Results 31 to 45 of 73
-
01-11-2009, 11:34 #31
Originally posted by Empneustns
και το αντιθετο της λατρειας πιο ειναι ;) χεχεχε
Κατα τα αλλα συμφωνω για αδιαφορια... Το δε μισος το βρισκω συναισθημα οχι αντιθετο, αλλα καθετο της αγαπης. Για αυτο αλλωστε μπορουν να συνυπαρξουν τοσο ευκολα, οσο και οδυνηρα, απο την αρχη της ζωης ακομη..."When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
- 01-11-2009, 11:46 #32
κατα τη γνωμη μου παντα,η αδιαφορια ειναι ενα ουδετερο συναισθημα,δεν ξερω αν ειναι καν συναισθημα.ακομα αν σκεφτουμε ποτε νοιωθουμε το μισος θα καταλαβουμε πως τις περισσοτερες φορες εκδηλωνεται οταν πληγωθει ο εγωισμος μας δηλαδη εμεις,οταν γινει κατι εναντιον μας.
αυτος ειναι και ο λογος που πολλες φορες ειναι λεπτη η διαχωριστικη γραμμη αγαπης μισους.αν και αυτο το ειδος της αγαπης μπορει να ειναι και εγωιστικη αγαπη,δηλαδη κατα τη γνωμη μου οχι πραγματικη,καθως δεν αγαπας αλλα πιστευεις πως αγαπας επειδη ικανοποιεις αλλες αναγκες του εαυτου σου και για αυτο θεωρεις το ατομο που σου τα δινει αναντικαταστατο.
για μενα η αγαπη ειναι μια και μοναδικη.στον υπερτατο βαθμο ειναι η αγαπη μιας μανας προς το παιδι της.οποιαδηποτε αλλη αγαπη,πχ αγαπη ερωτικη κρυβει και εγωιστικα στοιχεια για αυτο και απαξιωνεται.εχουμε απαιτησεις απο τον συντροφο μας κατι που δεν εχει μια μανα απο το παιδι της τις περισσοτερες φορες.
ισως ειναι και ο λογος που οι σχεσεις στις μερες μας εχουν γινει τοσο δυσκολες,οι πολλες απαιτησεις.
01-11-2009, 21:09 #33
Originally posted by Adzik
nomizo pos brika telika to antithero tis agapis..einai i \'\' sixamara \'\'...xexex:P:P:P...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
01-11-2009, 21:30 #34
Νομίζω κι εγώ πως η αγάπη και το μίσος είναι οι δύο, αντίθετες, όψεις του ίδιου νομίσματος.
Θα προσπαθήσω να το περιγράψω...
Σε μισώ γιατί σε αγαπώ, ή γιατί σε ειχα αγαπήσει,
και για κάποιο λόγο
για τον οποίο είτε ευθύνομαι μόνο εγώ΄
είτε εσύ
είτε και οι δύο
παρόλο που σ\'αγαπώ ή σ\'αγαπούσα
μου προκαλείς έντονα αισθήματα μίσους
γιατί με πλήγωσες.
Αν δε σε μισούσα θα σήμαινε ότι θα ήσουν αδιάφορος για μένα, άρα και όχι αγαπητός.
Κάπως έτσι αντιλαμβάνομαι τα δύο αυτά συναισθήματα που μερικές φορές, εναλλάσσονται ταχέως.-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
01-11-2009, 21:56 #35
κατα τη γνωμη μου παντα,η αδιαφορια ειναι ενα ουδετερο συναισθημα,δεν ξερω αν ειναι καν συναισθημα.ακομα αν σκεφτουμε ποτε νοιωθουμε το μισος θα καταλαβουμε πως τις περισσοτερες φορες εκδηλωνεται οταν πληγωθει ο εγωισμος μας δηλαδη εμεις,οταν γινει κατι εναντιον μας.
αυτος ειναι και ο λογος που πολλες φορες ειναι λεπτη η διαχωριστικη γραμμη αγαπης μισους.αν και αυτο το ειδος της αγαπης μπορει να ειναι και εγωιστικη αγαπη,δηλαδη κατα τη γνωμη μου οχι πραγματικη,καθως δεν αγαπας αλλα πιστευεις πως αγαπας επειδη ικανοποιεις αλλες αναγκες του εαυτου σου και για αυτο θεωρεις το ατομο που σου τα δινει αναντικαταστατο.
για μενα η αγαπη ειναι μια και μοναδικη.στον υπερτατο βαθμο ειναι η αγαπη μιας μανας προς το παιδι της.οποιαδηποτε αλλη αγαπη,πχ αγαπη ερωτικη κρυβει και εγωιστικα στοιχεια για αυτο και απαξιωνεται.εχουμε απαιτησεις απο τον συντροφο μας κατι που δεν εχει μια μανα απο το παιδι της τις περισσοτερες φορες.
ισως ειναι και ο λογος που οι σχεσεις στις μερες μας εχουν γινει τοσο δυσκολες,οι πολλες απαιτησεις.
απο την στιγμη που ενονονται σε μια σχεση 2 εντελωσ διαφορετικα οντα..δεν ειναι φυσικο το να υπαρχουν καποιεσ απαιτησεισ????
...και να χρειαζεται να γινουν καποιοι συμβιβασμοι..να κανουν και οι 2 λιγο χωρο για τα διαφορετικα πραγματα του αλλου...ετσι ωστε να μπορουν να συνυπαρχουν μαζι...?? νομιζω ναι..
αλλα και να δινουν , εισπρατοντασ παραλληλα...
ετσι φαινεται παραγωγικη και ζωντανη η σχεση...
εχω υπαρξει σε σχεση..στην οποια πραγματικα δεν περιμενα τιποτα...και εδινα τα παντα επειδη το ηθελα..και με γεμιζε το να δινω...
αλλα πλεον θα ελεγα πωσ ηταν αρρωστημενη σχεση...κι ετσι καταντησε τελικα..διοτι με τον καιρο αλλαξανε οι ισσοροποιεσ..εγω επαθα εξαρτιση απο το ατομο αυτο..κι εκεινοσ με χρισιμοποιουσε σηναισθηματικα..κανοντασ τελικα μεγαλη τελικα ζημια στον ψυχισμο μου..
θα ελεγα λοιπον πωσ το να ζητασ οχι ανταλαγμα ..αλλα να παιρνεισ απο την σχεση και οχι μονο να δινεισ..
να εχεισ την αναγκη να σε θελουν...οπωσ θελεισ κι εσυ...πωσ ειναι υγιες....
ειναι λιγο μπερδεμενο ολο αυτο..αλλα το μονο που ξερω στα συγουρα ειναι πωσ..ειναι υγιεσ......Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
01-11-2009, 22:04 #36
Originally posted by anwnimi
Νομίζω κι εγώ πως η αγάπη και το μίσος είναι οι δύο, αντίθετες, όψεις του ίδιου νομίσματος.
και για κάποιο λόγο
είτε εσύ
είτε και οι δύο
γιατί με πλήγωσες.
Αν δε σε μισούσα θα σήμαινε ότι θα ήσουν αδιάφορος για μένα, άρα και όχι αγαπητός.
Κάπως έτσι αντιλαμβάνομαι τα δύο αυτά συναισθήματα που μερικές φορές, εναλλάσσονται ταχέως.
...ισωσ θα μπορουσαμε να το πουμε εγεινε..ουδετεροσ..διαφανοσ ...για μενα...να το αντιθετο μιασ αγαπησ...
μηπωσ η καθε αγαπη εχει και ενα αλλο αντιθετο????
φανταζομαι πωσ στον καθενα αυτο το θεμα αγαπησ μισουσ ειναι ..διαφορετικο.....Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
01-11-2009, 23:24 #37
Εγω πιστευω πως ειναι η αδιαφορια.
Αδιαφορια προς τον συντροφο σου, στα θελω και στις αναγκες του, στην ανταποκριση της αναγκης του για αγαπη.Αν δεν εκδηλώνεις όσα βρίσκονται μέσα σου, αυτά που δεν εκδηλώνεις θα σε καταστρέψουν
02-11-2009, 00:40 #38
Originally posted by anwnimi
και για κάποιο λόγο
είτε εσύ
είτε και οι δύο
γιατί με πλήγωσες.
Κάπως έτσι αντιλαμβάνομαι τα δύο αυτά συναισθήματα που μερικές φορές, εναλλάσσονται ταχέως.
αλλά πιστεύω ότι υπάρχει και η περίπτωση καθαρού μίσους σε ανεξαρτησία με την αγάπη(όπως κ αντίστροφα)π.χ. στην περίπτωση που κάποιος που μπορεί να είναι κ παντελώς άγνωστος,μας έχει κάνει κακό.π.χ. τι να πει μια μάνα που κάποιος της σκότωσε το παιδί....
02-11-2009, 00:45 #39
ειναι η αδιαφορια οταν τα αισθηματα που προσφερεις σε καποιον δεν ειναι αμοιβαια κ συ πονας οτι δεν εισπρατεις την αγαπη κ αναρωτιεσαι τι κανεις λαθος????κ ομως δεν κανεις εσυ λαθος κανει ο αλλος που αδιαφορει...........
Post tenebras spero lucem .... !
02-11-2009, 00:48 #40
Originally posted by anoiksi
Το αντιθετο της αγαπης δεν υπαρχει για μενα, ουτε σαν λεξη ουτε σαν βιωμα, καθε ανθρωπος εχει μια ταση σε κατι η σε καποιον, απο το οποιο αντλει δυναμη, ολοκληρωνεται....το εχει αναγκη....Κανεις δεν θα μπορουσε να ζησει χωρις αγαπη και ας ειναι απλα για ενα λουλουδι η ενα ποιημα...ο ανθρωπος δεν θα αντεχε το αντιθετο της αγαπης, γιαυτο και δεν υφισταται ουτε σαν λεξη ουτε σαν βιωμα για μενα και επισης μπορει να σταματησει η αγαπη για κατι αλλα την στιγμη που θα σταματησει θα αρχισει κατι αλλο....Ετσι δεν ζει ο ανθρωπος ποτε χωρις αγαπη, αρα δεν μπορει να εξηγησει το αντιθετο της αγαπης γιατι δεν ειναι σε θεση να το βιωσει, θα πεθανει...
Θα μπορούσα να πω λοιπόν πως η απόλυτη αγάπη είναι η ζωή,η γέννηση...
Και το απόλυτο μίσος ο θάνατος....
Συμφωνώ πως ο άνθρωπος δε θα μπορούσε να επιβιώσει λεπτό χωρίς ίχνος αγάπης.Πάντα πολύ λίγο ευτυχώς όλοι αγαπάμε.
02-11-2009, 00:49 #41
Μα ο αλλος αδιαφορει γιατι δεν αισθανεται κατι για σενα, δεν εχει καποιο ενδιαφερον, καποια εννοια για σενα... οποτε δεν του εισαι και κατι στη ζωη του.
Αν δεν εκδηλώνεις όσα βρίσκονται μέσα σου, αυτά που δεν εκδηλώνεις θα σε καταστρέψουν
02-11-2009, 01:09 #42
Παιδιά μιλάμε για αγάπη κ το αντίθετό της σε ερωτικές σχέσεις ή φιλικές
ή γενικώς για συναισθήματα που μπορεί να αναπτυχθούν ακόμα κ αν οι σχέσεις δεν υπάγονται σε καμία απ\'τις πιο πάνω κατηγορίες?
Γιατί αν μιλάμε γι\'αυτές τις 2 περιπτώσεις όντος η αδιαφορία είναι το μηδέν της αγάπης όπου έρχεται κ το τέρμα τους κ είναι πολύ μακριά το αντίθετο της αγάπης.Αν υπάρξει κ ποτέ.Που δε νομίζω...
02-11-2009, 10:19 #43
To αντίθετο της αγάπης είναι ο φόβος για την αγάπη που οδηγεί σε απάθεια, αδιαφορία, αδυναμία και κακία.
Το μίσος με την αγάπη καμιά φορά μπορεί να μην απέχουν πάρα πολύ.
Είναι πολύ πιο εύκολο να μισώ όταν φοβάμαι να αγαπώ.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
02-11-2009, 11:23 #44
Πολύ σωστό weird ο φόβος της αγάπης η άγνοια του τι θα πει αγάπη.Διαβάζοντας την τέχνη της αγάπης του Φρομ πραγματικά ανακαλύπτεις τι είναι η αγάπη.Οτι δεν ξέρουμε το φοβόμαστε και ο φόβος οδηγεί και στο μίσις
02-11-2009, 11:38 #45
το αντιθετο της αγαπης ειναι ο εγωισμος το να φροντιζεις μονο τον εαυτουλη σου
Dum spiro spero (?)
Πώς να είμαι ικανοποιημένη με την έλλειψη ζωής;
04-08-2025, 16:10 in Κατάθλιψη - Δυσθυμία