Η πολυγαμικότητα είναι γραμμένη στα γονίδιά μας... - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast
Results 61 to 75 of 105
    Senior Member
    Originally posted by marina38
    Originally posted by krino

Θυμαμαι, επισης ενα θρεντ που ειχε κατηγορηθει η μαρινα,
    οτι πως ειναι δυνατον να δηλωνει ψυχολογος και να εχει τετοιες αποψεις.

To θυμάμαι πολύ καλά. Άραγε...υπάρχει λίστα επαγγελμάτων που τους επιτρέπεται να έχουν τέτοιες απόψεις? :D :D

Νομίζω ότι ο επαγγελματικός ρόλος καμία σχέση δεν έχει με το τι κάνει ο καθένας στην προσωπική του ζωή.

Έλα ντε...:)

Ή αν ο θεραπευτής μου είναι πχ άθεος ή δεν πιστεύει στο θεσμό του γάμου θα πρέπει να τον καταγγείλω;

Με την προϋπόθεση βέβαια, εντός της συνεδρίας, να μην κάνει κύρηγμα και προσυλητισμό στο θεραπευόμενο για τις θέσεις του.
    Τόσο ο θεραπευτής, όσο και ο θεραπευόμενος, δικαιούνται να έχει ο καθένας το δικό του σύστημα αξιών και να το μεταβάλλει μόνο όταν το επιλέγει ο ίδιος.
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Banned
    Originally posted by anwnimi

αλλά να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ούτε οι επιθέσεις χρειάζονται και ούτε οι απολυτότητες.

Δεν εχω τετοιες ελπιδες, ουτε για πλακα.
    Αλλα 100 θρεντ να ανοιχτούν, θα διαβασεις τις ιδιες ατακες, τοσο που πλεον κατανταει γραφικο.

Βλεπεις οτι ενω προσπαθεις να ανταλλάξεις μια κουβεντα,
    ο αλλος σου απανταει, ποτε θα μου πασαρεις την γυναικα σου να την πηδηξω?

Δυστυχως καποια πραγματα ειτε μας αρεσουν ειτε οχι, δεν αλλαζουν.
    Και πιστευω οτι ειναι προτιμοτερο να αλλαξω εγω και να στριψω γωνια, παρα να αναλωθω για μια ακομη φορα σε μια κουβεντα που δεν μου ταιριαζει.

Οι επιλογες μου εχουν να κανουν ειτε με αποχη, ειτε με στοχευμενες αποψεις εκει που νομιζω και αμα φυσικα κανω κεφι.

Για τις απολυτοτητες,
    εγω ποτε δεν εχω πει οτι αυτο που κανω ειναι το σωστο, η το πρεπον η οτι αλλο.
    Αυτο που κανω ειναι αυτο που μου ταιριαζει εμενα.
    Ο καθενας μπορει να επιλεξει μονος του οτι αλλο νομιζει.
    Αλλα κανεις δεν μπορει να μου μοστραρει την μονογαμικοτητα του ως την μεγιστη αληθεια.

Senior Member
    Originally posted by marina38
    Έτσι όπως το περιγράφεις, είναι σαν να λες στην πρώτη επιλογή ότι για να διατηρήσεις μια (μονογαμική) σχέση, χάνεις ένα κομμάτι του εαυτού σου.
    Ενώ στη δεύτερη περίπτωση, αν επιλέξεις να ικανοποιήσεις τις ανάγκες σου, χάνεις τη σχέση.
    Τουλάχιστον έτσι το ένιωθα εγώ και γι’ αυτό επέλεγα σε όλες (σχεδόν-κάθε σχέση είναι διαφορετική) τις περιπτώσεις να ξεκαθαρίζω τι θέλω. Φυσικά μπορεί το αποτέλεσμα να ήταν προβλήματα και τέλος της σχέσης. Αλλά αν έπραττα διαφορετικά, θα το θεωρούσα πολύ μεγάλο και άνευ λόγου συμβιβασμό. Κάποιος άλλος πιθανόν να μην το βλέπει έτσι ή και να αξιολογεί διαφορετικά τα δεδομένα της ζωής του – απόλυτα σεβαστό φυσικά.

Με προβληματίζει το ‘εφόσον δεν θα το δεχόμουν ούτε εγώ’ που λες. Δεν ξέρω πως ακριβώς το εννοείς, αλλά από την πλευρά μου το έχω ακούσει σε περιπτώσεις όπου ένας άνθρωπος το θέλει, το επιθυμεί, αλλά επειδή δεν μπορεί να δεχτεί ότι το ίδιο θέλει και ο σύντροφος, τελικά κανείς από τους δυο δεν το κάνει (φανερά τουλάχιστον!...) Γιατί, καλή η επιθυμία, αλλά με αυτή συνυπάρχουν κάθε είδους ερωτηματικά ή ίσως ανασφάλειες τα οποία φαντάζουν αξεπέραστα.

Τέλος ως προς το ‘ελεύθερη’ σχέση…νομίζω ο καθένας φαντάζεται διαφορετικά αυτή την έννοια. Για κάποιους μια ‘ελεύθερη’ σχέση απλά δεν έχει κανενός είδους δέσμευση, για άλλους δεν μπορεί καν να έχει αγάπη, βαθιά συναισθήματα, οικειότητα, καλή επικοινωνία κλπ. Για εμένα, κάθε σχέση λειτουργεί μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, οπότε το θέμα μου είναι πόσο ελεύθερο αλλά και πόσο ικανοποιημένο νιώθει το κάθε μέλος του ζευγαριού μέσα σε αυτό το πλαίσιο.
    Μαρίνα, χαίρομαι που καταφέρνεις να διατηρείς αυτή την ισορροπία στις ανάγκες και τις επιθυμίες σου, γιατί πραγματικα το θεωρώ πολύ δύσκολο.

Ναι, έτσι το εννούσα, αλλά νομίζω πως και στην άλλη περίπτωση θα έχανα ένα κομμάτι του εαυτού μου. Στη μοναδική περίπτωση που δε θα το αισθανόμουν αυτό θα ήταν μια ελέυθερη σχέση χωρίς ιδιαίτερο βαθύ συναίσθημα.
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Senior Member
    Originally posted by krino

αλλά να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ούτε οι επιθέσεις χρειάζονται και ούτε οι απολυτότητες.

Δεν εχω τετοιες ελπιδες, ουτε για πλακα.
    Αλλα 100 θρεντ να ανοιχτούν, θα διαβασεις τις ιδιες ατακες, τοσο που πλεον κατανταει γραφικο.
    Μμμ, εγώ μάλλον είμαι πάντα πιο αισιόδοξη αλλά μου αρέσει αυτό:)
    Γιατί πιστεύω στην προσωπική αυτοαμφισβήτιση και αλλαγή, με την προϋπόθεση βέβαια ότι τη θέλουμε.

Senior Member
    Γνωστό μου ζευγάρι, έχει ξεκαθαρίσει και το θέλουν και οι δύο, ότι στο σεξ δεν έχουν αποκλειστικότητες. Πηγαίνουν και οι δύο με άλλους και ο ένας γνωρίζει τι κάνει ο άλλος. Έχει τύχει ο άντρας να είναι έξω με άλλη κοπέλα και να τον βλέπει γνωστός του, ο οποίος τον κοιτάει με ύφος \"α, ώστε ξενοπηδάμε, ε?\". Αυτός δε γουστάρει να θεωρούν οι άλλοι ότι δουλεύει τη γυναίκα του και ότι το κάνει πίσω από την πλάτη της. Η κοπέλα από την άλλη προτιμά να φαίνεται ο βλάκας της υπόθεσης παρά ο άντρας της να λέει ότι είναι κάτι που συμβαίνει κοινή συναινέση. Γιατί το να ξενοπηδάει ο άντρας κρυφά είναι κάτι κοινωνικά αποδεκτό ή τουλάχιστον ανεκτό αλλά αυτό που κάνουν εκείνοι θεωρείται διαστροφή. Έτσι λειτουργεί η κοινωνία. Δεν κρίνω ούτε τη σκέψη των πολυγαμικών ή των μονογαμικών. Το ζήτημα είναι να βρούμε κάποιον που να θέλει ό,τι κι εμείς. Από κει και πέρα το θεωρώ εντελώς άτοπο να κατακρίνουμε τί έχει επιλέξει ο άλλος να κάνει στη σχέση του και στο κρεβάτι του.

Banned
    Μαρίνα, χαίρομαι που καταφέρνεις να διατηρείς αυτή την ισορροπία στις ανάγκες και τις επιθυμίες σου, γιατί πραγματικα το θεωρώ πολύ δύσκολο.

Ναι, έτσι το εννούσα, αλλά νομίζω πως και στην άλλη περίπτωση θα έχανα ένα κομμάτι του εαυτού μου. Στη μοναδική περίπτωση που δε θα το αισθανόμουν αυτό θα ήταν μια ελέυθερη σχέση χωρίς ιδιαίτερο βαθύ συναίσθημα.
    Πάντα βέβαια υπάρχουν περιπτώσεις που ταράζουν αυτή την ισορροπία...Αρκεί να μη γίνει η ανισορροπία μόνιμη κατάσταση :) Προσωπικά αυτό που λες ότι σε κάθε περίπτωση νιώθεις πως θα έχανες ένα κομμάτι του εαυτού σου, το καταλαβαίνω, αλλά εγώ θα το έβαζα στη γενικότερη διαδικασία της αυτοαμφισβήτησης και αλλαγής που λες παρακάτω, οπότε έτσι κάτι χάνεις και κάτι κερδίζεις. Η αλήθεια είναι ότι τίποτα δεν γίνεται εντελώς ανώδυνα.

Μια ελεύθερη σχέση χωρίς βαθύ συναίσθημα...χμ, μα το συναίσθημα δεν ξέρεις πότε κι από πού θα σου έρθει!

Senior Member
    οσοι δεν θελουν να αναλωθουν μπορουν να ποτιζουν τριανταφυλλα,δεν ειναι υποχρεωτικο να γραφουν...

Senior Member
    Originally posted by Empneustns

ναι βρε αγορι μου,υποστηριζε εσυ τις ελευθερες σχεσεις \"γιατι αυτα μας εμαθαν\" και που ξερεις,καποτε μπορει να μεγαλωσεις και το παιδι καποιου αλλου και να σου αρεσει.εγω με την ελλιπη μου σκεψη θα προσπαθησω να το αποφυγω.
    Το γεγονός ότι έχετε συμφωνήσει με την κοπέλα σου να είστε μονογαμικοί δε σημαίνει ότι αυτό συμβαίνει κιόλας. Είναι μια άτυπη \"συμφωνία\" μεταξύ δύο μερών και όπως σε όλες τις συμφωνίες, ξέρεις ότι ο άλλος έχει το φόβο των κυρώσεων αλλά μπορείς να είσαι σίγουρος μόνο για ότι κάνεις εσύ (και να ελπίζεις ότι κι ο άλλος τηρεί τους όρους). Το ότι ο petran θέλει να παίζει με ανοιχτά χαρτιά δεν τον κάνει θύμα που θα μεγαλώσει το παιδί ενός άλλου, ούτε η δική σου συμπεριφορά μπορεί να σε κάνει σίγουρο ότι θα γνωρίζεις τι κάνει η γυναίκα σου κάθε στιγμή, επειδή έτσι έχετε πει. Αν ήταν έτσι τότε κανείς δε θα ξενοπηδούσε σε αυτό τον κόσμο και τα 3xxx θα είχαν κλείσει εδώ και χρόνια. Όμως εκεί πηγαίνουν παράνομα ζευγαράκια ηθικών κατα τ\'άλλα προσώπων που τη μέρα τιμούν το στεφάνι τους. Το ερώτημα είναι θέλουμε κάτι τέτοιο ή μπορούμε να δεχτούμε και ν\'αντέξουμε αυτό να γίνεται εν γνώσει μας?

Senior Member
    Originally posted by melissa

ναι βρε αγορι μου,υποστηριζε εσυ τις ελευθερες σχεσεις \"γιατι αυτα μας εμαθαν\" και που ξερεις,καποτε μπορει να μεγαλωσεις και το παιδι καποιου αλλου και να σου αρεσει.εγω με την ελλιπη μου σκεψη θα προσπαθησω να το αποφυγω.
    Το γεγονός ότι έχετε συμφωνήσει με την κοπέλα σου να είστε μονογαμικοί δε σημαίνει ότι αυτό συμβαίνει κιόλας. Είναι μια άτυπη \"συμφωνία\" μεταξύ δύο μερών και όπως σε όλες τις συμφωνίες, ξέρεις ότι ο άλλος έχει το φόβο των κυρώσεων αλλά μπορείς να είσαι σίγουρος μόνο για ότι κάνεις εσύ (και να ελπίζεις ότι κι ο άλλος τηρεί τους όρους). Το ότι ο petran θέλει να παίζει με ανοιχτά χαρτιά δεν τον κάνει θύμα που θα μεγαλώσει το παιδί ενός άλλου, ούτε η δική σου συμπεριφορά μπορεί να σε κάνει σίγουρο ότι θα γνωρίζεις τι κάνει η γυναίκα σου κάθε στιγμή, επειδή έτσι έχετε πει. Αν ήταν έτσι τότε κανείς δε θα ξενοπηδούσε σε αυτό τον κόσμο και τα 3xxx θα είχαν κλείσει εδώ και χρόνια. Όμως εκεί πηγαίνουν παράνομα ζευγαράκια ηθικών κατα τ\'άλλα προσώπων που τη μέρα τιμούν το στεφάνι τους. Το ερώτημα είναι θέλουμε κάτι τέτοιο ή μπορούμε να δεχτούμε και ν\'αντέξουμε αυτό να γίνεται εν γνώσει μας?
    το ερωτημα ειναι ποσο αξιοπρεπεια εχει ο καθενας μας για να ανεχεται καποιες καταστασεις που κατα τη δικη μου γνωμη παντα,θιγουν μια προσωπικοτητα.οσο δεν θιγεται κανενας και το δεχεται επειδη ετσι παει το ποταμι της κοινωνιας τοτε πρεπει να ειναι και ετοιμος να δεχτει και τα αποτελεσματα.

Senior Member
    Βέβαια, για να κάνω και λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου, δεν σημαίνει ότι κάθε μονογαμική σχέση χωλαίνει και κάθε πολυγαμική υπερτερεί. Γιατί και στην πολυγαμική μπορεί να παίζουν άλλου είδους ψυχαναγκασμοί (όπως ο φόβος της ουσιαστικής δέσμευσης σε μία σχέση, και δε μιλώ για γάμο).
    Σαν συμπέρασμα, εγώ βγάζω το εξής: Η ποιότητα κάθε σχέσης εξαρτάται από την ποιότητα αυτών που συμμετέχουν και προσπαθούν για αυτή.
    απο τις μεγαλυτερες αληθειες που διαβασα σε αυτο το θρεντ :)

Senior Member
    Originally posted by PETRAN
    Originally posted by PETRAN
    ετσι πετραν,οταν παντρευτεις με το καλο να μας δινεις την γυναικα σου να την περναμε ενα χερακι ;) και εμεις νερακι στην υγεια σου θα πινουμε :)

Embneusti-μαικήνα της ελειπέστατης σκέψης και του σκοταδισμού δες τι λέω στην τελευταία παράγραφο για το ότι αφού μεγαλώνουμε σε αυτό το κοινωνικό περιβάλλον έτσι αναγκαστικά μαθαίνουμε, Dumbo!

Η θέση μου είναι απλά ότι αυτά δεν είναι δεδομένα και αντικειμενικά όσο όλοι νομίζουν και ότι τα \"πρέπει\", ορίζονται πάντα από το εκάθοστε κοινωνικό περιβάλλον και φυσικά αφού αυτό είναι έτσι, έτσι θα \"παίξουμε\" όλοι. Μερικές φορές δύσκολα αφού κάποια ένστικτα έρχονται σε αντίθεση με τα κοινωνικά πρέπει οδηγόντας σε αμφίσημες αντιλήψεις και στάσεις για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει, γι\'αυτό και υπάρχουν συνήθως μεγάλες διαφορές στις θέσεις μεταξύ των ανθρώπων γι\'αυτά τα θέματα (κάτι που υποδηλώνει και αυτό το θρεντ).

Αυτό ήθελα να πω και όχι \"κάντε σεξ με όλους αβέρτα\"¨όπως βαθειά μέσα σου επιθυμούσες παίζοντας το κομποσκοίνι επαναλαμβάνοντας νοερά την φράση \"το κορμί μου θα παραμείνει παρθένο δεν θα υπο-πέσω στας σατανικάς πειρασμούς του βελζεβούλ-πετραν\" ενώ ταυτόχρονα άρχισες να αλοίφεσαι με φυστικοβούτυρο κάνοντας φαντασιώσεις για τις γυναίκες των άλλων.

Πήγαινε τώρα πίσω στην εκκλησιά να μετανοήσεις για τις μύχιες σκέψεις που σπέρνεις στο διαδύκτιο χριστιανόπουλο του διαβόλου και του χαρδάβέλλα.

Ααα το να μεγαλώνεις το παιδί των άλλων είναι ενάντιο στις ηθικές αρχές σου αλλά για τις γυναίκες των άλλων όχι μόνο δεν λες όχι, αλλά πίνεις και νεράκι στην υγεία του κερατά. ..υποκριτικό παπαδοπαίδι-ρασπούτιν (λολ) αυτό ακριβώς λέω (με τα 2 αυτά ποστ σου είσαι τρανό παράδειγμα αυτών που λέω) και εσύ το παρερμηνεύεις συνέχεια... επειδή είναι στην φύση του ανθρώπου να έχει σεξουαλικές τάσεις γενικά αλλά η κοινωνία προστάζει να είσαι μονογαμικός, οι άνθρωποι συχνά έχουν συγκρούσεις κάτι που μόλίς απέδειξες με την απάντησή σου αναιρώντας το \"ηθικό\" πρώτο ποστ σου.

Το πρώτο ηθικότατο ποστ του empneusti

ειναι θεμα χαρακτηρα,θεμα σεβασμου προς τον εαυτο σου και προς τον συντροφο σου (γιατι αν δεν υπαρχει σεβασμος το μονο σιγουρο ειναι πως το κερατο θα παει συννεφο),αν αγαπας το συντροφο σου,αν βαζεις τον εαυτο σου στη θεση του συντροφου σου,αν εχει κανει και εκεινος κατι παρομοιο,αν θελεις να πληγωσεις καποιον αλλον,αν υπαρχει περιπτωση να νοιωσεις ενοχες(γιατι υπαρχουν και οι καρδιες \"πετρες\").
    η λεξη πολυγαμικοτητα ειναι δικαιολογια,γιατι αν εισουν σε μια χωρα που ολοι οι αντρες ηταν 75 χρονων ουτε θα σου περνουσε απο το μυαλο.απλα λιγουρευσαι και θελεις να το αποκτησεις και να το δοκιμασεις γιατι ειναι αγνωστο σε σχεση με το γνωστο που ηδη εχεις.εξαρταται βεβαια και τι εχεις,γιατι αν εχεις κατι που δεν αξιζει το μυαλο ειναι πως θα φυγεις.
    οπως κατααβες ανωνυμη οι παραγοντες ειναι παρα πολλοι και η καθε μια περιπτωση ξεχωριστη.το ερωτημα ειναι θα ηθελες να σου το κανουν;γιατι οπως εχεις εσυ προκλησεις εχουν και οι αντρες...και δεν διακινδυνευεται μονο να το μαθει και να χωρισετε,αλλα αλλαζεις και εσυ μεσα στη σχεση μετα απο μια εξωσυζηγικη \"ξεπετα\".εκτος αν ειναι μια σχεση \"ανοιχτη\" που πχ εγω δεν προκειται καν να ειχα μια τετοια γιατι δεν με γεμιζει.

O empneustis μετά από ακριβώς 2 ποστ...

ετσι πετραν,οταν παντρευτεις με το καλο να μας δινεις την γυναικα σου να την περναμε ενα χερακι ;) και εμεις νερακι στην υγεια σου θα πινουμε :)

(χώρια την σεξιστική ατμόσφαιρα που έχει αυτό το γλοιώδες ποστ...

Το να λες ότι έτσι είναι τα πράγματα δεν πάει να πει \"πηγαίνετε με όλους αβέρτα\" όπως εσύ ερμηνεύεις τα λεγόμενά μου με το λάγνο-δήθεν-ηθικό μυαλό σου.΄Εγώ απλά λέω ότι υπάρχουν αυτές οι βιολογικές τάσεις, αλλά η παρούσα κοινωνία (εκάθωστε κουλτούρα) λέει διαφορετικά από αυτά που προστάζουν τα ένστικτα και έτσι ο καθένας πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτό.
    πετραν εγω ενα πραγμα δεν καταλαβαινω,αφου εισαι υπερ της πολυγαμικοτητας τι σε πειραζει να περασουμε ενα χερακι την γυναικα σου ;) γιατι σε πειραξε τοσο πολυ με αναφορες περι γλοιωδους και χιλιες δυο αλλες βλακειες;υποστηριζεις την πολυγαμικοτητα ναι η οχι;αν ναι τοτε στην υγεια σου ;) η μηπως να το πω αλλιως,\"απλα ετυχε να ειμαστε στο λαθος μερος,τη λαθος στιγμη και κατα λαθος βρε παιδι μου,δεν το θελαμε,εγινε,ανθρωποι ειμαστε.συγνωμη....\".
    τουλαχιστον η μαρινα38 εχει τα κοτσια να το πει.εσυ κρυβεσαι πισω απο ηθικολογιες και το τι θα κανω εγω.
    και να σου πω και κατι αλλο;αμα εισαι παντρεμενος με μια γυναικα που αξιζει,ενα διαμαντακι και εσυ φερεσαι \"εξυπνα\" και την κερατωνεις και την κανεις δυστηχισμενη,την παντρευομαι κιολας (στην υγεια σου παντα) ;)

Senior Member

Μαρία μου, έχω την άποψη, δεν ξέρω αν ισχύει γενικά, ότι ο έρωτας έχει ημερομηνία λήξης. Μονο αν η σχέση είναι δύσκολη, αν δεν υπάρχει ανταπόκριση, εκεί μπορεί να διαρκέσει χρόνια.
    Μήπως και ο δικός σου έρωτας (όχι η αγάπη που τρέφεις αλλά ο έρωτας) συντηρήθηκε έτσι; Στο λέω ως πρώην παθούσα:)

Η αγάπη, ναι, μπορεί να διαρκέσει, ακόμα και ισόβια.
    Δλδ μια ερωτικη σχεση για να διαρκεσει με ποθο κ ενδιαφερον πρεπει να μην υπάρχει ανταποκριση? Να ειναι \"δυσκολη\"?

Νομιζω πώς η καθε σχεση μαραινεται - και- οταν θεωρουμε οτι μαθαμε τον αλλον, οτι ξερουμε εμας τους ιδιους κ τον αλλο απ εξω κ ανακατωτα.

Σε καθε περίπτωση, η λυση ή η βοηθεια μπορει να ερθει με διαφορους τροπους. Στους τροπους εχουμε πληθώρα επιλογων. Εξαρταται ο καθενας μας, πώς κ ποιες βλεπει.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    πετραν εγω ενα πραγμα δεν καταλαβαινω,αφου εισαι υπερ της πολυγαμικοτητας τι σε πειραζει να περασουμε ενα χερακι την γυναικα σου ;) γιατι σε πειραξε τοσο πολυ με αναφορες περι γλοιωδους και χιλιες δυο αλλες βλακειες;υποστηριζεις την πολυγαμικοτητα ναι η οχι;αν ναι τοτε στην υγεια σου ;) η μηπως να το πω αλλιως,\"απλα ετυχε να ειμαστε στο λαθος μερος,τη λαθος στιγμη και κατα λαθος βρε παιδι μου,δεν το θελαμε,εγινε,ανθρωποι ειμαστε.συγνωμη....\"
    Δεν ξέρω τί θα σου απαντήσει ο petran ότι τον πειράζει σε αυτή την ατάκα, εμένα πάντως με πειράζει να τη βλέπω γιατί μου θυμίζει ατάκες που λένε κάτι τύποι που την πέφτουν σε γυναίκες, οι οποίες δεν έχουν πρόβλημα με τη σεξουαλικότητά τους, και όταν τρώνε χυλόπιτα λένε: \"Μα γιατι?Αφού πας με όλους\". Γιατί πολύ απλά έχει δικαίωμα επιλογής, ακόμη κι αν πηγαίνει με πολλούς, ακόμη κι αν είναι πολυγαμική. Η πολυγαμικότητα δεν είναι ταμπελάκι \"ανοίξαμε και σας περιμένουμε, όποιος θέλει ας με περάσει ένα χεράκι\".

Senior Member
    Originally posted by melissa
    πετραν εγω ενα πραγμα δεν καταλαβαινω,αφου εισαι υπερ της πολυγαμικοτητας τι σε πειραζει να περασουμε ενα χερακι την γυναικα σου ;) γιατι σε πειραξε τοσο πολυ με αναφορες περι γλοιωδους και χιλιες δυο αλλες βλακειες;υποστηριζεις την πολυγαμικοτητα ναι η οχι;αν ναι τοτε στην υγεια σου ;) η μηπως να το πω αλλιως,\"απλα ετυχε να ειμαστε στο λαθος μερος,τη λαθος στιγμη και κατα λαθος βρε παιδι μου,δεν το θελαμε,εγινε,ανθρωποι ειμαστε.συγνωμη....\"
    Δεν ξέρω τί θα σου απαντήσει ο petran ότι τον πειράζει σε αυτή την ατάκα, εμένα πάντως με πειράζει να τη βλέπω γιατί μου θυμίζει ατάκες που λένε κάτι τύποι που την πέφτουν σε γυναίκες, οι οποίες δεν έχουν πρόβλημα με τη σεξουαλικότητά τους, και όταν τρώνε χυλόπιτα λένε: \"Μα γιατι?Αφού πας με όλους\". Γιατί πολύ απλά έχει δικαίωμα επιλογής, ακόμη κι αν πηγαίνει με πολλούς, ακόμη κι αν είναι πολυγαμική. Η πολυγαμικότητα δεν είναι ταμπελάκι \"ανοίξαμε και σας περιμένουμε, όποιος θέλει ας με περάσει ένα χεράκι\".
    και βεβαια η πολυγαμικοτητα δεν ειναι ταμπελακι \"ανοιξαμε και σας περιμενουμε\".απλα λεω μελισσα ισως με εντονο τροπο το παραδεχομαι αυτο,πως καποιος ο οποιος εχει μια πολυγαμικη σχεση,δεν θα πρεπει να τον πειραζει να παει και η γυναικα του με αλλους αντρες.ειτε οι αντρες αυτοι ειναι ο κολλητος του,ειτε ειναι το αφεντικο του ειτε ειναι ο οποιοσδηποτε που Η ΓΥΝΑΙΚΑ του εχει διαλεξει να κανει μια σεξουαλικη πραξη.εγω αυτο καταλαβαινω

Senior Member

πετραν εγω ενα πραγμα δεν καταλαβαινω,αφου εισαι υπερ της πολυγαμικοτητας τι σε πειραζει να περασουμε ενα χερακι την γυναικα σου ;) γιατι σε πειραξε τοσο πολυ με αναφορες περι γλοιωδους και χιλιες δυο αλλες βλακειες;υποστηριζεις την πολυγαμικοτητα ναι η οχι;αν ναι τοτε στην υγεια σου ;) η μηπως να το πω αλλιως,\"απλα ετυχε να ειμαστε στο λαθος μερος,τη λαθος στιγμη και κατα λαθος βρε παιδι μου,δεν το θελαμε,εγινε,ανθρωποι ειμαστε.συγνωμη....\".
    τουλαχιστον η μαρινα38 εχει τα κοτσια να το πει.εσυ κρυβεσαι πισω απο ηθικολογιες και το τι θα κανω εγω.
    και να σου πω και κατι αλλο;αμα εισαι παντρεμενος με μια γυναικα που αξιζει,ενα διαμαντακι και εσυ φερεσαι \"εξυπνα\" και την κερατωνεις και την κανεις δυστηχισμενη,την παντρευομαι κιολας (στην υγεια σου παντα) ;)
    Εμπνευστή πρώτα σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
    Προσπαθώ να είμαι αντικειμενική και για τις δύο πλευρές:)

Εδώ θα ήθελα να πω ότι δεν έχεις δίκιο, όπως το εξέλαβα εγώ. Όταν έχεις πολυγαμική σχέση φυσικά και οι δύο πλευρές συνενούν σε αυτό. Αλλιώς δεν είναι πολυγαμική σχέση αλλά οι γνωστές και καλά μονογαμικές. Οπότε, όταν κάθε σύντροφος κάνει μια άλλη επιλογή ούτε λόγο χρειάζεται να δώσει ούτε συγνώμη, οπότε αυτό που λες δεν ευσταθεί.

Αυτό που νομίζω πάλι γίνεται παρεξήγηση είναι το άλλο να παραδεχτούμε ότι όλοι είμαστε εκ φύσεως πολυγαμικοί και άλλο επιλέγω να κάνω \"κέρατο\" ή πολυγαμική σχέση (που εννοείται το δέυτερο απέχει σε ωριμότητα παρασάγγας από το πρώτο).

Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast