Results 1 to 7 of 7
Thread: ΝΟΣΟΦΟΒΙΑ ΚΑΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ
-
08-12-2009, 21:08 #1
ΝΟΣΟΦΟΒΙΑ ΚΑΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΗΚΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ ΜΕ ΜΙΚΡΟΚΥΤΤΑΡΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΙΟΤΑΝ, ΑΦΟΥ ΔΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ. ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΛΠ. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΩ ΚΑΙ ΗΡΘΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΑΠΕΦΕΥΓΑ ΚΑΘΟΤΙ ΜΕ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ.
ΓΥΡΩ ΣΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΤΣΑΚΩΘΗΚΕ ΑΣΧΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛΑΒΕ Η ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΑΦΑΝΤΗ.
ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΩ ΤΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΜΕ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΑ, ΠΙΕΣΟΜΕΤΡΑ ΚΛΠ ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΚΑΝΑ ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ.
ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΙΑΤΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΦΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΚΕ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΜΜΟΝΗ...
ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΔΩΡΟ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΩ ΤΙΣ ΦΟΒΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΝΙΩΘΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ (ΔΗΛΑΔΗ ΗΜΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΩΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΖΩΗ ΚΛΠ ΚΛΠ.)
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ (ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΟΙ ΦΟΒΙΕΣ ΜΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΝΑ...
ΑΡΧΙΚΑ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΗΣΤΕΙ ΟΙ ΛΕΜΦΑΔΕΝΕΣ ΜΟΥ, ΜΟΥ ΚΑΝΕ ΨΗΛΑΦΗΣΗ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΚΑΤΙ, ΠΗΓΑ ΓΙΑ ΑΚΤΙΝΕΣ (ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΑΡΟΡΜΗΣΗ) ΚΑΙ Η ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ ΒΡΗΚΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΔΙΟΓΚΩΜΕΝΟΙ (ΤΟ ΑΠΕΔΩΣΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ) ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΨΗΛΑΦΙΖΟΝΤΑΙ... η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΛΕΜΦΑΔΕΝΕΣ ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΕ Η ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΑΝΑ ΕΓΩ... ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΑΠ'ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΥΣ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΑΝΩ...
ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΤΗ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΓΡΑΨΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΜΩΣ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΒΡΟΥΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙ...
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΧΩ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΤΙ ΣΠΥΡΑΚΙΑ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ Ο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΗΣΜΕΝΟΙ ΓΕΥΣΤΙΚΟΙ ΚΑΛΥΚΕΣ ΠΟΥ ΕΡΕΘΙΣΤΗΚΑΝ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΣΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΜΟΥ... ΕΧΩ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ (ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ), ΤΑ ΓΛΥΚΑ, ΤΙΣ ΤΣΙΧΛΕΣ, ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ, ΤΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ, ΚΑΙ... ΤΟ SEX...
ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ... ΚΑΙ ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΣΩ... ΕΙΜΑΙ (ΗΜΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ) ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΠΛΑΣΜΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗΣ... ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ... ΕΧΩ ΚΟΨΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΟΛΗ... (ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΩ ΚΟΨΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΕΙ ΠΑΕΙ... ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΜΟΥ ΧΡΩΣΤΑΩ...)
ΚΑΙ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΥΓΩ ΕΞΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...
ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΚΑΤΑΒΑΘΟΣ ΟΤΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΙΔΙΚΟ... ΟΜΩΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ... ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΙΩΘΩ ΠΟΛΥ ΑΒΟΛΑ ΝΑ ΑΝΟΙΧΤΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΞΕΝΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΓΙΑ ΝΑ Μ' ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟΥ ΣΚΑΩ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΛΕΦΤΑ (ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΛΗΜΑ ΜΟΥ ΣΤΑ ΛΕΦΤΑ...) ΤΟ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΣΑΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΠΕΔΩΣΕ...
ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΛΥΤΡΩΘΩ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ?? ΘΑ ΞΑΝΑΖΗΣΩ ΑΝΕΜΕΛΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ "ΑΘΩΟ" ΒΗΧΑ, ΕΛΙΑ, ΣΠΥΡΑΚΙ??,
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ΗΔΗ ΝΙΩΘΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΒΑΛΑ ΚΑΠΩΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΞΗ...
- 09-12-2009, 14:43 #2
Το θέμα είναι ότι ενώ γνωρίζω (λογικά πάντα) τι πρέπει να κάνω... στην πράξη με πιάνει ειλικρινά πανικός...
05-03-2010, 09:57 #3
akrivws ta idia san na me akouw....vlepw poso geloia ginomai me ayta pu niwthw kai lew alla dn mporw na kanw kati...krish panikou!!!exw gyrisei opoion giatro mporeis na fantasteis...en telei phga se psyxologo...xereis ti katalava???o,ti prepei na katseis na milhseis me ton eayto sou na deis apo ti prohrthan ola ayta...na skeftesai logika kai nathimasai oti dn prokeitai na patheis tpt einai ola st myalo sou...arxise na xairesai ts stigmes sou oles....symfiliwsou me tous fovous sou...den tha se skotousan...katapolemhse tous esy...apasxolhse to myalo s...piase doulia,gnwrise kosmo,arxise gymnasthrio..gemise th mera sou...ayto tha kanw kai egw molis prin 3 meres \'\'xypnhsa\'\' to phra apofash..tha kanw oooolllaaa ooosssaa oneirevomai,k einai paaarrraaa pooolllaaaaa!...kai na thimasai OLA THA MAS PANE OPWS TA THELOUME
kai nai,ta logia einai kala kai h praxh einai dyskolh...alla re sy skepsou eimaste mia apofash makria apo th eytyxia k th psixikh ygeia mas
06-03-2010, 02:24 #4
Και εγώ που ξύπνησα και είπα απο εδώ και εμπρός σκέφτομαι θετικά, αλλάζω, προσπαθώ να ζήσω καλύτερα, τα βλέπω με άλλο μάτι, δεν μου είναι απαραίτητα τα αντικαταθλιπτικά,γιατί στη δεδομένη χρονική στιγμή σκάει άλλο πρόβλημα υγείας;για να πάω πάλι πίσω;όλα αυτά σκέφτηκα και εγώ συν το ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.Το αποτέλεσμα τρώω άλλη μια αυτοάνοσο πάθηση.Φτου και απο την αρχή; με δουλεύει η τύχη μου;είναι λες και κάποιος κινεί τα νήματα της ζωής σου και δεν σε αφήνει να προχωρήσεις.Ο εαυτός μου είναι;γιατί όμως αφού θέλω να είμαι καλά;
06-03-2010, 11:53 #5
Βασικά πρέπει να καταλάβεις πως όλα αυτά είναι φοβίες σου και τίποτα παραπάνω.ΚΑΝΕΙΣ δεν έπαθε ποτε τίποτα απο όλα αυτά.Ξέρεις πόσες φορές είπα πως τέλος τώρα λιποθυμώ και δεν αλλάζει με τίποτα αυτό και δεν έπαθα τίποτα..Έτσι είναι και η αρρωστοφοβεία.Να σε ενημερώσω βέβαια πως στη σχολή έχουμε όλοι οι φοιτητές δωρεάν πρόσβαση σε ψυχολόγους της σχολής μας,οπότε δοκίμασε το.Θα σε βοηθήσει σίγουρα.Να σου πώ και κάτι αλλό?Γνώρισα μια συμφοιτήτρια μου η οποία έχει καρκίνο και κάνει χημειοθεραπείες.Οταν μου το είπε,ένοιωσα τόσο άσχημα μέσα μου όσο δεν λέγεται.Συνειδητοποίησα πως είμαι πολύ γελοία που φοβάμαι τόσο ανούσια πράγματα και είχα αφήσει τη σχολή μου.Εκείνη με χημειοθεραπείες και συνεχίζει τη σχολή.Έχει μεγάλη δύναμη ψυχής και είναι πρότυπο μου.Απο τη στιγμή λοιπόν που οι γιατροί δεν σου βρίσκουν κάτι μην παιδεύεις τον εαυτό σου άλλο.Προσπάθησε να το αφήσεις ελεύθερο.Δεν θα σου πω,αυτό που λένε οι πιο πολλοί να περάσεις όσο πιο ευχάριστα μπορείς,γιατι ξέρω πως δεν μπορείς να νοιώσεις ευχάριστα απο τη στιγμή που τραβάς τέτοια ζόρια.Αυτό,όμως που θα σου πώ ειναι να δουλεύεις,να συνεχίσεις τη σχολή σου και να μην το βάζεις κάτω.Να διαβάζεις,δουλεύεις,αθλείσ αι όσο πιο πολύ μπορείς γιατι έτσι μόνο θα ξεχνίεται το μυαλό σου και θα νοιώσεις καλύτερα.Απο την άλλη να σου πω,πως καλό θα ήταν να αρχίσεις να κάνεις sex.Εκτός του γεγονότος πως βοηθά να ξεπεράσεις τυχόν θέματα,χαλαρώνει καθώς παράγει ενδορφίνες που είναι πολύ σημαντικές για τον εγκέφαλο και τη καλή ψυχική υγεία.
08-03-2010, 04:16 #6
ntini eilikrina mas eftiaxes th mera!!!!o,ti akrivws skeftomoun kai elega ston eayto mou ta anafereis esy pio panw!paidia pernate kala,kante o,ti sas aresei..be good!
:P
16-03-2010, 22:58 #7
Αν λαμβανεις μετρα κατα του καρκινου τοτε μην ανυσηχεις, εδω οι πεερισσοτεροι δεν ασχολουνται καν. Στα μετρα οπυ ανεφερες προσθεσε και γυμναστικη 40 λεπτα 4 φορες την εβδομαδα, ομως να ειναι κατι που σου αρεσει, οχι να το κανεις με το ζορι, εγω παω κολυμβηση, το γυμναστηριο το βαριεμαι. Ελπιζω να βοηθησα, και εγω φοβαμαι αυτη την αρρωστια και εχω βαρυ ιστορικο απ την πλευρα του μπαμπα μου αλλα στην τελικη ξερεις τι σκεφτομαι; Οτι και να μου ειναι γραφτο να πεθανω στα 40 (ειμαι 30) απο αυτην ,μπορει στο ενδιαμεσο να εχω καταστρεψει αυτα τα 10 χρονια με το αγχος ... Συγκεντρωνομαι οσο γινεται στην καθε ημερα ξεχωριστα και ζω υγιεινα οσο μπορω αλλα δεν το σκεφτομαι συνεχεια.
Πίεση στην δουλειά
02-08-2025, 08:41 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή