Results 256 to 270 of 308
Thread: υπαρχουν αγγελοι αραγε???
-
26-10-2009, 19:05 #256
στον ορο γιουχα δεν ειναι απαραιτητο να πεσουν χριστοπαναγιες.ειναι ενα γιουχαρισμα ηπιων τονων!με ειρωνιες κτλπ
- 26-10-2009, 19:05 #257
Κι εγώ θά \'θελα να πιστεύω το ίδιο με τον Εμπ, αλλά σαφώς δε το βλέπω απ\' τη στιγμή που μου γίνεται ένα είδος σύστασης ότι ίσως δεν είναι καλά τα ελληνικά μου. Σίγουρα δεν είμαι η Αμαρυλλίς γιατί έχω επιλέξει \'άλλο μπαρ\' και οι εμπειρίες άρχισαν να περιγράφονται καθώς πήρε το θρεντ την ανάλογη τροπή χωρίς καμιά ένταση στις πρώτες σελίδες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δε μπορώ να απαντήσω στο αν υπάρχουν άγγελοι. Ευχαριστώ Πετράν.
26-10-2009, 19:07 #258
Originally posted by katatonia
στον ορο γιουχα δεν ειναι απαραιτητο να πεσουν χριστοπαναγιες.ειναι ενα γιουχαρισμα ηπιων τονων!με ειρωνιες κτλππάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
26-10-2009, 19:08 #259
Originally posted by Sofia
Originally posted by katatonia
στον ορο γιουχα δεν ειναι απαραιτητο να πεσουν χριστοπαναγιες.ειναι ενα γιουχαρισμα ηπιων τονων!με ειρωνιες κτλπΟ καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
26-10-2009, 19:14 #260
περα απο τη πλακα δε μπορω να απαντησω στο ερωτημα αν υπαρχουν αγγελοι.αποψη μου ειναι οχι(δαγκωτο!).αλλα απο την αλλη κουραστηκα να πηγαινω κοντρα στα πιστευω των αλλων.ο καθε ανθρωπος εχει το ελευθερο να πιστευει σε οτι θελει..ισως η πιστη να ειναι ενα ειδος αυτοπροστασιας.το μονο που μπορω να κανω ειναι να λυπαμαι οταν βλεπω ανθρωπους να βαζουν τον εαυτο τους σε κλουβια.
συμβουλη μου ειναι πιστευετε σε οτι θελετε αρκει να νιωθετε εσεις καλα και οχι επειδη σας το επιβαλλουν
26-10-2009, 19:15 #261
Embneusths αν υπήρχε η σοβιετική ένωση μια υπήρχε όλη η χριστιανικλη ιστορία 1000.
Εσύ προσπαθείς να διαχωρίσεις την πίστη από τον πιστό όμως αυτό απλά δεν γίνεται. Αν ένας άνθρωπος πιστέψει, θα πιστέψει όλο το πακέτο που είναι δίκοπο μαχέρι κάθε καλό και κακό, το παιδάκι στο κατηχητικό που θα μάθει τις παραβολές (που κάλλιστα θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από τους μύθους του Αισώπου-insert random ηθική ιστορία) θα μάθει και για αγγέλους και δαίμωνες και ότι αν δεν πιστέψει θα καεί στην κόλαση και ότι η δικιά του πίστη είναι η μόνη αληθινή μαζί με πολλά άλλα σκοταδιστικά... ακόμα θυμάμαι τον θρησκευτικό μας να μας λέει για τον σεξολάγνο αιρετικό εβραίο φρουντ, για το ψέμα των ανατολικών θρησκειών και του βούδα, το κακό του ισλάμ μαζί με πολλά άλλα...εγώ είχα την τύχη να πάω στο πανεπιστήμιο και να καταλάβω την σαθρώτητα που διέπει τα λεγόμενα των \"σοφών μεγάλων\" που άκουγα μικρός άλλοι συμμαθητές μου δεν έχουν την ίδια τύχη και ψηφίζουν καρατζαφερη...
Τα εγκλήματα τα κάνουν οι άνθρωποι και όπως έχει δείξει η ιστορία έχουν πολλαπλάσια πιθανότητα να γίνουν όταν το εγώ τους και η κοινωνία συνολικά διέπεται από τέτοιες ιδεολογίες που πραγματικά είναι φτιαγμένες για να πατάνε στην αδυναμία του ανθρώπου από κάθε άποψη. Απλά αν δεν υπήρχαν θα ήταν ποιο εύκολο για την πραγματική γνώση αλλά και μια ποιο ουδέτερη πνευματικότητα να διαμορφώσει και να \"εξυψώσει\" ουσιαστικά το κάθε άτομο.
26-10-2009, 19:17 #262
Originally posted by PETRAN
Με τι λογική ότι δεν θα υπάρχει μια ιδεολογία να σπέρνει την διχόνοια και όλα αυτά που είπα πριν στους ανθρώπους αλλα΄οι άνθρωποι θα στηρίζονται καθαρά στην δικιά τους ελεύθερη σκέψη και δύναμη που μπορεί να τους οδηγήσει σε ένα ποιο ιδεατό κόσμο χωρίς έλεγχο από τον κάθε παπά, τον σκοταδισμό που προάγει,την μισαλλοδοξία και τους κοινωνικούς διαχωρισμούς
Και αυτό γίνεται ο αγνωστικισμός αυξάνεται και τόσο αυξάνεται η ουσιαστική γνώση.
26-10-2009, 19:18 #263
άλλοι συμμαθητές μου δεν έχουν την ίδια τύχη και ψηφίζουν καρατζαφερη...
26-10-2009, 19:22 #264
Απλά αν δεν υπήρχαν θα ήταν ποιο εύκολο για την πραγματική γνώση αλλά και μια ποιο ουδέτερη πνευματικότητα να διαμορφώσει και να \"εξυψώσει\" ουσιαστικά το κάθε άτομο.
Η πιστη δεν ειναι μονο μια. Ο τροπος που πιστευει κανεις μπορει να ειναι ο δρομος προς την ελευθερια ή δρομος σε προσωπικα κ κοινωνικα δεσμα. Την πιστη του ο ανθρωπος μπορει να την διαμορφωσει και με βαση τη γνωση του κ την ψυχη του, την προσωπικοτητα του, τις αναγκες του.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
26-10-2009, 19:36 #265
Embneusths αν υπήρχε η σοβιετική ένωση μια υπήρχε όλη η χριστιανικλη ιστορία 1000.
Εσύ προσπαθείς να διαχωρίσεις την πίστη από τον πιστό όμως αυτό απλά δεν γίνεται. Αν ένας άνθρωπος πιστέψει, θα πιστέψει όλο το πακέτο που είναι δίκοπο μαχέρι κάθε καλό και κακό, το παιδάκι στο κατηχητικό που θα μάθει τις παραβολές (που κάλλιστα θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από τους μύθους του Αισώπου-insert random ηθική ιστορία) θα μάθει και για αγγέλους και δαίμωνες και ότι αν δεν πιστέψει θα καεί στην κόλαση και ότι η δικιά του πίστη είναι η μόνη αληθινή μαζί με πολλά άλλα σκοταδιστικά... ακόμα θυμάμαι τον θρησκευτικό μας να μας λέει για τον σεξολάγνο αιρετικό εβραίο φρουντ, για το ψέμα των ανατολικών θρησκειών και του βούδα, το κακό του ισλάμ μαζί με πολλά άλλα...εγώ είχα την τύχη να πάω στο πανεπιστήμιο και να καταλάβω την σαθρώτητα που διέπει τα λεγόμενα των \"σοφών μεγάλων\" που άκουγα μικρός άλλοι συμμαθητές μου δεν έχουν την ίδια τύχη και ψηφίζουν καρατζαφερη...
Τα εγκλήματα τα κάνουν οι άνθρωποι και όπως έχει δείξει η ιστορία έχουν πολλαπλάσια πιθανότητα να γίνουν όταν το εγώ τους και η κοινωνία συνολικά διέπεται από τέτοιες ιδεολογίες που πραγματικά είναι φτιαγμένες για να πατάνε στην αδυναμία του ανθρώπου από κάθε άποψη. Απλά αν δεν υπήρχαν θα ήταν ποιο εύκολο για την πραγματική γνώση αλλά και μια ποιο ουδέτερη πνευματικότητα να διαμορφώσει και να \"εξυψώσει\" ουσιαστικά το κάθε άτομο.
παντως εγω προσωπικα θεωρω την αγαπη ενα απο τα πιο σημαντικα θεματα στη ζωη μου.
παμε στο πρωτο σκελος
η σοβιετικη ενωση ειχε και πρωην μουσουλμανους,βουδιστες χι ψι.και σιγουρα ειχε και αθεους.αυτη τη στιγμη στις ανατολικες χχωρες τσεχια κλπ μπορει να λενε χριστιανοι καθολικοι αλλα οι περισοτεροι ειναι αθεοι,τουλαχιστον τα ατομα τα οποια ξερω τα περισσοτερα δεν ενδιαφερονται καν.ουτε εκει λυθηκαν τα προβληματα
για τον καθηγητη σου που σου επεβαλε με τον τροπο του να πιστεψεις συμφωνω μαζι σου.την θρησκεια δεν την διδασκεσαι επιθετικα.την νοιωθεις και την επιλεγεις,αλλιως δεν εχει νοημα.ειναι ακομα ενα λαθος της εκκλησιας απο τα πολλα που κανει.
τελικα τον καρατζαφερη ειναι καλυτερα να τον ντυνεις η να τον ταισεις;
και σχετικα με την εκπαιδευση,προσωπικη γνωμη μου ειναι οτι ειναι για πεταμα,ξεκινωντας απο θρησκευτικα και καταληγοντας στα αρχαια.αντι να βλεπεις την ουσια του κειμενου μενεις στο απαρεμφατο και στα αμφια....
26-10-2009, 19:39 #266
Απλά αν δεν υπήρχαν θα ήταν ποιο εύκολο για την πραγματική γνώση αλλά και μια ποιο ουδέτερη πνευματικότητα να διαμορφώσει και να \"εξυψώσει\" ουσιαστικά το κάθε άτομο.
Η πιστη δεν ειναι μονο μια. Ο τροπος που πιστευει κανεις μπορει να ειναι ο δρομος προς την ελευθερια ή δρομος σε προσωπικα κ κοινωνικα δεσμα. Την πιστη του ο ανθρωπος μπορει να την διαμορφωσει και με βαση τη γνωση του κ την ψυχη του, την προσωπικοτητα του, τις αναγκες του.
Συνύθως δεν διαμορφώνει ο άνθρωπος την πίστη με βάση όλα αυτά που είπες, η πίστη/πλύση εγκεφάλου από μικρή ηλικία διαμορφώνει εώς ένα σημείο αυτόν..και αυτή η διαμόρφωση που του κάνει είναι πολύ έντονη, ακόμα και άνθρώπους μορφωμένους τους κάνει να πιστεύουν τυφλά σε εντελώς άυλα πράγματα τι στιγμή που δεν υπάρχει καμία ένδειξη γι\'αυτό, μπορεί να τον κάνει να πιστέψει ότι σώθηκε από μια σύγκρουση λεοφορείων επειδή μπήκε στο προηγούμενο (δυστυχώς οι επόμενοι φαίνεται δεν ήταν τόσο πιστοί...το άξειζαν...) ενω τα άτομα που έχουν χαμηλή μόρφωση μπορεί να τα κυριέψει τελείως και να κάνει μαριονέτες της.
Όπως είχε πει και η Susan Blackmore, τα άτομα είναι νοητικές δεξαμενές μημηδίων (μημήδιο=πολιτισμική μονάδα, όπως γονίδιο-μονάδα κληρονομικότητας) και η θρησκεία είναι το ανάλογο του ιου, όπου επιτίθεται και παίρνει τον έλεγχο των κυττάρων/ανθρώπων που την δέχονται.
Σε ένα κόσμο που υπάρχει μόνο η επιστήμη και το φως (και ένας πνευματισμός που συνυπάρχει με αυτά) δεν υπάρχει κάτι που θα ελέγξει το άτομο, κανένα σύμβολο η είδωλο γιατί η γνώση είναι αποτέλεσμα και ΜΟΝΟ της αλήθειας.
Δεν θα υπάρχει είμαστε οι εκλεκτοί του θεού. Υπάρχει εξελιχτήκαμε όλοι από κοινό πρόγωνο έχουμε κοινό DNA και πρέπει να μάθουμε να συνυπάρχουμε, δεν θα υπάρχουν επιλεκτικά ευνοημένοι και μη από τα θεία, δεν θα υπάρχει θάνατος σε αυτόν από διαφορετική θρησκεία γιατί δεν θα υπάρχει πίστη σε κάποιο σύμβολο. Ο άνθρωπος ΤΟΤΕ θα είναι ελεύθερος.
26-10-2009, 19:44 #267
Σε ένα κόσμο που υπάρχει μόνο η επιστήμη και το φως (και ένας πνευματισμός που συνυπάρχει με αυτά) δεν υπάρχει κάτι που θα ελέγξει το άτομο, κανένα σύμβολο η είδωλο γιατί η γνώση είναι αποτέλεσμα και ΜΟΝΟ της αλήθειας.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
26-10-2009, 19:48 #268
Συνύθως δεν διαμορφώνει ο άνθρωπος την πίστη με βάση όλα αυτά που είπες, η πίστη/πλύση εγκεφάλου από μικρή ηλικία διαμορφώνει εώς ένα σημείο αυτόν..και αυτή η διαμόρφωση που του κάνει είναι πολύ έντονη, ακόμα και άνθρώπους μορφωμένους τους κάνει να πιστεύουν τυφλά σε εντελώς άυλα πράγματα τι στιγμή που δεν υπάρχει καμία ένδειξη γι\'αυτό, μπορεί να τον κάνει να πιστέψει ότι σώθηκε από μια σύγκρουση λεοφορείων επειδή μπήκε στο προηγούμενο (δυστυχώς οι επόμενοι φαίνεται δεν ήταν τόσο πιστοί...το άξειζαν...) ενω τα άτομα που έχουν χαμηλή μόρφωση μπορεί να τα κυριέψει τελείως και να κάνει μαριονέτες της.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
26-10-2009, 19:51 #269
Ακόμη κι αν ο Θεός είναι εφεύρεση, και εκφράζει την ανάγκη των ανθρώπων για ένα ακόμη \'δεκανίκι\', δε μου ακούγεται ως κάτι μεμπτό. Έτσι κι αλλιώς, το \'αγαπάτε αλλήλους\' εξαρτάται απ\' τον άνθρωπο και μόνο. Για μένα ο Θεός είναι μέσα σε κάθε άνθρωπο και η πίστη λειτουργεί ως προύπόθεση για να επιτευχθεί η θέωση. Θέωση είναι η απαλλαγή απ\' όλα τα ανθρώπινα ελαττώματα που το μόνο που δεν κάνουν είναι να τιμούν την ανθρώπινη φύση.
:)
26-10-2009, 19:54 #270
πολυ συμφωνω Alobar
πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια