Results 16 to 17 of 17
Thread: ΝΕΥΡΟΦΥΤΙΚΟ ΝΟΣΗΜΑ
-
16-10-2009, 16:12 #16
Originally posted by πανος12345
Originally posted by PETRAN
πετραν
θελω να σου κανω τωρα μια δυσκολη ερωτηση γιατι μου φαινεσαι πολυ σχετικος
υπαρχει περιπτωση η επινεφρινη [εκρινεται απο τα επινεφριδια?]
να συνδεεται με τον καρκινο της ουροδοχου κυστης ?
με τι τροπο μπορει να μετρηθει η εκριση επινεφρινης σε ενα ανιθρωπο?
ευχαριστω πετραν για την απαντηση..
Από όσο ξέρω όχι. Δεν έχω τελειώσει ιατρική αλλά ψυχολογία (απλά είχα βιολογική εξειδίκευση γι\'αυτό ξέρω κάποια από αυτά τα θέματα), αλλά μπορείς να μετρήσεις την επινεφρίνη σε 24-ωρο τεστ κατεχολαμίνων στα ούρα. Θα πρέπει να συλλέγεις τα ουρα για 24 ώρες σε ένα μπουκάλι και μετά να το πας γι αανάλυση κατεχολαμίνων. Αν είχες ποιο πολλά επίπεδα επινεφρίνης θα είχες όμως πολύ ψηλή πίεση και ίσως κάποια συμπτώματα που μιμούνται αγχώδεις διαταραχές (ταχυκαρδία, πανικό κλπ.) Συνήθως πολύ υψηλά επίπεδα δεν εκκρίνοτναι από όγκους της ουροδόχου κύστης αλλά από όγκους στα επινεφρίδια. Ο όγκος των επινεφριδίων είναι ένας πολύ σπάνιος (στις περισσότερες περιπτώσεις καλοήθης)όγκος γνωστός ως \"φαιοχρωμοκύτωμα\". Το τεστ 24-ωρο τεστ ούρων σε κατεχολαμίνες θα δείξει αν υπάρχει πρόβλημα.
παιρνω πολλα φαρμακα για την πιεση απο μικρο παιδι και σημερα ελεγχεται αλλα αυτο δεν σημαινει οτι η επινεφρινη εχει φυσιολογικες τιμες ...
μηπως γνωριζεις πως πορει καποιος να δει τα επινεφριδια του ?
με ΡΕΜ η κατι αλλο?
μολις παω στον παθολογο μου θα του ζητησω να μου γραψει αυτη την εξεταση 24ωρου για τα ουρα που θυμαμαι να μου την εκαναν πολλεςφορες στο ΝΝΑ χωρις να εχει δεξει κατι απο την δεκετια του 80 αλλα περασε πολυες καιρος απο τοτε!
Από όσο ξέρω μπορείς να τα δεις με μαγνητική η με κάτι ποιο εύκολο όπως υπέρηχο. Τα επινεφρίδια είναι μικρά οπότε αν υπάρχει κάτι συνήθως φαίνεται στον υπέρηχο. Το τεστακι στα ούρα μπορείς να το ξανακάνεις να το σιγουρέψεις. Πάντως είναι πολύ σπάνειο και είναι ποιο πιθανό η πίεση-αν έχεις-να είναι από άλλες αιτίες.
- 16-10-2009, 16:23 #17
πετραν
θελω να σου κανω τωρα μια δυσκολη ερωτηση γιατι μου φαινεσαι πολυ σχετικος
υπαρχει περιπτωση η επινεφρινη [εκρινεται απο τα επινεφριδια?]
να συνδεεται με τον καρκινο της ουροδοχου κυστης ?
με τι τροπο μπορει να μετρηθει η εκριση επινεφρινης σε ενα ανιθρωπο?
ευχαριστω πετραν για την απαντηση..
Από όσο ξέρω όχι. Δεν έχω τελειώσει ιατρική αλλά ψυχολογία (απλά είχα βιολογική εξειδίκευση γι\'αυτό ξέρω κάποια από αυτά τα θέματα), αλλά μπορείς να μετρήσεις την επινεφρίνη σε 24-ωρο τεστ κατεχολαμίνων στα ούρα. Θα πρέπει να συλλέγεις τα ουρα για 24 ώρες σε ένα μπουκάλι και μετά να το πας γι αανάλυση κατεχολαμίνων. Αν είχες ποιο πολλά επίπεδα επινεφρίνης θα είχες όμως πολύ ψηλή πίεση και ίσως κάποια συμπτώματα που μιμούνται αγχώδεις διαταραχές (ταχυκαρδία, πανικό κλπ.) Συνήθως πολύ υψηλά επίπεδα δεν εκκρίνοτναι από όγκους της ουροδόχου κύστης αλλά από όγκους στα επινεφρίδια. Ο όγκος των επινεφριδίων είναι ένας πολύ σπάνιος (στις περισσότερες περιπτώσεις καλοήθης)όγκος γνωστός ως \"φαιοχρωμοκύτωμα\". Το τεστ 24-ωρο τεστ ούρων σε κατεχολαμίνες θα δείξει αν υπάρχει πρόβλημα.
παιρνω πολλα φαρμακα για την πιεση απο μικρο παιδι και σημερα ελεγχεται αλλα αυτο δεν σημαινει οτι η επινεφρινη εχει φυσιολογικες τιμες ...
μηπως γνωριζεις πως πορει καποιος να δει τα επινεφριδια του ?
με ΡΕΜ η κατι αλλο?
μολις παω στον παθολογο μου θα του ζητησω να μου γραψει αυτη την εξεταση 24ωρου για τα ουρα που θυμαμαι να μου την εκαναν πολλεςφορες στο ΝΝΑ χωρις να εχει δεξει κατι απο την δεκετια του 80 αλλα περασε πολυες καιρος απο τοτε!
Από όσο ξέρω μπορείς να τα δεις με μαγνητική η με κάτι ποιο εύκολο όπως υπέρηχο. Τα επινεφρίδια είναι μικρά οπότε αν υπάρχει κάτι συνήθως φαίνεται στον υπέρηχο. Το τεστακι στα ούρα μπορείς να το ξανακάνεις να το σιγουρέψεις. Πάντως είναι πολύ σπάνειο και είναι ποιο πιθανό η πίεση-αν έχεις-να είναι από άλλες αιτίες.
πριν απο πολλα ροναι καποιος χωρις καν να με εξετασει φιλος οικογεμειακος διεθυντης του ΙΚΑ μου ειχε μιλησει για τον καρκινο των επινεφριδιων και μου εχει μπει στο μυαλο τωρα γιατι ενω εκανα προρσφατα κυστοσκοπηση και δεν μου βρικσει τιποτα γ ουρολογος εχω συχνοουρια και αυτο με ανησυχει πολυ γιατι δεν μπορεσε να με εξετασει με την αφη απο τον πρωκτο για να δει τον προστατη
Ουτε στο υπερηχογραφημα φανηκε κατι το επιληψιμο γιαυτο μυαλο μου ξαναπει στα επινεφριδια !
εχω πιεση απο 15 ετων και προσφατα εβγαλα ενα πολυποδα απο την κυστη ....
την πιεση την ρυθμιζω με τα φαρμακα αλλα οχι τα επινεφριδια που ισως εχουν κατι που προκαλει την υπερεκριση επινεφρινης
Μήπως 'παλεύουμε' για ανακούφιση και όχι για αποτέλεσμα;...
26-06-2025, 19:46 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή