ΠΑΛΙ ΚΟΛΛΗΣΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟ... - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 35
    Senior Member
    Originally posted by πανος12345
    να τολμησω να πω κακως ? ειδικα οι κλινικοι ψυχολογοι αντι να τρωνε 6 χρονια στο ντιβανι της ψυχαναλυσης θαπρεπε να κανουν πρακτικη και θεωρητικη εξασκηση σε Ψυχιατρικα ιδρυματα μαζι με τους ψυχιατρους και να παυει αυτη η ηλιθια αντιληψη οτι ειναι διαφορετικες ειδικοτητες , γιατι απλα οι γιατροι δεν ηθελαν μεχρι σημερα να αλλαξει το καθεστως της χορηγησης φαρμακων ! τα ψυχικα προβληματα πολλαπλασιαζονται και οσο περισσοτερη αυταρκεια υπαρχει στους ειδικους , τοσο καλυτερες υπηρεισες θα προσφεραν στο κοινωνικο συνολο

Οι κλινικοί ψυχολόγοι σε ψυχιατρεία κάνουν πρακτική και επικεντρόνωνται κυρίως στο Γνωστικό-Συμπεριφορικό μοντέλο αλλά και σε άλλα όπως στη βραχεία ψυχοδυναμική. Επίσης η δουλειά τους είναι να κάνουν τα λεγόμενα ψυχομετρικά τεστ. Δεν έχω ακούσει για πρόγραμμα κλινικής ψυχολογίας που να έχει μόνο ψυχανάλυση σε περιβάλλον έξω από ψυχιατρικά ιδρύμματα.

Banned
    Ενταξει ρε παιδια, παω και σε ψυχιατρο, παιρνω και φαρμακα.
    Αυτο που σας ζηταω ειναι να με βοηθησετε εσεις, να μου πειτε κατι για να ξεκολλησω.Το εχω αναγκη.
    Να μου πειτε αν εχω τρελαθει εντελως που κολλαω σε τετοια ασημαντα πραγματα.
    Πειτε κατι.
    Γιατι με πειραζει που πεταξα ενα τοσο μικρο χαρτακι...δεν καταλαβαινω...

Senior Member
    αν ξεκολλησεις σημερα απο αυτο θα κολλησεις αυριο σε κατι αλλο.τι παει να πει ειμαι τρελος?καταλαβαινεις οτι το κολλημα σου δεν στεκει.αληθεια απο τοτε που αρχισες τη θεραπεια εχεις δει βελτιωση η τσαμπα τα παιρνεις τα χαπια?και περα απο τα χαπια κανεις κατι αλλο?

Senior Member
    Εμείς θα σου πουμε τι να κάνεις;!
    Δυστυχως δεν ειναι ετσι τα πράγματα...
    Μην ψαχνεις εξω απο σενα τη λύση..
    Δε πρόκειται να σου πει κανεις κατι \"σπουδαίο\" κ αυτο να στα λύσει ολα..

Banned
    Originally posted by stephanos
    Αυτο που σας ζηταω ειναι να με βοηθησετε εσεις, να μου πειτε κατι για να ξεκολλησω.Το εχω αναγκη.
    Πειτε κατι.

Μισο λεπτο μην υπερβαλεις και δεν εχεις τρελαθει.

Τα κολληματα που αναφερεις κατα καιρους σιγουρα εχουν καποια βαση που εχουν να κανουν με τα βιωματα σου.

Ερωτηση,
    ο ψυχιατρος που εισαι υπο την επιβλεψη του,
    τι σου λεει για ολα αυτα?
    Καταρχην τα συζητατε?
    Και αν ναι, εχεις φτασει σε καποιο συμπερασμα?

Senior Member
    Τα κολλήματα αυτά Stephane,θα αντιμετωπιστούν σε συνεργασία με το γιατρό σου.Αυτός θα απαντήσει στα ερωτήματά σου έγκυρα,καθώς γνωρίζει το ιστορικό σου,τα φάρμακα και τις δοσολογίες τους.Αν το πρόβλημα που αναφέρεις έχει αυξηθεί σε ένταση,θα γνωρίζει με ποιον τρόπο θα αντιμετωπιστεί καλύτερα.Μην πανικοβάλλεσαι,βγάζοντας δικά σου συμπεράσματα,και σε κάθε περίπτωση διατήρησε την προγραμματισμένη επικοινωνία με τον γιατρό που σε παρακολουθεί.:)
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Πωσ εισαι Στεφανε μασ???
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

Senior Member
    Στέφανε νιώθεις καλύτερα;
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Member
    Πειτε κατι.
    στεφανε αν εισαι αθηνα στειλε μου ενα prive μηνυμα. υπαρχει ενας καθηγητης που τον παραδεχονται ολοι στα θεματα ψυχαναγκασμων.θα σου εξηγησει τροπους να ξεκολας.

δεν ειναι καθολου μα καθολου παραλογο που κολας. και αυτα που σκεφτεσαι ειναι ακρως σοβαρα, για εσενα οπως τα βιωνεις.
    τιποτα δεν ειναι ασημαντο.μην προσπαθεις να πεισεις τον εαυτο σου οτι ειναι ασημαντο.
    καταλαβαινεις πως δεν λυνονται οι ψυχαναγκασμοι με τη λογικη. ειναι κυκλος.το αντιθετο οσο προσπαθεις να τους λυσεις τοσο μεγαλωνουν .
    και αν δεν μπορεις να το καταλαβεις, γιατι εισαι ηδη μεσα σε εναν ψυχαναγκασμο του αν μπορω να το λυσω η οχι....τοτε το νιωθεις.

εγω μια προσωρινη συμβουλη που θα σου δωσω που μου την ειχε δωσει και σε εμενα ειναι..
    μην δινεις απαντηση...οτι σε ρωταει ο ψυχαναγκασμος να μην του απαντας.
    το ξερω ειναι αδυνατο γιατι παιρνει απαντηση απο μονος του. αλλα ετσι αρχιζεις. μεσω της συμπεριφορας.

Member
    παιδια κατι που εζησα στο πετσι μου.

\'<<ψυχαναληση>> απο ψυχολογους και ψυχιατρους που πειραζουν τους ψυχαναγκασμους σου, λεγοντας σου, ειναι βλακιες...μην τα σκεφτεσαι...αξιζεις κλπ....σε κανουν ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!!!
    και δυστηχως υπαρχουν πολλοι. και δεν μπορω να καταλαβω γιατι το κανουν.

η μονη σωστη ψυχοθεραπεια για ψυχαναγκασμους ειναι αυτη που σου εξηγει μηχανισμους να ξεχασεις. κατι σαν αποτοξινωση.

εγω οταν πρωτοπηγα σε ψυχιατρο και μου πειραζε επι ενα χρονο τους ψυχαναγκασμους με τρελανε. και μετα ποθυ πηγα σε αλλον μου ειπε...σου αλλαξε τα φωτα.δεν τους πειραζουμε τους ψυχαναγκασμους με αυτο τον τροπο.

και κατι αλλο για να μη λετε οτι δεν παω τους ψυχολογους.
    σε μια ψυχολογο που πηγα , δεν μου αγγιξε το παραμικρο απο ψυχαναγκασμο. μιλαγα και ενιωυα καλυτερα. και το τελευταιο κοματι της θεραπειας μου το εκανε αυτη σε 1 επισκεψη αφου με ειχαν πιασει τα φαρμακα.

προσεχετε

Member
    Originally posted by πανος12345
    Εκανα κακα μου και μετα σκουπιστηκα και πριν πεταξω το χαρτι παντα το κοιταω.Ειδα οτι σκιστηκε λιγο.Δεν ξερω πως.Και δε θυμαμαι πως ηταν.Παντως θυμαμαι να εχει σκιστει λιγο και εκοψα ενα μικρο χαρτακι και το πεταξα.
    Αυτο που με πειραζει ειναι που δεν ξερω πως σκιστηκε και προσπαθω να θυμηθω πως ηταν αλλα δε μπορω.
    Επισης με πειραζει που πεταξα ενα μικρο, τοσοδα, χαρτακι.Θελω να πεταω ολοκληρο το χαρτι και οχι ενα μικρο κομματακι...
    Εχω τρελαθει εντελως;
    Αυτο το τοσο ασημαντο πραγμα μου εχει κολλησει στο μυαλο και με βασανιζει και δε με αφηνει να συγκεντρωθω...
    στεφανε
    πριν μια εβδομαδα ειχαμε κολησει μαζι σε αλλο ποστ σχετικα με τα κακα πανω στο χαρτι
    ηδη πηγαμε στο χαρτι σκετο και ξεκολησαμε απο τα κακα ...
    αυτο σημαινει μια σχετικη προοδος !
    θα σου πω μονο το εξης
    ο Φρουντ , προσπαθωντας να δικαιολογησει την φυλαργυρια καποιων ανθρωπων εκανε μια αναλυση του τροπου που ενα βρεφος ανακαλυπτει την πρωτη δικη του αξια που ειναι τα κακα !
    Οταν ησουν μικρος ειχες κατι παρομοιο στο μυαλο σου με τα κακα σου?
    εννοω μηπως επαιζες μαζι τους η τα δοκιμασες και σε μαλωσε ισως η μαμα σου?
    συγγνωμη αλλα κατι τετοιο τρελενει τον ανθρωπινο εγκεφαλο.
    το αν η μαμα του τον ειχε μαλωσει...το μονο που εχει να κανει ειναι να τον τρελανει.δεν θελω να σε θιξω αλλα ο φρουντ και οι υπολοιποι ειναι θεμα τως ψυχολογων και οχι του στεφανου.
    αυτο που χρειαζεται το παιδι ειναι σωστη καθοδηγηση.
    προς το παρον δεν εχει να λυσει τιποτα

Member
    με πειραζει που πεταξα ενα μικρο, τοσοδα, χαρτακι.Θελω να πεταω ολοκληρο το χαρτι και οχι ενα μικρο κομματακι...

Πειτε μου κατι γι\' αυτο..βοηθηστε με...

λεγεται ψυχαναγκασμος στεφανε. ειναι μια διεργασια στον εγκεφαλο σου.
    ασε προς το παρον το χαρτακι και δες στο youtube αλλα ατομα που εχουν ψυχαναγκασμο. ειναι πολυς κοσμος.
    ειναι ασθενεια.

http://www.youtube.com/watch?v=SH0r44qn6pI&feature=fvw

δεν εχει να κανει με κατι που κανει λαθος εσυ. δεν κανεις κατι στραβο εσυ. ειναι αυτοματοποιημενο και δεν λυνεται με την λογικη. αλλα μπορει να φτιαξει κατα πολυ και να μην του δινεις σημασια.

Senior Member
    Είναι Obsessive Compulsive Disorder δηλαδή badboy?Ιδεοληψία,εμμονή και κατόπιν ψυχαναγκαστικά rituals,ως έναν τρόπο να αντιμετωπίσει το υπερβολικό άγχος το άτομο,με μία επανάληψη τυποποιημένων κινήσεων;Από αυτό πάσχεις και συ;Σε βοήθησε όπως λες όμως μία ψυχολόγος,άρα πρέπει να βρει και ο Στέφανος τον κατάλληλο ειδικό ώστε να απαλλαγεί από το βραχνά του.CBT ήταν η μέθοδος αυτή που μας περιγράφεις(συγγνώμη,αν θες απαντάς,αλλά θα με ενδιέφερε να μάθω):)
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Originally posted by badboy
    με πειραζει που πεταξα ενα μικρο, τοσοδα, χαρτακι.Θελω να πεταω ολοκληρο το χαρτι και οχι ενα μικρο κομματακι...

Πειτε μου κατι γι\' αυτο..βοηθηστε με...

λεγεται ψυχαναγκασμος στεφανε. ειναι μια διεργασια στον εγκεφαλο σου.
    ασε προς το παρον το χαρτακι και δες στο youtube αλλα ατομα που εχουν ψυχαναγκασμο. ειναι πολυς κοσμος.
    ειναι ασθενεια.

http://www.youtube.com/watch?v=SH0r44qn6pI&feature=fvw

δεν εχει να κανει με κατι που κανει λαθος εσυ. δεν κανεις κατι στραβο εσυ. ειναι αυτοματοποιημενο και δεν λυνεται με την λογικη. αλλα μπορει να φτιαξει κατα πολυ και να μην του δινεις σημασια.

Βέβαια στο βιντεακι που ποσταρες ο τύπος λέει ότι τον βοήθησε η γνωστική θεραπεία με το \"balanced thought record\" μια μέθοδος που βαζει το άτομο να σκεφτεί λογικά τα στοιχεία που συμφωνούν η διαφωνούν με τις σκέψεις που βασίζεται η επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά του.

Σε αυτή την τεχνική γράφεις δύο στήλες, και στην μία γράφεις ποια στοιχεία υπάρχουν υπερ της ΙΨΔ και στην άλλη στήλη τα στοιχεία κατά της ΙΔΨ. Π.χ. ο συγκεκριμένος τύπος είχε μια φοβία με τις αρώστιες γι\'αυτό επαναλάμβανε τις συμεπριφορές και η Γνωστική θεραπεία επικεντρώνονταν στο να γράφει και να σκέφτεται (κάθε φορά που επαναλάμβανε την συμπεριφορά η σκεφτόταν σκέψεις που είχαν να κάνουν με αρρώστιες) τα στοιχεία που δικαιολογούν τον φόβο του για την υγεία και τσ στοιχεία που είναι κατά του φόβου του για την υγεία. Ο τύπος λέει ότι αυτό τον βοήθησε πολύ.

Γενικά αυτή η τεχνική που περιέγραψε ξέρω και εγώ ότι έχει εμπειρικό support και ότι λειτουργεί, ωστόσο έχω ακούσει ότι μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να έχει αντίθετα αποτελέσματα ΄λόγω του ότι η ίδια αυτή η τεχνική μπορεί να γίνει αντικείμνεο ιδεοψυχαναγκασμών (!) Ωστόσο αυτό είναι σπάνιο και συμβαίνει στις ποιο βαριές περιπτώσεις οπότε πάντα αξίζει να δοκιμαστεί.

Το gold standard treatment για την ΙΨΔ είναι η συμπεριφορική θεραπεία (που σχεδόν πάντα συνδιάζεται και με γνωστική) \"έκθεση και πρόληψη αντίδρασης\" η οποία είναι όπως ακριβώς το περιέγραψες bad boy σαν την θεραπεία των εξαρτήσεων. Το άτομο εκτίθεται στο ερέθισμα που τον κάνει να επαναλαμβάνει την συμπεριφορά (η επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά είναι ανακουφιστική-οπότε όπως και ένα οπιοιδές ναρκωτικό-πολύ ενισχυτική για το άτομο με ΙΨΔ. Είναι σαν να του προκαλούν εθισμό οι ίδιες του οι συμπεριφορές) και μετά με υποστηρικτική βοήθεια (στα παλιά χρόνια για να μην επαναλάμβουνε την συμπεριφορά-τελετή τους...δένανε...όπως ακριβώς και τους ναρκομανείς...και σταδιακά τους περνούσε ο \"εθισμός\" αλλα με άσχημο τρόπο γεγονός είναι) το άτομο εμποδίζεται από το να την επαναλάβει χάνωντας σταδιακά έτσι την \"ανακουφιστική δύναμή\" της.

Δηλαδή αν έχεις ΙΨσμούς με την καθαρότητα και επαναλαμβάνεις την \"τελετή\" πλύσιμο χεριών, ο θεραπευτής γιθα αρχή σου \"βρωμίζει τα χέρια\" και μετά προσπαθεί υποστηρικτικά να σε εμποδίζει από το να πλήνεις τα χέρια. Σταδιακά οι χρόνοι (π.χ. λερωμένα χέρια για ποιο πολύ ώρα) και η ένταση (πχ. ποιο πολύ βρωμιά) αυξάνονται μέχρι το άτομο να πάρει εντελώς τον έλεγχο. Έχεις δοκιμάσει αυτή την θεραπεία bad boy? Έιναι η ποιο στανταρ θεραπεία που ενδείκνυται γι\'αυτά τα πράγματα. Αν την κάνεις σωστά μετά από κάποιοπ σημείο δεν χρειάζεσαι καν την φαρμακευτική υποστήριξη. Η τελευταία είναι καλλή πιστεύω για τους πρώτους μήνες, άντε καμια διατήρηση για κανα χρόνο + αλλά όχι περισσότερο. Έχεις δοκιμάσει αυτού του είδους την \"απεξάρτηση\"?

Member
    φιλε μου εχω κανει ψυχοθεραπεια, αλλα λιγες επισκεψεις.
    πειστικα απο τον γιατρο μου πως το μεγαλυτερο μεριδιο το εχουν τα φαρμακα.δυστηχως ετσι ειναι. και ο σωστος συνδιασμος.
    απλα με τον καθηγητη ειπαμε τα βασικα και μου εξηγησε την λειτουργια των ψυχαναγκασμων.και να καταλαβω πως προκειται για μια εξαρτηση, οπως αυτη των ναρκωτικων.

απλα συμβουλευω τον σταφανο να κανει υπομονη. ειναι ευκολο να λεμε κανε υπομονη αλλα οταν εισαι μεσα στον ψυχαναγκασμο ειναι φοβερα δυσκολο.
    εμενα μολις με επιασαν τα φαρμακα σε καποιο βαθμο ωστε να μπορεσω να πατησω στα ποδια μου, αυτα που μου ελεγε ο καθηγητης ηρθαν μπροστα μου.
    ακομα πινω φαρμακα και δεν νομιζω να τα σταματησω. γιατι δεν αρκει η ψυχοθεραπεια.
    ειναι ασθενεια μην κρυβομαστε. ειναι μια τρομερη συνηθεια αλλα δεν παυει να ειναι ασθενεια.
    δεν ειναι ευκολο να δουλεψει η ψυχοθεραπεια αν δεν εχουν πιασει τα φαρμακα. εξαρταται βεβαια και απο τον βαθμο του ψυχαναγκασμου.
    παντως απο τα 20- 25 ηλικια ειναι το full του ψυχαναγκασμου. οσο μεγαλωνεις μειωνεται.

υπομονη παιδια.... και σωστος συνδιασμος

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast