Δεν πάει άλλο με τους γονείς....!!!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 2 of 2
    Junior Member

Δεν πάει άλλο με τους γονείς....!!!

Γειά σας,

Σχεδόν ανέκαθεν οι γονείς μου έιχαν προ΄λήματα μεταξύ τους. Τώρα όμως τα πράγματα έχουν γίνει πολύ χειρότερα. Πλήρης ασυνενοησία, έλειψη κατανόησης από τον ένα προς τον άλλο και σχεδόν πια δεν μιλάνε μεταξύ τους.

Πρόσφατα η μητέρα μου με "ενημέρωσε" για ακόμα ένα τους καβγά με πολύ άσχημες αντιδράσεις ζητώντας τη γνώμη μου για το τι να κάνει. Το μόνο που μπόρεσα να της πω ήταν ότι η κατάσταση θέλει ψυχολόγο ή κάποιον ειδικό σύμβουλο.

Ένα ακόμα πρόβλημα είναι ότι οι γονείς μου έχουν σοβαρότατο οικονομικό πρόβλημα και μένουν στη βόρεια Εύβοια και εγώ στην Αθήνα (ούτε και εγώ μπορώ να τους βοηθήσω οικονομικά σοβαρα). Γνωρίζει κανείς αν θα μπορούσε να βρεθεί κάτι-κάποιος εκεί να τους βοηθήσει? Κάποιος κρατηκός φορέας-σύμβουλος. ή μέσω ασφάλισης ΝΑΤ?

Σας παρακαλώ αν κάποιος ξέρει κάτι ή έχει κάποια συμβουλή, να μου δώσει, βρίσκομαι πλέων σε απόγνωση και έχει χαλάσει εντελώς και η δική μου ψυχολογία

Ευχαριστώ

Senior Member
    Είναι πολύ γλυκό εκ μέρους σου που θέλεις να βοηθήσεις τους γονείς σου.

Οσο αφορά τα προβλήματά μεταξύ τους, ειναι μεγάλοι άνθρωποι και πρέπει να τα λύσουν μόνοι τους, να τους το δηλώσεις ξεκάθαρα αυτό.

Ξέρω ότι από την Πρόνοια (σε κάθε Νομαρχία) δίνεται οικονομική ενίσχυση και ψυχολογική υποστήριξη σε οικογένειες. Δεν ξέρω όμως αν οι γονείς σου εχουν αυτές τις προϋποθέσεις να ενταχτούν σε τέτοιο πρόβλημα δηλαδή πρέπει να έχουν ελάχιστα έσοδα, να είναι άνεργοι, προβλήματα υγείας κλπ.

Κάνε μια προσπάθεια να επικοινωνήσεις με την Νομαρχία Ευβοιας . τηλεφωνικό κέντρο 2210 36187-8 και το γραφείο Πρόνοιας 2210 29016. (Ελπίζω να είναι σωστοί οι αριθμοί.)

Καλή δύναμη!