Θέλω να βοηθήσω αλλά......πως;;; - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 28 of 28
    Senior Member
    Η Sofia με κάλυψε απολύτως σε όσα θα ήθελα κι εγώ να σου τονίσω.
    Ναι,απέφυγε να σου μιλήσει μετά την πρώτη συνεδρία.Ίσως να μη θέλει ούτε μετά τη δεύτερη.Μην του εκβιάζεις απαντήσεις,ήδη βρίσκεται σε αρχή που ήθελε ζόρι για να γίνει επιθυμία αλλαγής,προσπάθησε να κρατήσεις την ισορροπία.Ενδιαφέρον μπορεί κάλλιστα να σημαίνει,είμαι εδώ για σένα,έλα να μου μιλήσεις όταν εσύ το επιθυμείς.
    Μην προσπαθείς να του εκμαιεύσεις μυστικά που δεν έχουν αποκαλυφθεί ίσως με τις πραγματικές διαστάσεις τους στον ίδιο.
    Και η δική σου ανασφάλεια απέναντι στο δικό του ταξίδι αυτογνωσίας θα πρέπει να εξεταστεί,ρώτα τον εαυτό σου τι φοβάται για την σχέση σας,αν ο φόβος πατάει σε κάποια αληθινά πεδία της σχέσης και δεν αποτελούν αντανάκλαση δικών σου αμφιβολιών.
    Να του/σας πάνε όλα καλά!
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Junior Member
    Χθες αργά μετά την πρώτη συνεδρία κάναμε μια πολύ ήρεμη και καθαρή κουβέντα. Τον ρώτησα πως πήγε. Του είπα ότι δε θέλω να ρωτάω συνέχεια και να τον κάνω να αισθάνεται άσχημα, αλλά αυτό δε σημαίνει οτι δεν ενδιαφέρομαι...Μου είπε οτι χρειάζεται χρόνο και πως στο μεσοδιάστημα της θεραπείας θα είναι δύσκολα, ίσως να υπάρξουν παρεξηγήσεις και αμηχανία! Ότι το μυαλό του είναι \"καμένο\" (αυτό ακριβώς είπε και με πόνεσε τόσο πολύ!!!!) και πως δεν ξέρει πόσα μπορώ να αντέξω εγώ! Του είπα ότι έχω τόση αγάπη γι\'αυτόν μέσα μου που μπορώ να τον στηρίξω και να αντέξω! Ότι αφού πήρε αυτή τη γενναία απόφαση θα πρέπει να την στηρίξουμε και οι δύο εξίσου γενναία!!! Χωρίς ταμπού και χωρίς καμιά δειλία!!! Μου είπε οτι δεν έχει όρεξη για πολλά-πολλά αυτόν τον καιρό (αυτό το έχω καταλάβει εννοείται) και για να μπορέσει να νοιαστεί και να φροντίσει για μας θα πρέπει πρώτα να αγαπήσει τον εαυτό του και να συμφιλιωθεί μαζί του...(Στην αρχή της κουβέντας είπε πως ίσως να ήταν καλύτερα να μη μέναμε μαζί το διάστημα αυτό....ΠΑΓΩΣΑ...νομίζω ότι ήταν η πιο δύσκολη στιγμή....βρήκα το κουράγιο όμως και τον ρώτησα αν σκοπός του είναι να διαλυθούμε ή να σωθούμε...το σκέφτηκε λίγο και μου είπε πως κακώς το είπε αυτό....ήταν μια στιγμιαία σκέψη που στην πραγματικότητα δε θα βοηθούσε...μου είπε πως καταλαβαίνει οτι είναι δύσκολο και για μένα όλο αυτό και πως σκοπός του είναι να αισθανθεί καλά με τον εαυτό του και μέσω αυτού και με τη σχέση μας...). Νομίζω πως κατάλαβε πολύ καλά οτι είμαι μαζί του και διατεθιμένη να τον στηρίξω! Του ζήτησα να είμαστε ειλικρινείς και καθαροί μεταξύ μας για να μπορέσουμε να το αντέξουμε όλο αυτό! Να μην τον απασχολεί τίποτα άλλο παρά η ψυχή του! Ειλικρινά μόνο αυτό με νοιάζει....να γιάνει η ψυχή του! Με ικανοποίησε πολύ η συζήτηση που κάναμε και ένιωσα ότι τον ικανοποίησε κι αυτόν! Παρόλα αυτά πονάει παιδιά αυτή η διαδικασία...

Member

μπράβο σου!

μπράβο σου που σκέφτεσαι τον ανθρωπο σου και το πως νιωθει.αυτό δεν είναι αυτονοητο πλεον στις μέρες μας.Εμένα η γυναίκα μου αποφάσισε μόνη της πως ήρθε η ώρα να πάρουμε σπίτι και ψάχνει μόνη της κλείνει ραντεβού με μεσίτες και με κουβαλάει με το έτσι θέλω μαζί της. Εμένα η ενστασή μου έχει να κάνει καθαρά με οικονομικούς λόγους γιατί χρωστάμε ενα σωρο χρήματα σε πιστωτικές κάρτες και δεν θέλω να μπούμε σε περιπέτειες.Όσον αφορα την ψυχική μου υγεία πάσχω απο βαριά κατάθλιψη το οποίο έχω αποφασίσει να μην της το πω και μέχρι στιγμής νομίζω ότι έχω κάνει καλά ετσι.
    Όσο για το πώς να τον βοηθησεις.
    Νομίζω ότι εισαι ήδη σε καλό δρόμο.Είσαι δίπλα του και τον αγαπάς.Ανέβαλε την αναζήτηση για το σπίτι γιατι φενεται ότι αυτό τον αγχώνει.Πήγαινε μαζί του στον ειδικό εφοσον βέβαια θέλει κι εκείνος.Και απλά συνέχισε να του δείχνεις ότι τον αγαπας.Αυτό ειναι το σημαντικό και αυτό ειναι που χρειάζεται.

Originally posted by toosensible
    μπράβο σου που σκέφτεσαι τον ανθρωπο σου και το πως νιωθει.αυτό δεν είναι αυτονοητο πλεον στις μέρες μας.Εμένα η γυναίκα μου αποφάσισε μόνη της πως ήρθε η ώρα να πάρουμε σπίτι και ψάχνει μόνη της κλείνει ραντεβού με μεσίτες και με κουβαλάει με το έτσι θέλω μαζί της. Εμένα η ενστασή μου έχει να κάνει καθαρά με οικονομικούς λόγους γιατί χρωστάμε ενα σωρο χρήματα σε πιστωτικές κάρτες και δεν θέλω να μπούμε σε περιπέτειες.Όσον αφορα την ψυχική μου υγεία πάσχω απο βαριά κατάθλιψη το οποίο έχω αποφασίσει να μην της το πω και μέχρι στιγμής νομίζω ότι έχω κάνει καλά ετσι.
    Όσο για το πώς να τον βοηθησεις.
    Νομίζω ότι εισαι ήδη σε καλό δρόμο.Είσαι δίπλα του και τον αγαπάς.Ανέβαλε την αναζήτηση για το σπίτι γιατι φενεται ότι αυτό τον αγχώνει.Πήγαινε μαζί του στον ειδικό εφοσον βέβαια θέλει κι εκείνος.Και απλά συνέχισε να του δείχνεις ότι τον αγαπας.Αυτό ειναι το σημαντικό και αυτό ειναι που χρειάζεται.

φιλε μου....δεν ξερω αν θες να το συζητησεις ή όχι, δεν ξέρω αν έχεις ήδη γραψει γι αυτό, αλλά δεν ειναι αδικο και για τη γυναίκα σου και για σενα να της κρύβεις την αλήθεια;
    Θελω να πω, πως οταν δυο ανθρωποι παντρευονται, υποτιθεται πως το κανουν για να μοιραστουν τη ζωη τους.
    Όταν δεν μοιράζεσαι ένα τοσο μεγάλο κομμάτι, (ισως το μεγαλύτερο και σημαντικότερο), του εαυτού σου, δεν αποτελεί από μονο του το αρχικο πρόβλημα?
    Αν θες φυσικά μου απαντας...

Junior Member
    Νομίζω πως η Θεοφανία έχει δίκιο....έχει δικαίωμα η γυναίκα σου να ξέρει πως αισθάνεσαι....μην της το στερείς....μ\'αυτόν τον τρόπο κάνεις κακό και στον εαυτό σου....έχεις επισκεφθεί ειδικό;

Junior Member
    Sofia προσπάθησα να σου στείλω U2U αλλά δεν τα κατάφερα...

Senior Member
    apinf,

μια χαρα τα καταφερες σου απαντησα...
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    apinf,πονάει,αλλά είναι αναγκαία.Θα σας βοηθήσει να δεθείτε πραγματικά,θα δεις.Προσπαθήστε να το βλέπετε κάπως έτσι,σαν μία ευκαιρία να μάθετε μέσω αυτής της διαδρομής περισσότερα πράγματα και για το πώς λειτουργεί ο ψυχισμός του ανθρώπου.Ωφελούνται και οι σχέσεις μας όταν μαθαίνουμε περισσότερα για τον εαυτό μας.
    Μην ξεχνάς να του δείχνεις πως τον αποδέχεσαι,πως δεν είστε μαζί μόνο για τα εύκολα.Η αλληλοβοήθεια και η στήριξη σε δύσκολες στιγμές είναι μεγάλο πράγμα για το ζευγάρι!
    Μπράβο σου που είσαι εκεί,μαζί του και του το δείχνεις και σας εύχομαι τα καλύτερα.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Junior Member
    Κάποιες ώρες απλά είναι πολύ δύσκολες........βαθιά ανάσα και υπομονή.........που θα πάει θα περάσει κι αυτό.........

Junior Member
    είμαι η apinf....απλά άλλαξα το username μου σε kkkk γιατί είχε γίνει ένα μπέρδεμα...

Junior Member
    Θέλω να βοηθήσω αλλά με κρατάει μακριά....κι αυτό πονάει πολύ γιατί τον βλέπω οτι παιδευέται πολύ μόνος του! Δεν του αξίζει να παιδεύεται τόσο πολύ....η ψυχή του είναι άνω κάτω....βόηθα τον Θεέ μου...εγώ μάλλον δεν μπορώ......

Junior Member
    Κάποιες στιγμές απλά είναι ΤΟΣΟ δύσκολες!!!!!!!!!

Junior Member
    Φοβάμαι τόσο πολύ.........

http://www.youtube.com/watch?v=4N1mn_KUmbI

My Favorite Song...(Chris Demian)

You\'re tearing me apart
    Crushing me inside
    You used to lift me up
    Now you get me down

If I was to walk away
    From you, my love
    Could I laugh again?
    If I walk away from you