Results 16 to 20 of 20
Thread: ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
-
29-12-2009, 14:03 #16
Originally posted by knoulp
Ποτέ μου μέχρι σήμερα δεν κατάφερα να αγαπήσω άνθρωπο πλην του εαυτού μου. όμως τα Χριστούγεννα μου ξυπνάνε θύμισες οι οποίες μου θυμίζουν την κοσμική μοναξιά των παιδικών μου χρόνων.Καλη χρονια να εχεις!
πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
- 29-12-2009, 14:04 #17
Originally posted by anwnimi
Ευχομαι σε όλους το ίδιο.
Η γέννηση να λάβει χώρα στο μέσα μας.Μακαρι λοιπον! Να σαι καλα anwnimi.
πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
29-12-2009, 14:24 #18
Originally posted by knoulp
Κάθε χρόνο τα ίδια πράγματα.
Κάθε φορά που έρχεται αυτή η περίοδος στην ζωή μου τα πράγματα αλλάζουνε.
Πάλι τηλέφωνα που πρέπει να κάνεις για ευχές και πάλι να δεις και να μιλήσεις στους ίδιους ανθρώπους που θα σου πούνε τα ίδια και τα ίδια.
Δεν αλλάζει και πολύ το σκηνικό. Μόνο η αίσθηση αλλάζει και αυτή ως προς την έντασή της.
Κλείσιμο στον εαυτό σου. Ύπνος από τις 10 το βράδυ και πολύ λέμε.
Διάθεση χάλια. Ευτυχώς που υπάρχουν και τα φάρμακα να με ξεκολλάνε λιγάκι.
Όμως βλέπω τον εφιάλτη να έρχεται και η αγωνία μου κορυφώνεται μέρα με την ημέρα.
Προσπαθώ να θυμηθώ τα Χριστούγεννα όταν ήμουν παιδί. Προσπαθώ να θυμηθώ τις ζεστές εκείνες ημέρες που έρχονταν να συνδυαστούν με το κλείσιμο τον σχολείων. Παλιές καλές ταινίες της DISNEY στην τηλεόραση και γενικά μια χαλαρότητα να σε διαπερνάει.
Δυστυχώς δεν μπορώ να τις θυμηθώ όλες αυτές.
Κάποιος έκλεψε τις εικόνες και μαζί με αυτές και την αθωότητα της ηλικίας και της εποχής.
Το μόνο που έχει απομείνει είναι η κατάθλιψη που χρόνο με τον χρόνο μεγαλώνει.
Εάν μπορούσα θα της είχα καταργήσει τις άτιμες τις γιορτές.
Εκτος ολων των αλλων, υπάρχουν κ οι αποσκευες των περασμενων ετων. Οι αναμνησεις, τα φορτια του παρελθοντος. Κι οσο αλυτα παραμενουν, τοσο πιο πολυ βαραινουν. Ολο πιο πολυ, χρονο με τον χρονο μοιαζουν ασηκωτα. Παρεα με τα χρονια...
Ετσι, και τα ασχημα παιδικα χρονια, η τρυφεροτητα που δεν ηρθε ποτε ολα αυτα ισως να αναβοσβηνουν πιο εντονα μεσα μας, σαν φωτακια. Οχι φωτακια χαρας, αλλα φωτακια προσοχης. \"προσεξε με, χρειαζομαι πραγματα, δωστα μου επιτελους\"....μπορει να λεει ο καθενας μας μεσα του. Οχι τρενακια πλεον, ουτε καποια κουκλιτσα, αλλα πιο απλα κ συνθετα: μια αγκαλια, λιγοτερη αποσταση απο εναν αγαπημενο ανθρωπο, περισσοτερη ειλικρινια σ αυτο που θελω, ομορφες εικονες, θετικες σκεψεις....
Ευχομαι για ολους μας να ακουσουμε αυτο που ζηταμε κ να κανουμε τοσα βηματα, ωστε να το αποκτησουμεπάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
29-12-2009, 14:27 #19
Κνουλπ αυτην την συζητηση ειχα με καποιον πριν λιγο...γιατι αισθανομαστε μια \"πιεση\" στις γιορτες και κατεληξα στις ιδιες σκεψεις οτι φταινε τα ευτυχισμενα παιδικα χρονια που ολα φαινονταν μαγικα και υπεροχα και οι γιορτες ειναι κατι που περιμενες πως και πως.
Δυστυχως ενα απο αυτα που φερνει η ηλικια ειναι λιγοτερος ενθουσιασμος στα απλα πραγματα που δινουν χαρα...δεν ειναι πλεον ολα ενδιαφεροντα...ενα λαστιχο που βγαζει νερο ειναι απλως ενα λαστιχο που βγαζει νερο,μια σαπουνοφουσκα ειναι απλως μια σαπουνοφουσκα.
Προσπαθουμε να προσαρμοστουμε στις καινουριες συνθηκες αλλα οι \"ευτυχισμενες αναμνησεις\" ερχονται να μας χτυπησουν την πορτα.
Γιατι τοτε και οχι τωρα και ολοι προσπαθουμε να βρουμε ισοροπιες.
Δεν εχω απαντησεις και μαλλον δεν υπαρχουν ο καθενας προσπαθει οσο μπορει για τις απαντησεις τις δικες του.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
03-01-2010, 00:52 #20
Κανεις να προτεινει ειδικο????
Ψυχολογο-ψυχοθεραπευτη/συμβουλο etc etc pm
...βάδιζα άσκοπα χωρίς να ξέρω που πηγαίνω
σαν κάποιος άνθρωπος που ο κόσμος θεωρεί χαμένο...
Αλλαγή αγωγής
16-06-2025, 23:35 in Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια