ηρθε η ωρα να ζητησω βοηθεια... - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 22 of 22
    Senior Member
    Περαν του οτι ειναι σχετικό τι ειναι καλο και κακό σημασια για μενα εχει καποιος να μην αναλωνεται σε διλλημα τι ειναι καλο η κακο αλλά να δρα με συνειδηση ως προς τον ευατο του..

Banned
    [/quote] Σάνυ, καταρχήν καλώς ήρθες.....

Το τελευταίο που πρέπει να κάνεις, είναι διαγνώση μόνη σου για ότι σου συμβαίνει. Μπορεί οι ανριδράσεις σου να ενέχονται σε μια διαταραχή, αλλά αν σκεφτείς πιο διεξοδικά, θα ανακαλύψεις πως έχουμε τις αντιδράσεις όλων των διαταραχών χωρίς όμως και να υποφέρουμε από αυτές.
    Θα σου πρότεινα να πας σε έναν ειδικό, αλλά όχι ψυχίατρο. Πιστεύω πως έχεις μαζίεψει τόσα πολλά μέσα σου, που η ψυχοθεραπεία θα σε βοηθούσε πολύ. [/quote]

Καλώς σας βρήκα Θεοφανία μου!
    Είναι σωστο αυτό που λες ότι δεν πρέπει να κάνω μόνη μου διαγνώσεις. Μα όταν νιωθω απελπισία για τα ακατανόητα συναισθηματά μου ψάχνω για μια απαντηση. Το πιο πιθανό είναι να απευθυνθω στη συμβουλευτική υπηρεσία του Πανεπιστημίου.

Banned
    Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις σας... Σημερα ειναι μια πολυ ασχημη μερα για μενα. Η διαθεση μου ειναι χαλια. Δεν ειμαι σε θεση αυτη τη στιγμη να σας δωσω εκτενεστερες απαντησεις επανω σε αυτα που ειπατε σχετικα με το θεμα μου και τοσες μερες δε τα καταφερα λογω ελλειψης χρονου... Ισως και να μη χρειαζεται. Εγω να ξερετε παντως οτι σας ακουω.Πανο εχεις σχηματισει σαφεστατη αποψη για τους γονεις μου αν και εδωσα πολυ λιγοτερα στοιχεια... Σου εγραψα σε καποια φαση οτι ολα τ\'αλλα ειναι ενταξει στη ζωη μου. Ναι. Ειμαι υγιης σπουδαζω εχω φιλους (δε βαζω και το χερι μου στη φωτια αλλα ενταξει εχω παρεα...) και κανω καποια πραγματα που μου αρεσουν...Αλλα εγω δεν ειμαι ενταξει. ναι, οπως ειπες κι εσυ Πανο οι ιδεοψυχαναγκασμοι μου και οι ανασφαλειες μου μου δημιουργουν προβληματα στην προσωπικη μου ζωη. ειναι ο λογος που δεν ειμαι καλα σημερα...

μηπως ξαναπηγες το σαβατοκυριακο πισω στο σπτι σου σανυ?

Banned
    Originally posted by πανος12345
    μηπως ξαναπηγες το σαβατοκυριακο πισω στο σπτι σου σανυ?
    Καλησπερα Πάνο! Απο την Τεταρτη που επεστρεψα απο το πατρικο μου δεν εχω ξαναπαει παλι... Και θα παω τα Χριστουγεννα παλι για μια εβδομαδα το πολυ και θα προσπαθησω να υπαρχει ευχαριστο κλιμα. Αυτο που μου συμβαινει ειναι οτι η \'\'παρανοια\'\' μου που κουβαλαω απο μικρη μια τετοια, αυτες τις μερες εχει οξυνθει. Δηλαδη για να ειμαι κατανοητη: ειμαι καχυποπτη με τους γυρω μου, περναω απο κοσκινο κουβεντες, αντιδρασεις, εκφρασεις, βλεμματα, ολα! Και κατα 90 % πεφτω σε λαθος συμπερασματα ( κι αυτο το λεω μονο και μονο γιατι ειναι ατοπο να βγαζω σωστα συμπερασματα - για το πως πχ σκεφτηκε ο αλλος, ποσο με εκτιμαει, αν μια πλακα του ηταν στα αληθεια πλακα ή σκοπο ειχε να με μειωσει με εμμεσο τροπο...- απο τετοια ψιλοπραγματα... Γιατι το κανω αυτο στον εαυτο μου? Φοβαμαι οτι ολοι σιγα σιγα θα καταλαβουν την καχυποψια μου και θα ξενερωσουν με την ελλειψη εμπιστοσυνης που αυτο δειχνει και θα με εγκαταλειψουν.... Ειναι ενας φαυλος κυκλος λοιπον... Στην αρχη φοβαμαι οτι θα με εγκαταλειψουν και στην πραγματικοτητα εγω δεν αφηνω τους αλλους να με κερδισουν 100 % με το να παραφυλαω στην καθε τους κινηση. Αυτο το πραγμα με σκοτωνει. Νιωθω τυψεις που το κανω αυτο. Ειμαι κακοπροαιρετη.

σανυ αλλαζει λιγο το αρχικο μας σεναριο τωρα , με την νεα αυτη δηλωση σου ....
    αρα δεν ειναι μονο οι γονεις σου με τους οποιους νοιωθεις να σου βγαινει
    αυτο το συναισθημα , αλλα γενικευεται πλεον και στο νεο σου χωρο ζωης .....
    ειχε δικιο ισως ο κρινος , που απο την αρχη προσπαθησε να σε κανει να συμφιλιωθεις μαζι τους , παρολο που προσωπικα πλεον δεν πιστευω οτι η λυση κρυβεται εκει τοσο πια ....
    Σιγουρα η καχυποψια αυτη μπορει να καλλιεργηθηκε η να εχει κληρονομηθει μεσα στο σπιτικο σου περιβαλλον και τους γονεις σου , αλλα αν σε συνοδευει πια παντου , δειχνει μια κακη εικονα εαυτου και αυτο προκαλει αυτες τις συνισθηματικες σου αντιδρασεις ....
    Δεν εισαι κακοπροαιρετη, αλλα μαλλον χρειαζεσαι περισσοτερη αναλυση , για να βρεις την αρχη του νηματος , το σημειο δηλαδη που εδραιωθηκε αυτη η εικονα στην συναισθηματικη σου ζωη ....
    Οσο θα βλεπεις τον εαυτο σου ασχημα , ειναι λογικο και αναμενομενο να γινεσαι περισσοτερο καχυποπτη για να προστατεψεις το συναισθημα σου απο μια πιθανη τραυματικη εμπειρια ....
    αληθεια τι σπουδαζεις σημερα και τι θαθελες να κανεις αυριο οταν με το καλο τελειωσεις τις σπουδες σου ?

Ως καινούριο μέλος και εγώ διαβάζω διάφορες ιστορίες εδώ και πραγματικά η δικιά σου με κέντρισε το ενδιαφέρον.

Θα ξεκινήσω από το θέμα των φαρμάκων. Και εγώ στην αρχή, δεν ήθελα να αποδεχτώ το γεγονός ότι θα πάρω φάρμακα για την αντιμετώπιση του ΙΔΨ! Έλεγα ότι θα το αντιμετωπίσω μόνος μου. Δεν είναι απλά όμως τα πράγματα. Τα χάπια και η ψυχανάλυση βοηθούν στο να καταπολεμήσουμε τα θέματα που διαταράζουν την ψυχική μας υγεία, ασχέτως εάν εγώ είχα άλλο πρόβλημα. Νομίζω πως ξέρω πως είναι να διαταράσσεται ο ψυχικός κόσμος ενός ανθρώπου από διάφορους λόγους και έτσι νιώθω ότι μπορώ να βοηθήσω τώρα που είμαι καλύτερα, ναι με φάρμακα, τους άλλους που πάσχουν από παρόμοια ή και άλλα θέματα ψυχικής διαταραχής.

Το οικογενειακό περιβάλλον σίγουρα πάιζει τον ρόλο του αλλά πρώτα θα πρέπει να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου. Ακούγεται πολύ τετριμμένο αλλά πρακτικά αυτό συνδράμει σημαντικά.

Page 2 of 2 FirstFirst 12