Results 16 to 30 of 32
-
05-05-2007, 06:29 #16
Originally posted by keep_walking
O Νας ειχα σχιζοφρενεια...οι παραισθησεις του ομως ειναι χολυγουντιανης εκδοχης.
Οσο για την προσωπικη μου εμπειρια με τις φωνες να πω περιληπτικα μονο οτι εκλιπαρουσα να σταματησουν.Μαλιστα ειχα ανεβει σε μια οικοδομη και τις εκλιπαρουσα να σταματησουν αλλιως θα πηδαγα κατω αλλα αυτες δεν σταματαγαν.
Τελικα δεν πηδηξα μιας και σας γραφω:p
Βασικα τους χρωσταω και κατι...αυτες ηταν που μου διελυσαν τις ψευδαισθησεις σε μια καφετερια σε καποια πολη που γυρναγα σαν χαμενος μου προσφεραν μια μικρη συνειδητοποιηση.
Ειμαι σιγουρος οτι δεν θα εμφανιστουν ποτε παλι.
Θα μπορουσα να γραψω πολλα αλλα μερικα πραγματα δεν μπορω να τα περιγραψω....δεν βρισκω τα λογια και για αυτο δεν θα προσπαθησω.
Επίσης ένα έτσι ενδιαφέρον σχιζοφρενικό τύπο που μου περιέγραψε ήταν αυτό του \"κλώνου\".Δεν ξέρω πως τον είπε ακριβώς...αλλά είναι μια κατάσταση που ενώ εγώ είμαι καστανή με καστανά μάτια αυτός με βλέπει ξανθιά με γαλάζια(Δεν με χαλάει καθόλου να σου πω-λολ).Και μόλις του πεις είμαι καστανή αυτός μπορεί να έρθει και να σου τραβήξει το πρόσωπο γιατί πιστεύει ότι φοράς μάσκα..Τςςςςς!Αυτό ήταν ενδιαφέρον...
- 05-05-2007, 06:33 #17
Οι οπτικες παραισθησεις απο οτι ξερω ειναι αρκετα σπανιες...ποσο μαλλον ενα εντελως φανταστικο προσωπο με σαρκα και οστα...τοσα forum εχω διαβασει εξειδικευμενα για σχιζοφρενεια δεν εχω δει καποιον να περιγραφει κατι τετοιο αν θυμαμαι καλα.
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
05-05-2007, 06:34 #18
Keep σου έρχομαι με πληροφορίες....για τη σχιζοφρένεια..Μισό
http://www.stress.gr/disorder.php?id=15
Αυτό από Το Psychology.Φαντάζομαι ότι θα τα έχεις διαβάσει αλλά σχεδόν παντού αναφέρονται οπτικές παραισθήσεις.....
Μορφές σχιζοφρένειας και συμπτώματα (συνοπτικά)
Συμπτωματα Κατατονικης σχιζοφρενειας
1. Κινητικες δυσλειτουργιες
2. Μειωση της αντιδρασης σε εξωτερικα ερεθισματα
3. Διεγερση
4. Παραξενες στασεις
5. Αυτοματισμος και τυφλη υπακοη σε διαταγες / εντολες
6. Ναρκη
7. Αρνητισμος
8. Αυστηροτητα / Ακαμψια
9. Αναταραχη
10. Αδυναμια να φροντιδας προσωπικων αναγκων
11. Μειωμενη ευαισθησια σε πραγματα που προκαλουν πονο
Συμπτωματα Παρανοειδους σχιζοφρενειας
1. Ψευδαισθησεις βασανισμου οπτικες, ακουστικες, οσφρησης η γευσης, παραληρηικες ιδεες, κατατρεγμου και μεγαλομανιας, ειδικης αποστολης, απειλητικες φωνες, σεξουαλικες ιδεες
2. Αγχος
3. Θυμος
4. Βια
5. Εκτεταμενη διαθεση για καβγα και επιχειρηματολογια
Συμπτωματα Αποδιοργανωτικης σχιζοφρενειας
1. Ασυναρτησια
2. Ελλειψη εκφρασης και συναισθηματων
3. Ψευδαισθησεις
4. Παραισθησεις
5. Προσβλητικο η μη αποδεκτο γελιο
6. Επαναλαμβανομενη ιδιομορφια
7. Κοινωνικη απομονωση
Συμπτωματα αδιαφοροποιητης σχιζοφρενειας
Η διαγνωση της αδιαφοροποιητης σχιζοφρενειας ειναι πιθανη οταν ο ασθενης εχει συμπτωματα που δεν ειναι επαρκη η συγκεκριμενα αρκετα ωστε να επιτρεψουν την καταταξη της ασθενειας σε εναν απο τους παραπανω τυπους της σχιζοφρενειας. Τα συμπτωματα μπορει να εναλασσονται σε διαφορες χρονικες στιγμες και να υπαρχει αμφιβολια για το ποιος ειναι ο καταλληλος τυπος. Καποια ατομα μπορει να εκδηλωσουν σταθερα συμπτωματα οσον αφορα τη διαρκεια τους και τον τυπο τους αλλα να μην πληρουν την κλινικη εικονα καποιας μορφης σχιζοφρενειας. Σε αλλες περιπτωσεις η διαγνωση της αδιαφοροποιητης σχιζοφρενειας μπορει να αντικατοπτριζει μια μεικτη κλινικη διαταραχη.
Yπολειμματικη σχιζοφρενεια
Η διαγνωση της υπολειμματικης σχιζοφρενειας πραγματοποιειται οταν δεν υπαρχουν πλεον εμφανη συμπτωματα. Σε τετοιες περιπτωσεις, τα συμπτωματα της σχιζοφρενειας ειναι λιγοτερο σοβαρα. Οι ψευδαισθησεις, οι παραληρητικες ιδεες και οι διαφορες συμπεριφορες και ιδιοσυγκρασιες ειναι ακομα παρουσες αλλα οι εκδηλωσεις σε σχεση με την ενεργη φαση της ασθενειας ειναι μειωμενες.
05-05-2007, 06:39 #19
Kassi μου πρπει να φυγω τωρα εχω ραντεβου (ναι τετοια ωρα)...πρεπει να ετοιμαστω και να παω γιατι εχω ηδη αργησει και ποιος την ακουει:P
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
05-05-2007, 06:40 #20
Οκ,enjoy!!!!
05-05-2007, 06:41 #21
Ο Νας από ότι καταλαβαίνω πρέπει να έπασχε από παρανοειδή σχιζοφρένεια...
05-05-2007, 14:32 #22
Το συγκλονιστικο ειναι οτι ακομα και ο Νας μια παγκοσμιως αναγνωρισμενη διανοια δεν μπορουσε να \"δεϊ\" την αρρωστια του πραγμα που συμβαινει στην συγκεκριμενη παθηση.
Ηρθε βεβαια η αναγνωριση με το που σκεφτηκε οτι οι παραισθησεις δεν γερνουν αλλα του πηρε πολυ...γιατι αν σε ξεγελανε οι ιδιες σου οι αισθησεις το ιδιο σου το μυαλο τοτε τι να κανεις?
Και επι της ευκαιριας να κανω μια διαφοροποιηση μεταξυ παραισθησης και ψευδαισθησης.
Το οτι εβλεπε φανταστικα προσωπα με τα οποια ειχε συνομιλια ειναι μια παραισθηση...το ολο σεναριο που ειχε φτιαξει περι κατασκοπειας απο τους ρωσους ηταν μια ψευδαισθηση...ελπιζω να τα λεω καλα αλλιως ας με διορθωσει καποιος.
Βεβαια η περιπτωση του Νας πρεπει να ηταν και ιδιαιτερα \"βαρια\" γιατι σε ολα παιζει ρολο και η κλιμακα των συμπτωματων.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
05-05-2007, 14:41 #23
Αν θες να ενημερωθεις για τη σχιζοφρενεια διαβασε το http://www.schizophrenia.com/diag.php χωρις να θελω να υποτιμησω τη δουλεια νομιζω της Τεσας ειναι που εγραψε το κειμενο στο e-psychology.
Ενα τμημα:
Two (or more) of the following, each present for a significant portion of time during a 1-month period (or less if successfully treated):
Delusions - false beliefs strongly held in spite of invalidating evidence, especially as a symptom of mental illness: for example,
Paranoid delusions, or delusions of persecution, for example believing that people are \"out to get\" you, or the thought that people are doing things when there is no external evidence that such things are taking place.
Delusions of reference - when things in the environment seem to be directly related to you even though they are not. For example it may seem as if people are talking about you or special personal messages are being communicated to you through the TV, radio, or other media.
Somatic Delusions are false beliefs about your body - for example that a terrible physical illness exists or that something foreign is inside or passing through your body.
Delusions of grandeur - for example when you believe that you are very special or have special powers or abilities. An example of a grandiouse delusion is thinking you are a famous rock star.
Hallucinations - Hallucinations can take a number of different forms - they can be:
Visual (seeing things that are not there or that other people cannot see),
Auditory (hearing voices that other people can\'t hear,
Tactile (feeling things that other people don\'t feel or something touching your skin that isn\'t there.)
Olfactory (smelling things that other people cannot smell, or not smelling the same thing that other people do smell)
Gustatory experiences (tasting things that isn\'t there)
Disorganized speech (e.g., frequent derailment or incoherence) - these are also called \"word salads\". Ongoing disjointed or rambling monologues - in which a person seems to talking to himself/herself or imagined people or voices.
Grossly disorganized or catatonic behavior (An abnormal condition variously characterized by stupor/innactivity, mania, and either rigidity or extreme flexibility of the limbs).
\"Negative\" symptoms of Schizophrenia , these symptoms are the lack of important abilities. Some of these include:
Alogia, or poverty of speech, is the lessening of speech fluency and productivity, thought to reflect slowing or blocked thoughts, and often manifested as short, empty replies to questions.
Affective flattening is the reduction in the range and intensity of emotional expression, including facial expression, voice tone, eye contact (person seems to stare, doesn\'t maintain eye contact in a normal process), and is not able to interpret body language nor use appropriate body language.
Avolition is the reduction, difficulty, or inability to initiate and persist in goal-directed behavior; it is often mistaken for apparent disinterest. (examples of avolition include: no longer interested in going out and meeting with friends, no longer interested in activities that the person used to show enthusiasm for, no longer interested in much of anything, sitting in the house for many hours a day doing nothing.)
A short summary of a list of negative symptoms are:
lack of emotion - the inability to enjoy regular activities (visiting with friends, etc.) as much as before
Low energy - the person tends to sit around and sleep much more than normal
lack of interest in life, low motivation
Affective flattening - a blank, blunted facial expression or less lively facial movements, flat voice (lack of normal intonations and variance) or physical movements.
Alogia (difficulty or inability to speak)
Inappropriate social skills or lack of interest or ability to socialize with other people
Inability to make friends or keep friends, or not caring to have friends
Social isolation - person spends most of the day alone or only with close family
Note: Only one Criterion A symptom is required if delusions are bizarre or hallucinations consist of a voice keeping up a running commentary on the person’s behavior or thoughts, or two or more voices conversing with each other.
Cognitive Symptoms of Schizophrenia
Cognitive symptoms refer to the difficulties with concentration and memory. These can include:
disorganized thinking
slow thinking
difficulty understanding
poor concentration
poor memory
difficulty expressing thoughts
difficulty integrating thoughts, feelings and behavior
Social/occupational dysfunction: For a significant portion of the time since the onset of the disturbance, one or more major areas of functioning such as work, interpersonal relations, or self-care are markedly below the level achieved prior to the onset (or when the onset is in childhood or adolescence, failure to achieve expected level of interpersonal, academic, or occupational achievement).
Duration: Continuous signs of the disturbance persist for at least 6 months. This 6-month period must include at least 1 month of symptoms (or less if successfully treated) that meet Criterion A (i.e., active-phase symptoms) and may include periods of prodromal or residual symptoms. During these prodromal or residual periods, the signs of the disturbance may be manifested by only negative symptoms or two or more symptoms listed in Criterion A present in an attenuated form (e.g., odd beliefs, unusual perceptual experiences).
Schizoaffective and mood disorder exclusion: Schizoaffective disorder and mood disorder with psychotic features have been ruled out because either (1) no major depressive, manic, or mixed episodes have occurred concurrently with the active-phase symptoms; or (2) if mood episodes have occurred during active-phase symptoms, their total duration has been brief relative to the duration of the active and residual periods.
Substance/general medical condition exclusion: The disturbance is not due to the direct physiological effects of a substance (e.g., a drug of abuse, a medication) or a general medical condition.
Relationship to a pervasive developmental disorder: If there is a history of autistic disorder or another pervasive developmental disorder, the additional diagnosis of schizophrenia is made only if prominent delusions or hallucinations are also present for at least a month (or less if successfully treated).
Να προσθεσω οτι παντα παιζει ρολο η κλιμακα των συμπτωματων.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
25-10-2007, 07:48 #24
υπαρχει και βιβλιο για αυτη την ταινια και ειναι αυτοβιογραφια ,οπως ανεφερε σε καποια φαση ο keep, ο Nash δεν ειχε οπτικες παραισθησεις μονο ακουστικες ,το εκαναν για να γινει πιο εμπορικη η ταινια.
Το οτι ο nash δεν ειχε οπτικες παραισθησεις δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν σχιζοφρενεις που εχουν οπτικες παραισθησειςin my thoughts I have seen rings of smoke through the trees
And the voices of those who stand looking...
26-10-2007, 07:00 #25
Originally posted by POPPY
Aπόσπασμα απο το ημερολόγιο μιάς \"τρελής \"
\"...και χρόνια τραγουδούσα κι έλεγα για τα φάρμακα που σκοτώνουνε , και τους γιατρούς που παραπλανούνε τους ανθρώπους σ όλη τη γή.
Ελεγα για τα φάρμακα που σκοτώνουνε οι γιατροί μέσα και έξω στα νοσοκομεία το σώμα και την ψυχή του ανθρώπου.
Τόσα χρόνια το κάνατε ήρθε η ώρα όμως να το φωνάξω.
Οι γιατροί σπουδάσατε την ανατομία του ανθρώπινου σώματος. Ο απλός άνθρωπος δεν ξέρει απο φάρμακα και ανατομία . Τα φάρμακα που μου δίνεται σκοτώνουν το σώμα και την ψυχή μου. Με θέλετε φτωχή γρηά επιληπτική , τρελή , παράλυτη παραμορφωμένη.
Τό γέλιο απο το στόμα μου να μη βγαίνει. Αφού υπάρχουν φάρμακα που αχρηστεύουν τα νεύρα του ανθρώπου είναι λογικό μετά ο άνθρωπος να παθαίνει διάφορες αρρώστιες.
Ακου γιατρέ . Μή με αχρηστεύεις με τα φάρμακα και τις ενεσεις . Μή με παραμορφώνεις. Μή με κανεις φυτό.
Ηρθα στη ζωή και θέλω να ζησω όπως κι εσύ.
Υπάρχουν φάρμακα που δίνουνε ζωή στόν άνθρωπο και άλλα που τον σκοτώνουν και τον αχρηστεύουν.
Πόλεμος μεγάλος με τα φάρμακα. Δεν τον ακούς ? Δεν τον καταλαβαίνεις ? \"
Το παραπάνω κείμενο είναι απόσπασμα απο κείμενο μιας γυναίκας με διάγνωση σχιζοφρένειας. Η γυναίκα αυτή έχει νοσηλευτεί πολλές φορές σε ειδικά νοσοκομεία.
Σήμερα ζει μόνη της αυτοεξυπηρετείται ικανοποιητικά και μάλλον δεν λαμβάνει φαρμακευτική θεραπεία.
Το πρόβλημα της είναι φανερό , ενδεχομένως προσβάλλει τον καθωσπρεπισμό της μικρής κοινωνίας αλλά στην πραγματικότητα η ίδια δεν ενοχλεί κανένα.
Το μεταφέρω εδώ με ελαχιστότατες παρεμβάσεις σαν ένδειξη ΣΕΒΑΣΜΟΥ στους ανθρώπους αυτούς και σε εκείνους που με τον ένα η τον άλλο τρόπο υφίστανται οδυνηρές επιρροές απο αυτούς και την πάθηση σους που συχνά τους σημαδεύουν για όλη τους τη ζωή...Text
Πράγματι παιδιά.....Χωρίς χάπια δεν φτουράω...Η νεύρωση-ΙΨΔ-βαράει κόκκινο πόσο μάλλον η σχιζοφρένεια της γυναίκας....Απ\'την άλλη τα χάπια που ρυθμίζουν τους νευροδιαβιβαστές χημικά όντας δεν μπορούν να ταυτιστούν με τις φυσικές ουσίες και έτσι έχουμε τις παρενέργειες...αυτό κατάλαβα.....Αναρωτιέμαι απλά παρά τα λόγια της ψυχιάτρου μου-ότι δηλαδή υπάρχουν ιδεοψυχαναγκαστικοί που με χρόνια θεραπεία εξάλειψαν κάθε ψυχαναγκασμό και πολλοί δεν παίρνουν πια χάπια-αν υπάρχει ουσιαστική γιατρειά για μια υπερδραστηριότητα του εγκεφάλου ή εγκεφαλική δυσλειτουργία......Οκ οι καταναγκασμοί...Αλλά το ιδεοληπτικό δεν μπορεί καμιά συμπεριφοριστική μέθοδος να το ρυθμίσει...Μια τρέλα ζει ο ιδεοληπτικός.....Πόσο μάλλον ένας σχιζοφρενής...Οπότε η γυναίκα,σύμφωνα με την παραπάνω δημοσίευση-ζει ως σχιζοφρενής στον κόσμο της αλλά δεν είναι πια φυτό;;Σε μία από τις συζητήσεις μου με τον ψυχίατρο έλεγα ότι αν ήμουν \"τρελή\" δεν θα με πείραζε που θα ήμουν στον κόσμο μου γιατί απλά δεν θα γνώριζα άλλον........Αυτή θα ήταν η πραγματικότητά μου...Οπότε τι είναι αυτό που μας θέλει να κάνουμε τους σχιζοφρενείς υγιείς;;;;Υποφέρουν αυτά τα άτομα στη πάθησή τους;;Έχω μία γνωστή σχιζοφρενή και την βλέπω κυριολεκτικά φυτό από τα φάρμακα......Πόση ζωή χαρίζει και δείχνει αυτό;;;;;;;;;;Δηλαδή ή \"Τρελός\" ή φυτό;;Δεν υπάρχει άλλη οδός;;;
26-10-2007, 15:14 #26
Υποφέρουν αυτά τα άτομα στη πάθησή τους;;
αν ήμουν \"τρελή\" δεν θα με πείραζε που θα ήμουν στον κόσμο μου γιατί απλά δεν θα γνώριζα άλλον
Έχω μία γνωστή σχιζοφρενή και την βλέπω κυριολεκτικά φυτό από τα φάρμακα
Οσο για την ΙΔΨ συμφωνα με αυτα που εχω διαβασει δεν ξερω αν ειναι καλυτερα ή χειροτερα...αν προσωπικα μου λεγανε να επιλεξω θα προτιμουσα την σχιζοφρενεια.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
26-10-2007, 17:40 #27
[quote]Originally posted by kassi_21
Δηλαδή ή \"Τρελός\" ή φυτό;;Δεν υπάρχει άλλη οδός;;;
Είναι ο δρόμος της θεραπείας που τόσο σκληρά προσπαθούμε ο Keep_Walking και εγώ.
26-10-2007, 20:06 #28
Μήνυμα στις
2007-08-30 10:54:12
Τίτλος
Ακουστικές ψευδαισθήσεις
Mήνυμα
Τους τελευταίους μήνες κάποιες φορές ξυπνάω και -μετάξυ ύπνου και ξύπνιουνομίζω- ακούω ήχους κάτι, σαν βαριά ανάσα έως ροχαλητό που σαν να προέρχεται από το πάνω ή το διπλανό διαμέρισμα....Μένω μόνη μου χρόνια, είμαι 40 , δεν αντιμετωπίζω ιδιαίτερα προβλήματα (προσωπικά, οικονοικά, ψυχολογικά ή άλλα ...νομίζω)....Αλλά αυτή η κατάσταση με παραξενεύει....κυρίως επειδή συνεχίζεται μήνες τώρα......και η αλήθεια είναι ότι παρόμοια κατάσταση έχω ξαναζήσει κάποια χρόνια πριν....που νομίζω ότι ξεκίνησε και σταμάτησε έτσι ....χωρίς λόγο και συνέχεια.........Όμως η αλήθεια είναι ότι αναρωτιέμαι και γι αυτό σας ρωτάω.....Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας
Ημερομηνία απάντησης
2007-09-01 10:01:00
Aπάντηση μηνύματος
Οι ακουστικές ψευδαισθήσεις, δηλαδή το να ακούμε ήχους που δεν υπάρχουν, ή παραισθήσεις, δηλαδή το να παρερμηνεύουμε ήχους που υπάρχουν, μπορεί να εντάσσονται στη σφαίρα του φυσιολογικού. Μάλιστα, η πιο συνηθισμένη περίπτωση που οι ακουστικές ψευδαισθήσεις δε συνδέονται με διαταραχή είναι όταν αυτές συμβαίνουν προ του ύπνου ή και κατά την αφύπνιση, όπως αναφέρετε και εσείς. Στην περίπτωση αυτή μάλιστα αναφέρεται ότι το πιο συνηθισμένο είδος ψευδαίσθησης είναι το να ακούει το άτομο το όνομά του. Αρκετά συχνά όμως οι ακουστικές ψευδαισθήσεις αποτελούν σύμπτωμα κάποιας ψυχικής διαταραχής. Δεδομένου λοιπόν ότι το πρόβλημα αυτό σας ταλαιπωρεί αρκετό καιρό, σας \"παραξενεύει\" και σας έχει ξαναεμφανιστεί στο παρελθόν, θα σας συνιστούσα να απευθυνθείτε σε κάποιον ψυχίατρο. Με τον τρόπο αυτό, θα σταματήσει και το άγχος που βιώνετε τώρα ως προς το τι πραγματικά σας συμβαίνει και, στην περίπτωση που όντως πρόκειται για κάποια διαταραχή, θα μπορέσετε να την αντιμετωπίσετε άμεσα με τη βοήθεια του γιατρού....Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
29-10-2007, 00:25 #29
Originally posted by keep_walking
Οσο για την ΙΔΨ συμφωνα με αυτα που εχω διαβασει δεν ξερω αν ειναι καλυτερα ή χειροτερα...αν προσωπικα μου λεγανε να επιλεξω θα προτιμουσα την σχιζοφρενεια.
29-10-2007, 00:29 #30
[quote]Originally posted by vince
Originally posted by kassi_21
Δηλαδή ή \"Τρελός\" ή φυτό;;Δεν υπάρχει άλλη οδός;;;
Είναι ο δρόμος της θεραπείας που τόσο σκληρά προσπαθούμε ο Keep_Walking και εγώ.
τοξικοι φιλοι η προδότης εγω?
21-06-2025, 03:35 in Σχέσεις και Επικοινωνία