ο πατέρας μου πήγε να με πνίξει... - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast
Results 61 to 75 of 105
    Senior Member
    Originally posted by Θεοφανία
    Και το ακόμη χειρότερο στην περίπτωση του πατέρα της άρκτος, είναι πως ξέρει ότι η κόρη του βασανίζεται απο μια δύκολη ασθένεια και παλεύει με νύχια και με δόντια να μεγαλώσει το παιδί της.
    Αυτό απο μόνο του δεν πολλαπλασιάζει την ενοχή του?
    Με τι κουράγιο ένας πατέρας μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο και ποιο άλλοθι είναι ικανό να σταθεί απέναντι σε μια τέτοια πράξη?
    Συμφωνώ 100%.

Κ η αλήθεια είναι ότι χάνω την ψυχραιμία μου διαβάζοντας την άλλη πλευρά.Μάλλον επειδή είμαι παθούσα κατά κάποιο τρόπο κ με αγγίζει το θέμα.
    Κ επειδή έφτυσα αίμα για να καταλάβω κάποια πράγματα.Παράλογα.Που βαθιά μέσα μου τα πίστευα κ σωστά.Δλδ ότι φταίω.
    Κ ποιος ξέρει....ο θυμός μου μπορεί να δείχνει ότι δεν τα έχω ξεπεράσει ακόμα ολοκληρωτικά.

Ας μην ενισχύουμε λοιπόν το παράλογο.Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ασκεί βία για οποιονδήποτε λόγο.

Banned
    Originally posted by Arsi
    Originally posted by marina38
    Την τροφή στο θύτη τη δίνει πρωτίστως ο τρόπος σκέψης του.
    Πες τα ρε Μαρίνα!!!!!!

Αυτό ακριβώς.

Αρκετά ενοχοποιημένο έστω κ υποσυνείδητα είναι ένα άτομο που υπέστη βία......
    Αδίκως και παραλόγως.Τώρα μιλάω πιο πολύ από προσωπική μου εμπειρία.
    Μιλώντας για προσωπικές εμπειρίες, αν μετρήσω τις φορές που διαφωνούσα με τις επιλογές άλλων ή τις φορές που διαφωνούσαν οι άλλοι με δικές μου επιλογές, τότε θα είχα σκοτώσει και σκοτωθεί κάμποσες φορές μέχρι σήμερα!

Banned

Κ επειδή έφτυσα αίμα για να καταλάβω κάποια πράγματα.Παράλογα.Που βαθιά μέσα μου τα πίστευα κ σωστά.Δλδ ότι φταίω.
    Αν φταίμε σε κάτι Arsi, είναι για την ανοχή και την ενοχή που ακινητοποιεί και δικαιολογεί. Χωρίς αμφιβολία δεν φταίμε για τις πεποιθήσεις και τις βίαιες αντιδράσεις των άλλων.

Senior Member

Αν φταίμε σε κάτι Arsi, είναι για την ανοχή και την ενοχή που ακινητοποιεί και δικαιολογεί. Χωρίς αμφιβολία δεν φταίμε για τις πεποιθήσεις και τις βίαιες αντιδράσεις των άλλων.
    Έχεις δίκιο Μαρίνα μου.
    Κάποια στιγμή αυτός ο θυμός μπορεί να ήταν το \'ξεπέταγμα\' μιας αμφιβολίας(κ ο δικός μου θυμός απέναντί της)....βαθιάς,προσωπικής και σχετικήs με το θέμα.
    Ευχαριστώ για την ενίσχυση της αλήθειας

Senior Member
    Σαν παιδί ειδικά Arsi,εξαιρετικά ενοχοποιημένο.Δημιουργείτ� �ι σχίσμα μέσα του,αρκετά ισχυρό.

Δεν ξέρω,σκέφτομαι μήπως η Μάνια εννοούσε το γνωστό\"violence is a learned pattern?\"Γιατί σε αυτό δεν διαφωνώ,παρολαυτά δεν οδηγεί η ανάλυση αυτού του κυκλικού φαινομένου της βίας σε εξίσωση του θύτη με το θύμα με την καμία.

Πάντως θεωρώ πως το να επιλέγει να ασχολείται κάποιος με τον ψυχισμό του θύτη,σε ένα thread που το θύμα έθεσε,και που σαφώς έχει ανάγκη από την απενοχοποίησή του και από την στήριξη από τα μέλη,πολύ άκυρη επιλογή...
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Aυτός ο τρόπος σκέψης Μαρίνα δεν αλλάζει καθόλου με τα χρόνια με τις εμπειρίες; με τα λάθη μας;έστω να μπορούμε να δούμε λίγο πιο ανοιχτά;προσωπικά έχω αναθεωρήσει αργά μεν πολλά πράγματα που πίστευα,αντιλήψεις με τις οποίες είχα μεγαλώσει.Τελικά την λογική γιατί την έχουμε;δεν καλλιεργείται το μυαλό; δεν προβληματιζόμαστε; αυτό προσπαθώ να καταλάβω πολλά χρόνια απο την προσωπική μου εμπειρία

Banned
    Arsi, κι εγώ έχω δυσκολευτεί κάποιες φορές να καταλάβω τι συμβαίνει. Και ναι giota, μπορεί να αλλάξει με τις εμπειρίες. Ο πρώην κάποτε πήγε να με πνίξει όταν ζήτησα να χωρίσουμε και βέβαια απέδιδε την πράξη του στα δικά μου \'ηθικά ατοπήματα\', όπως το ότι χαμογελούσα στους συναδέλφους και φορούσα τακούνια! Τα οποία έλεγε ότι τον έβαζαν σε υποψίες. Όταν κόντεψε να με πνίξει, κατάλαβα ότι ήμουν πολύ ηλίθια που προσπαθούσα να ακολουθήσω τις δικές του σκέψεις και επιλογές, για να μην τροφοδοτώ τις υποψίες του. Ανεπιτυχώς φυσικά, γιατί δεν έφταιγε πράγματι η δική μου συμπεριφορά. Ή αν θες, δεν έφταιγε κανείς, απλά δεν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε.

Μιας και μιλάμε και για παιδική ηλικία, στο σπίτι μου είχα μάθει πως η βία είναι απαράδεκτη. Είχα όμως μάθει επίσης ότι εάν οι άλλοι μας ασκούν κριτική, μάλλον φταίει κάτι που εμείς κάναμε ή είμαστε. Εν ολίγοις οι άλλοι είχαν πάντα δίκιο. Αν αυτή η άποψη είχε χρησιμοποιηθεί για να δικαιολογήσει και χειροδικίες, δεν θα ήταν περίεργο να συνέχιζα να προσπαθώ να με \'διορθώσω\', ακόμα κι όταν οι άλλοι σήκωναν χέρι. Μου πήρε όμως καιρό να καταλάβω ότι δεν έχει νόημα να προσπαθώ να φέρω τον εαυτό μου στα μέτρα των άλλων και να εμπιστευτώ αυτό που ήμουν, που ένιωθα και να πράττω ανάλογα χωρίς ενοχές.

Senior Member

Μιας και μιλάμε και για παιδική ηλικία, στο σπίτι μου είχα μάθει πως η βία είναι απαράδεκτη. Είχα όμως μάθει επίσης ότι εάν οι άλλοι μας ασκούν κριτική, μάλλον φταίει κάτι που εμείς κάναμε ή είμαστε
    αυτη ειναι μια \'λογικη\' που σου δημιουργει αρκετα προβληματα μακροπροθεσμα..τουλαχιστον μεχρι να φας χαστουκακια και να συνειδητοποιησεις οτι δεν φταει μονο ενας και για τα παντα σ αυτη τη ζωη :S

Senior Member
    Ακόμη προσπαθώ να διώξω τις ενοχές που έγιναν οι αλυσίδες που με κρατούσαν και δεν αντιδρούσα δυναμικά.Ενοχές και αυτοτιμωρία μαζί για κάτι που ορίζει ο Θεός και η φύση.Μακάρι να μην υπήρχαν συγκεκριμένα προβλήματα να βρώ την δύναμη να ελευθερωθώ.Φαντασθείτε μια γυναίκα που δεν έχει ακούσει κάτι ωραίο παρά μόνο χοντρούλα.Που ποτέ δεν έχει δεί την παραμικρή ένδειξη ζήλειας απο τον άνδρα της.Ποτέ δεν έχω ακούσει κάτι κολακευτικό μα τι στο καλό τόσο λάθος έκανε ο καθρέφτης μου;

Senior Member
    Originally posted by Mάνια
    Mη σου πω,οτι κατηγορώ περισσότερο το θύμα,γιατι συντηρει μεν
    μια κατάσταση και δίνει τροφη και λόγο ύπαρξης στον θύτη και επιπλέον διακινδυνευει εκτος των άλλων την ζωή του.Η βια ειναι αδίκημα και όποιος την συντηρει ενεργητικά η παθητικά για μένα είναι ένοχος

μήπως να γίνω θύτης?θα τις χειρίζομαι άραγε καλυτερα τις καταστάσεις?
    http://www.mazi.org.gr/

Senior Member
    Arsi, κι εγώ έχω δυσκολευτεί κάποιες φορές να καταλάβω τι συμβαίνει. Και ναι giota, μπορεί να αλλάξει με τις εμπειρίες. Ο πρώην κάποτε πήγε να με πνίξει όταν ζήτησα να χωρίσουμε και βέβαια απέδιδε την πράξη του στα δικά μου \'ηθικά ατοπήματα\', όπως το ότι χαμογελούσα στους συναδέλφους και φορούσα τακούνια! Τα οποία έλεγε ότι τον έβαζαν σε υποψίες. Όταν κόντεψε να με πνίξει, κατάλαβα ότι ήμουν πολύ ηλίθια που προσπαθούσα να ακολουθήσω τις δικές του σκέψεις και επιλογές, για να μην τροφοδοτώ τις υποψίες του. Ανεπιτυχώς φυσικά, γιατί δεν έφταιγε πράγματι η δική μου συμπεριφορά. Ή αν θες, δεν έφταιγε κανείς, απλά δεν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε.

Μιας και μιλάμε και για παιδική ηλικία, στο σπίτι μου είχα μάθει πως η βία είναι απαράδεκτη. Είχα όμως μάθει επίσης ότι εάν οι άλλοι μας ασκούν κριτική, μάλλον φταίει κάτι που εμείς κάναμε ή είμαστε. Εν ολίγοις οι άλλοι είχαν πάντα δίκιο. Αν αυτή η άποψη είχε χρησιμοποιηθεί για να δικαιολογήσει και χειροδικίες, δεν θα ήταν περίεργο να συνέχιζα να προσπαθώ να με \'διορθώσω\', ακόμα κι όταν οι άλλοι σήκωναν χέρι. Μου πήρε όμως καιρό να καταλάβω ότι δεν έχει νόημα να προσπαθώ να φέρω τον εαυτό μου στα μέτρα των άλλων και να εμπιστευτώ αυτό που ήμουν, που ένιωθα και να πράττω ανάλογα χωρίς ενοχές.

marina38, κατέληξα να μην μιλάω με τους γονείς μου, αν και μας χωρίζει ένας όροφος.κάποτε στενοχωριόμουν.τώρα όχι πια.πάγωσα.

Senior Member
    Originally posted by arktos
    αγαπητή arktos
    δέν είμαι κακοπροέραιτη ούτε μπήκα να σου κάνω κριτική
    Λέω την άποψή μου όπως όλοι έδω μέσα.Αν την άλλη οπτική δέν την δέχεσαι ,αυτό είναι άλλο θέμα
    Οταν όμως εκθέτουμε ένα ζήτημα μας ,λογικό είναι να ακούμε και
    κάτι που δεν μας αρέσει.Τη λύση δεν την βρίσκουμε ακούγοντας μόνο αυτούς που συμφωνούν μαζί μας,αλλά ακούγοντας όλους
    Εγώ δεν μιλάω με θεωρίες,συνοψίζω τα δεδομένα
    Τα δεδομένα λοιπόν είναι
    η διπολική διαταραχή
    Η ύπαρξη ενός παιδιού
    ο ανεπιθύμητος σύζηγος
    Μια βίαιη και κακή γονεϊκή οικογένεια
    Το ζητούμενο είναι,η καλή πορεία της υγείας και μια καλή και ποι
    οτική ζωή για εσένα και το παιδί
    Εδώ λοιπόν έρχεται η παρουσία του νέου συντρόφου που μπορέι να είναι καταλυτική
    Είναι λοιπόν ο νέος σύντροφος κατάλληλος?Θέλει και μπορεί να
    σταθεί δίπλα σου?Είναι υγιής?οικονομικά ανεξάρτητος?
    Εχει ψυχική δύμαμη να το αντιμετωπίσει όλο αυτό?Αν ναι,τότε προχώρα.Δεν χάνεις την επμέλεια του παιδιού,αφου υπάρχει κάποιος να σε φροντίσει στα δύσκολα
    Αν όμως δεν υπάρχουν οι προυποθέσεις,δεν λέω να κάτσεις να κλαίς την μοίρα σου.Τότε πάς για άλλες κινήσεις
    Για να συνδέσουμε λοιπόν την κουβεντα,εγω γι αυτό ρώτησα απο πού πηγάζει η (κατακριτέα επαναλαμβάνω)συμπεριφορά του πατέρα σου,αν υπάρχει λόγος που δέν εγκρίνει τον σύντροφο η είναι βίαιος και ζητάει αφορμή.
    Μην με πυροβολείτε,προσπαθώ να δώ το δάσος και οχι το δένδρο

μάθε να διαβάζεις σωστά τι γράφει ο άλλος και μετά απάντα.

εσύ δεν μιλάς με θεωρίες? << φαντάζομαι >>, << μήπως >>, << απ\' ότι κατάλαβα >> κ.α. δεν ήταν δικά σου λόγια στα ποστ σου?

όσο για το \'\' μην με πυροβολείται \'\' , απλά απαντάμε στα πυρά.

επίσης πες μας τελικά μπήκες στο φόρουμ για να ποστάρεις στο θέμα μου?

αλλά ξέχασα απαντάς και σε άλλο θέμα.

Δεν μιλάω με θεωρίες.Εκανα μερικές ερωτήσεις για να έχουμε μια σφαιρική εικόνα,εγώ και οι διαδυκτιακοί φίλοι για να πεί ο καθένας την σεβαστή του γνώμη,στο θέμα που εσύ άνοιξες και στο πρόβλημα που περιέγραψες.Ηταν οι ερωτήσεις άκομψες?
    Συγγνώμη,αλλά δεν ξέρω από περικοκλάδες.Ετσι μιλάω στους φίλους μου,έτσι μίλησα και σε σένα.Σου ξαναείπα,δεν έχω κακή
    πρόθεση.Εσυ γιατί επιτίθεσαι?Ετσι κι αλλιώς δεν είσαι υποχρεωμένη να απαντήσεις στις ερωτήσεις μου,κράτα τις απαντήσεις για τον εαυτο σου

κοίτα ερωτήσεις δεν έκανες.συμπέρανες μόνη σου και έκανες κριτική άσχημη κιόλας.
    φίλες δεν είμαστε.μιλάς με περικοκλάδες λοιπόν ή όχι, ούτε που με νοιάζει.
    το αν έχεις κακή πρόθεση το είδες από τα ποστ των υπολοίπων!
    όσο για τις ερωτήσεις σου τι να απαντήσω?αφού τις απαντάς από μόνη σου!

Αρκτος...δεν έχει νοημα. Εχουμε βγαλει ολοι συμπέρασμα και το καταθέσαμε.
    Δεν θα γίνει το παράλογο λογικό, ούτε το λογικό παράλογο....
    Ελεος!

Senior Member
    Originally posted by krino
    Μου φαίνεται παράξενη να το πω...η συμπεριφορά σου για ένα άτομο που δε γνωρίζεις τπτ,
    η για ενα ατομο που γνωριζει αρκετα περισσοτερα απο οσο αφηνει να εννοηθει....

εξηγήσου εσύ κι άσ\' τα αυτά... ( ένα διαλειμματάκι στην ξεκούραση... )

Senior Member
    καθε νομισμα παιδια εχει δυο οψεις και καθε κατασταση δυο(τουλαχιστον)αναγνωσεις
    Ο πατερας ειναι βιαιος,δεν το συζητω,το κατακρινω
    Ομως η arktos μας λεει οτι το προβλημα τελικα ειναι η σχεση της
    Τι εννοει?
    ειναι παντρεμενη και εχει και παιδι,σωστα?
    Τι ειδους σχεση ειναι αυτη που πυροδοτησε τοση οργη στον πατερα της?Παρανομη φανταζομαι
    Για να την ξερει ο πατερας της μαλλον η σχεση ερχεται και στο σπιτι? Το βιωνει αυτο το γεγονος και το παιδακι?Μηπως ειναι μια εντελως ακαταλληλη σχεση που βγαζει τον πατερα απο τα ρουχα του και προσπαθει με λαθος τροπο να προστατεψει το εγγονι του?
    Αν κανουμε τη ζωη μας μπαχαλο και αυτο εχει επιπτωσεις και σε αλλους και ειδικα στα παιδια,μετα φταιει ο φονιας?
    Δεν εχουμε μονο δικαιωματα σε αυτην τη ζωη,εχουμε και υποχρεωσεις
    Το να βγεις απο τη φωλια,δεν σημαινει να γκρεμισεις τη φωλια που μεσα μενουν και αθωοι ανθρωποι και οποιον παρει ο χαρος

η μάνια ρωτάει

Για να την ξερει ο πατερας της μαλλον η σχεση ερχεται και στο σπιτι?Το βιωνει αυτο το γεγονος και το παιδακι?

η μάνια απαντάει

Το να βγεις απο τη φωλια,δεν σημαινει να γκρεμισεις τη φωλια που μεσα μενουν και αθωοι ανθρωποι και οποιον παρει ο χαρος

Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast