Results 196 to 210 of 308
Thread: υπαρχουν αγγελοι αραγε???
-
26-10-2009, 12:03 #196
επαναληψη μητηρ πασης μαθησεως
:cool:
Originally posted by krino
Απλα θα βγαινουν για μια ακομη φορα οι ενθεοι και οι αθεοι να λενε ο καθενας την δικη του εκδοχη ειτε για αγγελους ειτε για χερουβιμ χωρις φυσικα να συμφωνησει κανεις.
- 26-10-2009, 12:12 #197
Originally posted by keep_walking
...αλλωστε οτι αντιλαμβανομαστε με τις αισθησεις μας ειναι πολυ λιγο απο την πραγματικη εικονα και τις πραγματικες ισως διαστασεις του κοσμου στον οποιο αντιλαμβανομαστε τρεις μονο.
Ενας κυβος ειχε παρει ενα τετραγωνο που ηξερε δυο διαστασεις,το ανυψωσε και του εδειξε και την τριτη διασταση.
Αυτο περιηγηθηκε σε διαφορους κοσμους συναντησε παυλες που ηξεραν μονο τη μια διασταση...αλλα το εντελως παρανοϊκο ηταν οταν συνατησε την τελεια...που ειχε μονο αισθηση του εαυτου του και μονολογουσε ποσο τελεια ειναι...και καθε αποπειρα να τις μιλησει πηγαινε στο βροντο...γιατι η τελεια νομιζε οτι οτι αυτοκρινοταν μες την τελειοτητα της και οτι δεν υπηρχε τιποτα αλλο.
.... θελω να δειξω ποσο πραγματικα μικροι και ασημαντοι ειμαστε και ποσο δικιο ειχε εντελει ο Σωκρατης.
Εν οιδα οτι ουδεν οιδα.
26-10-2009, 12:13 #198
Η δικη μου θεση ειναι πως οι αγγελοι οντως υπαρχουν, αλλα μεσα μας. Το γεγονος οτι αγγελικες μορφες και συμβολα αναδυονται σε τοσες πολλες θρησκειες και πολιτισμους νομιζω πως δειχνει το προφανες, οτι προκειται δηλαδη για αρχετυπα, που πηγαζουν απο το συλλογικο ασυνειδητο που περιεγραψε πρωτος ο Jung. Και το ιδιο ισχυει για πολλα αλλα αρχετυπα (μαγους, σαμανους, ιερειες, δαιμονες κλπ) που κατοικουν επισης στα βαθη του ανθρωπινου ψυχισμου. Ισως το πραγματικα σημαντικο ειναι να μπορουμε να αντλουμε εμπνευση και δυναμη απο μορφες που δεν \"υπαρχουν\" μεν με υλικα κριτηρια αλλα διανθιζουν τον εσωτερικο μας κοσμο και ενιοτε προβαλλονται στον πραγματικο, με τη μορφη της τεχνης, της φαντασιας, της λογοτεχνιας, της πνευματικοτητας μας κλπ...
Οχι πως θα με πειραζε αν υπηρχαν δηλαδη =Ρ και ισως ειναι μια εικονα του πολυ μακρινου μελλοντος, μιας ανθρωποτητας γυρω απο εναν πλανητη που δε θα υπαρχει πια (μιας και θα τον εχουμε πηδηξει με τις φτερουγες μας εμεις τα ανωτερα οντα)
Υ.Γ. Τα φτερα του ερωτα ειναι απο τις αγαπημενες μου ταινιες, Alobar :) κριμα που ο πρωτοτυπος τιτλος δεν αποδιδεται τοσο καλα σε αλλες γλωσσες"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
26-10-2009, 12:52 #199
Καλημέρα. Λυπάμαι ειλικρινά για την εξέλιξη του θέματος. Και βασικά δε θέλω να κατανοήσω το γιατί κάποιοι γίνονται επικριτικοί με το αν άλλοι \'πιστεύουν\' ή όχι σε αγγέλους. Πιο πολύ λυπάμαι όμως, που για μια ακόμη φορά, γίνονται υποδείξεις στη θεματοθέτρια του τύπου \'δεν χρειαζόταν να βάλεις το θέμα\' και παραπεμπόμαστε στο θέμα με τον τίτλο \'Διαθρησκευτική ανοησία\', κατά το οποίο ο ίδιος ο θεματοθέτης αναφέρει στη σελ. 8 ότι:
\'... Η συζήτηση για όσους δεν κατάλαβαν - και μάλλον είσαι μία από αυτούς - δεν γίνεται για τον Θεό που πιστεύεις, αλλά για όσους στο όνομα Του* (βιάζοντας τα δικά ΣΟΥ κι όχι τα δικά μου πιστεύω) , κλέβουν, συνωμοτούν, βιάζουν, εκμεταλλεύονται, σκοτώνουν...\'
Από πού κι ως πού, είναι υποχρεωμένος κάποιος/α, να έχει υπόψιν του το θρεντ αυτό; Και, αν είναι δυνατόν, να καταλάβει κανείς από τον τίτλο του, ότι... αναφέρεται σε μεταφυσικές εμπειρίες;... αναγκάστηκα να διαβάσω μέχρι και τη σελ. 8, και δε βρήκα ούτε μια αναφορά παρόμοια με όσα ξεκινήσαμε να γράφουμε στο θέμα της Αμαρυλλίδος. Φαντάσου να το \'σήκωνε\' η ίδια και να έγραφε για αγγέλους. Μετά θα της την πέφτανε χαρακτηρίζοντας \'άσχετα\' τα όσα θα έγραφε! Ναι \'αναγκάστηκα\', γιατί μπορεί το θρεντ να έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον, αλλά εγώ δεν είχα τη διάθεση να το αναγνώσω. Αντιθέτως, αφού συνεχώς γίνεται αναφορά στο ότι είμαστε σ\' ένα φόρουμ \'ψυχολογίας\', ε τότε καλώς μπήκε το θέμα και κάποιοι περάσαμε ευχάριστα την ώρα μας, για όσο κράτησε αυτό. Κακώς ζήτησε \'συγγνώμη\' η Αμαρυλλίς κι έχω το δικαίωμα να πω αυτό που βλέπω. Αφού λοιπόν είμαστε σ\' ένα τέτοιο φόρουμ, δε καταλαβαίνω γιατί οι υπόλοιποι χρήστες πρέπει να δείχνουν υπομονή κάθε φορά που ο συγκεκριμένος χρήστης είναι σε \'ντελίριο\'. Υποτίθεται ότι στο χώρο αυτό υπάρχουν άνθρωποι που έχουν διάφορα προβλήματα, άλλοι διεγνωσμένα και άλλοι όχι. Και τελικά τί είδα να γίνεται; Μα να μπαίνει ο άλλος χρήστης - κλασσικά - να κάνει υποδείξεις στους υπόλοιπους για να... εκτονωθεί, λέει, η κατάσταση. Δε σέβεται κανέναν και τίποτα. Και γιατί \'προτρέπει\' σε σύνεση τους υπόλοιπους; Ο ίδιος δε γνωρίζει ότι είναι σ\' ένα χώρο με \'πάσχοντες\' - αν και τους έχει αποκαλέσει αλλιώς τους περισσότερους απ\' όσα έχω δει -; Βρήκε για μια ακόμη φορά την ευκαιρία να \'πατήσει\' πάνω στο παραλήρημα του χρήστη και να καθοδηγήσει το ασταθές πλήθος που δε ξέρει τί του γίνεται;... αισχρό, να χρησιμοποιεί κανείς το παραλήρημα του άλλου για κάποιο σκοπό, όποιος κι αν είναι αυτός που παραληρεί. Απίστευτο, προτροπές και ξανά υποτίμηση των όποιων άλλων, από έναν χρήστη που άνοιξε θρεντ με τον τίτλο \'Αρένα\' που και σε αυτό έχει προβεί σε επιθέσεις απέναντι σε μέλη που από μένα τουλάχιστον διακρίθηκε αμέσως η αξιόλογη και αξιοπρεπής στάση τους.
Δεν υποτιμώ τη νοημοσύνη κανενός. Και όσοι έχουν τα \'προβλήματα\' που συνεχώς τους τονίζει ο χρήστης ότι έχουν, θεωρώ πως είναι σε θέση να προφυλάξουν τους εαυτούς τους. Οι πάσχοντες δεν είναι ηλίθιοι. Δε θα επικαλεστώ τη διαχείριση για ο,τιδήποτε. Θεωρώ ανόητο και μόνο το γεγονός του να την επικαλούνται κάποιοι συνεχώς για να κουκουλώσουν αυτό που οι ίδιοι προκαλούν. Ευχαριστώ.
26-10-2009, 12:58 #200
Alobar
αυτα που εγραψα αφορουν την θεματοθετρια και οχι εσενα.
Αν λοιπον υπαρχει καποια εκκρεμοτητα, θα την λυσω εγω με την θεματοθετρια χωρις να χρειαζομαι την διαμεσολαβηση σου.
Τα υπολοιπα που αναφερεις, δεν με αφορουν, δεν εχουν λυθει τοσα χρονια, αρα μαλλον δεν θα λυθουν ποτε.
Μου ειναι αδιαφορο αν σου προκαλω αηδια η συμπαθεια,
οτι προβλημα εχεις μαζι μου, να το αναφερεις στο διαχειριστη.
περικαλουμε.
26-10-2009, 13:06 #201
Αυτά που γράφεις, αφορούν όλους όσοι συμμετείχαν στο θρεντ. Φυσικά και δε χρειάζεσαι μεσάζοντα σε αυτό που βλέπω εγώ να κάνεις. Δε με αφορά αν το βλέπουν κι άλλοι γιατί δε συνηθίζω να μιλάω για άλλους όπως συνηθίζεις εσύ. Δεν έχω ανάγκη να επικαλεστώ καμιά διαχείριση για το αυτονόητο σε μένα. Δε σχολιάζω \'πάσχοντες\' ή μη. Στέκομαι στα γραφόμενα. Και απορώ πώς παρέπεμψες σε ένα άσχετο θρεντ. Κατά τ\' άλλα, δε μου προκαλείς τίποτα. Σ\' ένα φόρουμ ψυχολογίας, είναι καλό να υπάρχουν και θέματα για να μας φτιάχνουν τη διάθεση. Μπορούσες επίσης - αν ήθελες - να πεις \'παρακαλώ\' κι όχι \'περικαλούμε\'. Εγώ πάντως είπα \'ευχαριστώ\'.
26-10-2009, 13:10 #202
Originally posted by Alobar
Κατά τ\' άλλα, δε μου προκαλείς τίποτα.
αυτο ειναι το καλυτερο.
Αντιπερικαλω.
26-10-2009, 13:14 #203
εγω λεω παιδια να τα ξεχασουμε ολα κ να αρχισουμε το θεμα απο την αρχη....δεν αξιζει να τσακωνομαστε εδω ειμαστε για να βοηθιοματε κ οχι να δημιουργουμε πιο πολλα προβληματα...ε τι λετε?????????
Post tenebras spero lucem .... !
26-10-2009, 13:15 #204
Αμαρυλις,
ειπα την αποψη μου πιο πριν.
Ελπιζω να σε καλυψα.
26-10-2009, 13:15 #205
Καλημερα αμαρυλλις :) Εγω ετσι προσεγγισα το θεμα, δε με ενδιαφερουν οι αψιμαχιες εδω και αρκετο καιρο... Και για μενα δεν αλλοιωνουν την εικονα του τοσο ωραιου και ενδιαφεροντος θεματος που ανοιξες. :)
"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
26-10-2009, 13:23 #206
ναι βρε παιδια ετσι συμφωνω μαζι σας δεν αξιζει να χαλαμε τις καρδιες μας................για πολλα ασημαντα\'\'\'\'\'υποκειμενα κ καταστασεις\'\'\'\':)
26-10-2009, 13:41 #207
Originally posted by amarylis
ναι βρε παιδια ετσι συμφωνω μαζι σας δεν αξιζει να χαλαμε τις καρδιες μας................για πολλα ασημαντα\'\'\'\'\'υποκειμενα κ καταστασεις\'\'\'\':)
Και πιστεύω και στους αγγέλους και στο Θεό.
Μακάρι να μπορούσαν όλοι να τους νιώσουν....
26-10-2009, 13:46 #208
να αναφερω γιατι ανοιξα το θεμα κ γιατι πιστευω η θα με κραξουν???????
26-10-2009, 13:47 #209
Κ μένα μου άρεσε πολύ αμαρυλίς ,χαιρόμουν που σας διάβαζα....μέχρι....
μη στενοχωριέσαι πάντως κ αν δεν ήταν το δικό σου θέμα θα ήταν κάποιο άλλο πιθανότατα.
Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με το θέμα σου.
26-10-2009, 13:49 #210
Originally posted by amarylis
να αναφερω γιατι ανοιξα το θεμα κ γιατι πιστευω η θα με κραξουν???????
Προσπάθησε να ξεχωρίζεις τις απαντήσεις απ\' τα ντελίρια και θα είναι μια χαρά το θέμα σου.
Όποιος θέλει ασχολείται, όποιος θέλει όχι...
Οι δυνατοί ήχοι από μηχανάκια με κάνουν έξαλλο-το έχει...
05-08-2025, 02:12 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή