υπαρχουν αγγελοι αραγε??? - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 21 FirstFirst ... 3456715 ... LastLast
Results 61 to 75 of 308
    Senior Member
    Έχεις δίκιο Βινς κι εσύ Ανώνυμη. Για μένα το \'οξύμωρο\' στο θέμα \'εκκλησία\' - που κι αυτό έχει παραποιηθεί σαν όρος - είναι ότι ενώ στην ουσία προσπαθούν να γαλουχούν τους πιστούς με το φόβο, απ\' την άλλη λατρεύουν το Χριστό, ο οποίος σταυρώθηκε ακριβώς για να δείξει στον άνθρωπο ότι δε χρειάζεται να φοβάται. Και μήπως τελικά αυτό που όλοι χαρακτηρίζουμε \'μετα - φυσικό\' να είναι η εξέλιξη κατά το \'κατ\' εικόνα και ομοίωση\'; Ο Πάτερ Παίσιος, αυτός ο τόσο απλός άνθρωπος αγιοποιήθηκε. Αλλά δεν είναι και ένα από τα πιο διάσημα \'διάμεσα\' που έχουν υπάρξει; Η ενόραση είναι προνόμιο όλων των ανθρώπων νομίζω. Συγγνώμη αν ξεφεύγω.

:)

Originally posted by vince
    Originally posted by anwnimi

Mας ενδιαφέρει η καταγωγή του αν ήταν γαλαζοαίματη ή όχι, ή αυτά που είπε;
    Κι αν δεν ήταν βασιλιάς, θεός, θεάνθρωπος ή απλά ένας πολύ σοφός και χαρισματικός άνθρωπος, αυτό αναιρεί την αξία των λόγων του;
    Συμφωνώ. Ασχέτως με την εξέλιξη του ανθρώπου και της θρησκείας ο Χριστός δεν παύει να είναι ένα απο τα πιο σημαντικά ιστορικά πρόσωπα και ένας ανώτερος άνθρωπος σε σύγκριση με την μάζα.
    δεν αμφιβαλουν σημερα , ουτε οι Εβραιοι , ουτε οι Ρωμαιι που τον σταυρωσαν βινς !
    μονο που εδω δεν ειναι χωρος επικλησης ανωθεν βοηθειας γιατι κανουμε ανταγωνισμο στις εκκλησιες και τους παπαδες !
    εχουν και αυτοι τροπους να βοηθησουν οσους πιστευουν ...
    ο λαος μας δεν εχει ομως αλλο φορουμ για να ζητησει βοηθεια μεσω ιντερνετ απο τους συνανθρωπους του με σαρκα και οστα και θνητους μεχρι αυτοκτονιας !

Senior Member

Anwnimi, δεν μπορώ να πω πως είμαι (η ήμουν ποτέ) φανατικά θρήσκος, καθώς και ότι αρκετές φορές διαπίστωνα πως η θρησκεία εξυπηρετεί ανθρώπινους σκοπούς και συμφέροντα. Ούτε έχουμε δει κάποιον θεό να κατεβαίνει στην γη και να τιμωρεί όπως έχει προφητευτεί απο τους αγίους. Κάθε λίγο και λιγάκι βέβαια γινόμαστε μάρτυρες μιας ακαθόριστης προφητείας.. έπεται και αυτή των Μαγια το 2012.. (στις 20-12-2012 όπως λέμε 2012, 2012)..:p Παρόλα ταύτα τα όσα δίδαξε ο Χριστός δεν έχουν και πολύ σχέση με τα όσα ακολουθούν οι χριστιανοί.. (και το πάσχα στην εκκλησία πιο πολλά είναι τα σπρωξίματα και τα βαρελότα παρά τα φιλιά..).. και ούτε έκανε λόγο για ιεραρχίες παρά μόνο \"αγαπάτε αλλήλους\". Βλέπεις κάποιον συσχετισμό?
    Άλλη μια περίπτωση τρομολαγνείας vince, που δεν έχει κάμία σχέση με την πνευματικότητα για την οποία -προσπαθούμε- να μιλήσουμε εδώ πέρα, και προωθείται τώρα όχι μόνο από τους θρησκευτικούς κύκλους, αλλά και από τα media, που όπως και οι θρησκευτικοί κύκλοι σκοπό έχουν την εξουσια των μαζών.
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Senior Member
    βρε παιδια τωρα απο το τιποτα να το κλεισουν σας παρακαλω.εκανα ενα θεμα που ειμαι σιγουρη πως πολλους απασχολει κ οχι να υπαρξουν παρεξηγησεις κ το κλεισουν,.
    θελω να υπαρχει μια ωραια συζητηση με την ανταλλαγη αποψεων κ οχι παρεξηγησεις.
    Post tenebras spero lucem .... !

Senior Member

Anwnimi, δεν μπορώ να πω πως είμαι (η ήμουν ποτέ) φανατικά θρήσκος, καθώς και ότι αρκετές φορές διαπίστωνα πως η θρησκεία εξυπηρετεί ανθρώπινους σκοπούς και συμφέροντα. Ούτε έχουμε δει κάποιον θεό να κατεβαίνει στην γη και να τιμωρεί όπως έχει προφητευτεί απο τους αγίους. Κάθε λίγο και λιγάκι βέβαια γινόμαστε μάρτυρες μιας ακαθόριστης προφητείας.. έπεται και αυτή των Μαγια το 2012.. (στις 20-12-2012 όπως λέμε 2012, 2012)..:p Παρόλα ταύτα τα όσα δίδαξε ο Χριστός δεν έχουν και πολύ σχέση με τα όσα ακολουθούν οι χριστιανοί.. (και το πάσχα στην εκκλησία πιο πολλά είναι τα σπρωξίματα και τα βαρελότα παρά τα φιλιά..).. και ούτε έκανε λόγο για ιεραρχίες παρά μόνο \"αγαπάτε αλλήλους\". Βλέπεις κάποιον συσχετισμό?
    Άλλη μια περίπτωση τρομολαγνείας vince, που δεν έχει κάμία σχέση με την πνευματικότητα για την οποία -προσπαθούμε- να μιλήσουμε εδώ πέρα, και προωθείται τώρα όχι μόνο από τους θρησκευτικούς κύκλους, αλλά και από τα media, που όπως και οι θρησκευτικοί κύκλοι σκοπό έχουν την εξουσια των μαζών.
    Εμ δεν είναι? Έχουν βγεί ήδη αμέτρητα ντοκυμαντερ και έχουν υπάρξει αμέτρητες αναφορές. Δεν σου κρύβω πως επιφυλάσσομαι και τρομοκρατούμαι και εγώ κάποιες φορές. Όχι για το αν θα συμβεί κάτι αλλά για το ενδιαφέρον που δείχνει ο κόσμος..

Senior Member
    Αμαρυλλίς εγώ πάντως σε ανταλλαγή απόψεων είμαι. Αν τίθεται θέμα που χρειάζεται επέμβαση της διαχείρισης, δε το καταλαβαίνω. Τότε τί να πω για κάτι \'κομψά\' που έχω δει σε άλλα θρεντς.

Senior Member
    amarylis,
    προτείνω ότι αν αδιαφορήσουμε και έτσι δεν τροφοδοτήσουμε τις καταστροφολογίες, θα εξακολουθήσει να γίνει μια ωραία συζήτηση στο θέμα σου και ανταλλαγή απόψεων.
    :)
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Senior Member
    γιατι τωρα αν το θεμα μου χρειαστει κλεισιμο απο τους διαχειριστες τι να πω...δε ξερω

Senior Member
    δεν το περιμενα βρε παιδια να φτασουμε εκει

Senior Member
    Εμ δεν είναι? Έχουν βγεί ήδη αμέτρητα ντοκυμαντερ και έχουν υπάρξει αμέτρητες αναφορές. Δεν σου κρύβω πως επιφυλάσσομαι και τρομοκρατούμαι και εγώ κάποιες φορές. Όχι για το αν θα συμβεί κάτι αλλά για το ενδιαφέρον που δείχνει ο κόσμος..
    Εγώ vince δυστυχώς αν τα βλέπω επηρεάζομαι και τρομοκρατούμαι για το αν συμβεί κάτι! Φαντάσου:)
    Οπότε το κλέινω το χαζοκούτι:)
    Προτιμώ να μιλώ για αγγέλους:)

το θεμα ειναι πολυ ομορφο,δεν εχει καμια σχεση με θρησκευτικες πεποιθησεις και σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να διαγραφει.

δεν εχουν διαγραφει αλλα και αλλα τερατα! αυτο το θεμα θα διαγραφει που ενδιαφερει τοσους ανθρωπους και ειναι τοσο <<ευαισθητο>>?
    Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα

Senior Member
    Originally posted by amarylis
    γιατι τωρα αν το θεμα μου χρειαστει κλεισιμο απο τους διαχειριστες τι να πω...δε ξερω
    Άσε να το κρίνουν εκείνοι.

Συμβουλή: μην ανησυχείς βρε κορίτσι μου...:)

Senior Member
    πεστααααααααα ολγακι μου πεστα κουκλιτσα μου..

Senior Member
    Εγώ vince δυστυχώς αν τα βλέπω επηρεάζομαι και τρομοκρατούμαι για το αν συμβεί κάτι! Φαντάσου:)
    Οπότε το κλέινω το χαζοκούτι:)
    Προτιμώ να μιλώ για αγγέλους:)
    Ίσως το ίδιο θα έπρεπε να κάνω και εγώ. Να μη αναφέρω δηλαδή τίποτα εξαρχής για το 2012. Παρασέρνομαι εύκολα απο την τροπή της συζήτησης ώρες ώρες. Τι να πώ.. στο ίδιο καζάνι βράζουμε..

Originally posted by λίτσα
    παρεξηγήστε και εμένα λιγάκι....
    όπως είπα και παραπάνω πιστεύω στην ύπαρξη των αγγέλων....
    ακούστε λοιπόν...
    ένα βράδυ μπαίνω στο αυτοκίνητο να πάω σπίτι μου...στην πορεία άρχισε να μυρίζει λιβάνι...
    λέω θα μυρίζει αυτό που έχω στο αυτοκίνητο....η μυρωδιά γινόταν όλο και πιο έντονη σαν να καιγόταν το λιβάνι.....
    μετά από λίγο καθώς οδηγούσα ευθεία πετάγεται από ένα στενό ένα αυτοκίνητο απότομα....φρέναρα.....οι ρόδες ζωγράφισαν το δρόμο.....το αυτοκίνητο σταμάτησε στο δευτερόλεπτο.....λίγο ακόμα και θα .......ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω....
    από εκείνη την στιγμή το λιβάνι σταμάτησε να μυρίζει.....
    λοιπόν;;;;;
    δεν είχα πιει και δεν είχα καπνίσει τίποτα.....
    απλά αισθανόμουν μια παρουσία δίπλα μου να με προστατεύει....
    δεν ξέρω αν πιστεύετε ή όχι...
    εγώ πιστεύω πολύ πάντως .....
    σημείωση:ξημέρωνε του άι γιάννη του νηστευτή....
    μπορείτε να γελάσετε μαζί μου όσο θέλετε ελεύθερα....
    Εγω λίτσα δεν γελάω καθόλου μαζί σου, γιατί ακριβώς αυτή την εμπειρία την είχε και ένας θείος μου στο χωριό...

Του μύριζε λιβάνι στο αυτοκίνητο και δεν μπορούσε να καταλάβει από που ερχόταν. Σημειωτέων ήταν μια πολύ άσχημη νύχτα, (καταιγίδα, αστραπές κλπ).
    Καθυστέρησε ψάχνοντας το αμάξι και λίγα λεπτά αργότερα έγινε κατολίσθηση στην επόμενη στροφή.
    Ο θείος σώθηκε και μας την έχει πει χίλες φορές αυτή την ιστορία....

Page 5 of 21 FirstFirst ... 3456715 ... LastLast