Results 31 to 45 of 308
Thread: υπαρχουν αγγελοι αραγε???
-
25-10-2009, 14:37 #31
Από μένα Θεοφανία, όλες αυτές οι εμπειρίες είναι σεβαστές. Και νομίζω ότι συμβαίνουν για λόγους που ίσως εκείνη τη στιγμή δε μπορούμε να κατανοήσουμε. Αλλά όλα μάλλον τακτοποιούνται στο χρόνο που χρειάζεται να τακτοποιηθούν.
:)
- 25-10-2009, 14:51 #32
Originally posted by katerinaki
Originally posted by Empneustns
Ωραια! Υπαρχουν αγγελοι!Ενοιωσε κανεις την παρουσια τους?Ειδε καποιος μια μορφη ,μια οπτασια ,κατι που σιγουρα δεν ηταν ψευδαισθηση?
Εγω νομιζω οτι οι αγγελοι ζουν μαζι με τους ανθρωπους κ εχουν την ιδια μορφη! Διαφερουν ως προς τον ενεργειακο τους κραδασμο κ σκοπος της υπαρξης τους ειναι να βοηθουν τους ανθρωπους!Αυτοι ειναι οι επιγειοι αγγελοι ,οι μονοι που μπορουμε να δουμε!
Υπαρχουν κατηγοριες αγγελων κ βρισκονται σε διαφορετικα επιπεδα ιεραρχιας ,αλλοι στον ουρανο με αλλη δικαοδοσια ,αλλοι στη γη,κ αλλοι σε παραλληλα συμπαντα!
Ετσι νομιζω, αλλα η αληθεια ειναι οτι δεν ειμαι σιγουρη για τιποτα απολα αυτα τα μεταφυσικα!
εσυ δεν ξερω αν οντως επεσες στην γη απο το διαστημα !
απο ευγενεια το βαζω ετσι για να μην σου πω οτι μαλλον εχεις ξεχασει να παρεις σημερα τα χαπια σου !
εγω τουλαχιστον , δεν γεννηθηκα ετσι !
η μανα μου ηταν καψουρα με τον πατερα μου , 4 χρονια δεν καταφεραν μονοι τους να κανουν παιδι και αναγκαστηκε ο παππους μου να κανει μια ενεση αγνωστου περιεχομενου δυστυχως στον πατερα μου για να γεννηθω τελικα εγω !
αυτα που εβαλε στο ενεσιμο διαλυμα ο παπους μου αρχιατρος του Γαλλικου στρατου , ισως συνδεονται με το γεγονος οτι εβγαλα πιεση απο τα 15 μου χρονια , αλλα τον ευγνωμονω γιατι μου χαρισε την ζωη !
μακαρι να ειε αφησει καπου την συνταγη γιατι ισως να με εκανε πλουσιο σημερα αλλα δεν το εκανε γιατι σαν γιατρος , δεν εμαθε να βγαζει περισσοτερα απο οσα του επετρεπαν να ζει καλα αυτος και η οικογενεια του και πηρε μαζι του στον ταφο την συνταγη!
25-10-2009, 14:54 #33
Originally posted by Alobar
Αυτό εννοούσα Πάνο μου!
:)
25-10-2009, 16:10 #34
Originally posted by λίτσα
παρεξηγήστε και εμένα λιγάκι....
όπως είπα και παραπάνω πιστεύω στην ύπαρξη των αγγέλων....
ακούστε λοιπόν...
ένα βράδυ μπαίνω στο αυτοκίνητο να πάω σπίτι μου...στην πορεία άρχισε να μυρίζει λιβάνι...
λέω θα μυρίζει αυτό που έχω στο αυτοκίνητο....η μυρωδιά γινόταν όλο και πιο έντονη σαν να καιγόταν το λιβάνι.....
μετά από λίγο καθώς οδηγούσα ευθεία πετάγεται από ένα στενό ένα αυτοκίνητο απότομα....φρέναρα.....οι ρόδες ζωγράφισαν το δρόμο.....το αυτοκίνητο σταμάτησε στο δευτερόλεπτο.....λίγο ακόμα και θα .......ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω....
από εκείνη την στιγμή το λιβάνι σταμάτησε να μυρίζει.....
λοιπόν;;;;;
δεν είχα πιει και δεν είχα καπνίσει τίποτα.....
απλά αισθανόμουν μια παρουσία δίπλα μου να με προστατεύει....
δεν ξέρω αν πιστεύετε ή όχι...
εγώ πιστεύω πολύ πάντως .....
σημείωση:ξημέρωνε του άι γιάννη του νηστευτή....
μπορείτε να γελάσετε μαζί μου όσο θέλετε ελεύθερα....
να πω κατι χαζο?
εχεις υποψη σου οτι καποια απο τα φαρμακαπου ισως παιρνεις μπορει να αποαγορευται να οδηγεις αυτοκινητο?
25-10-2009, 16:22 #35
Ωραια! Υπαρχουν αγγελοι!Ενοιωσε κανεις την παρουσια τους?Ειδε καποιος μια μορφη ,μια οπτασια ,κατι που σιγουρα δεν ηταν ψευδαισθηση?
Εγω νομιζω οτι οι αγγελοι ζουν μαζι με τους ανθρωπους κ εχουν την ιδια μορφη! Διαφερουν ως προς τον ενεργειακο τους κραδασμο κ σκοπος της υπαρξης τους ειναι να βοηθουν τους ανθρωπους!Αυτοι ειναι οι επιγειοι αγγελοι ,οι μονοι που μπορουμε να δουμε!
Υπαρχουν κατηγοριες αγγελων κ βρισκονται σε διαφορετικα επιπεδα ιεραρχιας ,αλλοι στον ουρανο με αλλη δικαοδοσια ,αλλοι στη γη,κ αλλοι σε παραλληλα συμπαντα!
Ετσι νομιζω, αλλα η αληθεια ειναι οτι δεν ειμαι σιγουρη για τιποτα απολα αυτα τα μεταφυσικα!
25-10-2009, 16:35 #36
αχ παιδια μια μερα ελειψα κ ποσοι απαντησατεεεεε σας ευχαριστω ολους πολυυυ χαιρομαι ιδιαιτερα .τωρα διαβαζα τις απαντησεις σας κ ειναι ολες παρα πολυ ενδιαφερουσες...ο καθενα σας διαφορετικες αποψεις κ διαφορετικες αποψεις....θα συμφωνησω κ με καποιον που πε δεν θυμαμαι ποιος το πε χαχαχχαα να με συγχωρησετε...λοιπον ανεφερε πως αγγελοι ειναι οι ανθρωποι πους μας αγαπουν κ θελουν να μαστε καλα.......κ επισης να συμπληρωσω πως με την αγαπη τους μας προστατευουν κ συγχρονως μας κανουν να αισθανομαστε ασφαλεις δηλαδη ενα πραγμα σαν να ρηκαμε τον αγγελο μας....
Post tenebras spero lucem .... !
25-10-2009, 16:39 #37
Originally posted by πανος12345
κατερινακι
απο ευγενεια το βαζω ετσι για να μην σου πω οτι μαλλον εχεις ξεχασει να παρεις σημερα τα χαπια σου !
25-10-2009, 16:41 #38
Πάνο, όταν σου είπα \'αυτό εννοούσα κι εγώ\' πήγαινε σε αυτά που έγραψες:
\'... τοτε ειμαι υποχρεωμενος να σου πω οτι αυτο που σε βοηθησε να βγεις απο το πιωμα ηταν οτι καταλαβες οτι κινδινευεις να καεις ζωντανη φιλεναδα !
μην το απωθεις γιατι ειναι πολυ σημαντικο βοηθημα στην ζωη σου , εστω και αν δυσκολευεσαι να το κατανοησης το ενστικτο της αυτοσυντηρησης που σε αναγκασε να κοψεις το ποτο και να αποφυγεις την πυρκαγια ξανα στην ζωη σου !
καταλαβες οτι το αλκοολ μπορει στην κυριολεξια να σε καψει ζωντανη !...\'
... λέμε το ίδιο πράγμα δηλαδή... φυσικά και έδωσα τη σημασία που χρειαζόταν σε αυτό το καμπανάκι καθώς και σε άλλα πολλά... εννοείται ότι μόνο έτσι θα έλυνα το πρόβλημά μου, τά \'χω ξαναπεί...
Επίσης, πιθανόν να άφησα την εντύπωση ότι πίστεψα πως το παιδάκι αυτό δεν ήταν υπαρκτό. Όχι, συγγνώμη αν άφησα κάτι τέτοιο να εννοηθεί. Απλά είναι μάλλον τέτοια η αλληλουχία των συμπτώσεων τη δεδομένη στιγμή, που μπορεί να εννοηθεί κάτι τέτοιο.
Υ.Γ. Λίτσα, εγώ δε γελάω με κανέναν.
:D
25-10-2009, 17:54 #39
Λυπαμαι που θα εκφερω την εντελως αντιθετη αποψη!
οταν ενας ανθρωπος αφηνεται στην μεταφυσικη ερμηνεια οσων συμβαινουν γυρω του, ρεπει στην ψυχωση και αρνηται την πραγματικοτητα .
Αυτο γιατι συχνα η μεταφυσικη ερμηνεια , τον στερει απο την απαραιτητη μαθηση απο ολα αυτα τα οποια ισως μονος του εχει δημιουργησει στην ζωη του !
Ιδεες , καταστασεις και συναισθηματα , τα οποια ελεγχονται απο μυστικιστικες δοξασιες και ερμηνειες , στερουν απο την συνειδηση της δυνατοτητας να αναλυσει και να βγαλει μια λογικη σκοπιμοτητα σαν το κινητρο πισω απο καθε πραξη η συναισθημα...
Αν πχ καποιος δεν εχει δουλεια η χρηματα και αναβει ενα κερακι στην εκκλησια , πιστευει οτι με αυτο τον τροπο θα βρει δουλεια , γυναικα , την ετυχια του σε τελευταια αναλυση , κλεινεται σε μια μεταφυσικη θεωρηση της ζωης και αυτο θα εχει ολεθριες συνπειες στην ψυχικη του υγεια γιατι θα τον φερει σε απομονωση απο τους αλλους και σε αδυναμια να αποτιμησει τα πραγματικα αιτια της κρισης για να αντιδρασει αναλογως !
Κατά την άποψή μου, η πνευματικότητα μπορεί να συμβαδίζει και με τη λογική θεώρηση και ανάλυση των πραγμάτων.
Βέβαια, μιας και δεν είναι τίποτα αποδεδειγμένο ότι υπάρχει ή ότι δεν υπάρχει, δεν επιβάλλω καμία άποψη και συμφωνώ με αυτό που λέει η Alobar:
\"Πάντως δεν έχω κανένα πρόβλημα στο να μένουν κάποια πράγματα αναπάντητα ή να μη τα εξηγεί όλα η επιστήμη.\"
Και θα προσθέσω: δέν έχω κανένα πρόβλημα στο να μη καταλαβαίνουν κάποιοι το μεταφυσικό νόημα που δίνω εγώ και είναι πολύ υποκειμενικό φυσικά σε κάποια΄πολύ συγκεκριμένα γεγονότα που μου έχουν συμβει:)
Φυσικά και δε μιλάμε να αρχίσουμε να κινούμαστε στο χώρο του μυστικιστικού και τελικά στην παράνοια. Μιλάμε για΄ελάχιστα γεγονότα και όποιος θέλει μπορεί να μεταφράζει όπως θέλει, γιατί τα μεταφράζει με την καρδιά και όχι με τη λογική...-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
25-10-2009, 17:57 #40
Ετσι νομιζω, αλλα η αληθεια ειναι οτι δεν ειμαι σιγουρη για τιποτα απολα αυτα τα μεταφυσικα!-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
25-10-2009, 18:02 #41
κατερινακι
-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
25-10-2009, 18:06 #42
οσο για το ποιοι βλεπουν το προσωπο του Κυριου,και οι ανθρωποι εχουν αυτη την δυνατοτητα,κυριως οι αγιοι.και μην ξεχναμε πως στην αποκαλυψη οι σοφοι που θα αποφασισουν για την κριση στη δευτερα παρουσια διπλα στον Θεο ειναι ανθρωποι και οχι αγγελοι.ξανα επαναλαμβανω ομως,πως για να φτασει ο ανθρωπος στα ανωτερα επιπεδα πρεπει να καλλιεργησει την ψυχη του,αλλιως πολυ απλα δεν αξιζει οχι να συγκριθει με αγγελο,αλλα ουτε και με ζωο ... :)
Πως να καλλιεργήσει κανείς την ψυχή του από φόβο μην καεί στην κόλαση και από φόβο ότι δε θα εισαχθεί στον παράδεισο και όχι από ελεύθερη επιλογή αγάπης του εαυτού και του συνανθρωπου του;
Πως να καλλιεργήσει κανείς την ψυχή του και την πνευματικότητά του όταν κάθε τι ανθρώπινο θεωρείται αμαρτία;
Άραγε πόσο παραποιήθηκαν τα όσα είπε ο Χριστός από τους μετέπειτα ιερείς που στόχο είχαν να εξουσιάσουν τη μάζα;-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
25-10-2009, 18:09 #43
Originally posted by Alobar
Πάνο, όταν σου είπα \'αυτό εννοούσα κι εγώ\' πήγαινε σε αυτά που έγραψες:
\'... τοτε ειμαι υποχρεωμενος να σου πω οτι αυτο που σε βοηθησε να βγεις απο το πιωμα ηταν οτι καταλαβες οτι κινδινευεις να καεις ζωντανη φιλεναδα !
μην το απωθεις γιατι ειναι πολυ σημαντικο βοηθημα στην ζωη σου , εστω και αν δυσκολευεσαι να το κατανοησης το ενστικτο της αυτοσυντηρησης που σε αναγκασε να κοψεις το ποτο και να αποφυγεις την πυρκαγια ξανα στην ζωη σου !
καταλαβες οτι το αλκοολ μπορει στην κυριολεξια να σε καψει ζωντανη !...\'
... λέμε το ίδιο πράγμα δηλαδή... φυσικά και έδωσα τη σημασία που χρειαζόταν σε αυτό το καμπανάκι καθώς και σε άλλα πολλά... εννοείται ότι μόνο έτσι θα έλυνα το πρόβλημά μου, τά \'χω ξαναπεί...
Επίσης, πιθανόν να άφησα την εντύπωση ότι πίστεψα πως το παιδάκι αυτό δεν ήταν υπαρκτό. Όχι, συγγνώμη αν άφησα κάτι τέτοιο να εννοηθεί. Απλά είναι μάλλον τέτοια η αλληλουχία των συμπτώσεων τη δεδομένη στιγμή, που μπορεί να εννοηθεί κάτι τέτοιο.
Υ.Γ. Λίτσα, εγώ δε γελάω με κανέναν.
:D
εχει σχεση ομως με την απωλεια που ειχες και σε εχει κανει ευαισθητη.... το καλο που του εκανες , δηλαδη να το ξεδιψασεις δεν πρεπει να το συνδεεις στο μυαλο σου με την φωτια !
αυτη μπηκε απο την δικη σου αμελεια λογω της μεθης ...
πολυ καλα εκανες που σταματησες να πινης και πολυ καλα κανεις που νοιωθεις ακομα την απωλεια του αγαπημενου σου προσωπου ..
δεν πρεπει ομως να τα συγχεεις .....
25-10-2009, 18:14 #44
Originally posted by anwnimi
οσο για το ποιοι βλεπουν το προσωπο του Κυριου,και οι ανθρωποι εχουν αυτη την δυνατοτητα,κυριως οι αγιοι.και μην ξεχναμε πως στην αποκαλυψη οι σοφοι που θα αποφασισουν για την κριση στη δευτερα παρουσια διπλα στον Θεο ειναι ανθρωποι και οχι αγγελοι.ξανα επαναλαμβανω ομως,πως για να φτασει ο ανθρωπος στα ανωτερα επιπεδα πρεπει να καλλιεργησει την ψυχη του,αλλιως πολυ απλα δεν αξιζει οχι να συγκριθει με αγγελο,αλλα ουτε και με ζωο ... :)
Πως να καλλιεργήσει κανείς την ψυχή του από φόβο μην καεί στην κόλαση και από φόβο ότι δε θα εισαχθεί στον παράδεισο και όχι από ελεύθερη επιλογή αγάπης του εαυτού και του συνανθρωπου του;
Πως να καλλιεργήσει κανείς την ψυχή του και την πνευματικότητά του όταν κάθε τι ανθρώπινο θεωρείται αμαρτία;
Άραγε πόσο παραποιήθηκαν τα όσα είπε ο Χριστός από τους μετέπειτα ιερείς που στόχο είχαν να εξουσιάσουν τη μάζα;
Τον 3 μΧ οταν αποφασιστηκε να γιορταζεται σαν γυιος του θεου , σταματησε ο χριστιανισμος να ειναι λαικη εξουσια της Αγαπης οπως την διδαξε ο χριστος και η ακολουθια του και μετατραπηκε σε εργαλειο πολιτικη εξουσιας απο τους ρωμαιους αυτοκρατορες οπως ο Κων/νος , που μετεφερε
την πρωτευουσα της Ρωμης στο Βυζαντιο ....
25-10-2009, 18:17 #45
Πάνο,
νομίζω πως σε έναν άνθρωπο που για κάποιο λόγο είναι ευεργετικό για εκείνον να κάνει, παράλληλα με μια λογική ανάλυση ενός γεγονότος, και εναν παραλληλισμό που έχει σχέση με πνευματικότητα, αν εμείς δεν το πιστεύουμε (και δικαίωμά μας να μην το πιστεψουμε) δεν έχουμε δικαίωμα να του στερήσουμε το δικαίωμα να μην πιστεύει στον παραλληλισμό που κάνει, για το λόγο ότι:
1)τίποτα δεν είναι αποδεδειγμένο οπότε δεν ξέρουμε ποιο είναι το επιστημονικά αποδεκτό, άρα δεν έχουμε το δικαίωμα να πούμε ξέρεις αυτο που λέω εγώ είναι το σωστό,
2)αν αυτό τον βοήθησε να εξελιχθεί στη ζωή του με κάποιο τρόπο, η πίστη αυτή μόνο παράνοια δεν είναι.
Πιστεύω ότι αν κάποιος δειχειρίζεται την πνευματικότητα με παρανοϊκό τρόπο (πχ με κυνηγούν δαίμονες, ή αφήνω τα πάντα στα χέρια του θεού και εγώ δεν κάνω ρούπι) ναι εκεί αυτός ο μηχανισμός άμυνας είναι επικίνδυνος.-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
Οι δυνατοί ήχοι από μηχανάκια με κάνουν έξαλλο-το έχει...
05-08-2025, 02:12 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή