Results 1 to 15 of 17
Thread: Κεντρο διερχομενων
-
16-11-2009, 10:20 #1
Κεντρο διερχομενων
Καλημερα και καλη εβδομαδα σε ολους μας!Εσας πως θα σας φαινοταν αν ειχατε ενα μωρο 9 μηνων και οι φιλοι του αντρα σας παιρναν απλα τηλεφωνο για να ανακοινωσουν οτι ερχονται 9 το βραδυ?Σας ρωταω γιατι αυτο που ενιωσα εγω για αλλη μια φορα ηταν το ποσο μ@@@@ς ειμαι.
- 16-11-2009, 11:04 #2
Kλασικό.Έτσι μου φαίνεται.Να το συζητήσεις με τον άντρα σου.Εξήγησέ του πως δεν μπορεί ο καθένας να έρχεται απρόσκλητος,χωρίς να σε ενημερώνει,καθώς μεγαλώνεις ένα βρέφος που απαιτεί την προσοχή σου και πως είσαι αρκετά κουρασμένη για επισκέψεις αυτή την περίοδο της ζωής σου.Δεν θεωρώ πως το λάθος ήταν των γνωστών σας,αλλά μάλλον του συζύγου σου που το δέχτηκε χωρίς τη συγκατάθεσή σου και ίσως και δικό σου που δεν το έχεις ακόμη κάνει ξεκάθαρο.Μη νιώθεις θύμα.Στην περίπτωση κάποιων που δεν καταλαβαίνουν τα αυτονόητα,θα προτιμούσα να με θεωρήσουν ακοινώνητη,παρά θύμα.Μη σου πω πως θα πήγαινα για ύπνο και θα άφηνα το σύζυγο να τους ψυχαγωγήσει,φτιάξει καφέδες,ποτά και μεζέδες.Την επόμενη φορά θα το ξανασκεφτόταν.:P
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
16-11-2009, 11:45 #3
Ειναι μια κακη συνηθεια καποιων φιλων να ερχονται τελευταια στιγμη για επισκεψη και αυτο μου τη δινει και εμενα γιατι απλα δεν ειναι ωραιο να σε βρισκουν απροετοιμαστο αλλα επισης και οταν εχεις αναγκη να ηρεμησεις και να προσεξεις το παιδι σου να ερχονται να σου ζαλισουν το κεφαλι....
λαθο των φιλων που δεν καταλαβαινουν τιποτα, αλλα λαθος και του αντρα σου που τους δινει το δικαιωμα ενω ξερει οτι υπαρχει μωρο στο σπιτι...εφοσον σε ενοχλει συζητησε το γιατι αν συνεχισει να το κανει μετα δεν θα μπορεις ευκολα να τον πεισεις...φυσικα υπαρχουν και οι πραξεις....
οπως ειπε η προλαλησασα, ααστους να τα κανουν ολα μονοι τους, και αν θελεις βγες και συ βολτα με τις φιλες σου και τα παιδια τους, η πηγαινε σε ενα αλλο σπιτι φιλης που να εχει παιδακι και να κατσετε ηρεμα να τα πειτε και να φροντισεις το παιδι...
μονο αν καποιου του κανεις αυτο που κανει θα καταλαβει πως νιωθεις...Some of us of fall some of us fly...most of us live to try, till the edge of forever.
16-11-2009, 12:49 #4
Να πεις στους φιλους τοτε οτι ειναι περασμενη η ωρα, και αλλοι φορα να προσεχουν να ερχονται πιο νωρις ή να ειδοποιουν νωριτερα. Με αλλα λογια προσπαθησε και εσυ να βαλεις καποια ορια.
Αν δεν εκδηλώνεις όσα βρίσκονται μέσα σου, αυτά που δεν εκδηλώνεις θα σε καταστρέψουν
16-11-2009, 13:05 #5
και εγω για υπνο πηγα φιλες μου και σημερα το πρωι πηρε ο αντρας μου τηλεφωνο και ρωτουσε και το γιατι....ξερω οτι ειναι δικο του το φταιξιμο γιατι απλα δεν ξερει να λεει οχι στους αλλους σε εμενα παλι μονο αυτο λεει...και αλλη μια ερωτηση να σας κανω μηπως θα επρεπε σιγα σιγα να το παιζω πτωμα ρακος κτλ?
16-11-2009, 13:12 #6
Να επιμένεις πως θέλεις να σε ειδοποιούν για τυχόν επισκέψεις αρκετά νωρίτερα,ώστε να ελέγξεις εσύ τα χρονικά σου περιθώρια και τη διάθεση,ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στην οικογενειακή ζωή,το πόσα αποθέματα δύναμης έχεις να ανταπεξέλθεις στις κοινωνικές υποχρεώσεις και να θέτεις εσύ τα όρια αντοχών σου,καθώς εσύ μονάχα τα γνωρίζεις.
Δεν πιστεύω πως θα παρεξηγήσει κάποιος την κίνησή σου,αν όντως σέβονται τα όρια αυτά.Αν δεν τα σέβονται,για ποιο λόγο εσύ πρέπει να προβληματίζεται για κάποιους που δεν το κάνουν;"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
16-11-2009, 13:14 #7
εδω δεν τα σεβεται ο ανθρωπος μου...ο ξενος θα τα σεβαστει?Και πως να μην προβληματιζομαι απο την στιγμη που ειμαι \"αορατη\"?
16-11-2009, 13:49 #8
Να προσπαθησεις βρε panamar να επιβαλεις τα θελω σου και τις επιθυμιες σου, να μη περιμενουν πλεον οι αλλοι πως μετα απο ενα μωρο που εχεις πως μπορει να ειναι ιδια η ζωη σου. Εχεις αλλες προτεραιοτητες πλεον και πρεπει και οι αλλοι να το σεβαστουν. Ειτε με το καλο ειτε με το κακο.
Αν δεν εκδηλώνεις όσα βρίσκονται μέσα σου, αυτά που δεν εκδηλώνεις θα σε καταστρέψουν
16-11-2009, 14:34 #9
Παναμαρ....καταλαβαίνεις φυσικά πως σε αυτή την περίπτωση δεν έχει κανείς άλλος ευθύνη πέρα απο σένα?
Προς Θεού δεν σε κατηγορώ, αλλά εσύ ήσυν αυτή που επέτρεψες στον άντρα σου να μη σέβεται την κουραση σου.
Κάντου μια σοβαρή συζήτηση και βάλτον για λίγο στη θέση σου.
Να έχει επωμιστεί τις ευθύνες ενός βρέφους απ τα έγρια ξημερώματα μέχρι και την ώρα που θα κοιμηθεί-αν κοιμηθεί-και εσύ να κουβαλούσες τις φιλες σου μες στη νυχτα να μιλάτε για πεντικιούρ και αποτρίχωση.
Ελπίζω να μην έκανες και τη σερβιτόρα πριν πας για ύπνο....
16-11-2009, 18:53 #10
Originally posted by panamar
εδω δεν τα σεβεται ο ανθρωπος μου...ο ξενος θα τα σεβαστει?Και πως να μην προβληματιζομαι απο την στιγμη που ειμαι \"αορατη\"?
οι γυρω σου να παρουν (και να διατηρησουν) δικαιωματα που δεν τους εχεις παραχωρησει εσυ...
ειτε με την συναινεση σου,ειτε με την ανοχη σου.....
προφανως εχει γινει μια λαθος αρχη και με τον συζυγο και κατ επεκταση με τους φιλους σας/του και τωρα σου ειναι πολυ δυσκολο να τα μαζεψεις, αναιμακτα..
πιθανοτατα και να ειχατε αλλες συνηθειες πριν αποκτησετε παιδι και πραγματα που εκανες με ευχαριστηση, τωρα σε κουραζουν..
τωρα ομως, ειναι τωρα...
και πρεπει να πορευθεις με τις τωρινες αναγκες και αντοχες σου...
φροντισε να συζητησεις με τον συζυγο σου, να καταλαβει οτι δεν στραβωσες ουτε κανεις καψονια,αλλα εχεις αλλες συνθηκες στην ζωη σου και θα πρεπει να τις λαβει κι αυτος υποψη του και να συνεργαζεστε περισσοτερο σε τετοια θεματα,εαν δε, θεωρει οτι θα πληγουν οι φιλιες του με καποια αλλαγη, να ξερει ξεκαθαρα οτι θα επωμιστει αυτος τετοιου ειδους ξαφνικες φιλοξενιες, με οτι συνεπαγεται αυτο για τις ετοιμασιες αλλα και την καθαριοτητα του σπιτιου μετα.
απλα πραματα....
16-11-2009, 19:10 #11
Originally posted by panamar
και εγω για υπνο πηγα φιλες μου και σημερα το πρωι πηρε ο αντρας μου τηλεφωνο και ρωτουσε και το γιατι....ξερω οτι ειναι δικο του το φταιξιμο γιατι απλα δεν ξερει να λεει οχι στους αλλους σε εμενα παλι μονο αυτο λεει...και αλλη μια ερωτηση να σας κανω μηπως θα επρεπε σιγα σιγα να το παιζω πτωμα ρακος κτλ?
Οσο για να το παιζεις ρακος και πτωμα, εφοσον λες οτι εισαι αορατη, πώς θα το δει? Νομιζω πώς καλυτερα ειναι να δηλωσεις ανοιχτα τις επιθυμιες σου. Και να τις σεβαστεις ακολουθωντας τις, πρωτα εσυ. Αν κανεις διαφορετικα απο οσα λες, μην περιμενεις να τις θυμαται ο αντρας σου.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
17-11-2009, 09:30 #12
Ενας τροπος που μπορεις να σταματησεις να εισαι αορατη, ειναι να κανεις μια σοβαρη συζητηση μαζι του και να ριξεις μια σειρα προειδοποιησεων που αφορουν τα ορια των αντοχων σου...
ζητα να σας ειδοποιουν μια μερα η δυο μερες πριν τουλαχιστον, να λενε τι ζητανε, και να γινεται ησυχια στο σπιτι η οτι αλλο νιωθεις εσυ οτι χρειαζεται να γινει....προειποιησε τον απλα οτι αν δεν σε βοηθησει ετσι, θα παρεις και εσυ τα μετρα σου (χωρις να του πεις συγκεκριμενα τι θα κανει)...εχω λογο που σου λεω μην του πεις...συνηθως το αγνωστο, φερνει σε σκεψεις και αν δεν ξερει μπορει και να προσεξει....
η αληθεια ειναι οτι ναι του εχεις δωσει το δικαιωμα να τα κανει ολα αυτα γιατι εισαι πολυ ανεκτικη μαζι του...ξεκινα να βαζεις τα ορια σου τωρα...αν γινεις αορατη θα ειναι ακομα χειροτερα..το γεγονος οτι σε πηρε τηλεφωνο να σε ρωτησει ειναι μια αρχη γιατι του εκατσε ασχημα...βλεπεις η υπηρετρια-μανα επαναστατησε και κατι δεν παει καλα....
ξεκαθαρισε ανοιχτα τη θεση σου και να εισαι λιγο απολυτη για να καταλαβει οτι δεν γινεται αν εισαι εκει οποτε θελει εκεινος και εκεινος να μην σε βοηθαει με το παιδι και με οποιες αλλες δουλειες εχετε σαν οικογενεια....Some of us of fall some of us fly...most of us live to try, till the edge of forever.
18-11-2009, 13:33 #13
Ανεκτικη triella ειναι η κοσμια εκδοχη του μακακα.Την εκανα την κουβεντα και εισεπραξα σχολια τυπου ποσο αντικοινωνικη ειμαι και φυσικα στολισαμε και το παιδι με διαφορα ωραια επιθετα!Βαρεθηκα να διεκδικω τα αυτονοητα.....κουραστηκα!
19-11-2009, 10:23 #14
Η ανεκτικοτητα εχει ορια αλλα οχι και απεριοριστα......Τις....προειδ οποιησεις σου τις εκανες πραξη??? Δεν εισαι ανεκτικη αν επειδη δεν καταλαβε κατι εβαλες και συ σε εφαρμογη τις προειδοποιησεις σου...χεχε....
εφοσον δεν ακουσε...τι τον προειδοποιησες???? δεν θα εισαι εκει για οταν θα ερθουν??? να μην εισαι.....
επισης να μην εχεις το σπιτι σιγυρισμενο....\"γλυκε μου δεν προλαβα ειμαι τοσο απασχολημενη με το παιδι\"....
παει να κανει σουλουμουτουκουμ τσιτσιρι βραδιατικα??? \"γλυκε μου θα ξυπνησουμε το παιδι\"....
δεν προλαβες να σιδερωσεις τα πουκαμισα?? \"το παιδι γλυκε μου...ολα μονη μου θα τα κανω???\"
θελεις να βγεις με τις φιλες σου?? η εστω να μαζευτειτε σε ενα σπιτι?? \"γλυκε μου πρεπει να βγω εξω τωρα εχω κανονισει δεν προλαβαινω\"...
Γενικοτερα ξεκινα να κανεις πραγματα που να υποδηλωνουν οτι και εσυ θελεις να εχεις την δικη σου κοινωνικη ζωη αλλα και να αφιερωνεις χρονο στο πιο σημαντικο ανθρωπο του σπιτιου...στο παιδι σας....Διεκδικησε με πραξεις πλεον και οχι με λογια....βρες τροπους να ξεσκας και συ χωρις ομως να λειπει προσοχη απο το παιδι...
οταν λες στολισατε με κοσμιτικα επιθετα το παιδι τι εννοεις??Some of us of fall some of us fly...most of us live to try, till the edge of forever.
19-11-2009, 13:45 #15
χρησιμοποιω το παιδι σαν \'οπλο\'για να θετω ορια και εκεινος αντι για κατανοηση κακιωνει μαζι της!Αισθανομαι στιγμες οτι εχει μετανοιωσει που την γεννησε και αλλες στιγμες οτι αρνειται να την δεχτει ως μελος της οικογενειας.Θελει να μην αλλαξει τις συνηθειες του ενω εγω αλλαξα ολοκληρωτικα την υπαρξη μου.
Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΕΠΑΝΗΛΘΕ
22-06-2025, 19:40 in Κατάθλιψη - Δυσθυμία