Results 121 to 135 of 308
Thread: υπαρχουν αγγελοι αραγε???
-
25-10-2009, 20:03 #121
Originally posted by vince
Originally posted by Alobar
Έχω ακούσει πολλά για το μοναστήρι στο Μονταμάδο... για την εκπληκτική μυρωδιά που εκλύεται χωρίς να ξέρουν από πού προέρχεται...
:)
Αναρωτιέμαι? Αν πράγματι η πίστη βοηθάει γιατί υπάρχει η ανάγκη να αποδείξουμε κάποια πράγματα? Μια φωτογραφία πχ θα με βοηθήσει να πιστέψω περισσότερο ή θα με βάλει σε σκέψεις??
Άραγε?
Μόνο οι χριστιανοί έχουν δικαίωμα στο θαύμα?
Αν υπάρχει αγγελική παρουσία σε κάποια στιγμή της ζωής μου θα την αιστανθώ πρωτίστως και αμφιβάλλω αν θα αποτυπωθεί στο φωτογραφικο μου φιλμ...
Κι αν πάλι έστω αν θεωρήσουμε ότι συμβαίνει αυτό, γιατί να βγω και να το βροντοφωνάξω;-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
- 25-10-2009, 20:04 #122
... είχα έναν γατούλη που τον φώναζα \'Μιχαλάκη\'... τον σκότωσε αμάξι δυστυχώς... μετά από λίγες μέρες, τρύπωσε στην αυλή ένα μικρούλι θηλυκό... την έβγαλα... Μικαέλα!... :D ...
(...Θεοφανία;... αγάπη, ναι... \'αυτοδιορίστηκα\' σε δικό τους \'φύλακα - άγγελο\'...)
25-10-2009, 20:07 #123
Originally posted by anwnimi
Originally posted by Θεοφανία
Όντως, το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία ειδικά στις μικρότερες τάξεις, που γεμίζει το μυαλό των παιδιών με πάρα πολλά μυθολογικά, κατά την άποψή μου, στοιχεία των Εβραίων (Παλαιά Διαθήκη), είναι αρκετά αναχρονιστικό. Θα μπορούσε να εστιάζει περισσότερο στην πνευματικότητα, στην προσωπική εξέλιξη, στην ελεύθερη επιλογή, στην αγάπη του εαυτού και του συνανθρώπου. Υπάρχουν βέβαια τάξεις στις οποίες αυτή η εστίαση υπάρχει σε κάποιο βαθμό.
Ο καθένας είναι νοήμων καιμπορεί να επιλέξει αν πιστεύει και που....
Σιγουρα....Φαντάσου πως εγώ πήγαινα μέχρι και κατηχητικό εως τα 16.
Σου γίνεται πλύση εγκεφάλου, αλλά μεγαλώνοντας βρίσκεις μέσα σου το δρόμο.
Αρκεί να σου πω, πως εγώ τουλάχιστον είμαι κατά της εκκλησίας, των παπάδων και όλο αυτό το τσίρκο κατά 90%.
Γιατί υπάρχουν πνευματικοί που πεινούν και δίνουν ακόμη και το μισθό τους στους φτωχούς, υπάρχουν άλλοι που κάνουν πραγματικό έργο, (υπήρξα ενεργή εθελόντρια στην Κιβωτό επί τρια χρόνια), και άλλοι που πιστεύουν στ αλήθεια σε αυτό που κάνουν.
Αν γεννόμαστε και πεθαίνουμε ηλίθιοι, δεν φταίνει οι παπάδες, ούτε οι διάφοροι κομπογιαννίτες που κυκλοφορούν. Φταίμε εμείς.
Και για να μη πλατιάζω, θεωρώ πως τον Θεό τον βρίσκουμε κάποια στιγμοή εμείς οι ίδιοι μέσα μας....
25-10-2009, 20:08 #124
... είχα έναν γατούλη που τον φώναζα \'Μιχαλάκη\'... τον σκότωσε αμάξι δυστυχώς... μετά από λίγες μέρες, τρύπωσε στην αυλή ένα μικρούλι θηλυκό... την έβγαλα... Μικαέλα!... :D ...
(...Θεοφανία;... αγάπη, ναι... \'αυτοδιορίστηκα\' σε δικό τους \'φύλακα - άγγελο\'...)
Ναι...ο Θεός είναι η αγάπη και μέα απ την αγάπη μας για όλα, βρίσκει την αγάπη του για μας....και κει κάπου τον \"βλέπουμε\"....
25-10-2009, 20:13 #125
Όντως, το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία ειδικά στις μικρότερες τάξεις, που γεμίζει το μυαλό των παιδιών με πάρα πολλά μυθολογικά, κατά την άποψή μου, στοιχεία των Εβραίων (Παλαιά Διαθήκη), είναι αρκετά αναχρονιστικό. Θα μπορούσε να εστιάζει περισσότερο στην πνευματικότητα, στην προσωπική εξέλιξη, στην ελεύθερη επιλογή, στην αγάπη του εαυτού και του συνανθρώπου. Υπάρχουν βέβαια τάξεις στις οποίες αυτή η εστίαση υπάρχει σε κάποιο βαθμό.
Ο καθένας είναι νοήμων καιμπορεί να επιλέξει αν πιστεύει και που....
Σιγουρα....Φαντάσου πως εγώ πήγαινα μέχρι και κατηχητικό εως τα 16.
Σου γίνεται πλύση εγκεφάλου, αλλά μεγαλώνοντας βρίσκεις μέσα σου το δρόμο.
Αρκεί να σου πω, πως εγώ τουλάχιστον είμαι κατά της εκκλησίας, των παπάδων και όλο αυτό το τσίρκο κατά 90%.
Γιατί υπάρχουν πνευματικοί που πεινούν και δίνουν ακόμη και το μισθό τους στους φτωχούς, υπάρχουν άλλοι που κάνουν πραγματικό έργο, (υπήρξα ενεργή εθελόντρια στην Κιβωτό επί τρια χρόνια), και άλλοι που πιστεύουν στ αλήθεια σε αυτό που κάνουν.
Αν γεννόμαστε και πεθαίνουμε ηλίθιοι, δεν φταίνει οι παπάδες, ούτε οι διάφοροι κομπογιαννίτες που κυκλοφορούν. Φταίμε εμείς.
Και για να μη πλατιάζω, θεωρώ πως τον Θεό τον βρίσκουμε κάποια στιγμοή εμείς οι ίδιοι μέσα μας....
Αν και το ιδανικό θα ήταν, τουλάχιστον, να μην υπάρχει αυτή η τάση για φανατισμό των παιδιών αλλά για να βρούν το θεό μέσα τους, όπως το λες.
Κι εγώ πήγαινα κατηχητικό...14 με 15:)
Μας έλεγαν και πολύ ωραία πράγματα. Αλλά και άλλα πολύ απαγορευτικά, ενοχικά και περιοριστικά επίσης.
Και τα δύο με επηρέασαν. Τα μεν προς το καλό, τα δε προς το άσχημο.-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
25-10-2009, 20:19 #126
Έχετε διαβάσει το \"Συγκυρίες και επιλογές\" του πατέρα-ψυχιάτρου Φιλόθεου Φάρου;
Λέει τα πράγματα έξω από τα δόντια.
Ένας απλός άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στο να βοηθά όσο μπορεί είτε μέσω της ψυχιατρικής είτε μέσω του σχήματός του αλλά και στο να στηλιτεύει συμπεριφορές που είδε μέσα στους κόλπους της εκκλησίας, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό...-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
25-10-2009, 20:26 #127
τωρα ομως δεν μπορω να τον κανω και αγγελο χωρις να μπορω να τον ρωτησω αν συμφωνει και ο ιδιος !
25-10-2009, 20:28 #128
να που τα παιδια \"του κατηχητικου \"στο φορουμ ειδικευονται στις παρτουζες και την μεθη !
25-10-2009, 20:34 #129
Originally posted by πανος12345
να που τα παιδια \"του κατηχητικου \"στο φορουμ ειδικευονται στις παρτουζες και την μεθη !
25-10-2009, 20:40 #130
Πάνο δε \'πιστεύω\' στη μετενσάρκωση του πεθαμένου γατούλη μου. Μου λείπει και φωνάζω το μικρό \'Μικαέλα\'. Δε ξέρω γιατί εξηγώ τα αυτονόητα και γιατί δείχνεις υποτίμηση στους χρήστες, \'πάσχοντες\' ή όχι... με το \'ψυχικό νόσημα\' της κατάθλιψης που διανύω πάντως, θα πω \'ευχαριστώ\' στα μέλη με τα οποία αντάλλαξα απόψεις σ\' ένα ενδιαφέρον θρεντ και πέρασε ευχάριστα η ώρα μου. Καλό βράδυ και καλή συνέχεια!
25-10-2009, 20:40 #131
το μήνυμα τροποποιήθηκε από την ομάδα διαχείρισης για παραβίαση των όρων χρήσης
25-10-2009, 20:42 #132
Πάνο δε \'πιστεύω\' στη μετενσάρκωση του πεθαμένου γατούλη μου. Μου λείπει και φωνάζω το μικρό \'Μικαέλα\'. Δε ξέρω γιατί εξηγώ τα αυτονόητα και γιατί δείχνεις υποτίμηση στους χρήστες, \'πάσχοντες\' ή όχι... με το \'ψυχικό νόσημα\' της κατάθλιψης που διανύω πάντως, θα πω \'ευχαριστώ\' στα μέλη με τα οποία αντάλλαξα απόψεις σ\' ένα ενδιαφέρον θρεντ και πέρασε ευχάριστα η ώρα μου. Καλό βράδυ και καλή συνέχεια!
ισως μενουν και αλλοι στο ιδιο κτηριο !
25-10-2009, 20:45 #133
Originally posted by πανος12345
25-10-2009, 20:46 #134
Πάνο σε σέβομαι και θα σου πω απλά \'καλό βράδυ\'. Τίποτα άλλο και μην ανησυχείς,
25-10-2009, 20:46 #135
Έχετε διαβάσει το \"Συγκυρίες και επιλογές\" του πατέρα-ψυχιάτρου Φιλόθεου Φάρου;
Λέει τα πράγματα έξω από τα δόντια.
Ένας απλός άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στο να βοηθά όσο μπορεί είτε μέσω της ψυχιατρικής είτε μέσω του σχήματός του αλλά και στο να στηλιτεύει συμπεριφορές που είδε μέσα στους κόλπους της εκκλησίας, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό...
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή