ο πατέρας μου πήγε να με πνίξει... - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 7 FirstFirst ... 567
Results 91 to 105 of 105
    Senior Member
    Originally posted by Θεοφανία
    Originally posted by arktos
    Originally posted by Alobar
    Εγώ θέλω μόνο να ρωτήσω το εξής και συγγνώμη κιόλας.

\'... ρε, έχεις συνειδητοποιήσει πως έχεις μπει σε φόρουμ ψυχολογίας?άσε τα μαθηματικά στην άκρη.
    δεν πιάνουνε εδώ.δεν κολλάνε.μωρό είσαι και δεν καταλαβαίνεις?...\'

Γιατί τέτοιο ύφος όταν απευθύνουμε το λόγο σε κάποιον απ\' τους συνομιλητές μας ρε παιδιά; Ειλικρινά δε βλέπω να οφελεί σε τίποτα...

έχεις δίκιο.δεν ωφελεί.
    το ύφος σε ενόχλησε. το ότι με κατηγόρησε για κακοποίηση του παιδιού μου χωρίς κανένα στοιχείο, δεν σου έκανε καμία εντύπωση.
    οκ.
    ειναι οντως αξιο διερευνησης....
    Καλημέρα. Πού και να μην ήμουνα σαφής δηλαδή βρε κορίτσια. Αγαπητή Άρκτε, γνωρίζεις αν κάτι μου έκανε εντύπωση ή όχι; Πήρα θέση υπέρ ή κατά σου; Ναι, δε μου αρέσει αυτού του είδους χρήση του λόγου, είτε πρόκειται να συμφωνήσω, είτε να διαφωνήσω με κάποιον. Για μένα αποτελεί στοιχείο ανασταλτικό στο να υπάρξει οποιοσδήποτε διάλογος. Αν πάλι τόσο πολύ ενοχληθήκατε, θα σας ζητήσω και συγγνώμη.
    Και αλήθεια Θεοφανία, από πότε είναι άξιο διερεύνησης το ευνόητο και σαφώς διατυπωμένο; Την καλημέρα μου και πάλι.

Junior Member

\'... ρε, έχεις συνειδητοποιήσει πως έχεις μπει σε φόρουμ ψυχολογίας?άσε τα μαθηματικά στην άκρη.

Γιατί τέτοιο ύφος όταν απευθύνουμε το λόγο σε κάποιον απ\' τους συνομιλητές μας ρε παιδιά; Ειλικρινά δε βλέπω να οφελεί σε τίποτα...

έχεις δίκιο.δεν ωφελεί.
    το ύφος σε ενόχλησε. το ότι με κατηγόρησε για κακοποίηση του παιδιού μου χωρίς κανένα στοιχείο, δεν σου έκανε καμία εντύπωση.
    οκ.

Oταν παίζονται ζωντανές ταινίες τρόμου μέσα στο σπίτι μας,αυτό δεν αποτελεί στοιχείο οτι κακοποιείται η ψυχή ενός μικρού παιδιου ,έτσι?

Junior Member
    Originally posted by Remedy

αποφασισε τελικα.
    το προβλημα κατα τη γνωμη σου ειναι οτι η αρκτος παρεμεινε κοντα στον φονια, η οτι εχει τα δικια του ο φονιας να επιτιθεται μιας και η αρκτος εβαλε σε κινδυνο την ηρεμια του παιδιου της (!!!!!!!!!!!) ?
    διοτι αυτο υποστηριξες ξεκαθαρα στην αρχη της παρεμβασης σου, κουφαινοντας το πανουφοριο (κατα το πανελληνιο)
    Ναί ,η κότα έκανε το αυγό η το αυγό την κότα
    Αφού θέλεις περαιτέρω ανάλυση,το πρόβλημα κατά τη γνώμη μου είναι οτι η άρκτος παρέμεινε κοντά στο φονιά ,ο οποίος ΑΔΙΚΩΣ επιτίθεται,γιατί αυτόν τον τρόπο ξέρει να επιβάλλει την
    θέλησή του μιας και η άλλη πλευρά δεν κάνει τίποτα για να επιβάλλει την δική της,για τους δικούς της λόγους...(?)

Originally posted by Θεοφανία

έχεις δίκιο.δεν ωφελεί.
    οκ.
    ειναι οντως αξιο διερευνησης....
    Καλημέρα. Πού και να μην ήμουνα σαφής δηλαδή βρε κορίτσια. Αγαπητή Άρκτε, γνωρίζεις αν κάτι μου έκανε εντύπωση ή όχι; Πήρα θέση υπέρ ή κατά σου; Ναι, δε μου αρέσει αυτού του είδους χρήση του λόγου, είτε πρόκειται να συμφωνήσω, είτε να διαφωνήσω με κάποιον. Για μένα αποτελεί στοιχείο ανασταλτικό στο να υπάρξει οποιοσδήποτε διάλογος. Αν πάλι τόσο πολύ ενοχληθήκατε, θα σας ζητήσω και συγγνώμη.
    Και αλήθεια Θεοφανία, από πότε είναι άξιο διερεύνησης το ευνόητο και σαφώς διατυπωμένο; Την καλημέρα μου και πάλι.

Αλομπαρ ....το άξιον απορίας είναι πως στέκεσαι στον, (για μένα απόλυτα δικαιολογημένο), απότομο τρόπο της άρκτος απέναντι στη Μάνια και για την αδικαιολογητη επίθεση της Μανιας στην άρκτος, δεν έχεις να πεις τίποτα.
    Αρκετα εντυπωσιακό...
    Την καλημέρα επίσης...

Junior Member
    Originally posted by RainAndWind
    Το ότι η θυματοποίηση του ατόμου που έχει και στο παρελθόν του εισπράξει βία συνεχίζει να ενισχύεται μέσω των ασυνείδητων μοντέλων συμπεριφοράς του σε αρκετές περιπτώσεις,δε με βρίσκει αντίθετη.Είναι γνωστό πως υποσυνείδητα πολλές φορές το θύμα της βίας,γίνεται μέρος του κύκλου βίας.Καταλαβαίνω πως αυτό εννοείς(κι αυτό θα έπρεπε να το είχες βάλει ως θέμα σε άλλο thread,το συγκεκριμένο θα ήταν καλύτερο να μην νιώθει η άρκτος πως \"χρησιμοποιείται\"από όλους εμάς ως χώρο αντιπαράθεσης).

Αυτό όμως το μήνυμά σου,δεν φαίνεται να φτάνει στον παραλήπτη του,δηλαδή την άρκτος.Γιατί πιστεύεις πως συμβαίνει αυτό;Γιατί ο τρόπος σου Μάνια φαίνεται να είναι ένας τρόπος στεγνός από συναίσθημα,το οποίο το θύμα της βίας το εκλαμβάνει ως επίθεση λεκτική και το εντάσσει μέσα σε όλο το μοτίβο βίας που έχει ήδη δεχτεί.Βρες άλλον τρόπο λοιπόν κι εσύ να περάσεις το μήνυμά σου,χρησιμοποιώντας και την αποδοχή και το τυχόν ενδιαφέρον για την συνολικότερη υγεία της αυτή την κρίσιμή της φάση ζωής.

Υπάρχει αυτό το ενδιαφέρον;Δεν θέλω να αμφισβητήσω το ότι ίσως υπάρχει από πλευράς σου.Αρκεί να το δείξεις και αυτό,όχι μονόπαντα την επιστημονική άποψη για τον κύκλο της βίας.

Το τελευταίο που θα έπρεπε να κάνουμε είναι να νιώσει η άρκτος πως κάποιοι επιπρόσθετα την κρίνουν...Ε;
    Εχεις δίκιο.Ο χαρακτήρας μου είναι τσεκουράτος.Λέω πάντα αυτό που σκέφτομαι,έτσι ακριβώς όπως το σκέφτομαι.Ποτέ μου
    δεν χάιδεψα αυτιά.Και στον εαυτό μου έτσι τα χώνω,μην νομιζεις..Οι φίλοι μου με λένε ψυχούλα.Αλλά λένε και \"αν ήταν η
    Μάνια στο διπλωματικό σώμα,όλο πόλεμοι θα γίνονταν\"
    Την κολλητή μου την ξεκόλλησα απο έναν βίαιο σύντροφο,όταν
    την έκανα να κλαίει.Θα μου πείς τώρα\"εμείς δεν είμαστε φίλοι σου,κρίνουμε διαβάζοντας μπροστά απο μια οθόνη\".Σωστό.
    Επειδή κρίνω οτι όλοι εδω μέσα έχετε υψηλο δείκτη νοημοσύνης όμως,θεωρώ οτι όλοι καταλάβατε το πνεύμα μου
    Οπότε τα σενάρια που ακούγονται οτι έχω διπλό προφίλ,είμαι κάποια που γνωρίζω την άρκτο,μπήκα για καυγά,είναι ανυπόστατα και αστεία.Για το επικοινωνιακό κομμάτι που μου λέιπει,είναι σαφές οτι πρέπει να το δω,ευχαριστώ για την επισήμανση.Εσύ που έχεις το χάρισμα,θα τα καταφέρεις καλύτερα.Πέρνα λοιπόν και ένα μήνυμα απο μένα,οτι και η λογική χρειάζεται σε αυτη τη ζωή,γι αυτο την έχουμε
    Πρέπει να την χρησιμοποιούμε.και σε τέτοιες ακραίες καταστάσεις,επιβάλλεται κιόλας

Senior Member
    Καλά,μη νομίζεις,το τσεκουράτο το κατέχω κι εγώ.λολ
    Αλλά δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες,εφόσον βρισκόμαστε σε ένα site ψυχολογικής υποστήριξης,πρέπει να βελτιώνουμε όσο μπορούμε και τις δικές μας επικοινωνιακές τακτικές.Να γινόμαστε πιο ευέλικτοι ίσως;
    Eγώ το παλεύω,δε θεωρώ πως κατέχω κανένα αλάθητο.Αν εσύ δεν ψάξεις τον τρόπο,ο τρόπος δε θα σου δοθεί.Μπορεί να μην σε απασχολεί βέβαια.Αλλά αν δεν σε απασχολήσει και το κομμάτι αυτό,το προσωπικό σου,δεν θα εισπράξεις βασικά παρά αυτό που ήδη επικοινωνείς.

Σκέψου κι αυτό.Αν ένας γονιός έχει δύο παιδιά και δεν αναγνωρίζει πιο αντιδρά θετικότερα στο τσεκουράτο και πιο στο χαλαρότερο,τότε προφανώς σε κάποια από τις δύο περιπτώσεις θα σφάλλει επιλέγοντας τον συγκεκριμένο τρόπο προσέγγισής του.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Junior Member
    Για να σου το λέω,με απασχολεί.Δεν ήρθα,να παραστήσω την μητέρα τερέζα,ήρθα να πάρω και εγώ κάτι,αλλα ας μην οικοιοποιηθώ το post της arktos εδώ,γιατί θα αρχίσουν πάλι την ανάλυση.Πάντως σ ευχαριστω.

Senior Member
    Originally posted by Mάνια
    Oταν παίζονται ζωντανές ταινίες τρόμου μέσα στο σπίτι μας,αυτό δεν αποτελεί στοιχείο οτι κακοποιείται η ψυχή ενός μικρού παιδιου ,έτσι?
    αυτο δυστυχως ειναι αληθεια.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Originally posted by Sofia

να απαντήσω και στις δύο πως δεν θα άφηνα τα πράγματα να φτάσουν μέχρι εκεί, αν βρισκόταν το παιδί στο σπίτι.
    http://www.mazi.org.gr/

Senior Member
    Αρκτος,

διαβαζοντας και ζώντας καταστασεις βιαιες εγω τουλάχιστον, δεν νιωθω πώς η βια ερχεται ή αποτυπώνεται ή μας αγγιζει οταν μας αφορα αυστηρα προσωπικα. Ή ακομα περισσοτερο, δεν πιστεύω πώς συμβαινει αποσπασματικα. Αποχρωσεις βιας απο εναν βιαιο ανθρωπο υπάρχουν πολυ συχνα, ανα πασα στιγμη κ με πιο υπογειους τροπους. Δεν χρειαζεται να φτασει κανεις σε μια αποπειρα βλαβης της σωματικης ακεραιοτητας του αλλου για να μιλησουμε για εναν βιαιο ανθρωπο και για νοσηρο περιβαλλον.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Banned
    σας ευχαριστώ όλους για αυτά που γράψατε.

σκέφτομαι να ενοικιάσω το διαμέρισμα που μένω και να μείνω μακριά τους.έτσι όμως με το διαζύγιο χάνω την επιμέλεια της κόρης μου, γιατί πάσχω από διπολική διαταραχή και ο νόμος είναι σαφής.πρέπει να μένω πολύ κοντά ( έως και δίπλα με τους γονείς μου ) για να με φροντίσουν σε περίπτωση υποτροπής.

το συζήτησα με τον άντρα μου και μου είπε όπου και να πας, αν έχεις το παιδί, αυτοί θα δημιουργούν φασαρίες.κι έχει δίκιο.

La_ViTa, ένας θείος μου θα με καταλάβαινε μόνο, αλλά αδύνατον να έπειθε τη μητέρα μου.αυτή τα προκαλεί όλα.σκεφτείτε πως ο πατέρας της χώρισε πριν 35 χρόνια κι εγώ όταν ήρθα ελλάδα απαγορευόταν να μιλήσω στο παππού μου.για χρόνια τον έβλεπα και δεν του μίλαγα.

Ολα_ειναι_δανεικα, εργάζομαι, οπότε δεν εξαρτώμαι οικονομικά απο αυτούς.αν και ο άντρας μου απολύθηκε και τα έσοδα μειώθηκαν κατά πολύ.

απλά ποτέ δεν άκουσα μπράβο από αυτούς.προσπάθησα να κάνω αυτά που ήθελαν αυτοί για κάποια χρόνια, αλλά ήταν μία αποτυχία.τώρα που θέλω να κάνω ότι εγώ νιώθω πως με κάνει ευτυχισμένη, αυτοί δεν το δέχονται.

αρκτος και εγω πασχω απο διαταραχη πανικου αλλα με το διαζηγιο δεν ειχα προβλημα και με την επιμελεια.και μενω μακρια απο τους γονεις γυρω στα 45 χιλιομετρα.μονο σαββατοκυριακα ειμαι κοντα τους.δεν τους εχω αναγκη μια χαρα τα καταφερνω.τοσο σοβαρη ειναι η δυπολικη ?πυστευω η κρησεις πανικου ειναι πιο σοβαρες.

Banned
    Originally posted by Sofia

γιαυτο τον λογο χωρησα.για να μην προλαβει να ζησει το δικο μου παιδι τετοιες σκηνες.

Senior Member
    Originally posted by diamadenia

αρκτος και εγω πασχω απο διαταραχη πανικου αλλα με το διαζηγιο δεν ειχα προβλημα και με την επιμελεια.και μενω μακρια απο τους γονεις γυρω στα 45 χιλιομετρα.μονο σαββατοκυριακα ειμαι κοντα τους.δεν τους εχω αναγκη μια χαρα τα καταφερνω.τοσο σοβαρη ειναι η δυπολικη ?πυστευω η κρησεις πανικου ειναι πιο σοβαρες.
    διαμαντενια η διπολικη ειναι η δευτερη πιο σοβαρη αρρωστια μετα την σχιζοφρενεια.στην φαση ενος μανιακου επεισοδιου ή ενος μειζωνος καταθλιπτικου, ο διπολικος ενδεχεται να χρειαστει νοσηλεια.παρ\'ολα αυτα επειδη η επιστημη εχει προοδευσει πολυ δεν ειναι πλεον ανιατη ασθενεια δλδ οκ μπορει να μην θερεπευεται οριστικα αλλα σιγουρα ελεγχεται.
    φυσικα δεν υποτιμω την σοβαροτητα των κρισεων πανικου.ξερω ποσο βασανιστικες ειναι γιατι στην δ.δ. μπορει να κανεις και κρισεις πανικου απο το υπερμετρο αγχος και γω ως διπολικη τις εχω βιωσει καποιες φορες...

Senior Member
    ζντουπ,μπόινγκ!:P:P
    Σόρρυ,δεν κρατήθηκα...:P
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    αυτο που κολλαγε ρειν?
    δεν το καταλαβα...
    στο σχολιο της διαμαντενιας ή στο δικό μου???

Page 7 of 7 FirstFirst ... 567