Results 16 to 30 of 105
-
22-11-2009, 17:15 #16
Originally posted by Sofia
Originally posted by anwnimi
Ποια είναι λοιπόν τα όρια της ελευθερίας μας; Και πόσο πονάει το να αποδεχτούμε ότι δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα; Μήπως μέσα μας κατοικεί ένα αιώνιο παιδί που τα θέλει όλα; Και πόσο ωφέλιμο είναι να σκοτώσουμε αυτό το παιδί; Πόσο ανώφελο είναι να ακολουθήσουμε αυτό το παιδί;
Στο σημερινό κοινωνικό πλαίσιο, αυτό το \"τα έχω όλα\" δεν μπορεί να μη λογοκριθεί όχι μόνο από το υπόλοιπο σύνολο που ίσως αυτό είναι το λιγότερο, αλλά κυρίως από το σύντροφο που έχει κανείς δίπλα του αλλά ακόμα και απο τον ίδιο μας τον εαυτό, όταν θα έρθουμε αντιμέτωποι με την πολυγαμικότητα του συντρόφου μας.
Τωρα, το πως σχετίζεται με το παιδί. Νομίζω πως όλοι μας θα θέλαμε σε διάφορες περιστάσεις, όχι μόνο την περίπτωση της πολυγαμικότητας, να έχουμε πλήθος επιλογών, χωρίς να χρειάζεται να απορρίψουμε καμία και να τις έχουμε όλες διαθέσιμες, και χωρίς την ευθύνη της αρνητικής συνέπειας. Αυτό εννοώ.-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
- 22-11-2009, 17:20 #17
Originally posted by Lef
φερτε κ κανα γωνιδιο απο δω βρε παιδια...;)-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
22-11-2009, 17:24 #18
Originally posted by marina38
Originally posted by Empneustns
ετσι πετραν,οταν παντρευτεις με το καλο να μας δινεις την γυναικα σου να την περναμε ενα χερακι ;) και εμεις νερακι στην υγεια σου θα πινουμε :)
Αν επιλέξω να μην είμαι πιστός, αυτό είναι και πάλι θέμα επιλογής αλλά για να είμαι εντάξει πρώτα πρώτα με τον εαυτό μου οφείλω να είμαι ειλικρινής, τόσο απέναντι σε αυτόν που έχω δίπλα μου όσο και στον εαυτό μου.
Όμως, είτε στην πρώτη επιλογή είτε στη δεύτερη, πάντα κάτι χάνω.-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
22-11-2009, 17:56 #19
καπου πρεπει ναχω *ψαχνει τσεπες* .
δεν εχω διαβασει τα ενδιαμεσα ποστ
(σποντα ηταν για τον εαυτο μου που εχω να κανω γαμικοτητα χρονια)( μη μου δινετε σημασια)
22-11-2009, 18:40 #20
αν θελησω να παω με αλλον σημαινει οτι η σχεση μου δεν με καλυπτει αρα πρεπει να ειμαι ειλικρινης τουλαχιστον με τον εαυτο μου ,οτι ηρθε η ωρα να το διαλυσουμε το πανηγυρι
δηλαδη αν θελεις να σεβεσαι καποιον και να μην του κανεις οτι δεν θα ηθελες να σου κανει θεωρεισαι μπαναλ μικροαστος και κολλημενος
και αυτα απο αποφοιτους ψυχολογιας.μαλιστα.ενδιαφε ροντα συμπερασματα.αρα ας κανουμε ολοι οτι να ναι οτι μας καπνισει και αν πληγωθει και κανεις δε βαρεισαι.το εγω μας να ειναι καλα ... :P
22-11-2009, 18:56 #21
Τη φράση \"Τα έχω όλα\" Σοφία την εννοούσα ως εξής: Μια σχέση σταθερή που ικανοποιεί πολλές ανάγκες του ανθρώπου όπως σταθερότητα, συντροφικότητα, κατανόηση, μοίρασμα αλλά, όταν αναπόφευκτα η πολυγαμικότητα που είναι γραμμένη στα γονίδιά του του χτυπήσει την πόρτα, να μπορεί να την ικανοποιήσει ως ανάγκη.
Στο σημερινό κοινωνικό πλαίσιο, αυτό το \"τα έχω όλα\" δεν μπορεί να μη λογοκριθεί όχι μόνο από το υπόλοιπο σύνολο που ίσως αυτό είναι το λιγότερο, αλλά κυρίως από το σύντροφο που έχει κανείς δίπλα του αλλά ακόμα και απο τον ίδιο μας τον εαυτό, όταν θα έρθουμε αντιμέτωποι με την πολυγαμικότητα του συντρόφου μας.
Τωρα, το πως σχετίζεται με το παιδί. Νομίζω πως όλοι μας θα θέλαμε σε διάφορες περιστάσεις, όχι μόνο την περίπτωση της πολυγαμικότητας, να έχουμε πλήθος επιλογών, χωρίς να χρειάζεται να απορρίψουμε καμία και να τις έχουμε όλες διαθέσιμες, και χωρίς την ευθύνη της αρνητικής συνέπειας. Αυτό εννοώ.
Γι\' αυτό τη σταθερή σχέση που περιγράφεις παραπάνω τη θεωρώ εφικτή. Αλλά, το να έχουμε πολλές επιλογές διαθέσιμες και χωρίς αρνητικές συνέπειες, δεν εξαρτάται μόνο από εμάς ή από την κατανόηση/τις αμοιβαίες συμφωνίες με το σύντροφο. Η ποικιλία στην ερωτική ζωή αποκτιέται μέσα από επαφή με άλλους ανθρώπους. Και αν είναι μια φορά δύσκολο να τα βρούμε με τον εαυτό μας και στη συνέχεια να τα βρούμε με το σύντροφο μας, μπορεί να είναι πολλαπλάσια δύσκολο να τα βρούμε και με τους υπόλοιπους που θα μπουν στο παιχνίδι της πολυγαμικότητας.
22-11-2009, 18:59 #22
Originally posted by Helena
αν θελησω να παω με αλλον σημαινει οτι η σχεση μου δεν με καλυπτει αρα πρεπει να ειμαι ειλικρινης τουλαχιστον με τον εαυτο μου ,οτι ηρθε η ωρα να το διαλυσουμε το πανηγυρι
δηλαδη αν θελεις να σεβεσαι καποιον και να μην του κανεις οτι δεν θα ηθελες να σου κανει θεωρεισαι μπαναλ μικροαστος και κολλημενος
και αυτα απο αποφοιτους ψυχολογιας.μαλιστα.ενδιαφε ροντα συμπερασματα.αρα ας κανουμε ολοι οτι να ναι οτι μας καπνισει και αν πληγωθει και κανεις δε βαρεισαι.το εγω μας να ειναι καλα ... :P
Ελπίζω να μην εννοείς εμένα γιατί αυτό που έγραψα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που λες. Επίσης οι έμμεσες αναφορές σε \"απόφοιτους ψυχολογίας\" δεν είναι λίγο κατινίστικες?
22-11-2009, 19:00 #23
Έτσι. Αν έχω την ελευθερία να επιλέξω είτε να είμαι πιστός είτε όχι, αν επιλέξω να είμαι πιστός επειδή εγώ το θέλω, επιεδή η σχέση μου με εκφράζει, ο άνθρωπος που έχω δίπλα μου είναι αυτός που θέλω, η ελευθερία της επιλογής μου να είμαι πιστός ειναι πολύ πιο δυνατή από οποιαδήποτε εξωτερική καταναγκαστική ηθική και θρησκευτική πίεση.
Αν επιλέξω να μην είμαι πιστός, αυτό είναι και πάλι θέμα επιλογής αλλά για να είμαι εντάξει πρώτα πρώτα με τον εαυτό μου οφείλω να είμαι ειλικρινής, τόσο απέναντι σε αυτόν που έχω δίπλα μου όσο και στον εαυτό μου.
Όμως, είτε στην πρώτη επιλογή είτε στη δεύτερη, πάντα κάτι χάνω.
22-11-2009, 19:00 #24
...ναι είμαστε όλοι πολυγαμικοί
όπως και όλοι εν δυνάμει βίαιοι και επιθετικοί.
Αλλά είναι επιλογή- συνειδητή και ασυνείδητη-
το τι κάνουμε μ΄αυτό.
22-11-2009, 19:06 #25
Originally posted by Helena
22-11-2009, 19:13 #26
αρα τι σημαινει ?περιεργεια?πειραματισμος?
22-11-2009, 19:17 #27
Δεν ειμαστε ολοι πολυγαμικοι, εγω δεν εχω απατησει καμια σχεση μου, μαλλον μου λειπει και εμενα κανα γονιδιο :p
Αν δεν εκδηλώνεις όσα βρίσκονται μέσα σου, αυτά που δεν εκδηλώνεις θα σε καταστρέψουν
22-11-2009, 19:18 #28
μαλλον :)
καλη συνεχεια να προσεχετε οι ευαισθητοι :):)
22-11-2009, 19:39 #29
Originally posted by PETRAN
ετσι πετραν,οταν παντρευτεις με το καλο να μας δινεις την γυναικα σου να την περναμε ενα χερακι ;) και εμεις νερακι στην υγεια σου θα πινουμε :)
Embneusti-μαικήνα της ελειπέστατης σκέψης και του σκοταδισμού δες τι λέω στην τελευταία παράγραφο για το ότι αφού μεγαλώνουμε σε αυτό το κοινωνικό περιβάλλον έτσι αναγκαστικά μαθαίνουμε, Dumbo!
Η θέση μου είναι απλά ότι αυτά δεν είναι δεδομένα και αντικειμενικά όσο όλοι νομίζουν και ότι τα \"πρέπει\", ορίζονται πάντα από το εκάθοστε κοινωνικό περιβάλλον και φυσικά αφού αυτό είναι έτσι, έτσι θα \"παίξουμε\" όλοι. Μερικές φορές δύσκολα αφού κάποια ένστικτα έρχονται σε αντίθεση με τα κοινωνικά πρέπει οδηγόντας σε αμφίσημες αντιλήψεις και στάσεις για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει, γι\'αυτό και υπάρχουν συνήθως μεγάλες διαφορές στις θέσεις μεταξύ των ανθρώπων γι\'αυτά τα θέματα (κάτι που υποδηλώνει και αυτό το θρεντ).
Αυτό ήθελα να πω και όχι \"κάντε σεξ με όλους αβέρτα\"¨όπως βαθειά μέσα σου επιθυμούσες παίζοντας το κομποσκοίνι επαναλαμβάνοντας νοερά την φράση \"το κορμί μου θα παραμείνει παρθένο δεν θα υπο-πέσω στας σατανικάς πειρασμούς του βελζεβούλ-πετραν\" ενώ ταυτόχρονα άρχισες να αλοίφεσαι με φυστικοβούτυρο κάνοντας φαντασιώσεις για τις γυναίκες των άλλων.
Πήγαινε τώρα πίσω στην εκκλησιά να μετανοήσεις για τις μύχιες σκέψεις που σπέρνεις στο διαδύκτιο χριστιανόπουλο του διαβόλου και του χαρδάβέλλα.
22-11-2009, 19:44 #30
Originally posted by Sofia
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία