ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    2

    ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ

    Γεια σας! ειμαι 25 ετων και τον τελευταιο χρονο αντιμετωπιζω ενα εντονο προβλημα φοβου. Για 4.5 χρονια σπουδαζα σε αλλη πολη απο την δικη μου και εμενα μονη μου. Τον τελευταιο 1,5 χρονο εχω επιστρεψει στην πολη μου και ζω με τουσ δικους μου. μου εχει αναπτυχθει ομως ενα αισθημα φοβου. Δεν θελω να γυριζω σπιτι το βραδυ μονη μου,φοβαμαι να μεινω μονη μου στο σπιτι. δεν εχει υπαρξει καποια επιθεση η καποια κλοπη αλλα εγω φοβαμαι. οσο ημουν φοιτητρια δεν ειχα κανεναν τετοιο φοβο. εδω το σπιτι μας ειναι μονο κατοικια σε μια γειτονια οχι κεντρικη. το προβλημα ειναι οτι οι δικοι μου αυριο χριεαζεται να φυγουν για περιπου μια εβδομαδα και να μεινω μονη μου. δεν μπορει να ερθει να μεινει μαζι μου καμια απο τισ φιλες μου. πολυ κοντα μας ,στα 50 μετρα, μενει η γιαγια και ο θειος μου αλλα εμενα δεν με καθησυχαζει αυτο. φοβαμαι οτι καποιοσ θα παραβιασει το σπιτι μας οσο θα ειμαι μονη μου, η θα με παρακολουθησει οταν γυριζω σπιτι. αποφασισα να μην βγω βραδυ αυτεσ τις μερες για να μην χρειαστει να γυρισω σπιτι μονη μου. δεν ξερω τι να κανω...

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Στον αστερισμο του Ωριωνα
    Posts
    190
    Γιατι δεν προσπαθεις να....το παρεις πιο λογικα...? Γνωριζεις τιποτα για περιστατικα σε αυτη τη γειτονια τα χρονια που ζουν οι γονεις σου εκει? Σε ποια περιοχη της πολης σου ειναι? Θεωρειται ασφαλης? Επειτα σκεψου στην πολη που σπουδαζες πως καταφερνες και εμενες μονη σου? Τι εκανες στο σπιτι? Ασχολιοσουν με κατι? Μην αφησεις τις φοβιες σου να σου στερησουν μια βραδυνη εξοδο με φιλους...εγω οταν βγαινω εξω και ειμαι μονη μου σπιτι, αυτο που κανω ειναι να αφηνω φωτα ανοιχτα και την τηλεοραση να παιζει...θα μου ερθει το ρευμα λιγο παραπανω..αλλα ξερω οτι δεν θα υπαρχει προβλημα...μπορεις παλι για ενα βραδυ να καλεσεις καποιους φιλους σαν παρτακι για ποτακι, η ταινια με ποπ κορν....
    Some of us of fall some of us fly...most of us live to try, till the edge of forever.

  3. #3
    Για να αντιμετωπίσεις τον φόβο σου κατά τη δική μου άποψη θα πρέπει να τον προκαλέσεις. Εγώ στη θέση σου θα έβγαινα έξω, θα προκαλούσα τα συναισθήματα μου και έτσι θα κατάφερνα εν μέρει να αποδείξω την ματαιότητα των φόβων μου, οι οποίοι βεβαίως είναι υπαρκτοί αλλά δεν θα πρέπει να μας επηρεάζουν τόσο άμεσα. Η παρέα είναι καλός σύμβουλος σε τέτοιες περιπτώσεις όπως επίσης και διάφορες ασχολίες με τις οποίες γεμίζεις την καθημερινότητα σου.

    Υπάρχει όμως κάτι αντιφατικό που κάνει κάπως πιο δύσκολη την κατάσταση σου. Από τη μία φοβάσαι να μείνεις μόνη σου στο σπίτι και από την άλλη δεν θέλεις να βγεις έξω διότι φοβάσαι να γυρίσεις μόνη σου! Η Γιαγιά σου και ο Θείος σου θαρρώ πως είναι οι προσωρινές λύσεις της κατάστασης σου, μίλα τους γι αυτό και νομίζω ότι θα σε στηρίξουν. Γενικά, για τις φοβίες μάλλον θα σε πουν άλλοι που τα έχουν περάσει από πρώτο χέρι διότι εγώ τέτοιου είδους φόβου δεν είχα ποτέ.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    2
    Καλημερα και παλι απο μενα!! Δυστυχως οι 2 φιλες μου δεν μπορουν να μεινουν σε μενα. Στην γειτονια μας δεν εχουν υπαρξει περιστατικα κλοπων κτλ απλως εχω ακουσει για αλλες περιοχες της πολης μας και μαλιστα πιο κεντρικες. Αυτο με τρομαζει. Περυσι που ειχα ξαναμεινει μονη φοβομουν ακομα και να παω μεχρι την πορτα του σπιτιου μου απο φοβο μηπως δω καποιον στο μπαλκονι μου. Κατα την διαρκεια της μερας δεν φοβαμαι απολυτως τιποτα αλλα μολις νυχτωσει αρχιζει το προβλημα μου. Προσπαθω να το δω λογικα αλλα οσο ημουν φοιτητρια ο χωρος που εμενα ηταν μικρος και μπορουσα να ελεγχω τον χωρο ενω τωρα το σπιτι ειναι μεγαλο με ενιαιους χωρους και μου δινει μια περιεργη αισθηση. δεν ξερω σε ποιο δωματιο του σπιτιου να μεινω το βραδυ για να νιωθω περισσοτερο ασφαλης.

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    2,713
    so_so , δεν είναι κ τόσο ασυνήθιστο αυτό που νιώθεις.
    Στη θέση σου εγώ δε θα καθόμουν να παιδευτώ κ πολύ.Αντί να περάσεις ψυχοφθόρες νύχτες τη βδομάδα που θα λείπουν οι γονείς σου γιατί δεν κοιμάσαι αλλού τα βράδια???
    Όσων αφορά τους φόβους σου,αν θεωρείς πως είναι υπέρμετροι έχε τους υπόψιν να τους δουλέψεις γενικώς αλλά γιατί να βάλεις στη διαδικασία τον εαυτό σου να είσαι εσώκλειστη 1 βδομάδα να μην κυκλοφορείς,να πετάγεσαι με τον παραμικρό θόρυβο κ.λ.π.κ.λ.π.?

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Στον αστερισμο του Ωριωνα
    Posts
    190
    Επομενως μια λογικη αποψη υπαρχει...η περιοχη σας δεν ειναι κεντρικη επομενως αυτο μπορει να σε καθησυχασει...οπως ειπαν και οι αλλοι, κοιμισου αλλου τα βραδια..πηγαινε στη γιαγια σου η στον θειο σου...βγες και γυρνα σε εκεινους...τα πρωινα μπορεις να γυρισεις σπιτι σου κανονικα...
    αν δεν το παλεψεις μονη σου, αν δεν βρεθεις αντιμετωπη με τους φοβους σου, δεν θα το ξεπερασεις ευκολα...
    ειναι κριμα να στερηθεις την διασκεδαση σου!!
    Some of us of fall some of us fly...most of us live to try, till the edge of forever.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •