χρειαζομαι βοήθεια - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 37
    Junior Member
    Καλησπερα.
    Μολις καταφερα να δω τα νεα σας μηνυματα.
    Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον ολων και ειδικα την remains για το U2U(δυστυχως ειναι πολυ μακρια για εμενα, δεν οδηγω και δεν εχω καποιον να με βοηθησει με τα παιδια ωστε να τα αφησω).
    Επισης μου συστησαν εναν - απο οτι μου ειπαν - καλο ψυχιατρο - με τον οποιο εχω ραντεβου την επομενη Πεμπτη.

Οσων αφορα στον / στην lipba και στον / στην Rain and Wind, πρεπει να σας εξηγησω...

1ον
    εχω η ιδια περασει στα 24 μου οξυ καταθλιπτικο επεισοδιο, νοσηλευτικα και ακολουθησα φαρμακευτικη αγωγη για εναν περιπου χρονο.
    Οποτε οχι μονο δεν θα στιγματισω τον αντρα μου, ποσο μαλλον οποιονδηποτε αλλο ανθρωπο σε αυτον τον πλανητη.
    2ον
    Απο τοτε που γνωριστηκαμε ποσο μαλλον ολο αυτο το διαστημα ειμαι πολυ παραπανω απο υποστηρικτικη απεναντι στον συζυγο μου, η φραση \'\'αγαπη μου μην ανησυχεις θα τα καταφερουμε, θα το ξεπερασουμε κλπ\'\' εχει γινει καραμελα στο στομα μου. Εκτος απο καραμελα στο στομα μου πρακτικα ανελαβα τα παντα - οταν λεω τα παντα εννοω οτιδηποτε μπορει να εχει σχεση με την λειτουργια ενος σπιτιου και της οικογενειας του για να τον βοηθησω να βγει απο το τελμα.
    3ον
    Οσων αφορα στο χρονικο διαστημα που μεσολαβησε. Δυστυχως δεν ειχα διανοηθει οτι κατι πιο σοβαρο θα μπορουσε να του συμβαινει, παρα μονο απο τον Σεπτεμβριο και μετα και αυτο σταδιακα καθως ο ιδιος αρχισε να γεμιζει παραλογη οργη.
    4ον
    Το σιγουρο ειναι πως οταν καποιος εκφραζει βια στα παιδια - οποιος κι αν ειναι αυτος - ακομα κι αν ειναι δικα του - οχι μονο θα τον ταρακουνησω αλλα μπορω και να του παρω το κεφαλι ακομα...
    5ον
    Οσων αφορα στον ψυχιατρο που ειχε επισκεφθει 2 φορες και μετα τα παρατησε, οχι γιατι αισθανοταν καλυτερα απο τον ιδιο αλλα γιατι συγκηριακα βελτιωθηκε, τον επισκεφθηκα και εφριξα με την αδιαφορια του ελληνικου δημοσιου , με τις σιγουρες \'\'θεσουλες\'\', με το \'\'βρεξει - χιονισει\'\' μηνιατικο με το γενικοτερα πε-ρα βρε-χει..... Δεν πηρα καμια καθοδηγηση, δεν πηρα καμια απαντηση για το αν ο ιδιος ανησυχει για την εικονα που του περιγραφω, δεν πηρα καμια απαντηση για τον εαν μπορει κυριολεκτικα να γινει βιαιος σε εμενα (οπως απειλουσε το προηγουμενο διαστημα) η στα παιδια μας. Το προβλημα μας ειναι επισης οικονομικο. Ενας απο τους λογους που δεν εκλεισα νωριτερα ραντεβου σε καποιον ιδιωτη ειναι τα χρηματα. Τωρα την επισκεψη θα μου την πληρωσει η αδελφη μου και ο αντρας της. Επισης ο αντρας μου δεν ειναι ιδιαιτερα προθυμος να επισκεφθει καποιον ειδικο, θεωρητικα λεει ενα ναι στην αρχη και στην συνεχεια θεωρει οτι δεν του συμβαινει απολυτως τιποτα.
    6ον
    Ελπιζω - τουλαχιστον - να ειναι κατανοητο - το οτι δεν μπορουσα και δεν ηξερα πως να παραθεσω ολες αυτες τις λεπτομερειες, ηδη ειχα γραψει πολλα και αυτο που με ενδιεφερε ηταν να ακουσω την γνωμη ανθρωπων που δεν με / μας γνωριζουν προσωπικα, παραθετοντας οσο πιο ξερα μπορουσα τα γεγονοτα, χωρις να εκφρασω τα δικα μου συναισθηματα.
    7ον
    Οταν αναφερθηκα στο \'\'αγγελος\'\' εννοουσα ο αντρας μου οπως τον γνωρισα και ετσι οπως αγαπηθηκαμε, δεν εννοουσα οτι καθοταν \'\'σουζα\'\' και εγω χτυπαγα το μαστιγιο... Τι πρεπει να γραψω για να πεισω οτι τον αγαπαω....
    και 8ον
    Για να κλεισω .... μιλατε συνεχεια για στιγματισμο και αυτο που τελικα καταφερνετε ειναι να αυτο-στιγματιζεστε διαρκως.
    Η remains απο οσο καταλαβα ειναι η μονη που κρατησε μια αντικειμενικη σταση και αντιληφθηκε την ολη κατασταση. Λυπαμαι που θα ακουστει προσωπικο, αλλα οι υπολοιποι μαλλον ψαχνετε να βγαλετε τα απωθημενα σας.
    Παιδια, δεν εχω ουτε τον χρονο ουτε την πολυτελεια να αναλυσω παραπανω τα πραγματα - ενω θα το ηθελα πραγαματικα - ειμαι υπεραναλυτικη - για αυτο θα εκτιμησω την καλοπροαιρετη σταση ορισμενων ανθρωπων, που δεν ψαχνουν να ανακαλυψουν τι κρυβεται απο πισω.

Στεφι....δεν χρειάζεται και δεν έχεις την υποχρέωση να απολογηθείς σε κανένα.
    Εδω είμαστε για να βοηθήσουμε και αν νιώθεις πως κάποια μελη είναι επιθετικά μαζί σου, μην τους απαντάς και μην αναλώνεσαι σε κάτι τέτοιο, έχεις πολύ πιο σοβαρά προβλήματα αυτή τη στιγμή.
    Κινδυνεύοντας να κατηγορηθώ και γω, θα σου πω να μη πέσεις στα βαθιά και να μη ξεκινήσετε με ψυχίατρο.
    Υπάρχουν κέντρα ψυχικής υγείας σε όλους τους δήμους και μπορείς να απευθυνθείς σε αυτά για έναν ψυχολόγο.
    Νομίζω-δεν θυμάμαι-σε ρωτησα σε προηγούμενο μνμ ποια ειναι η στάση σου απέναντι του?
    Μηπως τον \"παραχαιδεύεις\"?
    Μήπως να καταλάβει πως αν δεν σηκώσει τον απαυτό του απ τον καναπέ να λύσει το πρόβλημα θα σταματήσει και η ανοχή σου?
    Ξέρεις....η πολλή παρηγοριά και η υπομονή, δεν κάνει πάντα καλό και έχεις και δυο αθώα πλάσματα που είσαι υπέυθυνη για την ψυχική και όχι μόνο υγεία και γαλήνη τους.....

Junior Member
    Θεοφανια μου, καλησπερα ξανα και σε ευχαριστω που απαντησες..
    Ναι, σκεφτομαι πως μαλλον τον παραχαιδεψα ολο το προηγουμενο διαστημα.
    Εχω παθει πολλες φορες υπερκοπωση ολους αυτους τους μηνες - ποτε ομως δεν λυγισα συνεχιζα και συνεχιζω με την καρδια μου χαμογελαστη και ευτυχισμενη που εχω τα μωρα μου.
    Ξερω οτι δειχνω και ειμαι πολυ δυναμικη και δυνατη και αναλαμβανω πολυ περισσοτερα απο αυτα που μου αναλογουν και - το διευκρινιζω - χωρις να μουρμουραω καθολου για αυτο.
    Οταν μεσολαβησε το τελευταιο περιστατικο στο οποιο αναφερομαι ως πολυ σκληρη απεναντι του, ηταν η υστατη μου προσπαθεια να καταλαβω εαν εχει κατι παθολογικο η κατι χαρακτηριολογικο, η απλουστερα εαν ειναι αρρωστος η εαν απλως εχει τις κακες του και εχει βολευτει στο να ξεσπαει και να κανει του κεφαλιου του (δυσκολο, αλλα επρεπε και εγω να καταλαβω).
    Και πιστεψε με ειδικα για την ψυχικη (και την σωματικη ασφαλως) υγεια των παιδιων μου παλευω γιατι και εγω οπως σχεδον ολος ο κοσμος εχω μεγαλωσει δυσκολα.
    Οσων φορα στην προταση σου για ψυχιατρο η οχι, νομιζω πως εδω που εφτασα να ανησυχω τοσο το καλυτερο που εχω να κανω ειναι να παω και να λαβω το ελαχιστο μια καθοδηγηση...
    Θα με κανει και εμενα να αισθανθω οτι καποιος που γνωριζρι θα μου πει 2-3 πραγματα..

Στέφη....μπαίνω εδω μέσα δυο χρόνια.
    Έχω γνωρίσει πολλά μελη με διάφορα θέματα, από το πιο απλό μέχρι το πιο περίπλοκο.
    Θα σου πω λοιπόν το εξής: οποιαδήποτε αρρώστια, όσο σοβαρή ή μη αν είναι, δεν παίζει ρόλο μπροστά στην ποιότητα των ανθρώπων και το χαρακτήρα.
    Αυτα τα δυο χαρακτηριστικά ξεπερνούν την οποιαδήποτε ασθένεια.
    Τι θέλω να σου πω με αυτό? Γίνε πιο δυναμική και κάλεσε τον να πάρει αποφάσεις για την οικογένεια του.
    Αν θελει να γινει καλά, να γίνει.
    Αν δεν θέλει, μη θυσιάζεις τη γαλήνη των παιδιών σου στο βωμό της ανωριμότητας του.
    Μπορεί να ακούγομαι, (η μάλλον διαβάζομαι), σκληρή, αλλά δεν έχεις και πολλά χρονικά περιθώρια να περιμένεις το θαυμα.
    Για τον ψυχίατρο είμαι αντίθετη, γιατί δεν του έχει διαγνωστεί κάτι που απαιτεί φαρμακευτική αγωγή και ειδικά στα δημόσια νοσοκομεία θα τον φορτώσουν φάρμακα μόνο και μόνο για να τον ξεπετάξουν.
    Γι αυτο σου πρότεινα δημόσιο μεν, αλλα ψυχολόγο, ώστε να πάρεις μια πρώτη γνώμη.

Senior Member
    stefl, μου έκαναν εντύπωση κάποια πράγματα από αυτά που λες και αν θέλεις τα σχολιάζεις.από τη στιγμή που πέρασες καταθλιπτικό επεισόδιο και νοσηλεύτηκες, νομίζω πως η πρόσβαση σε ένα νοσοκομείο θα σου ήταν εύκολη για να βοηθήσεις το σύζυγο σου.
    δεν είπε κανείς πως δεν τον αγαπάς.το δείχνεις με λάθος τρόπο.
    για το στιγματισμό τώρα είναι κάτι για το οποίο δεν συνηθίζω να μιλάω.
    δεν έχω πρόβλημα να πω ότι είμαι διπολική.
    να είσαι σίγουρη πως τα απωθημένα μου, προσπαθώ τουλάχιστον να μην τα βγάζω σε ανθρώπους που δεν μου φταίνε.
    αν πιστεύεις πως αυτό έκανα, μην μπαίνεις στο κόπο να μου απαντήσεις.
    http://www.mazi.org.gr/

Junior Member
    Λογικο μου ακουγεται αυτο οσων αφορα στα φαρμακα...τα οποια σαφως δεν θελω να του φορτωθουν μονο και μονο απο ξεπετα αλλα αυστηρως και μονο εαν τα εχει αναγκη.

Κοιτα, αρχικα θα επισκεφθω την επομενη Πεμπτη τον ιδιωτη ψυχιατρο, οπως ειπα και παραπανω, και απο εκει και περα θα δω πως θα δρασω...
    Μαλλον στην συνεχεια θα ακολουθησω την συμβουλη σου που μου φαινεται και η πιο λογικη.

Σε ευχαριστω πολυ και θα σε καληνυχτισω :)

Originally posted by stefl
    Λογικο μου ακουγεται αυτο οσων αφορα στα φαρμακα...τα οποια σαφως δεν θελω να του φορτωθουν μονο και μονο απο ξεπετα αλλα αυστηρως και μονο εαν τα εχει αναγκη.

Κοιτα, αρχικα θα επισκεφθω την επομενη Πεμπτη τον ιδιωτη ψυχιατρο, οπως ειπα και παραπανω, και απο εκει και περα θα δω πως θα δρασω...
    Μαλλον στην συνεχεια θα ακολουθησω την συμβουλη σου που μου φαινεται και η πιο λογικη.

Σε ευχαριστω πολυ και θα σε καληνυχτισω :)
    Να σαι καλά. Καλό κουράγιο σου εύχομαι και περιμένουμε νέα σου....:)

Συνήθως ακούγοντας \"ψυχίατρο\" τρομάζουμε αλλά υπάρχουν ψυχίατροι (ιδιώτες) που κάνουν και ψυχοθεραπεία και κάνουν πολύ καλή δουλειά κιόλας.

Stefl εύχομαι πραγματικά να πάνε όλα καλά.

Senior Member
    Το ίδιο εύχομαι κι εγώ και για τους δυο σας.:)
    Εφόσον έχεις περάσει κι εσύ από ένα παρόμοιο(έστω και με διαφορετική συμπτωματολογία)στάδιο όπου χρειάστηκες βοήθεια,μπορείς και με αυτό το παράδειγμα να τον ωθήσεις στο να τη δεχτεί.Με αποδοχή και αγάπη πιστεύω πως θα έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα,όπως και εκείνος που το χρειάζεται αυτή την εποχή.Να είναι καλά τα παιδάκια σας και να τα χαίρεστε μαζί.
    stefl,μία που θα πάτε,καλό θα ήταν να ρωτηθεί ένας ειδικός και πώς όλη αυτή η περιπέτεια θα περάσει με τον πιο ανώδυνο τρόπο και από τα παιδιά,ώστε και οι δικές τους ισορροπίες να μην διαταραχτούν.Υπομονή,κουρά γιο και αγάπη!Περιμένουμε αν το επιθυμείς και τα νέα σας αφού επισκεφτεί ο σύζυγος τον ειδικό.:)
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Junior Member
    Ευχαριστω για τα καλα σας λογια.
    Το πρωτο στο οποιο θα εστιασω κατα την επισκεψη μου στον γιατρο, θα ειναι τα παιδια - εννοειται - και χαιρομαι που το αναφερατε.

Επισης επειδη με ρωτησε η arktos, εχω προτεινει να παμε στα εξωτερικα σε εφημερευον νοσοκομειο, αλλα δεν δεχτηκε ποτε και με τιποτα (οποτε του το εχω αναφερει οργιζεται και μου απανταει ΄΄...τι ειναι , φοβασαι πως ειμαι τρελος, φοβασαι πως θα σου κανω κακο?΄΄. Επισης ο αντρας μου υπηρετει στην πολεμικη αεροπορια και δεν δεχεται με τι-πο-τα να επισκεφθει ιατρο στο ΓΝΑ. Καταλαβαινετε οτι δεν ειναι και πολυ ευκολα τα πραγματα μαζι του.
    Δεν πιστευω επισης arktos οτι εχεις κατι προσωπικο μαζι μου - πως θα μπορουσες αλλωστε - πιστευω πως ταυτιζεσαι και δεν κρινεις αντικειμενικα και αποστασιοποιημενα, κατι το οποιο χρειζομαι, ζητωντας βοηθεια απο ενα forum. Εγω δυστυχως ειμαι η αμεσα εμπλεκομενη και συνεπως υποκειμενικη.

Senior Member
    stefl, στο ξαναλέω πως γνωρίζω από ποια ασθένεια πάσχω και την αντιμετωπίζω όπως μπορώ.
    εγώ να ταυτίζομαι με το σύζυγο σου, εσύ γιατί όχι?
    τελικά πάντως συμφωνείς ότι και οι δύο είμαστε υποκειμενικές?ή όχι?

Junior Member
    Σαφεστατα συμφωνω και το μονο που δεν θελω ειναι να πληγωσω καποιον που υποφερει.
    Σου ευχομαι να εισαι παντα καλα και να σου συμβαινουν μονο καλα. Με την καρδια μου!

Senior Member
    stefl, καλημέρα.σου εύχομαι κι εγώ να περάσουν όλα όσο πιο ανώδυνα γίνεται.
    αν στο μεταξύ τα πράγματα συνεχίσουν έτσι, θα ήθελα να σου πω ότι : πριν μου γίνει διάγνωση, αδυνατούσα να δεχτώ πως χρειάζομαι ψυχίατρο.χρειάστηκε εισαγγελική και νοσηλεία για να γίνει διάγνωση.
    είναι σκληρό να δεχτείς πως έχεις κάποιο σοβαρό πρόβλημα.
    ο σύζυγος σου γνωρίζει για το καταθλιπτικό επεισόδιο που είχες?
    και το ρωτάω αυτό για να καταλάβω αν έχει καθόλου σχέση με ψυχικές ασθένειες?

Junior Member
    Arktos καλημερα και απο εμενα.
    Καλα κανεις και με ρωτας. Οι παντες στην ζωη μου γνωριζουν για αυτο. Ειμαι πολυ ανακοινωτικη και υπεραναλυτικη επισης. Θεωρω οτι ο ψυχιατρος οχι μονο δεν ειναι ταμπου, αντιθετως - ευτυχως στην εποχη μας εχει απομυθοποιηθει πολυ ο ρολος του και η προσβαση σε καποιον ειδικο ειναι πλεον ευκολοτερη.
    Με τον αντρα μου καναμε παντα συζητησεις - ηταν απο τους λογους που γοητευτηκα απο τον ιδιο το ποσο ανοιχτος και δεκτικος ηταν στην ψυχοθεραπεια, στην αυτοαναλυση, αυτοκριτικη κλπ.

Senior Member
    Stefl,απορώ που και ο ίδιος δε μπορεί να δει μία τόσο δραματική αλλαγή στο πλάνο της συμπεριφοράς του και σκέφτομαι μήπως έχει περάσει στην άρνηση από φόβο.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast