Results 1 to 11 of 11
-
14-12-2009, 21:43 #1
μοναξιααααααααααααα!!!!!!!!φο βαμαι!!!!!!!
γεια σας και παλι μετα απο καιρο!!!!!!!!!λοιπον καθε μερα που περνα ανακαλυπτω οτι ο πιο μεγαλος μου φοβος ειναι η μοναξιαααααααα!!μου αρεσει να αντικρυζω το ψεμα αντι για την αληθεια, να εξαρτωμαι απο λαθος ατομα, να δημιουργω ή και να παραμενω σε απροσφορες σχεσεις και καταστασεις......γιατιιιιιιι ιιι???.... για να μη μεινω μονη μου!!!!!!για να νιωθω ενα αποκουμμπι παντα κοντα μου.....για να κρατιεμαι ορθια στα ποδια μου....για να μην νιωθω μονη μου στους 4 τοιχους του σπιτιου μου.....και τελικααααααααα???συμβαινει αυτο που ξερουμε ολοι μας:"αυτοεκπληρουμενη προφητεια""....μενω μονη μου να σερνομαι στα πατωματα του σπιτιου μου κι επειτα να ζηταω παλι "υποστηριξη"και παει λεγοντας......ελπιζω να καταλαβατε τι θελει να πει ο ποιητης!!!!!!!!!!σας ευχαριστω!!!!!!!:P
- 14-12-2009, 22:15 #2
και βεβαια σε καταλαβαμε...δεν εισαι η μονη ξερεις που νιωθει ετσι....νομιζω πως αυτος ο φοβος ειναι μαστιγα της εποχης μας πια..ακομα και αν εισαι μεσα σε μια σχεση υπαρχει περιπτωση να νιωθεις μονη και στην ουσια ολοι μονοι μας ειμαστε.....μονοι μας ερχομαστε..μονοι φευγουμε..το θεμα ειναι να μαθουμε να προσαρμοζομαστε με τον εαυτο μας και την μοναξια μας...εξαλλου καλυτερα να εισαι μονη παρα με παρεα οταν δεν εχει τιποτα ουσιαστικο να σου προσφερει....δεν πρεπει να παλευουμε με την μοναξια μας πρεπει να γινομαστε φιλη μάυτην ...πιστεψε με το ξερω οτι ειναι δυσκολο αλλα πρεπει να προσπαθησουμε..............
15-12-2009, 10:38 #3
Τι φοβάσαι όταν είσαι μόνη σου;
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
15-12-2009, 10:41 #4
εγω λεω να αγαπησουμε τους ευατους μας και τοτε ισως ακομα και το ΕΝΑ ατομο που θα βρεθει την ζωη μας να μην ειναι αλλο ενα ατομο που θα καλυψουμε τ κενο μοναξιας μας..η να μην φοβομαστε να κατσουμε καπου εξω μονη αυτο ειδικα θα θελα να το χα καταφερει τους ζηλευω μερικους!εγω εχω δυο φιλες μονο και σιγα τιθς φιλες δηλαδη εκεινες μπορει να σκεφτονται καλα γι μενα αλλα εγω αποσταση και τον φιλο μ μαζι με την οικογενεια μου...μειρκοι μπορει να εχουν λιγοτερα..αλλα σημασια εχει τι νιωθεις..
15-12-2009, 14:26 #5
προς RainAndWind: φοβαμαι οτι θα παθω κριση πανικου!!!!!δηλαδη οτι θα με πιασεουν τα ψυχολογικα μου τυπου:δεν αξιζω τιποτα, παλι λαθος εκανα, κανεις δεν με αντεχει και τα λοιπα χωρις βεβαια να αληθευουν....συνηθως τα αλλα ατομα ειναι λαθος.....απλα μου αρεσει η ασφαλεια και πανικοβαλομαι οταν για καππιο λογο τη χανω.....δεν ξερω, τι να πω????????????????????????????με λιγα λογια φοβαμαι την απορριψη και οτι συνεπαγεται αυτη....:P
15-12-2009, 16:09 #6
Αν σου αρέσει η ασφάλεια, γιατί επιλέγεις άτομα ακατάλληλα να την παρέχουν? Μήπως χωρίς να το καταλαβαίνεις ψάχνεις να επιβεβαιώσεις την πεποίθηση ότι \'δεν αξίζω τίποτα\', \'κανείς δεν με αντέχει\' κλπ? Δηλαδή στην ουσία, ενώ λες ότι θέλεις να έχεις παρέα, κυνηγάς την απόρριψη, επιδιώκεις αυτό που λες ότι φοβάσαι?
Οπότε τελικά, τι εναι πιο ισχυρό: η ανάγκη σου να μην είσαι μόνη, ή η ανάγκη σου να αποδεικνύεις στον εαυτό σου πόσο λίγο αξίζεις? Αν λογικά βλέπεις πως είναι το πρώτο, δες καταρχήν πως μπορείς να πιστέψεις περισσότερο στον εαυτό σου, να περνάς καλά μαζί του. Και μετά, δεν είναι κακό να ψάχνεις συνέχεια παρέα, αν αυτό είναι κάτι που σου αρέσει. Είναι πολύ διαφορετικό να λες \'θέλω παρέα, δεν μου αρέσει να είμαι μόνη\', από το να λες \'φοβάμαι, δεν αντέχω να είμαι μόνη\'. Εξάλλου την ασφάλεια ποτέ δεν μας την παρέχει πράγματι κάποιος άλλος...δική μας είναι :) Κι όσο λιγότερο ανασφαλής νιώθεις, τόσο λιγότερο προσελκύεις ανασφαλείς ανθρώπους δίπλα σου.
16-12-2009, 00:04 #7
Originally posted by αλίκη!
γεια σας και παλι μετα απο καιρο!!!!!!!!!λοιπον καθε μερα που περνα ανακαλυπτω οτι ο πιο μεγαλος μου φοβος ειναι η μοναξιαααααααα!!μου αρεσει να αντικρυζω το ψεμα αντι για την αληθεια, να εξαρτωμαι απο λαθος ατομα, να δημιουργω ή και να παραμενω σε απροσφορες σχεσεις και καταστασεις......γιατιιιιιιι ιιι???.... για να μη μεινω μονη μου!!!!!!για να νιωθω ενα αποκουμμπι παντα κοντα μου.....για να κρατιεμαι ορθια στα ποδια μου....για να μην νιωθω μονη μου στους 4 τοιχους του σπιτιου μου.....και τελικααααααααα???συμβαινει αυτο που ξερουμε ολοι μας:\"αυτοεκπληρουμενη προφητεια\"\"....μενω μονη μου να σερνομαι στα πατωματα του σπιτιου μου κι επειτα να ζηταω παλι \"υποστηριξη\"και παει λεγοντας......ελπιζω να καταλαβατε τι θελει να πει ο ποιητης!!!!!!!!!!σας ευχαριστω!!!!!!!:P
16-12-2009, 00:05 #8
Επειδη με την εξαρτηση στις σχεσεις ειχα μια πολυ εντονη εμπειρια, θα σας πω οτι αν δεν μπορειτε να την αποβαλλετε τουλαχιστον να προσπαθησετε να ειστε με ατομα που θα το εκτιμησουν
Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI
16-12-2009, 13:17 #9
Originally posted by αλίκη!
προς RainAndWind: φοβαμαι οτι θα παθω κριση πανικου!!!!!δηλαδη οτι θα με πιασεουν τα ψυχολογικα μου τυπου:δεν αξιζω τιποτα, παλι λαθος εκανα, κανεις δεν με αντεχει και τα λοιπα χωρις βεβαια να αληθευουν....συνηθως τα αλλα ατομα ειναι λαθος.....απλα μου αρεσει η ασφαλεια και πανικοβαλομαι οταν για καππιο λογο τη χανω.....δεν ξερω, τι να πω????????????????????????????με λιγα λογια φοβαμαι την απορριψη και οτι συνεπαγεται αυτη....:P
η κριση πανικου δεν ειναι αυτο ακριβως που αναφερεις.....αυτο εγω θα το ελεγα προσωπικη ανασφαλεια..μαθε να στηριζεσε στον εαυτο σου...μην μετανιωνεις για τα λαθη σου ..ειναι δικα σου..μαθε απο αυτα....ακομα και αν ολοι σε απορριψουν εχεις καποιον που δεν πρεπει να τον αφησεις να σε απορριψει ποτε..τον εαυτο σου.
07-01-2010, 19:38 #10
κανεις απο θεσσαλονικη κ να θελει να παμε για καφε? u2ume!
το εγραψα εδω γιατι ετσι αισθανομαι (μοναξια)
09-01-2010, 21:25 #11
προς Αλίκη: εχεις καποια χομπι ή ασχολιες που να σε κανουν να νιωθεις ομορφα και να περνας ωραια; σε ρωταω επειδη ισως μπορεσεις να πιστεψεις στον εαυτο σου και τις δυνατοτητες σου χωρις να εξαρτασαι απο καποιον αλλο ανθρωπο, τι θα σου πει, πως θα σε αντιμετωπισει. και που ξερεις ισως ετσι γνωρισεις και ατομα με τα οποια \"κολλησετε\" αργοτερα. η αληθεια ειναι οτι συνηθιζουμε να γυρναμε απο ανθρωπο σε ανθρωπο, απο αυτους που γνωριζουμε και αποτελουν τους σημαντικους Αλλους για μας και ζηταμε την επιβεβαιωση και την αποδοχη του εαυτου μας απο εκεινους. δεν ειναι ομως εκεινοι οι ειδικοι για να μας κρινουν.
Αύριο θα γίνω 27, και δεν θέλω να δω ούτε μέρα παραπάνω.
15-06-2025, 13:47 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή