Υπάρχει σύνδρομο στέρησης;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 9 of 9
    Junior Member

Υπάρχει σύνδρομο στέρησης;

Καλημέρα σας, παίρνω Dumyrox των 100mg εδώ 4-5 χρόνια. Νιώθω πολύ καλά με αυτό γιατί δεν έχω την τόση κατάθλιψη που είχα πριν. Μου τελείωσαν όμως εδώ και 3 μέρες και λόγω Σ/Κ αμέλησα να πάρω. Όταν δεν τα παίρνω μου έρχεται να κλαίω ασταμάτητα χωρίς λόγο και με λυγμούς.
    Είναι λογικό; Είναι ψυχολογικό ή οφείλεται στην έλλειψη φαρμάκου; Δικαιολογείται αυτή η αντίδραση με απουσία μόνο 3 ημερών φαρμάκου από τον οργανισμό (όταν βέβαια υπάρχει διαπιστωμένη κατάθλιψη);

Senior Member
    γεια!
    παιρνω το ιδιο φαρμακο περιπου ενα χρονο.επαιρνα και εγω 100mg την ημερα και τωρα πια παιρνω 50 μερα παρα μερα.
    αν δεν παρω την δοση που πρεπει,αν το ξεχασω δηλαδη εχω τρομερο ιλλιγο αλλα ψυχολογικα ειμαι πολυ καλα,ουτε κλαιω ουτε τιποτα τετοιο ασε που τα στερητικα ειναι περισσοτερο σωματικα.οπως και να χει και μια βδομαδα να διακοψεις το χαπι δεν μπορει να σε ξαναπιασει καταθλιψη πολυ απλα γιατι η ουσια που περιεχει το χαπι κυκλοφορει ακομα μεσα στο αιμα σου.
    μηπως επειδη ετυχε να γινει την πρωτη φορα ετσι το συνεδεσες και τωρα καθε φορα που δεν παιρνεις νομιζεις οτι θα συμβει το ιδιο?
    να σε ρωτησω κατι?γιατι παιρνεις αυτο το χαπι τοσο καιρο?ψυχοθεραπεια κανεις?

Junior Member
    Έκανα ψυχοθεραπεία όταν ξεκίνησα τα χάπια. Ο ψυχολόγος δεν έβρισκε ότι είχα ιδιαίτερο \"θέμα\" αντίθετα από τον ψυχίατρο ο οποίος μου έδωσε τη φαρμακευτική αγωγή. Δε θέλω να ξεκινήσω ξανά και κυρίως γιατί δε \"νιώθω\" να μιλήσω σε κανέναν για τίποτα και κυρίως για μένα.

Senior Member
    το οτι ο ψυχιατρος εκρινε οτι χρειαζεσαι φαρμακευτικη αγωγη δεν παιζει κατα τη γνωμη μου και τοσο μεγαλο ρολο..
    παντα γραφουν..εμενα μου εγραφε κουτες λεξοτανιλ και ενω εγω της ελεγα δεν με πειραζει εχω ηδη,δεν χρειαζεται να μου γραψετε αλλα τα καταφερνω μου αυτη επεμενε και μου εδινε τα ειδικα αυτα χαρτακια με την κοκκινη γραμμουλα και σκεψου ημουν μονο 19..
    οκ σεβαστο το οτι δε νιωθεις να μιλησεις σε κανεναν μηπως ομως αυτο διατηρει κατα καποιο τροπο το προβλημα σου?
    να ξερεις παντως πως τα χαπια αυτα ειναι παρα πολυ ελαφρια,απο τα πιο ελαφρια που κυκλοφορουν στην κατηγορια αυτων των φαρμακων.
    ο ψυχιατρος δηλαδη τι το σοβαρο εκρινε σε αντιθεση οπως λες με τον ψυχολογο?μηπως αυτο τεκμηριωνεται στο μυαλο σου μονο και μονο επειδη σου εγραψε χαπια?

Junior Member
    Ο ψυχίατρος κατέληξε σ\' αυτό το συμπέρασμα κατόπιν νευρολογικής εξετάσεως, καταγραφής ιατρικού ιστορικού και συμπτωμάτων. Μου έδωσε 1 Dumyrox των 100mg εφάπαξ την ημέρα (πρωί) και 2 Minitran 2-10 (μεσημέρι-βράδυ). Το 1 Minitran (μεσημέρι) το έκοψα γιατί δεν ήθελα να μου ρίχνει τους ρυθμούς μου στη δουλειά, κι αυτό έπειτα από τα 3 πρώτα χρόνια. Υπάρχουν συγκεκριμένα προβλήματα στη ζωή μου (ίσως όχι τραγικά αλλά επιλογών) που μου προκαλούν αυτή την κατάσταση και που ξέρω ότι δε θέλω/μπορώ/φοβάμαι να τα αλλάξω οπότε προτιμώ να συνεχίσω μόνο με τα φάρμακα αφού ξέρω τι μου φταίει.

Senior Member
    αφου δεν μπορεις να αλλαξεις τις καταστασεις γιατι δεν αλλαζεις την αντιδραση σου σε αυτες?δεν ειναι λιγο μαζοχιστικο αυτο με τα χαπια?

Junior Member
    Θέλω να με βοηθήσουν τα χάπια να δέχομαι αυτά τα πράγματα και να είμαι καλά.

Senior Member
    κανενα χαπι δεν το κανει αυτο!τα ιδια χαπια παιρνουμε τα ξερω.θελωνα σου πω πως μηπως τελικα τα δεχεσαι ολα αυτα και τα αποδεχεσαι οχι απο τα χαπια αλλα απο εσενα την ιδια?μηπως δεν εκτιμας τις δυναμεις σου?αυτα τα χαπια να σου πω οτι πολλοι τα χαρακτηριζουν ως placebo..τωρα ειναι δεν ειναι δεν ξερω..μηπως εχεις πιστεψει οτι εχεις υπερεκτιησει το προβλημα σου?

Senior Member
    το γαμωτο ειναι οτι λενε πως δεν εθιζεσαι, τοτε πως γινεται να εχεις συνδρομο στερησης; κ στανταρ εχεις, το νιωθεις ο ιδιος δεν χρειαζεται να εισαι γιατρος για να το επιβεβαιωσης. οσο για τα συμπτωματα, σιγουρα διαφερουν απο ανθρωπο σε ανθρωπο. καλο κουραγιο Rallou