πνηξιμο στο λαιμο - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 28 of 28
    Senior Member
    Οτι μπορει το πνίξιμο αν είναι σαν \"κομπος\" να οφειλεται σε διογκωση θυροειδή.
    Αν δοκιμάσεις να αναπνέεις απο το στομα είναι πιο ευκολο;

Senior Member
    Καλημέρα.Πωλίνα το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να παρεις μια δεύτερη γνώμη επίσης κάνε και εξτάσεις για θυρεοειδή να το αποκλείσεις.Ο κόμπος είναι χαρακτηριστικό σύμπτωμα του άγχους

Senior Member
    ναι να παρω δευτερη γνωμη αλλα αν κ αυτος ο γιατρος με δωσει εχτος απο τα χαναχ που με δινει αυτος που παω κ αντικαταθλιπτικο κ εθιστω κ σε αυτο?ειναι η μκεγαλυτερη μου φοβια.αν δεν ναντεξω τις παρενεργιεσ κ τα παρατησω?δουλευω κ καθημερινα σχεδον ολοη μερα τρεχω πως θα πηγαινω στη δουλια.μπορεις να μου πεις σε παρακαλω την εμπειρια σου με το αντικαταθλιπτικο?φοβαιμαι να το παρω πως θα λειτουργω στην καθημερινοτητα μου ενω συναναστερεφομαι συνεχια καθημερινα με τοσο κοσμο κ εχω παρα πολλεσ δουλιες καθημερινος.πω θα μου φυγει η φοβια ειχα παρει κ ειμουν ςσαν αρωστη δεν αντεξα ουτε 2 μερεσ γιαυτο κ εμεινα μονο στα χαναχ τα οποια με δημιουργησαν πολυ μεγαλο εθισμο τοσο μεγαλο που δν ζω χωρις αυτα..ειμαι πολυ χαλια....

Senior Member
    οριον αναπνεω γενικος σωστα το μονο που γινεται ειναι πως μολις παει να ερθει ο πανικος παθαινω δυσπνοια..σαν να μην μου φτανει ο αερασ κ μετα ακολουθουν ολα τα αλλα συμπτωματα

Senior Member
    Αυτός ο \"κόμπος\" στο λαιμό είναι κλασικό σύμπτωμα του άγχους γνωστό και ως \"Globus Hystericus\". Το ότι δεν μπορείς να καταποιέις είναι εντελώς ψευδαίσθηση, αν δοκιμάσεις θα δεις ότι μπορείς μια χαρά, απλά όταν ααγχώνεσαι αυτός ο \"κόμπος\" σου έρχεται, οι μύες στο λαιμό συσπούνται ακούσια (χωρίς να το καταλάβεις αν και εσύ το προκαλείς άθελά σου) από το άγχος και εσύ στρέφεις την προσοχή σου εκεί χειροτερεύοντας το.

Πέρα από τα φάρμακα όπως βενζοδιαζεπίνες/άτυπα αντικαταθλιπτικά κλπ. που συνήθως συνταγογραφούνται σε τέτοιες περιπτώσεις, δοκίμασε Γνωστική-Συμπεριφορική θεραπεία και όχι οποιαδήποτε ψυχοθεραπεία. Είναι ειδική θεραπεία γι\'αυτές τις καταστάσεις δηλαδή για άγχο/πανικό κλπ.

Senior Member
    κ πιος θα διαλεξω γιατρο που να κανει γνωστικη θεραπεια...αυτος που παω μου μιλαει μια ωρα την καθε φορα αλλα δεν ειδα αποτελεσμα.τι θεραπεια μου κανει.εχω μπερδευτει.τι ειναι αυτη η γνωστικη θεραπεια περιλαμβανει δηλαδη τεχνικες αντιμετωπισης του αγχους των φοβιων?εμενα μου λεει8 ο γιατρος πως οι τεχνικες αυτες δεν πιανουν κ πρεπει να αναλυσω την ζωη μου απο τυν παιδικη η ηλικια κ τωρα κ να βρω τις αιτιες που παθαινω πανικους

Senior Member
    Originally posted by polina
    κ πιος θα διαλεξω γιατρο που να κανει γνωστικη θεραπεια...αυτος που παω μου μιλαει μια ωρα την καθε φορα αλλα δεν ειδα αποτελεσμα.τι θεραπεια μου κανει.εχω μπερδευτει.τι ειναι αυτη η γνωστικη θεραπεια περιλαμβανει δηλαδη τεχνικες αντιμετωπισης του αγχους των φοβιων?εμενα μου λεει8 ο γιατρος πως οι τεχνικες αυτες δεν πιανουν κ πρεπει να αναλυσω την ζωη μου απο τυν παιδικη η ηλικια κ τωρα κ να βρω τις αιτιες που παθαινω πανικους

Ναί έχει τέτοιες τεχνικές ακριβώς και πιάνουν. Πέρα από τις τεχνικές (αυτές λέγονται \"συμπεριφορικές\") πάει και ποιο βαθιά στις σκέψεις σου και τα πιστεύω σου για τον διαταραχή...του γιατί φοβάσαι και μέσω ομιλίας προσπαθεί να τις αναδομήσει.

Μοτο της Γνωστικής θεραπείας είναι \"σκέφτομαι άρα αισθάνομαι\". Από αυτά που μου λες εσύ κάνεις μαι ψυχαναλυτική/ψυχοδυναμικού τύπου θεραπεία. Αυτή μπορεί μεν να είναι καλή για προβλήματα προσωπικότητας η βελτίωση της αυτογνωσίας κλπ. αλλά συνήθως δεν βοηθάει σε τέτοια προβλήματα. Είναι γνωστό πλέον στην βιβλιογραφία ότι οι μηχανισμοί που διατηρούν αυτά τα συμπτώματα είναι διαφορετικοί από τους μηχανισμούς που τα γέννησαν. Δηλαδή μπορεί για τον χ, ψ λόγο να σου ήρθαν πρώτη φορά οι πανικοί η το άγχος αλλά τώρα διατηρούνται επειδή \"τα έμαθες\" (όσο και αν ακούγεται κουφό) και τα γενίκευσες σε καταστάσεις πέρα από τα ερεθίσματα που τα γέννησαν. Συνεπώς, το να αναρωτιέσαι για προηγούμενα βιώματα δεν είναι απαραίτητο ότι θα βοηθήσει με τα συμπτώματα η θα τα εξαφανίσει μαγικά. Η Γ-Σ θεραπεία, κάνει αυτό, προσπαθεί να σου \"ξεμάθει\" αυτό που άθελα σου έμαθες και έχει και πολύ δουλειά στο σπίτι πέρα από το γραφείο του θεραπευτή. Σύμφωνα με την μέθοδο υπάρχουν αυτόματες αρνητικές σκέψεις πίσω από το άγχος που εκείνη τη στιγμή δεν καταλαβαίνεις. Οπότε στο γνωστικό κομμάτι προσπαθείς να τις καταλάβεις και να τις αντιμετωπίσεις. Μπορείς αν θέλεις να πας και ποιο βαθειά/αναλυτικά στις πεποιθήσεις σου πίσω από τις προβληματικές αυτόματες σκέψεις και στα βιώματα του παρελθόντος αλλά αυτό συμβαίνει σε ποιο προχωρημένο επίπεδο αφού έχει γίνει ίδη κάποια πρόοδος.

Στο συμπεριφορικό κομμάτι κάνεις τεχνικές, από έκθεση σε πράγματα που σε φοβίζουν η σου φέρνουν άγχος και πανικό ώστε να τα μάθεις να τα αντιμετωπίζεις και να μην \"παγώνεις\" μέχρι και ποιο απλές τεχνικές αναπνοής και συστηματικής χαλάρωσης. Βέβαια παίζει τρομερό ρόλο η εμπειρία και ποιος τη κάνει και ενώ στον χ Γ-Σ θεραπευτή μπορεί να απογοητευτείς στον ψ μπορεί να ενθουσιαστείς παρ\'όλο που η μέθοδος είναι η ίδια.

Για το που θα βρεις αυτό πρέπει να ψάξεις. Ρώτα στα ίσια τον θεραπευτή αν κάνει Γ-Σ θεραπεία η ψάξε κάποιον που να κάνει. Συνήθως τέτοιου είδους θεραπείες κάνουν \"κλινικοί ψυχολόγοι\" η έστω ψυχολόγοι που έχουν ειδικευθεί στην Γ-Σ μέσω κάποιου ιδιωτικού ιδρύματος. Ρώτα στα ίσια λοιπόν!

Senior Member
    polina με το ζαναξ εχεις εθιστεί με τα αντιλαταθλιπτικα δεν εθίζεσαι.Αυτα αρχίζουν να δρούν μετά απο ενα μήνα και για να ξόψεις το ζαναξ σίγουρα θα πάρεις κάτι προφανώς αντικαταθλιπτικά.Εγώ δεν είχα ποτε παρενέργεια απο αυτά,αντιθέτως είχα φτάσει σε σημειο να μην μπορώ να λειτουργήσω να θέλω να είμαι όλη μέρα στο κρεββάτι.Προσπαθώντας να τα αποφύγω το μόνο που κατάφερα ήταν να επιδεινώσω την κατάστασή μου και να πάρω μεγαλύτερες δόσεις.Τα αντιψυχωτικά φέρνουν υπνηλία όχι τα αντικαταθλιπτικά.Αυτό θα το συζητήσεις με τον γιατρό σου και θα σου γράψει το κατάλληλο.Πάντως οσο πιο γρήγορα ζητήσεις βοήθεια τ\'οσο το καλύτερο.
    ι

Senior Member
    ευχαριστω για την συμβουλη θα παω οσο το δυνατον πιο συντομα...δεν παει αλλο.μου εδωσες κουραγιο παντως να το ξερεις

Senior Member
    Originally posted by polina
    ευχαριστω για την συμβουλη θα παω οσο το δυνατον πιο συντομα...δεν παει αλλο.μου εδωσες κουραγιο παντως να το ξερεις

Οκ βρε τίποτα γι\'αυτό είμαστε εδώ!

Ααα από φάρμακα επίσης τα \"beta-blockers\" όπως το atenolol επίσης κάνουν καλή δουλειά στο να ανακουφίσουν από συμπτώματα χωρίς εθισμούς και παρενέργεις κλπ. αφού δεν δρουν στο κεντρικό νευρικό σύστημα αλλά στο περιφερειακό/αυτόνομο, μπλοκάρουν την αδρεναλίνη που διαχεέται στο αίμα λόγω του άγχους και δεν ανεβάζεις καρδιακούς παλμούς. Αυτό αν και δεν ηρεμεί από το ψυχολογικό άγχος ανακουφίζει από τα σωματικά συμπτώματα και αν αυτά είναι μέρος του προβλήματος (π.χ. αγχώνεσαι λόγω ότι ανεβάζεις παλμούς) ηρεμείς γενικά και εσύ. Να ξέρεις ότι τα γράφουν ανεπίσημα για άγχος (αφού κανονικά είναι για καρδιακές αρρυθμίες σωματικής και όχι ψυχολογικής φύσεως) αλλά και στην ελάχιστη δόση (0,25) είναι αποτελεσματικά και πολύ ποιο αθώα από τις βενζοδιαζεπίνες όπως το xanax κλπ. Επίσης ένα άλλο καλό και πολύ ελαφρύ για άγχος είναι το Bespar. Μίλα και γι\'αυτά στον γιατρό σου. Αλλά μην ξεχάσεις να ψάξεις για ψυχοθεραπεία.

Senior Member
    ευχαριστω πολυ κ σε σεναι!!!!!!!!

Junior Member
    Εμενα για αυτο τον λογο ο γιατρος μου μου προτεινε τα Ladose αλλα ψιλοφοβαμε!

Senior Member
    HALLS dokimases ? Το τσιγαρο το εκοψες ?

Page 2 of 2 FirstFirst 12