υπαρχουν αγγελοι αραγε??? - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 21 FirstFirst ... 4567816 ... LastLast
Results 76 to 90 of 308
    Senior Member
    Ανώνυμη κάπου είπες για \'τα χέρια του Θεού\'. Αυτό με τρομάζει. Μάλλον τό \'χω ξαναπεί, αλλά άλλος βασικός λόγος που με έκανε και αηδίασα στους ΑΑ. Τα άφηναν όλα πάνω Του. Πιστεύω ότι υπάρχει μέσα μου απ\' τη μέρα που γεννήθηκα. Αν θέλω τον επιλέγω, αν θέλω όχι. Είναι αγάπη και έργα. Και γι\' αυτό θαρρώ με έχει βάλει στην κορυφή της ζωικής πυραμίδας. Με θεωρεί άξια για να φροντίσω για όλους τους υπόλοιπους και δε με έφτιαξε ούτε για να φοβάμαι, ούτε για να με τιμωρεί. Έτσι όπως εξελίσσεται ο άνθρωπος, προτιμώ κι εγώ να \'βλέπω\' αγγέλους...

:)

Senior Member
    Originally posted by vince
    Originally posted by anwnimi
    Originally posted by Empneustns
    οσο για το ποιοι βλεπουν το προσωπο του Κυριου,και οι ανθρωποι εχουν αυτη την δυνατοτητα,κυριως οι αγιοι.και μην ξεχναμε πως στην αποκαλυψη οι σοφοι που θα αποφασισουν για την κριση στη δευτερα παρουσια διπλα στον Θεο ειναι ανθρωποι και οχι αγγελοι.ξανα επαναλαμβανω ομως,πως για να φτασει ο ανθρωπος στα ανωτερα επιπεδα πρεπει να καλλιεργησει την ψυχη του,αλλιως πολυ απλα δεν αξιζει οχι να συγκριθει με αγγελο,αλλα ουτε και με ζωο ... :)
    Αυτό που με ενοχλεί Εμπνευστή στο χριστιανισμό (γιατί δεν ξέρω ποιες άλλες θρησκείες το κάνουν) είναι ότι παρουσιάζει την πνευματικότητα εισάγοντας ιεραρχίες, κάστες αγίων και δευτέρες παρουσίες...
    Πως να καλλιεργήσει κανείς την ψυχή του από φόβο μην καεί στην κόλαση και από φόβο ότι δε θα εισαχθεί στον παράδεισο και όχι από ελεύθερη επιλογή αγάπης του εαυτού και του συνανθρωπου του;
    Πως να καλλιεργήσει κανείς την ψυχή του και την πνευματικότητά του όταν κάθε τι ανθρώπινο θεωρείται αμαρτία;
    Anwnimi, δεν μπορώ να πω πως είμαι (η ήμουν ποτέ) φανατικά θρήσκος, καθώς και ότι αρκετές φορές διαπίστωνα πως η θρησκεία εξυπηρετεί ανθρώπινους σκοπούς και συμφέροντα. Ούτε έχουμε δει κάποιον θεό να κατεβαίνει στην γη και να τιμωρεί όπως έχει προφητευτεί απο τους αγίους. Κάθε λίγο και λιγάκι βέβαια γινόμαστε μάρτυρες μιας ακαθόριστης προφητείας.. έπεται και αυτή των Μαγια το 2012.. (στις 20-12-2012 όπως λέμε 2012, 2012)..:p Παρόλα ταύτα τα όσα δίδαξε ο Χριστός δεν έχουν και πολύ σχέση με τα όσα ακολουθούν οι χριστιανοί.. (και το πάσχα στην εκκλησία πιο πολλά είναι τα σπρωξίματα και τα βαρελότα παρά τα φιλιά..).. και ούτε έκανε λόγο για ιεραρχίες παρά μόνο \"αγαπάτε αλλήλους\". Βλέπεις κάποιον συσχετισμό?
    Να προσθέσω κατι προσωπικό vince με αφορμή τα λόγια σου.
    Κάποτε θεωρούσα ότι είμαι πιστή καθώς και ότι θα έπρεπε να είμαι πιστή.
    Και θυμάμαι κατά καιρούς να βασανίζομαι από θρησκοληψίες και ιδεοληψίες σχετικά με τη θρησκεία.

Ε όταν η σκέψη μου μπήκε σε άλλα κανάλια, πέρα από την τρομολαγνεία που μας επιβάλλουν και την τυπολατρεία, θεραπεύτηκα:)
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Originally posted by Alobar
    Ανώνυμη κάπου είπες για \'τα χέρια του Θεού\'. Αυτό με τρομάζει. Μάλλον τό \'χω ξαναπεί, αλλά άλλος βασικός λόγος που με έκανε και αηδίασα στους ΑΑ. Τα άφηναν όλα πάνω Του. Πιστεύω ότι υπάρχει μέσα μου απ\' τη μέρα που γεννήθηκα. Αν θέλω τον επιλέγω, αν θέλω όχι. Είναι αγάπη και έργα. Και γι\' αυτό θαρρώ με έχει βάλει στην κορυφή της ζωικής πυραμίδας. Με θεωρεί άξια για να φροντίσω για όλους τους υπόλοιπους και δε με έφτιαξε ούτε για να φοβάμαι, ούτε για να με τιμωρεί. Έτσι όπως εξελίσσεται ο άνθρωπος, προτιμώ κι εγώ να \'βλέπω\' αγγέλους...

:)
    Αλ...πόσο συμφωνώ μαζί σου.

Αυτό είναι ο Θεός: αγάπη και έργα. Όχι μοιρολατρία, όχι μεμψιμοιρία...

Senior Member
    αγαπη εργα κ μας βοηθα μπορει να μην το κανει αμεσα αλλα τους ανταμοιβει ολους κανεναν δεν αφηνει ετσι..
    Post tenebras spero lucem .... !

Senior Member
    Εμ δεν είναι? Έχουν βγεί ήδη αμέτρητα ντοκυμαντερ και έχουν υπάρξει αμέτρητες αναφορές. Δεν σου κρύβω πως επιφυλάσσομαι και τρομοκρατούμαι και εγώ κάποιες φορές. Όχι για το αν θα συμβεί κάτι αλλά για το ενδιαφέρον που δείχνει ο κόσμος..
    Εγώ vince δυστυχώς αν τα βλέπω επηρεάζομαι και τρομοκρατούμαι για το αν συμβεί κάτι! Φαντάσου:)
    Οπότε το κλέινω το χαζοκούτι:)
    Προτιμώ να μιλώ για αγγέλους:)
    Ίσως το ίδιο θα έπρεπε να κάνω και εγώ. Να μη αναφέρω δηλαδή τίποτα εξαρχής για το 2012. Παρασέρνομαι εύκολα απο την τροπή της συζήτησης ώρες ώρες. Τι να πώ.. στο ίδιο καζάνι βράζουμε..
    Vince, καλά έκανες και το έφερες το παράδειγμα για να το φέρουμε σε αντιδιαστολή με την πνευματικότητα για την οποία μιλάς κι εσύ τόσο εύστοχα εδώ πέρα. Δε σε κατηγορούσα με αυτό μου το μήνυμα, προς θεού (ή προς αγγέλου:) )

Ναι, στο ίδιο καζάνι βράζουμε γιατί ως άνθρωποι είμαστε επιρρεπείς στον τρόμο και σε αυτό ποντάρουν οι θρησκευτικοί κύκλοι και τα media.
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

μια φορα πηγε ενας νεαρος σε ενα παπα για να εξομολογηθει ...
    τι εχεις να πεις σαν αμαρτιες παιδι μου ? ρωταει ο παππας ...
    \"Μια μερα ανοιχτες πορτες ανοιχτα παραθυρα , μπαινει στο σπιτι μας η γειτονισα πατερ μου και δεν μπορεσα να κρατηθω και την βιασα \" λεει ο νεαρος ...
    πω πω παιδι μου .....
    Αχ να ταν μονο αυτο πατερ λεει ο νεαρος ....
    \"μια αλλη μερα ανοιχτες πορτες ανοιχτα παραθυρα , μπηκε μεσα στο σπιτι μας ο ταχυδρομος και δεν μπορεσα να κρατηθω και τον βιασα ! λεει ο νεαρος !
    πωπωπω παιδι μου αμαρτιες που εχεις ! λεει αναστατωμενος ο παπας
    αχ πατερ μου συνεχιζει ο νεαρος ...
    \"Μια αλλη μερα ανοιχτες πορτες ανοιχτα παραθυρα στο σχολειο μας μπηκε μεσα στην ταξη η διασκαλα και δεν μπορεσα να κρατηθω και τηνβιασα ! λεει ο νεαρος ...
    ΚΛΕΙΣΤΕ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΥΡΑ !
    φωναξε ο παπας !

Originally posted by amarylis
    αγαπη εργα κ μας βοηθα μπορει να μην το κανει αμεσα αλλα τους ανταμοιβει ολους κανεναν δεν αφηνει ετσι..

Ο Θεός δεν αφήνει κανένα. Το έχω δει πολλές φορές τη ζωή μου να συμβαίνει. Φτάνει ο άνθρωπος να έχει μέσα του καλοσύνη και αγάπη.
    αυτά τα δυο είναι αρκετά για να τον φέρουν κοντά Του.

Senior Member
    Originally posted by Empneustns
    οσο για το ποιοι βλεπουν το προσωπο του Κυριου,και οι ανθρωποι εχουν αυτη την δυνατοτητα,κυριως οι αγιοι.και μην ξεχναμε πως στην αποκαλυψη οι σοφοι που θα αποφασισουν για την κριση στη δευτερα παρουσια διπλα στον Θεο ειναι ανθρωποι και οχι αγγελοι.ξανα επαναλαμβανω ομως,πως για να φτασει ο ανθρωπος στα ανωτερα επιπεδα πρεπει να καλλιεργησει την ψυχη του,αλλιως πολυ απλα δεν αξιζει οχι να συγκριθει με αγγελο,αλλα ουτε και με ζωο ... :)
    Αυτό που με ενοχλεί Εμπνευστή στο χριστιανισμό (γιατί δεν ξέρω ποιες άλλες θρησκείες το κάνουν) είναι ότι παρουσιάζει την πνευματικότητα εισάγοντας ιεραρχίες, κάστες αγίων και δευτέρες παρουσίες...
    Πως να καλλιεργήσει κανείς την ψυχή του από φόβο μην καεί στην κόλαση και από φόβο ότι δε θα εισαχθεί στον παράδεισο και όχι από ελεύθερη επιλογή αγάπης του εαυτού και του συνανθρωπου του;
    Πως να καλλιεργήσει κανείς την ψυχή του και την πνευματικότητά του όταν κάθε τι ανθρώπινο θεωρείται αμαρτία;
    Anwnimi, δεν μπορώ να πω πως είμαι (η ήμουν ποτέ) φανατικά θρήσκος, καθώς και ότι αρκετές φορές διαπίστωνα πως η θρησκεία εξυπηρετεί ανθρώπινους σκοπούς και συμφέροντα. Ούτε έχουμε δει κάποιον θεό να κατεβαίνει στην γη και να τιμωρεί όπως έχει προφητευτεί απο τους αγίους. Κάθε λίγο και λιγάκι βέβαια γινόμαστε μάρτυρες μιας ακαθόριστης προφητείας.. έπεται και αυτή των Μαγια το 2012.. (στις 20-12-2012 όπως λέμε 2012, 2012)..:p Παρόλα ταύτα τα όσα δίδαξε ο Χριστός δεν έχουν και πολύ σχέση με τα όσα ακολουθούν οι χριστιανοί.. (και το πάσχα στην εκκλησία πιο πολλά είναι τα σπρωξίματα και τα βαρελότα παρά τα φιλιά..).. και ούτε έκανε λόγο για ιεραρχίες παρά μόνο \"αγαπάτε αλλήλους\". Βλέπεις κάποιον συσχετισμό?
    Να προσθέσω κατι προσωπικό vince με αφορμή τα λόγια σου.
    Κάποτε θεωρούσα ότι είμαι πιστή καθώς και ότι θα έπρεπε να είμαι πιστή.
    Και θυμάμαι κατά καιρούς να βασανίζομαι από θρησκοληψίες και ιδεοληψίες σχετικά με τη θρησκεία.

Ε όταν η σκέψη μου μπήκε σε άλλα κανάλια, πέρα από την τρομολαγνεία που μας επιβάλλουν και την τυπολατρεία, θεραπεύτηκα:)
    Κοίτα δεν λέω να είμαστε φανατισμένοι και προσηλυτισμένοι στην αγιότητα αλλά ούτε και το άλλο άκρο είναι η ιδανική λύση.. ο κολασμένος δεν ξεδιψάει ποτέ άλλωστε..

Υπάρχει άραγε αυτό που λέμε ισορροπία?

Senior Member
    να σας πω γιατί πιστεύω στους αγγέλους;;;
    όταν ήμουν έγκυος πρώτη φορά η γιατρός μου είπε πως έχω δίδυμα....
    είχα μείνει με αυτήν την εντύπωση...
    ένα μεσημέρι καθώς ήμουν ξαπλωμένη κλείνω για λίγο τα μάτια μου και τότε σαν οπτασία ήρθε κάτι και μου λέει:
    έχεις ένα παιδί και είναι κορίτσι.....

πηγαίνω στην γιατρό μετά από σχεδόν 3 εβδομάδες και μου λέει πως έμεινε το ένα μωρό και πως είναι αγόρι....
    τρελάθηκα.....

μέχρι την ημέρα του τοκετού περίμενα να κάνω αγόρι...όλα τα είχα αγοράσει μπλε....σιέλ....

όταν γέννησα μου είπε η γιατρός:
    να σου ζήσει η κοριτσάρα σου!!!!!!!

λοιπόν γιατί να μην πιστεύω στους αγγέλους ;;;;
    και για ποια θρησκοληψία μιλάμε;;;;
    και τότε δεν έπαιρνα φάρμακα....

Originally posted by Θεοφανία
    Originally posted by amarylis

Ο Θεός δεν αφήνει κανένα. Το έχω δει πολλές φορές τη ζωή μου να συμβαίνει. Φτάνει ο άνθρωπος να έχει μέσα του καλοσύνη και αγάπη.
    αυτά τα δυο είναι αρκετά για να τον φέρουν κοντά Του.

ο θεος ειναι αγαπη....αν ζουμε με αγαπη και συνεση ειμαστε κοντα του..
    Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα

Senior Member
    Κοίτα δεν λέω να είμαστε φανατισμένοι και προσηλυτισμένοι στην αγιότητα αλλά ούτε και το άλλο άκρο είναι η ιδανική λύση.. ο κολασμένος δεν ξεδιψάει ποτέ άλλωστε..

Υπάρχει άραγε αυτό που λέμε ισορροπία?
    Η ισορροπία μάλλον για τον καθένα μας είναι διαφορετική.
    Άλλος βρίσκει την ισορροπία του με το να ειναι στη μέση.
    Άλλος εισάγοντας ένα δικό του σύστημα αξιών και πνευματικότητας, που δε βασίζεται σε μία αποκλειστικά θρησκεία.
    Άλλος με το να μη πιστεύει.
    Δεν υπάρχει σωστό και λάθος.

Το λάθος κατ\'εμέ είναι να προσπαθεί να επιβάλλει, και όχι απλά να εκφράζει, ο ένας την άποψή του στον άλλο, γιατί τίποτα δεν είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο.

Senior Member
    Το τι πιστευει ο καθενας ειναι δικο του καπελλο...αλλωστε οτι αντιλαμβανομαστε με τις αισθησεις μας ειναι πολυ λιγο απο την πραγματικη εικονα και τις πραγματικες ισως διαστασεις του κοσμου στον οποιο αντιλαμβανομαστε τρεις μονο.

Ο πανος πολλες φορες μου θυμιζει ενα θεολογο που ειχε γραψει ενα βιβλιο σχετικα.
    Ενας κυβος ειχε παρει ενα τετραγωνο που ηξερε δυο διαστασεις,το ανυψωσε και του εδειξε και την τριτη διασταση.
    Αυτο περιηγηθηκε σε διαφορους κοσμους συναντησε παυλες που ηξεραν μονο τη μια διασταση...αλλα το εντελως παρανοϊκο ηταν οταν συνατησε την τελεια...που ειχε μονο αισθηση του εαυτου του και μονολογουσε ποσο τελεια ειναι...και καθε αποπειρα να τις μιλησει πηγαινε στο βροντο...γιατι η τελεια νομιζε οτι οτι αυτοκρινοταν μες την τελειοτητα της και οτι δεν υπηρχε τιποτα αλλο.

Ξεφυγαμε λιγο αλλα θελω να δειξω ποσο πραγματικα μικροι και ασημαντοι ειμαστε και ποσο δικιο ειχε εντελει ο Σωκρατης.
    Εν οιδα οτι ουδεν οιδα.
    Πανο εισαι η τελεια :P
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Εμ δεν είναι? Έχουν βγεί ήδη αμέτρητα ντοκυμαντερ και έχουν υπάρξει αμέτρητες αναφορές. Δεν σου κρύβω πως επιφυλάσσομαι και τρομοκρατούμαι και εγώ κάποιες φορές. Όχι για το αν θα συμβεί κάτι αλλά για το ενδιαφέρον που δείχνει ο κόσμος..
    Εγώ vince δυστυχώς αν τα βλέπω επηρεάζομαι και τρομοκρατούμαι για το αν συμβεί κάτι! Φαντάσου:)
    Οπότε το κλέινω το χαζοκούτι:)
    Προτιμώ να μιλώ για αγγέλους:)
    Ίσως το ίδιο θα έπρεπε να κάνω και εγώ. Να μη αναφέρω δηλαδή τίποτα εξαρχής για το 2012. Παρασέρνομαι εύκολα απο την τροπή της συζήτησης ώρες ώρες. Τι να πώ.. στο ίδιο καζάνι βράζουμε..
    Vince, καλά έκανες και το έφερες το παράδειγμα για να το φέρουμε σε αντιδιαστολή με την πνευματικότητα για την οποία μιλάς κι εσύ τόσο εύστοχα εδώ πέρα. Δε σε κατηγορούσα με αυτό μου το μήνυμα, προς θεού (ή προς αγγέλου:) )

Ναι, στο ίδιο καζάνι βράζουμε γιατί ως άνθρωποι είμαστε επιρρεπείς στον τρόμο και σε αυτό ποντάρουν οι θρησκευτικοί κύκλοι και τα media.
    :D ic.. με έκανες και γέλασα.. (για το προς αγγέλου μιλάω)

Τεσπά ας συνεχίσουμε με την ίδια σοβαρότητα :)

Έτσι όπως τα λέμε είναι. Ηλίου φαεινότερον..

Senior Member
    Originally posted by keep_walking
    Το τι πιστευει ο καθενας ειναι δικο του καπελλο...αλλωστε οτι αντιλαμβανομαστε με τις αισθησεις μας ειναι πολυ λιηο απο την πραγματικη εικονα και τις πραγματικες ισως διαστασεις του κοσμου στον οποιο αντιλαμβανομαστε τρεις μονο.

Ο πανος πολλες φορες μου θυμιζει ενα θεολογο που ειχε γραψει ενα βιβλιο σχετικα.
    Ενας κυβος ειχε παρει ενα τετραγωνο που ηξερε δυο διαστασεις,το ανυψωσε και του εδειξε και την τριτη διασταση.
    Αυτο περιηγηθηκε σε διαφορους κοσμους συνατησε παυλες που ηξεραν μονο τη μια διασταση...αλλα το εντελως παρανοϊκο ηταν οταν συνατησε την τελεια...που ειχε μονο αισθηση του εαυτου του και μονολογουσε ποσο τελεια ειναι...και καθε αποπειρα να τις μιλησει πηγαινε στο βροντο...γιατι η τελεια νομιζε οτι οτι αυτοκρινοταν μες την τελειοτητα της και οτι δεν υπηρχε τιποτα αλλο.

Ξεφυγαμε λιγο αλλα θελω να δειξω ποσο πραγματικα μικροι και ασημαντοι ειμαστε και ποσο δικιο ειχε εντελει ο Σωκρατης.
    Εν οιδα οτι ουδεν οιδα.
    Ωραίο keep:)

Originally posted by λίτσα
    να σας πω γιατί πιστεύω στους αγγέλους;;;
    όταν ήμουν έγκυος πρώτη φορά η γιατρός μου είπε πως έχω δίδυμα....
    είχα μείνει με αυτήν την εντύπωση...
    ένα μεσημέρι καθώς ήμουν ξαπλωμένη κλείνω για λίγο τα μάτια μου και τότε σαν οπτασία ήρθε κάτι και μου λέει:
    έχεις ένα παιδί και είναι κορίτσι.....

πηγαίνω στην γιατρό μετά από σχεδόν 3 εβδομάδες και μου λέει πως έμεινε το ένα μωρό και πως είναι αγόρι....
    τρελάθηκα.....

μέχρι την ημέρα του τοκετού περίμενα να κάνω αγόρι...όλα τα είχα αγοράσει μπλε....σιέλ....

όταν γέννησα μου είπε η γιατρός:
    να σου ζήσει η κοριτσάρα σου!!!!!!!

λοιπόν γιατί να μην πιστεύω στους αγγέλους ;;;;
    και για ποια θρησκοληψία μιλάμε;;;;
    και τότε δεν έπαιρνα φάρμακα....

Και αυτό το έχω ξανακούσει.
    Μια κυρία που ήταν δίπλα στη μητέρα μου και γεννούσαν σχεδόν τις ίδιες μέρες, της έλεγε πως είναι σίγουρη πως έχει δίδυμα, ενώ οι γιατροί άκουγαν μια καρδια.
    Το είχε δει όνειρο, κάποιος Άγιος της το είχε πει και δεν την πίστευε κανείς.
    Και ναι, έκανε δίδυμα.

Page 6 of 21 FirstFirst ... 4567816 ... LastLast