Results 16 to 21 of 21
Thread: Τα"άσχημά"μου
-
04-12-2009, 17:19 #16
Να\'σαι καλά keep.
- 08-12-2009, 15:55 #17
Αποφάσισα να ξεκινήσω πάλι δουλίτσα με τον εαυτό μου με τη βοήθεια ψυχολόγου.Υπάρχουν κάποια θέματα που χρειάζονται \"μέριμνα\"και αρκετά λιμνάζοντα ύδατα που χρήζουν προσοχής,καθώς επηρεάζουν τομείς που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητά μου και τις λειτουργίες της.
Αν μπορούσε η Μαρίνα38 ή ο Petran μας να μου απαντήσει,μιας και είναι οι πλέον κατάλληλοι να το κάνουν,θα τους ευγνωμονούσα.Ποια μέθοδος είναι η κατάλληλη για διαχείριση καθημερινών θεμάτων;Eννοώ πως ο απολογισμός και η ανάλυση του χτες δε με ενδιαφέρει όσο το πέρασμα στο τώρα μου και η ανταπόκριση της θεραπείας στο παρόν μου,στο εδώ μου.Ποια μέθοδος δίνει τα πλέον αξιόπιστα και ορατά αποτελέσματα για καθημερινά ζητήματα;
Mεγάλωσα σε ένα χαοτικό περιβάλλον,που έχει αφήσει αρκετά κενά σε ζητήματα που για άλλους η αντιμετώπισή τους θεωρείται αυτονόητη και γίνεται σχεδόν αυτόματα.Αυτά τα καθημερινά κενά,ο προγραμματισμός και τα βήματα νιώθω να λείπουν και θα ήθελα να μάθω διεξοδικά.:)"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
08-12-2009, 16:55 #18
Originally posted by RainAndWind
Αποφάσισα να ξεκινήσω πάλι δουλίτσα με τον εαυτό μου με τη βοήθεια ψυχολόγου.Υπάρχουν κάποια θέματα που χρειάζονται \"μέριμνα\"και αρκετά λιμνάζοντα ύδατα που χρήζουν προσοχής,καθώς επηρεάζουν τομείς που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητά μου και τις λειτουργίες της.
Αν μπορούσε η Μαρίνα38 ή ο Petran μας να μου απαντήσει,μιας και είναι οι πλέον κατάλληλοι να το κάνουν,θα τους ευγνωμονούσα.Ποια μέθοδος είναι η κατάλληλη για διαχείριση καθημερινών θεμάτων;Eννοώ πως ο απολογισμός και η ανάλυση του χτες δε με ενδιαφέρει όσο το πέρασμα στο τώρα μου και η ανταπόκριση της θεραπείας στο παρόν μου,στο εδώ μου.Ποια μέθοδος δίνει τα πλέον αξιόπιστα και ορατά αποτελέσματα για καθημερινά ζητήματα;
Mεγάλωσα σε ένα χαοτικό περιβάλλον,που έχει αφήσει αρκετά κενά σε ζητήματα που για άλλους η αντιμετώπισή τους θεωρείται αυτονόητη και γίνεται σχεδόν αυτόματα.Αυτά τα καθημερινά κενά,ο προγραμματισμός και τα βήματα νιώθω να λείπουν και θα ήθελα να μάθω διεξοδικά.:)
Χμμ πιστεύω ότι η μαρίνα είναι ποιο κατάλληλη σε αυτόν τον τομεά...αλλά δεν είμαι σίγουρος για ποια ζητήματα μιλάς? Μπορείς να γίνεις ποιο συγκεκριμένη στα θέματα \"που γι\'άλλους είναι αυτονόητα\" αλλά εσύ βρίσκεις δυσκολίες? Κάνεις ήδη θεραπεία RainAndWind και αν ναι (και αν επιτρέπεται) τι? Είναι θέματα προγραμματισμού και οργάνωσης δηλαδή? Η θα ήθελες αυτά τα θέματα που σε προβληματίζουν να είχαν περισσότερο προγραμματισμό και οργάνωση?
08-12-2009, 17:05 #19
Κι εγώ θα ήθελα να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένη. Να υποθέσω δηλαδή ότι επιθυμείς κάτι αρκετά καθοδηγητικό ώσπου να εμπεδώσεις έναν κάπως διαφορετικό τρόπο σκέψης και να αποκτήσεις νέες δεξιότητες? Η δουλειά που έκανες ως τώρα με ψυχολόγο που βασιζόταν (ήταν ανάλυση του χτες?) και τι νιώθεις ότι σου λείπει, είναι η επεξεργασία του εδώ και τώρα, των σημερινών αναγκών, βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων και εν γένει της λειτουργικότητας-αποτελεσματικότητας?
Γενικά μιλώντας, η καθαρή γνωσιακή και διάφορα παρακλάδια της φαίνεται να βοηθά σε τέτοιου τύπου θέματα, ίσως σε συνδυασμό με συνδιαλεκτική (transactional) για να δέσει και με τη δουλειά που υποθέτω ότι έχεις κάνει ως τώρα. Από εκεί και πέρα υπάρχει πληθώρα μεθόδων-τεχνικών αλλά και δομημένης συζήτησης, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα συνθετικό μοντέλο που θα είναι κατάλληλο για εσένα. Αυτό το λέω γιατί έχω την αίσθηση πως μία μεμονωμένη \'μέθοδος\' δεν θα σου ταιριάξει, εν γένει όμως χρειάζεσαι αρκετά στοιχεία γνωσιακής. Όμως μπορεί να πέφτω και έξω. Τι έχεις λοιπόν δοκιμάσει ως τώρα?
09-12-2009, 10:48 #20
Petran,όχι,δεν κάνω θεραπεία κανενός είδους,αλλά σίγουρα χρειάζομαι υποστήριξη ακριβώς γι αυτό που ανέφερες,έχω πρόβλημα οργανωτικότητας και προγραμματισμού σε τομείς της καθημερινότητας,πχ εργασία(τείνω να δουλεύω άστατα ωράρια,άλλοτε ως εργασιομανής άλλοτε με νωθρότητα).Αυτό δεν έχει να κάνει με το πλαίσιο της δουλειάς,όσο με δικές μου ανάγκες,και ανάλογα πως είμαι ένα διάστημα.Επίσης την ίδια αστάθεια παρατηρώ να έχω και στο σπίτι,στις υποχρεώσεις μου,στην τήρηση ενός προγράμματος.Ως συνέπεια αυτού άλλοτε πνίγομαι άλλοτε το πάω χαλαρότερα,αλλά θα προτιμούσα τη σταθερότητα και τη λογική διαχείριση του χρόνου μου και των δυνάμεών μου(tell us sth new pussycat,λολ):P
Επίσης αυτό που ανέφερα,ο βραχυπρόθεσμος,όχι μακρόπνοος σχεδιασμός,δεν το κατέχω καθόλου(να σημειώσω πως η ίδια αστάθεια υπήρχε σε όλη τη διάρκεια των παιδικών και εφηβικών μου χρόνων,όπου το γονεικό ενδιαφέρον κυμαινόταν από τον υπερέλεγχο στην παραμέληση και τούμπαλιν).Συνέπεια αυτών των διακυμάνσεων ήταν άλλοτε τα παιδιά να ήμαστε \"μόνα\"εντελώς,για μέρες και άλλοτε συνεχώς κάτω από την αδιάκοπη κρίση και υποτίμηση.νοτ ε χέλθι γουέι οβ χεβινγκ στάνταρντς.
Μαρίνα,έχω κάνει μόνο για ένα τρίμηνο ψυχανάλυση,με επικέντρωση σε ανάλυση των γονεικών προτύπων και λανθασμένου τρόπου σκέψης για τις οικογενειακές σχέσεις,ανάλυση των συναισθημάτων που ήταν όπως καταλαβαίνεις αχταρμάς παράπονων και ανάγκης για δείγματα αγάπης,και εξίσου ισόποσης πίκρας και αισθημάτων απέχθειας για την κακοποίηση που δεχόμουνα από παιδί.
Αλλά τώρα θέλω να συνεχίσω καθώς αισθάνομαι σχετικά συμφιλιωμένη με το παρελθόν,έχω καλά αποθέματα δύναμης γιατί προχώρησα σε αρκετές αλλαγές σκέψης και πρωτοβουλιών αποδέσμευσης.Θέλω να δουλέψω για το τώρα μου,όχι να αναμασάω τελειωμένες ιστορίες.Δεξιότητες όπως ανέφερες,επαναπροσδιορισμ� � και ρύθμιση ορίων,χεράκι για τα επόμενα στάδια.Η γνωσιακή ξέρω τι είναι,αλλά για την transactional,δεν έχω ιδέα τι γίνεται σ\'αυτή τη μέθοδο.:o
Α,επ\'ευκαιρίας,σας ευχαριστώ πάρα πολύ και τους δύο για ό,τι προσφέρετε από το χρόνο σας και την καλή σας διάθεση μέσα στο forum.Είναι η αλήθεια,η συμβολή σας είναι ουσιαστική και τόσο ωφέλιμη(τουλάχιστον όσον με αφορά,ρουφάω τα λόγια σας μπας και πάρω καμιά ψίχα γνώσης κι εγώ το έρμο):P:P"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
10-12-2009, 13:42 #21
Αφού έχεις κάνει ψυχανάλυση, τότε ίσως πράγματι να βοηθήσει και η transactional (μαζί βέβαια με γνωσιακή)...Γιατί επηρεάστηκε από την ψυχανάλυση σε μεγάλο βαθμό, αλλά εστιάζει στο εδώ και τώρα, σε θέματα επικοινωνίας και διαπροσωπικών σχέσεων. Στη χώρα μας χρησιμοποιείται πολύ περισσότερο στο χώρο των επιχειρήσεων - διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού - ομάδες κλπ, γι\' αυτό και αν βάλεις στο google \'Μάθημα Ηγεσία και Επιχειρηματικότητα\' θα σου βγάλει πρώτο-πρώτο ένα pdf από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, σημειώσεις για τη συναλλακτική ανάλυση, που βέβαια είναι πολύ γενικό αλλά δίνει μια ιδέα.
Τώρα βέβαια, σε επίπεδο ατομικών συνεδριών, όπως και για άλλες ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις, το πρόβλημα στη χώρα μας είναι πώς εφαρμόζονται και από ποιους!.... Τουλάχιστον με τη γνωσιακή είναι (λίγο) πιο ξεκάθαρο το τοπίο.
Πάντως με την ευκαιρία των ευχαριστιών σου, να πω ότι από τη συμμετοχή στο φόρουμ όλοι και προσφέρουν και παίρνουν, ανεξάρτητα από τον εκτός φόρουμ επαγγελματικό ρόλο :) :)
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....