ο πατέρας μου πήγε να με πνίξει... - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 105
    Junior Member
    Originally posted by Sofia
    Originally posted by Mάνια
    καθε νομισμα παιδια εχει δυο οψεις και καθε κατασταση δυο(τουλαχιστον)αναγνωσεις
    Ο πατερας ειναι βιαιος,δεν το συζητω,το κατακρινω
    Ομως η arktos μας λεει οτι το προβλημα τελικα ειναι η σχεση της
    Τι εννοει?
    ειναι παντρεμενη και εχει και παιδι,σωστα?
    Τι ειδους σχεση ειναι αυτη που πυροδοτησε τοση οργη στον πατερα της?Παρανομη φανταζομαι
    Για να την ξερει ο πατερας της μαλλον η σχεση ερχεται και στο σπιτι? Το βιωνει αυτο το γεγονος και το παιδακι?Μηπως ειναι μια εντελως ακαταλληλη σχεση που βγαζει τον πατερα απο τα ρουχα του και προσπαθει με λαθος τροπο να προστατεψει το εγγονι του?
    Αν κανουμε τη ζωη μας μπαχαλο και αυτο εχει επιπτωσεις και σε αλλους και ειδικα στα παιδια,μετα φταιει ο φονιας?
    Δεν εχουμε μονο δικαιωματα σε αυτην τη ζωη,εχουμε και υποχρεωσεις
    Το να βγεις απο τη φωλια,δεν σημαινει να γκρεμισεις τη φωλια που μεσα μενουν και αθωοι ανθρωποι και οποιον παρει ο χαρος
    Διαβαζω πως υπάρχουν δύο οψεις. Του θυτη και του θυματος να υποθεσω? Εδω ομως διαβαζω πώς ο θυτης δεν φταιει? Ή δικαιολογειται επειδη δεν συμφωνει με επιλογες του παιδιου του?

Με αλλα λογια καθε εγκλημα, δικαιολογειται ετσι? Ξερεις, μη γνωριζοντας και παραβλεποντας οτιδηποτε αλλο αφορα ειτε τον πατερα, ειτε την κορη καλο ειναι να βλεπουμε πώς η βια δεν εχει ελαφρυντικα.Και δεν εχει και αποτελεσματα...τουλάχιστον οχι σε οτι να κανει με ελευθερια, φροντιδα και αγαπη.
    Κανένας δεν δικαιολογείται.Ουτε ο θύτης,ούτε το θύμα
    Είναι και οι δύο ,όψεις του ίδιου νομίσματος.Μιλάω πάντα για ανθρώπινες σχέσεις,οχι για θύμα βιασμού,τροχαίου και γενικα κοινού ποινικού εγκλήματος.Ο ένας δεν υπάρχει χωρίς τον άλλο
    Ασε που κάποιες φορές είμαστε δύο σε ένα.Θύτες και θύματα απέναντι στον εαυτό μας

Banned
    Μάνια, μου προξενούν μεγάλη έκπληξη τα μηνύματα σου σε αυτό το θέμα. Οι ερωτήσεις σου ξεκίνησαν με πολύ συγκεκριμένες υποθέσεις, που μάλιστα συμπληρώθηκαν με δικές σου απόψεις σχετικά με το ποιο είναι το σωστό, σαν να μην χρειαζόταν καν η απάντηση στις υποθέσεις σου.

Και ακριβώς επειδή μιλάμε για ανθρώπινες σχέσεις, αδυνατώ να καταλάβω τη σύνδεση της ηθικής με το παράδειγμα της γεωμετρίας. Ποια είναι εδώ η ηθική που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση?

Junior Member
    Δεν γνωρίζεις ποιά είναι η ηθική που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση?
    Σειρά μου να εκπλαγώ

Senior Member
    Κανένας δεν δικαιολογείται.Ουτε ο θύτης,ούτε το θύμα
    Είναι και οι δύο ,όψεις του ίδιου νομίσματος.Μιλάω πάντα για ανθρώπινες σχέσεις,οχι για θύμα βιασμού,τροχαίου και γενικα κοινού ποινικού εγκλήματος.Ο ένας δεν υπάρχει χωρίς τον άλλο
    Ασε που κάποιες φορές είμαστε δύο σε ένα.Θύτες και θύματα απέναντι στον εαυτό μας
    εξισωνεις το θυμα με τον θυτη, τον επιτιθεμενο με τον δεκτη της επιθεσης ή καταλαβαινω λαθος?

Στις ανθρωπινες σχεσεις για τις οποιες μιλας υπάρχει χωρος για την βια ή δικαιολογειται οταν εκδηλώνεται? Η βία δεν ειναι αδικημα, οπως ο βιασμος ας πουμε που εθεσες ως παραδειγμα?
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Junior Member
    Mη σου πω,οτι κατηγορώ περισσότερο το θύμα,γιατι συντηρει μεν
    μια κατάσταση και δίνει τροφη και λόγο ύπαρξης στον θύτη και επιπλέον διακινδυνευει εκτος των άλλων την ζωή του.Η βια ειναι αδίκημα και όποιος την συντηρει ενεργητικά η παθητικά για μένα είναι ένοχος

Senior Member
    μια κατάσταση και δίνει τροφη και λόγο ύπαρξης στον θύτη και επιπλέον διακινδυνευει εκτος των άλλων την ζωή του.Η βια ειναι αδίκημα και όποιος την συντηρει ενεργητικά η παθητικά για μένα είναι ένοχος
    Αρα η βια συντηρειται. Αυτο λες? Χωρις δλδ την εξωσυζυγικη σχεση της arktos, ο πατερας της δεν θα ασκουσε βια. Σωστα?

Κατα συνεπεια, υπο την προοπτικη της βιας, καλο θα ειναι να μην δινει αφορμες. Ή ας κανει μια ζωη με βαση την οποια δεν θα δινει \"πατηματα\" στον πατέρα της, ωστε να τις φάει? Ναι?
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Μάνια,θυματοποιείς το θύμα δηλαδή.To θεωρείς υπεύθυνο για την βία που εισέπραξε,άρα άξιζε τη βία;Eίδα καλά ή μου παίζουν παιχνίδια τα μάτια μου;
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Mη σου πω,οτι κατηγορώ περισσότερο το θύμα,

Αυτό φαίνεται.....

γιατι συντηρει μεν
    μια κατάσταση και δίνει τροφη και λόγο ύπαρξης στον θύτη και επιπλέον διακινδυνευει εκτος των άλλων την ζωή του.

Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ο τρόπος που κατηγορείς το θύμα.Ο τρόπος σου λοιπόν μου θυμίζει τον τρόπο θύτη.Πυροδοτείς καταστάσεις,εσύ φταις που προκαλείς,χρειάζεσαι συμμόρφωση κ.λ.π.Δε μίλησες καθόλου για αντιμετώπιση μιας κακοποιητικής κατάστασης αλλά για συμμόρφωση σε δήθεν ηθικούς νόμους που η παραβίασή τους πυροδότησαν τον θύτη.

Η βια ειναι αδίκημα και όποιος την συντηρει ενεργητικά η παθητικά για μένα είναι ένοχος

Η άσκηση βίας είναι αδίκημα και εκτός απ\'τον κοινό νου κ σύμφωνα με το νόμο.
    Άλλο αδίκημα κ άλλο ευθύνες για κάποιον που μπορεί να δέχεται κακοποίηση κ δεν προστατεύει τον εαυτό του απ\'αυτό.

Senior Member
    Originally posted by RainAndWind
    Μάνια,θυματοποιείς το θύμα δηλαδή.To θεωρείς υπεύθυνο για την βία που εισέπραξε,άρα άξιζε τη βία;Eίδα καλά ή μου παίζουν παιχνίδια τα μάτια μου;
    Κάτι τέτοιο καταλαβαίνω ότι λέει απ\'την αρχή η Μάνια και είναι εντελώς απαράδεκτο....

Banned
    Δεν γνωρίζεις ποιά είναι η ηθική που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση?
    Σειρά μου να εκπλαγώ
    Θεωρείς ότι θα έπρεπε να διαβάζω τη σκέψη σου? Αν δεν ήταν σαφές, ρώτησα ποιος είναι σύμφωνα με εσένα, ο αδιαμφισβήτητος ηθικός κανόνας που καταπάτησε η άρκτος. Με βάση τα όσα έγραψε (και όχι τις υποθέσεις) και μάλιστα με τέτοιο τρόπο ώστε να αιτιολογεί την πράξη βίας που υπέστη.

Banned
    Την τροφή στο θύτη τη δίνει πρωτίστως ο τρόπος σκέψης του.

Εγω πάντως δεν είδα πουθενά την Άρκτος να γράφει ότι ο νέος της σύντροφος πηγαίνει σπίτι, πως έχει σχέση με το παιδί της και πως για έναν τέτοιο λόγο έφτασε ο πατέρας της στην χειροδικεία.
    Αλλά και έτσι να ήταν, ποιος δίνει το δικαίωμα στον οποινδήποτε πατέρα να σηκώνει το χέρι του?

Senior Member
    Originally posted by Θεοφανία
    Αλλά και έτσι να ήταν, ποιος δίνει το δικαίωμα στον οποινδήποτε πατέρα να σηκώνει το χέρι του?
    Κανείς φυσικά και για οποιονδήποτε λόγο.Αυτές είναι \'φτηνές\' αιτιολογίες ανθρώπων που ο ίδιος ο τρόπος σκέψης τους αφήνει χώρο στη βία.
    Καθένας ορίζει τη ζωή του,την κάνει ότι θέλει κ ο απέναντι ακόμα κ αν είναι ο πατέρας έχει απλά το δικαίωμα να πει τη γνώμη του.
    Μην τρελαθούμε κιόλας....

Και το ακόμη χειρότερο στην περίπτωση του πατέρα της άρκτος, είναι πως ξέρει ότι η κόρη του βασανίζεται απο μια δύκολη ασθένεια και παλεύει με νύχια και με δόντια να μεγαλώσει το παιδί της.
    Αυτό απο μόνο του δεν πολλαπλασιάζει την ενοχή του?
    Με τι κουράγιο ένας πατέρας μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο και ποιο άλλοθι είναι ικανό να σταθεί απέναντι σε μια τέτοια πράξη?

Senior Member
    Originally posted by marina38
    Την τροφή στο θύτη τη δίνει πρωτίστως ο τρόπος σκέψης του.
    Πες τα ρε Μαρίνα!!!!!!

Αυτό ακριβώς.

Αρκετά ενοχοποιημένο έστω κ υποσυνείδητα είναι ένα άτομο που υπέστη βία......
    Αδίκως και παραλόγως.Τώρα μιλάω πιο πολύ από προσωπική μου εμπειρία.

Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast