ο πατέρας μου πήγε να με πνίξει... - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast
Results 76 to 90 of 105
    Senior Member
    Originally posted by Mάνια
    αγαπητε/η μαλλον δεν προσεχεις τι γραφω
    Σε καμμια περιπτωση δεν νομιμοποιω την βια απο κανεναν για κανεναν.Φυσικα δεν την εχω βιωσει ουτε την εχω μεταχειριστει ποτε,οχι γιατι ειμαι τυχερη η εξυπνη.Απλα ξερω να χειριζομαι καταστασεις
    Αν λοιπον ισχυει αυτο που υποθετω,μιλαμε για κακοποιηση σε βαρος ενος μικρου παιδιου που δεν εχει και τροπο-γνωση να αμυνθει.Αυτη ομως η κακοποιηση δεν βλεπω να σε απασχολει
    Η βια ομως φερνει βια ως γνωστον και οι αντιδρασεις ειναι αλυσιδωτες
    Με το να κανουμε ο,τι κατεβασει το κεφαλι μας,συνετιζουμε κανεναν?βαζουμε ορια?κερδιζουμε κατι?δινουμε καλο παραδειγμα?
    για πες

η μάνια δεν μιλάει με θεωρίες

αν λοιπον ισχυει αυτο που υποθετω,μιλαμε για κακοποιηση σε βαρος ενος μικρου παιδιου που δεν εχει και τροπο-γνωση να αμυνθει.
    http://www.mazi.org.gr/

Banned
    Originally posted by Helena
    Originally posted by marina38

Μιας και μιλάμε και για παιδική ηλικία, στο σπίτι μου είχα μάθει πως η βία είναι απαράδεκτη. Είχα όμως μάθει επίσης ότι εάν οι άλλοι μας ασκούν κριτική, μάλλον φταίει κάτι που εμείς κάναμε ή είμαστε
    αυτη ειναι μια \'λογικη\' που σου δημιουργει αρκετα προβληματα μακροπροθεσμα..τουλαχιστον μεχρι να φας χαστουκακια και να συνειδητοποιησεις οτι δεν φταει μονο ενας και για τα παντα σ αυτη τη ζωη :S
    Ναι...δημιουργεί προβλήματα όχι μόνο γιατί αναλαμβάνεις περισσότερες ευθύνες απ\' όσες σου αναλογούν και φορτώνεσαι ενοχές, αλλά και γιατί επιλέγεις επικριτικούς ανθρώπους δίπλα σου, μην τυχόν και χαλάσει το γνωστό μοτίβο!...

Μερικές φορές είναι αναγκαίο να ξεκινήσεις από το \'δεν φταίω για τίποτα\', προτού περάσεις στο \'φταίμε κι οι δύο\' ή ανάλογα με την περίπτωση σε πιο κατάλληλη απόδοση ευθυνών, μέχρι ίσως να συνειδητοποιήσεις ότι \'δεν φταίει κανένας\', απλά μαζί δεν κάνουμε.

Banned
    Originally posted by arktos
    marina38, κατέληξα να μην μιλάω με τους γονείς μου, αν και μας χωρίζει ένας όροφος.κάποτε στενοχωριόμουν.τώρα όχι πια.πάγωσα.
    arktos ελπίζω να λιώσει ο πάγος με άλλες πιο ζεστές ανθρώπινες σχέσεις και σκέψεις. Καλή η κατάψυξη (εμποδίζει και την ανάπτυξη παθογόνων οργανισμών), αλλά είναι άλλο πράγμα το φρέσκο!

Junior Member
    Originally posted by marina38
    Δεν γνωρίζεις ποιά είναι η ηθική που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση?
    Σειρά μου να εκπλαγώ
    Θεωρείς ότι θα έπρεπε να διαβάζω τη σκέψη σου? Αν δεν ήταν σαφές, ρώτησα ποιος είναι σύμφωνα με εσένα, ο αδιαμφισβήτητος ηθικός κανόνας που καταπάτησε η άρκτος. Με βάση τα όσα έγραψε (και όχι τις υποθέσεις) και μάλιστα με τέτοιο τρόπο ώστε να αιτιολογεί την πράξη βίας που υπέστη.
    H γνώμη μου για την ηθική,εκφράστηκε απέναντι στην άποψη οτι
    η ηθική είναι άλλη για μένα,άλλη για σένα,άλλη για τον χατζηπετρή καθώς και στην ερώτηση για το ποιός την ορίζει.Δεν αφορά το θέμα που συζητάμε και θεωρώ οτι δεν
    έχουμε εδώ ηθικό δίλλημα,εχουμε πρακτικό

Junior Member
    Επειδή δεν είμαι καλή στα φιλολογικά αλλά έχω μαθηματική σκέψη
    θα προσπαθήσω να μιλήσω με παράδειγμα
    Σας θέτω λοιπόν ένα θέμα
    \"Χθές το βράδυ ο άντρας μου με χτύπησε,επειδή βρήκε το φαγητό
    ανάλατο\"
    Μου απαντάτε
    Ειναι απαράδεκτο αυτό που έκανε ο άντρας σου
    Κανείς δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί βία
    Φρίξαμε με αυτό που γράφεις,δεν σου αξίζει
    Είμαστε κοντά σου και σε στηρίζουμε κλπ κλπ
    Σας ευχαριστώ όλους θερμά για την συμπαράσταση,αλλά σημερα το πρωί,με ξαναχτύπησε γιατι βρήκε το ποτήρι σε άλλη θέση
    Τι μου απαντάτε τωρα?Τα ίδια?Η να ανοίξουμε μια συζήτηση για την βία,να έχουμε να λέμε
    Εγώ σαν Μάνια,περιμένω να ακούσω περιπου αυτά:
    \"Φταίς που κάθεσαι και τρώς ξύλο,γιατι δεν έχεις αυτοεκτίμηση
    και αξιοπρέπεια ,γιατί επιτρέπεις στον ανώμαλο να βγάζει τις διαστροφές του πάνω σου,γιατί γίνεσαι αποδέκτης βίας και η αποδοχή είναι συννενοχή.Σήκω και φύγε τώρα.Και μην μου πείς

οτι σου ήρθε ξαφνικό,γιατι ο βίαιος,δεν ενας γλυκός και τρυφερός που ξύπνησε ένα πρωί και σε πλάκωσε στο ξύλο.
    Δινει δείγματα πρίν φτάσει στόν ξυλοδαρμό.Τι περιμένεις ,να σε σηκώσουνε τέσσερις?\"
    Εχεις δουλειά?
    Εχω
    Εχεις και κάποιον να σε στηρίξει?Να σε πάρει απο το χέρι?
    Εχω και απ αυτό
    Τότε είσαι σε πλεονέκτημα
    Αν λοιπόν εγώ δεν φεύγω ,τι σημαίνει αυτο ?
    Η
    Εχω επιλέξει να είμαι θύμα και το γουστάρω και έχω και την γενική συμπάθεια και συμπαράσταση
    η
    Γνωρίζω οτι πάλι έχω κάνει την λάθος επιλογή συντρόφου και δέν ξεκουνάω,γιατί θα φύγω απο τα κακά και θα πάω στα χειρότερα
    Υπάρχει και τρίτο που μου διαφεύγει?Ισως το οτι σπρώχνω το
    πρόβλημα κάτω απο το χαλί,κρατάω μια σχέση σαν παυσίπονο
    και προσθέτω ένα ακόμη πρόβλημα στην προβληματική ζωή μου.Οπερ?άτοπο που λεμε οι μαθηματικοί
    Αυτά πιστεύω,αυτά λεω.Δεν απολογούμαι για τις απόψεις μου
    Διευκρινίζω οτι η ερώτηση σχετικά με το τι πυροδότησε την οργή του πατερα δεν συνεπάγεται\"μην δίνεις δικαιώματα για να μην τρώς ξύλο\"Ηθελα να μαθω αν οι επιλογές είναι τέτοιες που φωνάζουν απο μακρυά\"είμαι θύμα,ελάτε και βαράτε με\"Αν το φωναζεις αυτό,ξερεις πόσοι θα βρεθούνε?

Senior Member
    ρε, έχεις συνειδητοποιήσει πως έχεις μπει σε φόρουμ ψυχολογίας?άσε τα μαθηματικά στην άκρη.
    δεν πιάνουνε εδώ.δεν κολλάνε.μωρό είσαι και δεν καταλαβαίνεις?

Junior Member
    Τα μαθηματικά έχουν μια μεγάλη φιλοσοφία και ταιριάζουν παντού
    Καταλαβαίνω πολυ καλά ..και συ καταλαβαίνεις βλεπω!!

Senior Member
    Τα μαθηματικά έχουν όντος δυνατή φιλοσοφία,αν δεν την γνωρίζει όμως κάποιος ή τη μισογνωρίζει τότε μιλάμε για κομπογιαννίτικη μαθηματική σκέψη.
    Πες μου τι σχέση έχουν τα παρακάτω δύο:

Διευκρινίζω οτι η ερώτηση σχετικά με το τι πυροδότησε την οργή του πατερα δεν συνεπάγεται\"μην δίνεις δικαιώματα για να μην τρώς ξύλο\"
    Τι ειδους σχεση ειναι αυτη που πυροδοτησε τοση οργη στον πατερα της?Παρανομη φανταζομαι
    Για να την ξερει ο πατερας της μαλλον η σχεση ερχεται και στο σπιτι? Το βιωνει αυτο το γεγονος και το παιδακι?Μηπως ειναι μια εντελως ακαταλληλη σχεση που βγαζει τον πατερα απο τα ρουχα του και προσπαθει με λαθος τροπο να προστατεψει το εγγονι του?
    Αν κανουμε τη ζωη μας μπαχαλο και αυτο εχει επιπτωσεις και σε αλλους και ειδικα στα παιδια,μετα φταιει ο φονιας?
    Ειδικά στη 2η παράθεση ο επίλογος τα λέει όλα \'\'μετά φταίει ο φονιάς????\"

Άποψή σου μπορεί να είναι ότι κάποιες επιλογες για τη ΖΩΗ ΜΑΣ έλκουν τη βία άλλων αλλά δε χρειάζονται αντιφάσεις.Πες το ξεκάθαρα.Απ\'τη μια είσαι κατά της συμμόρφωσης για δικαιώματα που πυροδοτούν βία αλλά κ απ\'την άλλη λες πως κάποιες επιλογές σχετικά με το πως επιλέγουμε να ζούμε τη ζωή μας έλκει τη βία.

Για μένα η μόνη επιλογή που γίνεται συννένοχη στη βία είναι η επαφή μ\'αυτόν που ασκεί βία.Κ καμία άλλη.

Senior Member
    Εγώ θέλω μόνο να ρωτήσω το εξής και συγγνώμη κιόλας.

\'... ρε, έχεις συνειδητοποιήσει πως έχεις μπει σε φόρουμ ψυχολογίας?άσε τα μαθηματικά στην άκρη.
    δεν πιάνουνε εδώ.δεν κολλάνε.μωρό είσαι και δεν καταλαβαίνεις?...\'

Γιατί τέτοιο ύφος όταν απευθύνουμε το λόγο σε κάποιον απ\' τους συνομιλητές μας ρε παιδιά; Ειλικρινά δε βλέπω να οφελεί σε τίποτα...

Junior Member
    Απο την μιά υπάρχει ο πατέρας αφέντης,ο φονιάς
    Απο την άλλη εμείς που επιλέξαμε να συνεχίσουμε την ζωή μας με
    νέο σύντροφο,που όμως ο \"φονιάς\" δεν εγκρίνει
    Τι πράξη κάνουμε εδώ?
    Φεύγουμε οχι σήμερα,χθές
    Δουλειά διαθέτουμε,σωστό σύντροφο για τα δύσκολα,έχουμε
    Αρα?
    Εμείς όμως αντι γι αυτό τι κάνουμε?
    παραμένουμε στη θέση μας,απο πάνω,απο κάτω,απο δίπλα στον τόπο του εγκλήματος,Δηλώνουμε αδυναμία.Βρίσκουμε δικαιολογίες.πρέπει να μένουμε κοντά στον \"φονιά\"για να μας φροντίζει αν χρειαστει και να μην χασουμε την επιμέλεια του παιδιου.Μπαινουμε σε λεκτική αντιπαράθεση με τον \"φονια\"ενώ γνωρίζουμε οτι το αποτέλεσμα θα είναι να εισπράξουμε βία
    Δεν το φωνάζουμε λοιπόν οτι είμαστε θύματα?Δεν κάνουμε τη ζωή μας μπάχαλο?Δεν οπλίζουμε το χέρι του \"φονιά\"?

Senior Member
    Το ότι η θυματοποίηση του ατόμου που έχει και στο παρελθόν του εισπράξει βία συνεχίζει να ενισχύεται μέσω των ασυνείδητων μοντέλων συμπεριφοράς του σε αρκετές περιπτώσεις,δε με βρίσκει αντίθετη.Είναι γνωστό πως υποσυνείδητα πολλές φορές το θύμα της βίας,γίνεται μέρος του κύκλου βίας.Καταλαβαίνω πως αυτό εννοείς(κι αυτό θα έπρεπε να το είχες βάλει ως θέμα σε άλλο thread,το συγκεκριμένο θα ήταν καλύτερο να μην νιώθει η άρκτος πως \"χρησιμοποιείται\"από όλους εμάς ως χώρο αντιπαράθεσης).

Αυτό όμως το μήνυμά σου,δεν φαίνεται να φτάνει στον παραλήπτη του,δηλαδή την άρκτος.Γιατί πιστεύεις πως συμβαίνει αυτό;Γιατί ο τρόπος σου Μάνια φαίνεται να είναι ένας τρόπος στεγνός από συναίσθημα,το οποίο το θύμα της βίας το εκλαμβάνει ως επίθεση λεκτική και το εντάσσει μέσα σε όλο το μοτίβο βίας που έχει ήδη δεχτεί.Βρες άλλον τρόπο λοιπόν κι εσύ να περάσεις το μήνυμά σου,χρησιμοποιώντας και την αποδοχή και το τυχόν ενδιαφέρον για την συνολικότερη υγεία της αυτή την κρίσιμή της φάση ζωής.

Υπάρχει αυτό το ενδιαφέρον;Δεν θέλω να αμφισβητήσω το ότι ίσως υπάρχει από πλευράς σου.Αρκεί να το δείξεις και αυτό,όχι μονόπαντα την επιστημονική άποψη για τον κύκλο της βίας.

Το τελευταίο που θα έπρεπε να κάνουμε είναι να νιώσει η άρκτος πως κάποιοι επιπρόσθετα την κρίνουν...Ε;
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    η RainAndWind με κάλυψε με την απάντηση της.

Senior Member
    Originally posted by Alobar

\'... ρε, έχεις συνειδητοποιήσει πως έχεις μπει σε φόρουμ ψυχολογίας?άσε τα μαθηματικά στην άκρη.

Γιατί τέτοιο ύφος όταν απευθύνουμε το λόγο σε κάποιον απ\' τους συνομιλητές μας ρε παιδιά; Ειλικρινά δε βλέπω να οφελεί σε τίποτα...

έχεις δίκιο.δεν ωφελεί.
    το ύφος σε ενόχλησε. το ότι με κατηγόρησε για κακοποίηση του παιδιού μου χωρίς κανένα στοιχείο, δεν σου έκανε καμία εντύπωση.
    οκ.

Originally posted by arktos
    Originally posted by Alobar

έχεις δίκιο.δεν ωφελεί.
    το ύφος σε ενόχλησε. το ότι με κατηγόρησε για κακοποίηση του παιδιού μου χωρίς κανένα στοιχείο, δεν σου έκανε καμία εντύπωση.
    οκ.
    ειναι οντως αξιο διερευνησης....

Senior Member
    Απο την μιά υπάρχει ο πατέρας αφέντης,ο φονιάς
    Απο την άλλη εμείς που επιλέξαμε να συνεχίσουμε την ζωή μας με
    νέο σύντροφο,που όμως ο \"φονιάς\" δεν εγκρίνει
    Τι πράξη κάνουμε εδώ?
    Φεύγουμε οχι σήμερα,χθές
    Δουλειά διαθέτουμε,σωστό σύντροφο για τα δύσκολα,έχουμε
    Αρα?
    Εμείς όμως αντι γι αυτό τι κάνουμε?
    παραμένουμε στη θέση μας,απο πάνω,απο κάτω,απο δίπλα στον τόπο του εγκλήματος,Δηλώνουμε αδυναμία.Βρίσκουμε δικαιολογίες.πρέπει να μένουμε κοντά στον \"φονιά\"για να μας φροντίζει αν χρειαστει και να μην χασουμε την επιμέλεια του παιδιου.Μπαινουμε σε λεκτική αντιπαράθεση με τον \"φονια\"ενώ γνωρίζουμε οτι το αποτέλεσμα θα είναι να εισπράξουμε βία
    Δεν το φωνάζουμε λοιπόν οτι είμαστε θύματα?Δεν κάνουμε τη ζωή μας μπάχαλο?Δεν οπλίζουμε το χέρι του \"φονιά\"?
    αποφασισε τελικα.
    το προβλημα κατα τη γνωμη σου ειναι οτι η αρκτος παρεμεινε κοντα στον φονια, η οτι εχει τα δικια του ο φονιας να επιτιθεται μιας και η αρκτος εβαλε σε κινδυνο την ηρεμια του παιδιου της (!!!!!!!!!!!) ?
    διοτι αυτο υποστηριξες ξεκαθαρα στην αρχη της παρεμβασης σου, κουφαινοντας το πανουφοριο (κατα το πανελληνιο)

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast