Η πολυγαμικότητα είναι γραμμένη στα γονίδιά μας... - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast
Results 76 to 90 of 105
    Senior Member
    Originally posted by Sofia
    Originally posted by anwnimi

Μαρία μου, έχω την άποψη, δεν ξέρω αν ισχύει γενικά, ότι ο έρωτας έχει ημερομηνία λήξης. Μονο αν η σχέση είναι δύσκολη, αν δεν υπάρχει ανταπόκριση, εκεί μπορεί να διαρκέσει χρόνια.
    Μήπως και ο δικός σου έρωτας (όχι η αγάπη που τρέφεις αλλά ο έρωτας) συντηρήθηκε έτσι; Στο λέω ως πρώην παθούσα:)

Η αγάπη, ναι, μπορεί να διαρκέσει, ακόμα και ισόβια.
    Δλδ μια ερωτικη σχεση για να διαρκεσει με ποθο κ ενδιαφερον πρεπει να μην υπάρχει ανταποκριση? Να ειναι \"δυσκολη\"?

Νομιζω πώς η καθε σχεση μαραινεται - και- οταν θεωρουμε οτι μαθαμε τον αλλον, οτι ξερουμε εμας τους ιδιους κ τον αλλο απ εξω κ ανακατωτα.

Σε καθε περίπτωση, η λυση ή η βοηθεια μπορει να ερθει με διαφορους τροπους. Στους τροπους εχουμε πληθώρα επιλογων. Εξαρταται ο καθενας μας, πώς κ ποιες βλεπει.
    Χμμ, έτσι όπως το θέτεις Σοφία όχι.
    Προσωπική γνώμη εξέθεσα, γι\'αυτό άλλωστε είπα \"δεν ξέρω αν ισχύει γενικά\". Θα ήθελα πάντως έναν έρωτα που διαρκεί χωρίς να είναι \"δύσκολος\"!:)
    Βέβαια θέλει και προσπάθεια αυτό...να μην αφήνεσαι.
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Senior Member
    Originally posted by marina38
    Μια ελεύθερη σχέση χωρίς βαθύ συναίσθημα...χμ, μα το συναίσθημα δεν ξέρεις πότε κι από πού θα σου έρθει!
    Ακριβώς:)
    Γι\'αυτό έγραψα παραπάνω ότι φαντάζομαι πως θα μπορούσα να λειτουργήσω σε μια ελεύθερη σχέση (γιατί μου έχει περάσει από το μυαλό) όχι μακροχρόνια:)
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Senior Member
    Empneusth,για δεν αφήνεις τη γυναίκα του Petran καλύτερα,ν\'ασχοληθείς με το γιατί ένας τόσο ένθερμος υποστηρικτής της μονογαμίας σαν εσένα,με πάσα ευλυγισία θα πέρναγε στην αντίπερα όχθη,εκμεταλλευόμενος και καλά την \"ευκολία\" της γυναίκας του άλλου;

Εν τω μεταξύ,ξέρε κι αυτό,πιθανότατα πόρτα θά\'τρωγες,οι εύκολες δεν τό\'χουν τόσο εύκολο όσο νομίζεις,γιατί ακριβώς αποκτούν εκλεκτικότητα πάνω στη διαχείριση της σεξουαλικότητας,αντίθετα,ο ι υπεράνω και αμέμπτου τις περισσότερες φορές τό\'χουν δίπορτο,το κυνηγούν μετά μανίας και καταλήγουν σαβουρογάμηδες με ηθικό λούστρο.

Φαρισαισμοί.Αυτοί που προσποιούνται πως ανήκουν σε κάποιον εκλεκτό κύκλο αγνών τιμητών της μονογαμίας,ενώ οι υπόλοιποι θα καούν στο πυρ το εξώτερον,είναι οι πρώτοι που θα φάνε κέρατο,και θα κερατώσουν επίσης.Και ακριβώς επειδή αυτό ισχύει γύρω σου,καλύτερα να αναθεωρήσεις,γιατί κόβω να φας μεγάλη μπούφλα όταν συνειδητοποιήσεις πως δεν διαθέτεις καμία παραπάνω εγγύηση και ποιότητα που να σε κατατάσσει στο απυρόβλητο.

Αντίθετα,πιο επικίνδυνο είναι να γλιστρήσεις όταν θεωρείς πως φτάνει το φαντασιακό σου για να εξασφαλίσεις την ιδανική σχέση,παρά αυτός που γνωρίζει πως δεν υπάρχει ιδανική σχέση,ούτε στεγανά και πως όλα επηρεάζονται και προσαρμόζονται καθ\'αναλογίαν των κοινωνικών συνθηκών της εποχής που ζει...
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Banned
    λοιπον 2-3 ξεκαθαρισματα γιατι βλεπω οτι υπαρχει συγχιση....

1. Η αποψη που λεει οτι εφοσον δεν υπαρχει προβλημα να πηδηχτει η συντροφος σου,
    φερτην και απο εδω, στην απλη ελληνικη ονομαζεται νταβατζης.
    Γιατι θεωρειται οτι η συντροφος σου ειναι κτημα σου 100% και το εχεις σαν σφαχτο και το κανεις πασες ανα τους περιξ αρσενικους.
    Αν δεν υποθεσουμε οτι δεν υπαρχει θεμα εξαρτησης αλλα μιλαμε για μια υγιη σχεση, κατι τετοιο δεν υπαρχει ουτε καν σαν αστειο.

2. Καλως η οχι, οι γυναικες που ειναι πολυγαμικες λογω εμπειριας πλεον, κοβουν τον υποψηφια \"γαμπρο\" ανετα,
    και εφοσον πουλαει μονο φυκια και αμεταξωτες κορδελες, τον στελνουν χαλαρα για βρουβες.
    Αυτο σημαινει οτι ο μονιμος συντροφος, μπορει να συμφωνει με τα χιλια, αλλα το θεμα δεν ειναι καθλου στο χερι του.

3. Επειδη η συζητηση ειναι θεωρητικη, η πραξη ειναι εντελως διαφορετικη.
    Εκτος καποιες εξαιρεσεις αυτο που συμβαινει συνηθως ειναι να μιλαμε για ζευγαρια.
    Αρα εφοσον μπλεκεις σε μια τετοια συζητηση, θα πρεπει να θεωρεις δεδομενο
    οτι ναι μεν η γυναικα που εχει απεναντι σου θα ερθει μαζι σου,
    αλλα στην συνεχεια το ιδιο θα κανει και η δικη σου γυναικα.
    Αν δεν ισχυει η παραπανω εξισωση, ειναι σαφες οτι η συζητηση γινεται μονο και μονο για να εχουμε να λεμε.
    Γιατι ολα αυτα γινονται με αμοιβαια συναινεση, και στο τελος εφοσον περασουν καλα,
    ολοι πινουν στην υγεια ολων....
    Οι υπολοιποι ξεμπαρκοι τοξοβολοι, (και τέτοιους εχω γνωρισει πολλους*) υπαρχουν μονο και μονο για να σχολιαζουν για ζητηματα που δεν εχουν καμια σχεση με το αντικειμενο και δεν γνωριζουν καμια λεπτομερεια απο μια τετοια υποθεση.

* ποσο λιγουρης πρεπει να εισαι πια, για να προσπαθεις να πηδηξεις μια γυναικα επειδη δηλωνει απελευθερωμενη αλλα οχι τσουβαλι? παρε ενα δεκαρικο ρε καημενε, να εχεις επιτυχια γιατι αλλιως παιζει να φας και σουπα, ενω η επαγγελματιας ειναι σιγουρη υποθεση....

Senior Member
    Originally posted by RainAndWind
    Empneusth,για δεν αφήνεις τη γυναίκα του Petran καλύτερα,ν\'ασχοληθείς με το γιατί ένας τόσο ένθερμος υποστηρικτής της μονογαμίας σαν εσένα,με πάσα ευλυγισία θα πέρναγε στην αντίπερα όχθη,εκμεταλλευόμενος και καλά την \"ευκολία\" της γυναίκας του άλλου;

Εν τω μεταξύ,ξέρε κι αυτό,πιθανότατα πόρτα θά\'τρωγες,οι εύκολες δεν τό\'χουν τόσο εύκολο όσο νομίζεις,γιατί ακριβώς αποκτούν εκλεκτικότητα πάνω στη διαχείριση της σεξουαλικότητας,αντίθετα,ο ι υπεράνω και αμέμπτου τις περισσότερες φορές τό\'χουν δίπορτο,το κυνηγούν μετά μανίας και καταλήγουν σαβουρογάμηδες με ηθικό λούστρο.

Φαρισαισμοί.Αυτοί που προσποιούνται πως ανήκουν σε κάποιον εκλεκτό κύκλο αγνών τιμητών της μονογαμίας,ενώ οι υπόλοιποι θα καούν στο πυρ το εξώτερον,είναι οι πρώτοι που θα φάνε κέρατο,και θα κερατώσουν επίσης.Και ακριβώς επειδή αυτό ισχύει γύρω σου,καλύτερα να αναθεωρήσεις,γιατί κόβω να φας μεγάλη μπούφλα όταν συνειδητοποιήσεις πως δεν διαθέτεις καμία παραπάνω εγγύηση και ποιότητα που να σε κατατάσσει στο απυρόβλητο.

Αντίθετα,πιο επικίνδυνο είναι να γλιστρήσεις όταν θεωρείς πως φτάνει το φαντασιακό σου για να εξασφαλίσεις την ιδανική σχέση,παρά αυτός που γνωρίζει πως δεν υπάρχει ιδανική σχέση,ούτε στεγανά και πως όλα επηρεάζονται και προσαρμόζονται καθ\'αναλογίαν των κοινωνικών συνθηκών της εποχής που ζει...
    εσενα τι σε πειραζει;το θεμα μας εδω ειναι η πολυγαμια ετσι δεν ειναι;γιατι να μην παω με την γυναικα του πετραν δηλαδη; ;) αμα με θελει που κολλαμε;
    Τελικα αναρωτιεμαι,υποστηριζετε την πολυγαμια η οχι;Αν ναι γιατι τετοια αντιδραση ;)

(κρινακο θα κολλησεις παλι και θα εχουμε κλαμματα ;) )

Senior Member
    με πολλων σας τις αποψεις συμφωνω, απλουστατα διοτι ειναι θεμα προσωπικων επιλογων.
    δεν θεωρω οτι υπαρχει μια ως η \"σωστη\" και προφανως ολες ειναι σεβαστες...

προφανως επισης, το ολο θεμα ειναι,δυο που σχετιζονται ερωτικα να συμφωνουν επι του θεματος και να προχωρουν στην σχεση τους με συμπνοια και ειλικρινεια.

αυτα ισχυουν θεωρητικα.

ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΟΜΩΣ

γνωριζω ΠΑΜΠΟΛΛΑ ζευγαρια \"μονογαμικα\", που σε απλα ελληνικα, δεν χωρουν να περασουν κατω απο τις πορτες...εννοειτε τι εννοω...
    δεν τους διεφυγε η μικρη λεπτομερεια οτι επιθυμουν ερωτικα κι αλλα ατομα, απλουστατα εχουν την ελπιδα οτι συμβαινει μονο στους ιδιους, ενω το απατημενο ετερο ημισυ περιμενει στωικα την σειρα του μετα το τσιλιμπουρδισμα....
    και δεν ανακαλουν ως προς την μονογαμια τους, διοτι δεν μπορουν να ανεχτουν κι απο τον συντροφο τους αυτο που οι ιδιοι του κανουν....
    εν ολιγοις ζουν σε ανειλικρινεις σχεσεις για να μη τρωθει ο εγωισμος τους...

γνωριζω ακομα, ΑΡΚΕΤΑ ζευγαρια που εχουν μια πιο χαλαρη,απο αποψη μονογαμιας σχεση.
    γνωριζοντας ομως και πιο βαθια τις σχεσεις αυτες(μεσα απο διηγησεις των γυναικων κυριως)εχω διαπιστωσει οτι δεν προκειται για κοινη επιλογη,αλλα το ενα μελος του ζευγαριου, η γυναικα πιο συχνα, συρεται στην επιλογη αυτη αναγκαστικα για να μη χασει το κελεπουρι....
    αυτο σημαινει, οτι υποφερει απο τις παραλληλες σχεσεις του αλλου, ζηλευει, δεν περναει καλα , αλλα υποχωρει ελλείψει αλλων επιλογων συνηθως.(για καποιον λογο, ο χωρισμος δεν θεωρειται καλη επιλογη)

εχω μαλιστα υποψη μου ενα ζευγαρι, του οποιου η πολυγαμικοτητα δεν περιοριζεται σε αλλους συντροφους απλα,αλλα κυριως σε ομαδικες ερωτικες συνευρεσεις, επιλογη που υποστηριζει ο αντρας του ζευγους και απ οτι μου εχει πει η συντροφος του, προσφατα διαπιστωσε(δεν ξερω πως) οτι ειναι στην ουσια προφαση του για ικανοποιηση της αμφισεξουαλικοτητας του.σε απλα ελληνικα, ενα καλο αλλοθι για να μπορει να συνευρισκεται με αντρες.....ο λογος, αγνωστος...ισως τα ταμπου που νομιζει πως δεν εχει, του κανουν πιο αρεστο για τον εαυτο του τον ρολο του απελευθερωμενου, απο τον ρολο του ομοφυλοφιλου η αμφιφυλοφιλου...
    η δε συντροφος,εκτος του οτι ακολουθει την ιστορια της πολυγαμικοτητας χωρις στην πραγματικοτητα να την επιθυμει και μαλλον για να μην αντιμετωπισει την μοναξια,υποφερει πολυ απο την δραση του καλου της,ζηλευει δε και κανει και σκηνες για το ενδιαφερον του προς αλλα ατομα(πως ειναι δυνατον μια γυναικα που δηλωνει πολυγαμικη και σε πολυγαμικη σχεση να κανει σκηνες ζηλοτυπιας αν την καλυπτει η επιλογη αυτη?)

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ

δεν μπορω να παω με κανεναν αλλον αντρα οσο ειμαι ερωτευμενη με καποιον.
    μπορω ομως, αν δεν ειμαι ερωτευμενη, αλλα τον αγαπω, τον εκτιμω, τον σεβομαι,κλπ κλπ...
    αυτο σημαινει οτι μπορω να ειμαι πιστη μονο οσο ειμαι ερωτευμενη.....
    αυτο σημαινει οτι σε μια μακροχρονια σχεση οπου ο ερωτας καποια στιγμη αντικαθιστατσι απο αγαπη, εκτιμηση, συνηθεια κλπ, αργα η γρηγορα υπαρχει θεματακι.....
    εξ ου και επιδιωκω να διατηρω σχεσεις οσο ειμαι ερωτευμενη (πλεον) και αυτη ειναι και η κατασταση που με καλυπτει και θεωρω ιδανικη: μονογαμια σε ζωντανη σχεση , με παθος.
    τα υπολοιπα, για μενα ειναι υποκαταστατα αυτου..

Senior Member
    Πάντως, επειδή γέλασα (χωρίς χλεασμό) με κάποιες ατάκες που γράφτηκαν, κάτι για ψάχνω τις τσέπες μου, κάτι για μαικήνες, κάτι για άσε τη γυναίκα του ήσυχη κτλ κτλ, ελπίζω να μην είμαι η μόνη, γιατί αλλιώς θα μετανιώσω που άνοιξα τέτοιο θέμα σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς για το φόρουμ...

Χαλαρώστε ρε παιδιά!

Senior Member
    εγω το εχω δηλωσει.
    εκτιμω το χιουμορ και την ειρωνια ακομα κι οταν ειναι καυστικα και διασκεδαζω πολυ με αυτα.
    αυτο δεν σημαινει οτι μου αρεσει να πλακωνομαστε, αλλα εκτιμω τον πνευματωδη και οχι επιπεδο λογο, πως να το κανουμε τωρα...

Originally posted by Remedy
    με πολλων σας τις αποψεις συμφωνω, απλουστατα διοτι ειναι θεμα προσωπικων επιλογων.
    δεν θεωρω οτι υπαρχει μια ως η \"σωστη\" και προφανως ολες ειναι σεβαστες...

προφανως επισης, το ολο θεμα ειναι,δυο που σχετιζονται ερωτικα να συμφωνουν επι του θεματος και να προχωρουν στην σχεση τους με συμπνοια και ειλικρινεια.

αυτα ισχυουν θεωρητικα.

ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΟΜΩΣ

γνωριζω ΠΑΜΠΟΛΛΑ ζευγαρια \"μονογαμικα\", που σε απλα ελληνικα, δεν χωρουν να περασουν κατω απο τις πορτες...εννοειτε τι εννοω...
    δεν τους διεφυγε η μικρη λεπτομερεια οτι επιθυμουν ερωτικα κι αλλα ατομα, απλουστατα εχουν την ελπιδα οτι συμβαινει μονο στους ιδιους, ενω το απατημενο ετερο ημισυ περιμενει στωικα την σειρα του μετα το τσιλιμπουρδισμα....
    και δεν ανακαλουν ως προς την μονογαμια τους, διοτι δεν μπορουν να ανεχτουν κι απο τον συντροφο τους αυτο που οι ιδιοι του κανουν....
    εν ολιγοις ζουν σε ανειλικρινεις σχεσεις για να μη τρωθει ο εγωισμος τους...

γνωριζω ακομα, ΑΡΚΕΤΑ ζευγαρια που εχουν μια πιο χαλαρη,απο αποψη μονογαμιας σχεση.
    γνωριζοντας ομως και πιο βαθια τις σχεσεις αυτες(μεσα απο διηγησεις των γυναικων κυριως)εχω διαπιστωσει οτι δεν προκειται για κοινη επιλογη,αλλα το ενα μελος του ζευγαριου, η γυναικα πιο συχνα, συρεται στην επιλογη αυτη αναγκαστικα για να μη χασει το κελεπουρι....
    αυτο σημαινει, οτι υποφερει απο τις παραλληλες σχεσεις του αλλου, ζηλευει, δεν περναει καλα , αλλα υποχωρει ελλείψει αλλων επιλογων συνηθως.(για καποιον λογο, ο χωρισμος δεν θεωρειται καλη επιλογη)

εχω μαλιστα υποψη μου ενα ζευγαρι, του οποιου η πολυγαμικοτητα δεν περιοριζεται σε αλλους συντροφους απλα,αλλα κυριως σε ομαδικες ερωτικες συνευρεσεις, επιλογη που υποστηριζει ο αντρας του ζευγους και απ οτι μου εχει πει η συντροφος του, προσφατα διαπιστωσε(δεν ξερω πως) οτι ειναι στην ουσια προφαση του για ικανοποιηση της αμφισεξουαλικοτητας του.σε απλα ελληνικα, ενα καλο αλλοθι για να μπορει να συνευρισκεται με αντρες.....ο λογος, αγνωστος...ισως τα ταμπου που νομιζει πως δεν εχει, του κανουν πιο αρεστο για τον εαυτο του τον ρολο του απελευθερωμενου, απο τον ρολο του ομοφυλοφυλοφιλου η αμφιφυλοφιλου...
    η δε συντροφος,εκτος του οτι ακολουθει την ιστορια της πολυγαμικοτητας χωρις στην πραγματικοτητα να την επιθυμει και μαλλον για να μην αντιμετωπισει την μοναξια,υποφερει πολυ απο την δραση του καλου της,ζηλευει δε και κανει και σκηνες για ον ενδιαφερον του προς αλλα ατομα(πως ειναι δυνατον μια γυναικα που δηλωνει πολυγαμικη και σε πολυγαμικη σχεση να κανειμ σκηνες ζηλοτυπιας αν την καλυπτει η επιλογη αυτη?)

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ

δεν μπορω να παω με κανεναν αλλον αντρα οσο ειμαι ερωτευμενη με καποιον.
    μπορω ομως, αν δεν ειμαι ερωτευμενη, αλλα τον αγαπω, τον εκτιμω, τον σεβομαι,κλπ κλπ...
    αυτο σημαινει οτι μπορω να ειμαι πιστη μονο οσο ειμαι ερωτευμενη.....
    αυτο σημαινει οτι σε μια μακροχρονια σχεση οπου ο ερωτας καποια στιγμη αντικαθιστατσι απο αγαπη, εκτιμηση, συνηθεια κλπ, αργα η γρηγορα υπαρχει θεματακι.....
    εξ ου και επιδιωκω να διατηρω σχεσεις οσο ειμαι ερωτευμενη (πλεον) και αυτη ειναι και η κατασταση που με καλυπτει και θεωρω ιδανικη: μονογαμια σε ζωντανη σχεση , με παθος.
    τα υπολοιπα, για μενα ειναι υποκαταστατα αυτου..

Συμφωνω....και συνεχίζω.
    Εγω με το μικροαστικό μυαλό μου, δεν μπορώ να διαννοηθώ πως όντας ερωτευμένη με κάποιον και μέσα σε μια σχέση την οποία πιστευω, στηριζω, θελω, θα σκεφτώ πως το έτερο ήμισι θα νιώσει όλα αυτά που νιώθει για μένα με μια αλλη, ας είναι και μια απλή στυση.
    Απο κει και πέρα, (πάλι με το μικροαστικό μυαλό μου), το να σκεφτώ, πως ο τύπος που είναι ερωτευμένος μαζί μου, μ αγαπάει, επενδύει συναισθηματικά σε μένα, αντέχει να με φανταστεί ερωτικά με άλλον, απλά με αρρωσταίνει και μόνο σαν σκέψη.
    Απ την άλλη, αν οι άνθρωποι γίνονται ευτυχισμένοι με αυτό, είτε γιατι κατά την ταπεινή/μικροαστική μου άποψη κοροιδεύουν τον εαυτό τους, είτε γιατί έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ που δεν τπους καίγεται καρφάκι, τα σέβη μου.
    Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Senior Member
    Originally posted by Remedy
    εγω το εχω δηλωσει.
    εκτιμω το χιουμορ και την ειρωνια ακομα κι οταν ειναι καυστικα και διασκεδαζω πολυ με αυτα.
    αυτο δεν σημαινει οτι μου αρεσει να πλακωνομαστε, αλλα εκτιμω τον πνευματωδη και οχι επιπεδο λογο, πως να το κανουμε τωρα...
    Μάλλον όταν δεν είσαι τόσο εμπλακόμενος είναι πιο εύκολα τα πράγματα να τα δεις πιο χαλαρά τα πράγματα Rem.
    Αλλά δεν είναι όλες οι στιγμές ή οι περιπτώσεις ίδιες. Τέσπα. Αυτό είναι μια άλλη συζήτηση και όχι του παρόντος θρεντ.

Senior Member
    Remedy,δεν έχεις άδικο σε αρκετά από όσα υποστηρίζεις.
    Θα θέσω την εξής ερώτηση.Αν κάνει κάποιος στη ζωή του 50 μονογαμικές σχέσεις,κάθε φορά με άλλον σύντροφο,αλλά μόνο με αυτόν,η κοινωνία μας θα θεωρήσει πως είναι μονογαμικός ε;Aν μείνει με δύο συντρόφους ταυτόχρονα σε όλη τη ζωή,η κοινωνία θα θεωρήσει πως είναι πολυγαμικός/ή.Ε,υπάρχει μία υποκρισία εδώ,πως να το κάνουμε.

Δεν υποστηρίζω πως η πολυγαμία δε χρειάζεται να εξεταστεί κι αυτή σα μοντέλο,αυτό που υποστηρίζω είναι πως είναι άδικο να να θεωρείται μόνο η μονογαμία ως a priori ηθική επιλογή ενώ η πολυγαμία a priori ανήθικη και να μην υπάρχει η ελευθερία να υιοθετήσει ο καθείς το μοντέλο που θέλει από το φόβο κατακραυγής.
    Ούτε εξετάζεται εδώ το τι κάνει ο καθένας στην προσωπική του ζωή επίσης,οπότε οι προσωπικές αιχμές δεν έχουν χώρο ύπαρξης.

Βρίσκω το μονογαμικό μοντέλο να έχει οδηγήσει σε αρκετή υποκρισία τις διαπροσωπικές συντροφικές σχέσεις,συγκρούσεις που προέρχονται από το σχίσμα ανάμεσα στην επιθυμία και στη \"νομιμότητά\" της.
    Είναι βέβαιο πως οι συγκρούσεις και καταπιέσεις οδηγούν τόσο σε ατομικούς όσο και κοινωνικούς τριγμούς,που δεν πιστεύω πως απλά με την ωραιοποίηση ενός μοντέλου διευθετούνται τα ζητήματα που έρχονται στην επιφάνεια.Δεν εξετάζονται καθόλου οι παράγοντες της δυναμικής των ανθρώπινων σχέσεων και οι αφορισμοί καθόλου δε βοηθάνε στην ψύχραιμη ματιά μας πάνω σε οποιαδήποτε οπτική.

Εάν λοιπόν η φύση μέσω των γονιδίων μας έχει ορίσει μία επιθυμία ως υπάρχουσα και η κοινωνία μέσω των νόμων και συμβάσεών της την ακυρώνει με ηθικά κριτήρια,οφείλω να αναρωτηθώ μήπως το φυσικό είναι αυτό που υπερέχει ίσως,καθώς δεν δημιουργεί καταναγκασμούς,ενώ το τεχνητό εν είδει κανόνων και μορφών επιβολής οδηγεί σε ανισορροπίες.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    υποψιν πως οι μεγαλυτεροι κραχτες της πολυγαμιας ειναι οι ιδιοι οι πολυγαμικοι,οταν αντι να ειναι οι δραστες ειναι τα \"θυματα\".ειναι οπως στις εκλογες που βριζουν το κομμα που ψηφισαν.
    σε ολους αρεσει να μιλαν για την πολυγαμια και την μονογαμια σαν μοντελα η σαν κατασταση.γενικα με ομορφα λογια για να κρυβουν τα συναισθηματα.
    πολυγαμια ειναι οταν σκεφτεσαι πως ο/η συντροφος σου να ερωτικες σχεσεις με αλλα ατομα.πολυγαμια ειναι ο/η συντροφος σου να φιλαει καποιον/α αλλον/η.πολυγαμια ειναι οταν στο ιδιο το κρεβατι που κοιμαστε με την συντροφο σου να ερχεται στην απουσια σου καποιο αλλος/καποια αλλη.
    πολυγαμια δεν ειναι μονο να πηγαινουμε εμεις με αλλην και να περναμε καλα.
    αν σε χτυπαει ο συντροφος σου και φυγεις για να βρεις κατι αλλο ειναι πολυγαμια;και αν ο επομενος ειναι χαρτοπαιχτης και φυγεις απο κει ειναι πολυγαμια;αν ομως δεν ικανοποιησαι ποτε και αλλαζεις τους συντροφους σαν τα πουκαμισα ανα μια βδομαδα ναι ειναι πολυγαμια παρολο που δεν ειναι ταυτοχρονα.
    και το να εχεις 2 συντροφους και να συμφωνουν και οι δυο και να τους εχεις μια ζωη εγω δεν το θεωρω πολυγαμια,απλα μια ιδιορυθμη σχεση.αρκει να το ξερουν μεταξυ τους και να συμφωνουν.
    σε κανεναν δεν αρεσει να του λενε ψεματα,σε κανεναν δεν αρεσει να τον κοροιδευουν.και στο 90% των περιπτωσεων η πολυγαμια συνοδευεται απο αυτα τα δυο.για αυτο και ειναι αντιπαθητικη.
    τα γονιδια μας λενε πως αν πειναμε πρεπει να φαμε.αλλα και εμεις ξερουμε πως αν το φαι ειναι δηλητηριασμενο δεν το τρωμε.αν το φαι μυριζει παλι δεν το τρωμε.αν ξερεις πως ο αλλος εχει συφιλη πας;δεν πας...γιατι τοτε υπερισχυει η λογικη;;;;; γιατι πολυ απλα τοτε μπαινει σε κινδυνο ο εαυτουλης μας.και οταν κινδυνευει ο εαυτουλης μας ολα τα αλλα τα ξεχναμε.πανω απο ολα το \"εγω\" μας.να περναμε καλα.
    μπορεις να φας βιολογικα,μπορεις να φας και πατσετες.ο καθενας αποφασιζει για τον εαυτο του.
    δυστηχως στην πολυγαμια δεν αποφασιζει μονο για τον εαυτο του αλλα και για τον συντροφο του...

Senior Member
    Originally posted by Empneustns
    πανω απο ολα το \"εγω\" μας.να περναμε καλα.
    .
    Αν ηταν ετσι τα πραγματα θα ηταν απλα emp. δεν θα εγραφε κανεις μας για το ποσο ασχημα περναει στις σχεσεις του, για το πώς να χωρισει, κανεις δεν θα απατουσε εν αγνοια του καποιον αλλο, κανεις μας δεν θα επαναλαμβανε λαθος σχεσεις. Σχεσεις που αρρωσταινουν κ υποβιβαζουν το ιδιο τον εαυτο μας. Κ ετσι κ αυτους με τους οποιους εμπλεκομαστε.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Originally posted by anwnimi
    Πάντως, επειδή γέλασα (χωρίς χλεασμό) με κάποιες ατάκες που γράφτηκαν, κάτι για ψάχνω τις τσέπες μου, κάτι για μαικήνες, κάτι για άσε τη γυναίκα του ήσυχη κτλ κτλ, ελπίζω να μην είμαι η μόνη, γιατί αλλιώς θα μετανιώσω που άνοιξα τέτοιο θέμα σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς για το φόρουμ...

Χαλαρώστε ρε παιδιά!

μην ανησυχεις ανωνυμη...προσφερουμε γελιο νομιζω:) σ αυτους τους χαλεπους καιρους
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Originally posted by RainAndWind

RainAndWind, σωστή. ( όταν έγραφες \" μπούφλα \" τον οβελίξ είχε στο μυαλό σου? :D )
    http://www.mazi.org.gr/

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast