πρέπει να κάνεις.
Εύχομαι να πάνε όλα καλά
17-10-2009, 16:10 #66
Εδώ μιλάμε για συγκεκριμένη περίπτωση με συγκεκριμένη συμπεριφορά, για να λυθεί όποιο υπάρχει πρόβλημα και να βρεθεί η σωστή λύση λαμβάνουμε υπόψιν όλα τα δεδομένα.Εχω προσωπική εμπειρία απο ιατρικό λάθος και συνεπως λάθος θεραπεία αλλά δεν σταμάτησα συνέχισα μέχρι να βρεθεί η σωστή.Με ορισμένα θέματα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην κάνουμε επίδειξη γνώσεων λίγο υπευθυνότητα δεν βλάπτει
17-10-2009, 16:18 #67
Originally posted by Arsi
Λίτσα μου συμφωνώ κι εγώ με τη Θεοφανία.
Ο καθένας μας λέει διάφορα ξέροντας σε ελάχιστα και χωρίς να είμαστε ειδικοί.Ωραία,να συζητήσουμε,να πούμε τη γνώμη μας κ.λ.π. αλλά μόνο ο γιατρός μπορεί να σου πει υπεύθυνα τι πρέπει να κάνεις.
Εύχομαι να πάνε όλα καλά
17-10-2009, 16:23 #68
αν η λινα ειχε οικογενειακο γιατρο , με βασει δηλωση της στο ταμειο της για να μπορει να καλυψει τα εξοδα της , θα ειχε αποφυγει την περιπετεια της υγειας της
η θα ειχε ολα τα νομιμα δικαιωματα να ζητησει αποζημιωση απο αυτον
που κοντεψε να την τρελανει με λαθος διαγνωση και ψυχοφαρμακα !
Καθε ιατρικη πραξη θα ακολουθουσε μια διαγνωση συμβατη με την επιθυμια του ασθενη και την εμπιστοσυνη του στον οικογενιακο του γιατρο που εχει καλο ιστορικο της /του ασθενη του ! Υπευθυνη Ιατρικη , για πολιτισμενες Χωρες .
17-10-2009, 16:34 #69
Πάνο αν παρατηρήσεις έχεις τραβήξει γραμμή στους περισσότερους εγώ δεν είμαι ψυχολόγος και δεν υπάρχει πείπτωση να σου φέω την θέση αλλά εαν ήσουν εσύ πρώτος θα έπρεπε να λες αυτά που λέμε όλοι εμείς.Μπορεί να ήταν το απωθημένο σου να γίνεις ψυχολόγος αλλά μόνο ειδικός δεν είσαι.αντίθετα΄μπορεί να είσαι και επικίνδυνος για μερικούς που ψάχνουν να πιαστούν απο μια λέξη.Υπάρχουν ψυχολόγοι που μπορούν να απαντήσουν και θα παρακαλέσω την Μαρίνα να μας πεί ως ειδικός την γνώμη της ως επαγγελματίας ψυχολόγος και όχι κομπογιανίτης
17-10-2009, 18:04 #70
η πρώτη μα η πρώτη κίνηση που έκανα ήταν να πάω στον παθολόγο...
και όχι σε κανέναν άσχετο αλλά σε γνωστό μας...
η ιατρική του διάγνωση ήταν πως πάσχω από το στομάχι μου και όλα αυτά προήλθαν από εκεί...
πήγα σε γαστρεντερολόγο και μου έκανε μέχρι γαστροσκόπηση...ε λοιπόν δεν βρέθηκε τίποτα....
από εκεί και πέρα πάνο σπάει και η αλυσίδα του οικογενειακού γιατρού που λες....
φυσικά όπως καταλαβαίνετε τον έκανα και αυτόν πέρα γιατί δεν ήξερε τί του γινόταν και πήγαινα στα τυφλά...
17-10-2009, 18:27 #71
λιτσα,
εχεις σκεφτει να δεις ενδοκρινολογο για αρχη? και να ενημερωθεις απο αυτον για οτι αποριες εχεις?δεν χρειαζεται νομιζω να πας σε ολους μαζι, και μαλιστα την ιδια χρονικη περιοδο. Βλεποντας κ κανοντας, καπως ετσι μπορεις να δεις αν χρειαζεται κατι επιπλεον κ σε ποιο επιπεδο. Ετσι, αν εισαι καλα κατα τη διαρκεια της θεραπειας ή με το τελος της, θα δεις μονη σου αν πρεπει να συμβουλευτεις αλλους γιατρους ή οχι.
Τελος, νομιζω οτι καλος συμβουλος για την επιλογη γιατρου ειναι τοσο οι καλες συστασεις απο αλλους ασθενεις και η πορεια της υγειας μας με τις συμβουλες του και τη συνδρομη του.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
17-10-2009, 18:43 #72
Originally posted by giota
Πάνο αν παρατηρήσεις έχεις τραβήξει γραμμή στους περισσότερους εγώ δεν είμαι ψυχολόγος και δεν υπάρχει πείπτωση να σου φέω την θέση αλλά εαν ήσουν εσύ πρώτος θα έπρεπε να λες αυτά που λέμε όλοι εμείς.Μπορεί να ήταν το απωθημένο σου να γίνεις ψυχολόγος αλλά μόνο ειδικός δεν είσαι.αντίθετα΄μπορεί να είσαι και επικίνδυνος για μερικούς που ψάχνουν να πιαστούν απο μια λέξη.Υπάρχουν ψυχολόγοι που μπορούν να απαντήσουν και θα παρακαλέσω την Μαρίνα να μας πεί ως ειδικός την γνώμη της ως επαγγελματίας ψυχολόγος και όχι κομπογιανίτης
17-10-2009, 18:59 #73
Originally posted by λίτσα
η πρώτη μα η πρώτη κίνηση που έκανα ήταν να πάω στον παθολόγο...
και όχι σε κανέναν άσχετο αλλά σε γνωστό μας...
η ιατρική του διάγνωση ήταν πως πάσχω από το στομάχι μου και όλα αυτά προήλθαν από εκεί...
πήγα σε γαστρεντερολόγο και μου έκανε μέχρι γαστροσκόπηση...ε λοιπόν δεν βρέθηκε τίποτα....
από εκεί και πέρα πάνο σπάει και η αλυσίδα του οικογενειακού γιατρού που λες....
φυσικά όπως καταλαβαίνετε τον έκανα και αυτόν πέρα γιατί δεν ήξερε τί του γινόταν και πήγαινα στα τυφλά...
αυτο που θελω εσυ με την σειρα σου να καταλαβεις ειναι το εξης ...
Εγω δεν μιλησα για παθολογο.
Μιλησα για οικογενειακο γιατρο που πραγματι τις περισσοτερες φορες , ειναι απλα παθολογος ...
Μιλησα επισης για το οτι αυτος ο γιατρος της επιλογης του ασθενους , πρεπει να δηλωνεται στο ταμειο ασφαλισης του ασθενους και μονο οταν αυτος παραπεμπει σε αλλης ειδικοτητας γιατρο να καθισταται καταβλητεο το ποσο που αναλογει στο ταμειο σου!
Βεβαια , εσυ ειδικα μαλλον κινηθηκες προς την ιδια κατευθυνση
αλλα οι ευθυνες βαρυνουν την πολτεια μας που ακομα δεν εχει στοιχειοθετησει με νομο την ακριβη πορεια της θεραπειας ουτωσωστε να μπορεις σε περιπτωση ιατρικου λαθους οπως αυτη την οποια καταγγελεις σε αυτο εδω το ποστ [για να μην ξεφευγεις ουτε η ιδια απο αυτο το θεμα ] να μπορει ευκολα να ανζητησει τις οποιες ευθυνες απο τον αρμοδιο στην καθε περιπτωση γιατρο!
Σημερα , αν ημουν εγω πχ ο παθαλογος σου και με πηγαινες στο δικαστηριο για λαθος διαγνωση , θα ελεγα οτι εξετασα την ασθενη και βρηκα προβληματα στο στομαχι του ασθενη και του εδωσα την καταλληλη θεραπεια , χωρις κανεις να μπορει να μου ζητησει ευθυνες γιατι δεν ζητησα να κανεις εξεταση του θειροειδη γιατι δεν εχει καμμια απολυτως σχεση το ενα συμπτωμα με το αλλο!
Εδω δηλαδη , στην περιπτωση σου , δεν υφισταται ουσιαστικα ιατρικο λαθος γιατι ολα για οσα πηγες μονη σου χωρις καμμια απολυτως οργανωση μιας υπευθυνης πορειας του ασθενη απο τον οικογενειακο του γιατρο στα αρμοδια τμηματα πχ ενος νοσοκομειου , υπηρχαν και ολοι οι γιατροι ασχοληθηκαν ο καθε ενας με αυτα της δικης του ειδικοτητας , αφηνοντας σε σενα το γενικο προσταγμα!
Το ιδιο ακριβως εκανα και εγω πριν απο πολλα χρονια με την μεση μου! πηγα στο ΚΥ απο κει με εστειλαν με παραπεμπτικο στο Γενικο , απο κει με ξεφορτωθηκαν λεγοντας μου σαν εξωτερικο ασθενη οτι δεν μπορω να κανω ΡΕΜ και αρχισα την περιπετεια με τον εγκεφαλο , την λαθος διαγνωση λογω της χειριστης ποιοτητας της ακτινογραφιας του ΚΥ και στην συνεχεια την αδυναμια εντιπισμου στην μαγνητικη του σημειου στο οποιο ειχα στενωση του νωτιαιου λογω ασβεστοποιησης των ωχρων κηλισων [συνδρομο του φορεστιερ] που οταν την ειδε ο γιατρος μου στην Γαλλια του σηκωθηκαν οι τριχες
Με φωναζει λιτσα και μου λεει
Ποσες πλευρες βλεπεις εδω?
Του λεω ...5-6 ...
και εγω το ιδιο μου απανταει !
Εχετε χρηματα να κανετε μια σωστην ακτινογραφια που να φαινονται και οι 12 ?
εκανα την ακτινογραφια και απο αυτη την απλη ακτινογραφια φαινοτανε το προβλημα στην σπονδυλικη στηλη!
Στην συνεχεια εκανα φυσικα μια μαγνητικη που απλα φωτισε ακομα καλυτερα την περιοχη...
Θελω να πω οτι οσο μνοι μας θα πελαγοδρομουμε αναμεσα σε γνωστους και συγγενεις η σε φορουμ οπως εδω αναζητοντας να βρουμε γιατρεια θα τρελαινομαστε χωρις ωστοσω να θεραπευομαστε !
κανε οτι σου ειπε ο γιατρος σου για τον θειροειδη και μολις τελειωσεις την θεραπεια σου ξαναελα εδω να μας πεις παιδια
ΤΕΛΟΣ !
17-10-2009, 19:13 #74
Originally posted by Sofia
λιτσα,
εχεις σκεφτει να δεις ενδοκρινολογο για αρχη? και να ενημερωθεις απο αυτον για οτι αποριες εχεις?δεν χρειαζεται νομιζω να πας σε ολους μαζι, και μαλιστα την ιδια χρονικη περιοδο. Βλεποντας κ κανοντας, καπως ετσι μπορεις να δεις αν χρειαζεται κατι επιπλεον κ σε ποιο επιπεδο. Ετσι, αν εισαι καλα κατα τη διαρκεια της θεραπειας ή με το τελος της, θα δεις μονη σου αν πρεπει να συμβουλευτεις αλλους γιατρους ή οχι.
Τελος, νομιζω οτι καλος συμβουλος για την επιλογη γιατρου ειναι τοσο οι καλες συστασεις απο αλλους ασθενεις και η πορεια της υγειας μας με τις συμβουλες του και τη συνδρομη του.
μετα αν θελει ας ερθει ξανα η λιτσα να μας πει
παιδια τελος !
17-10-2009, 19:16 #75
Πανο, νομιζω ο καθενας μας εχει λογο κ μπορει να μιλησει μονος του, να διαμαρτυρηθει μονος του, να ευχαριστησει μονος του κ.ο.κ. Αν θες λοιπον, εξεφραζε την δικη σου αποψη κ προσπαθησε να αποδεχτεις οτι μπορει να υπάρχουν κ διαφορετικες γνωμες απο τη δικη σου. Σ ευχαριστω για την καταννοηση
πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία