υπαρχουν αγγελοι αραγε??? - Page 17
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 17 of 21 FirstFirst ... 71516171819 ... LastLast
Results 241 to 255 of 308
    Senior Member
    πετραν
    αν δεν υπαρχουν αγγελοι, εσυ τι εισαι???????

Originally posted by Remedy
    πετραν
    Ε, όχι! Αυτό θα μου το πληρώσεις!

Senior Member
    Originally posted by Alobar
    Πετράν γιατί τέτοιο ύφος;... τί συμβαίνει ρε παιδιά;... γιατί ντε και καλά να σηκώνει αντίλογο η εμπειρία μου;... για μένα μιλάω και δεν αναρωτιέμαι για ένα γεγονός που μου συνέβη... το ερμήνευσα μόνη μου, νά \'στε καλά...

Αν είσαι το ίδιο άτομο με την amarylis το θρεντ λέγεται \"Υπάρχουν Άγγελοι άραγε?\" και όχι \"Η Εμπειρία μου με τους αγγέλους\".

Senior Member
    Originally posted by Θεοφανία
    πετραν

Εγώ είμαι διαβολάκι! (δωσμου ένα φιλάκι!)

Senior Member
    Originally posted by Θεοφανία
    πετραν
    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχα

Senior Member
    ζμουτς (προς αγγελοδιαβολακι)

Senior Member
    Originally posted by πανος12345

βινς
    το αρχικο ερωτημα ειναι το εξης
    οταν ερχεται καποιος σε ενα φορουμ ψυχολογικης υποστηριξης
    τι ακριβως αναζητει απο το γραφημα του αγνωστου που θα εχει απεναντι απο την γυαλα του ?
    ενα φυλακα αγελο \"φωτισμενο \" απο καποια αγνωστη δυναμη
    που θα προβλεπει την εξελιξη της αρρωστειας του η θα μπορει να παρεμβαινει με μεταφυσικες δυναμεις ?
    αν ειναι ετσι τοτε τοφορουμ θα επρεπε να τιλοφορειται ως εξης

ΦΟΡΟΥΜ ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ !

make sense make sense make sense make sense make sense make sense make sense make sense make sense make sense

Senior Member
    Originally posted by PETRAN
    Με τι λογική ότι δεν θα υπάρχει μια ιδεολογία να σπέρνει την διχόνοια και όλα αυτά που είπα πριν στους ανθρώπους αλλα΄οι άνθρωποι θα στηρίζονται καθαρά στην δικιά τους ελεύθερη σκέψη και δύναμη που μπορεί να τους οδηγήσει σε ένα ποιο ιδεατό κόσμο χωρίς έλεγχο από τον κάθε παπά, τον σκοταδισμό που προάγει,την μισαλλοδοξία και τους κοινωνικούς διαχωρισμούς
    Με τη λογικη αυτη που αναλύεις αλλα και με βαση την μορφωση που κατακτουν οι ανθρωποι θα πρεπε να τους ειναι αδιαφορη η οποια ιδελογια σπερνει την διχονοια. Αφου πλεον ειναι περισσοτερο ελευθεροι απο ποτε να στηριζονται στη δικη τους ελευθερη σκεψη κ δυναμη...Καταλαβαινω πώς εννοεις την ελευθερια αυτη, αλλα καλο ειναι να βλεπουμε ή να ανακαλύπτουμε ποια ειναι και τα εμποδια προς την κατευθυνση αυτη. Τοσο τα κοινωνικα αλλα και τα προσωπικα.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Originally posted by Empneustns
    βρε παιδια,εσεις προσωπικα,εχετε καποιο προβλημα επειδη καποιοι πιστευουν στους Αγγελους;

Εγώ προσωπικά έχω! Γιατί εσύ μπορείς να πιστεύεις σε όποιο ηλίθιο σύμβολο όντως δεν με νοιάζει εμένα...ΌΜΩΣ, όταν πολοί άνθρωποι τα δέχονται αυτά...και όταν αυτό το σύμβολο είναι μέρος ενώς μεξαλύτερου συμβόλου η/και έρχεται πακέτο με άλλα σύμβολα...που καλλιεργούν τον σκοταδισμό, τον διαχωρισμό, την μισαλλοδωξία, την τυφλή πίστη/υπακοή σε ότι ευτράπελο, τις προλήψεις, τις προκαταλήψεις, τον συντηρητισμό και την καταπίεση, την δικαιολογία για βία, την αγνωσία και την αμορφωσιά, τον θάνατο της κριτικής και αναλυτικής σκέψης και άλλα μύρια κακά, τότε ναι θα πω ΟΧΙ σε αυτές τις σαθρές και επικύνδινες εγωιστικές ανθρωποκεντρικές έννοιες γιατί έχω χορτάσει να βλέπω ανθρώπους να αλληλοσκοτώνοται και να μένουν αμόρφωτοι από τέτοιες ιδέες... και ξέρεις, τα παιδιά μας είναι κρίμα να παραμένουν σε ένα τέτοιο μεσαιωνικό κόσμο
    ολα αυτα που γραφεις αραγε εχουν σχεση με την λεξη Αγγελοι;ηρθε καποιος Αγγελος και σε καταπιεσε ποτε;ΟΧΙ.Αυτο που σε καταπιεσε ειναι οι ανθρωποι.Εγω παιρνω την αντιθετη περιπτωση,αθεισμος,μια κατασταση που υπηρχε στην σοβιετικη ενωση.εκει αφου δεν υπηρχε η εννοια της θρησκειας γιατι υπηρχε καταπιεση;γιατι δεν λυθηκαν ολα τα προβληματα;
    το γεγονος πως καποιοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ χρησιμοποιουν εννοιες για να επιβαλουν τα σχεδια τους δεν σημαινει πως οι εννοιες χανουν την αξια τους.
    μιλας για προκαταληψεις.δεν λεω πως δεν υπαρχουν.απλα σκεφτομαι πως αυτοι που πιστευουν στις προκαταληψεις πιστευουν και στην τριτη και δεκατρεις, και σταυρωνουν και τα δαχτυλα.μπορουμε να πουμε πως αυτοι πιστευουν και στην θρησκεια αρα ειναι προκαταληψη και αυτο.πιστευουν ομως και στην δημοκρατια,ειναι προκαταληψη και αυτο;
    η συγκεκριμενη θρησκεια δεν μιλησε ποτε για ιεραρχια.και ομως βλεπουμε πως σε ολα τα επιπεδα της εκκλησιας υπαρχει η ιεραρχια.την ιεραρχια την εβαλαν οι ανθρωποι.
    ποιους πρεπει να κατηγορησουμε τωρα για την ιεραρχια της εκκλησιας;την ιδια την θρησκεια η τους ανθρωπους;
    δεν ξερω αν καταλαβαινεις τι θελω να πω.το οτι μια καλη ιδεα-εννοια-η οτι αλλο θες πεστο- οταν το εκμεταλευονται οι ανθρωποι για δικα τους συμφεροντα δεν σημαινει πως η ιδεα χανει την αξια της.
    οποιος θελει παρακαμπτει τα συμφεροντα και ακολουθει την ιδεα,η αηδιαζει με τα συμφεροντα και ψαχνει αλλου.
    και λες για τα παιδια μας,εσυ προσωπικα τι θα θελες να διδαξεις στα παιδια μας;και αν εχεις διαβασει τα ευαγγελια (ευαγγελια ειναι εκεινες οι ιστοριουλες με τις παραβολες,σαν παραμυθακι) πες μου,σε πια απο αυτες τις ιστοριουλες αντιτιθεσαι,γιατι ουσιαστικα εκεινες ειναι το ζουμι της θρησκειας.εκει ειναι η ουσια,ολα τα αλλα ειναι μικροσυμπληρωσεις που δεν ειναι απαραιτητο πως απευθυνονται σε ολους...

Senior Member
    Αν ζυγίσω τα θετικά με τα αρνητικά, το μόνο θετικό που φέρνει η θρησκεία είναι όπως είχε πει και ο νιτσε μια σύντομη και ψευδής οπιούχα αναλγησία στον πόνο του καθενός...και το θεωρώ πολύ εγωιστικό και μικροπρεπές να είναι ο κόσμος δέσμιος του σκοταδισμού για να έχει ο καθένας λίγο ανακούφιση που μπορεί έτσι και αλλιώς να πάρει από έναν άλλου είδους πνευματισμό που δεν έχει είδωλα, αγγέλους, θεούς και σατανάδες. Για να βελτιωθεί ο κόσμος θέλει μόρφωση όχι το φίλημα των εικόνων και λιβάνεια.
    Νομιζω το βλεπεις λιγο μονοπλευρα. Για να βελτιωθει ο κοσμος χρειαζεται ΚΑΙ πολλα αλλα πραγματα περα απο τη γνωση. Η πιστη στον εαυτο του, στον οποιο Θεο, μπορει να ειναι επισης απαραιτητη για καποιους ή σε καποιες στιγμες της ζωης. Ειναι προσβολη το να χαρακτηριζεται ενας πιστος ως ενας γραφικος που φιλαει εικονες...

Απο οσο θυμαμαι επισης, η μορφωση και η πιστη σε εναν Θεο μπορουν να ειναι επιλογες του ιδιου ανθρωπου.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    εγω παντως ΠΕΤΡΑΝ στο ειπα...ετοιμασου για γιουχα!

Originally posted by katatonia
    εγω παντως ΠΕΤΡΑΝ στο ειπα...ετοιμασου για γιουχα!
    Θεωρείς πως η ανταλλαγή απόψεων χωρίς επιθετικότητα και ειρωνία, (όπως πάει μέχρι τώρα η συζήτηση), είναι γιουχα?

ενδιαφέρον.

Senior Member
    εγω παντως μια χαρα το βλεπω να κυλαει στις τελευταιες σελιδες απο ολους μας :)

Senior Member
    Katatonia, καταλαβαινω πώς το φορουμ τους τελευταιους μηνες εχει αγριεψει, αλλα αν ψαχνεις για γιουχα μαλλον βρισκεσαι στις λαθος σελιδες ή στο λαθος σημειο. Αλλο η διαφωνια, αλλο οι προσβολες.

Senior Member
    Originally posted by oboro
    Νομιζω οτι ο κοσμος θα ηταν εξισου εκτος ισορροπιας ως πληθυσμος απο ψυχρους τεχνοκρατες. Ακραιος χαρακτηρισμος για ενα ακραιο σεναριο που ειναι ισοδυναμο ομως...
    Είναι εξαιρετικό αυτό που λες εδώ και για μένα συμπυκνώνει όλο το νόημα του πράγματος.
    Ο σκοταδισμός του φανατικά θρησκευόμενου, δεν απέχει σχεδόν καθόλου απο τον ολόγυμνο και ισοπεδοτικό ορθολογισμό του μονοκόμματα τεχνοκρατικού ανθρώπου.

Γενικά η μεσότητα και η σύνθεση είναι καλύτερες απο τα άκρα.

Και γενικότερα, πάντα θα υπάρχει πολυμορφότητα στα πιστεύω και τις αντιλήψεις των ανθρώπων, πράγμα που συνδιαμορφώνει μια ισορροπία :)
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Page 17 of 21 FirstFirst ... 71516171819 ... LastLast