Κι αυτές τις γιορτές μόνος...
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 31
    Senior Member

Κι αυτές τις γιορτές μόνος...

Τελικά ποιο το νόημα της ύπαρξης των γιορτών;Για να νιώθουν οι φτωχοί φτωχότεροι και οι μόνοι πιο μόνοι;Είναι αυτές οι μέρες που θέλεις οπωσδήποτε κάποιον δίπλα σου για να τις μοιραστείς,και δεν εννοώ φίλο.Να βγαίνετε μαζί βόλτα,να σκέφτεσαι τί δώρο θα κάνετε ο ένας στον άλλο,ίσως να πηγαίνατε και καμια εκδρομή μαζί.Κάποιον τελοσπάντων που να σου ζεσταίνει τον ψυχικό κόσμο,να νιώθεις ότι κάποιος υπάρχει εκεί έξω για σένα.Αυτό που βιώνω και θα βιώνω για τις επόμενες μέρες είναι πολύ πικρό ρε γαμώτο.Το ξέρω ότι το ίδιο περνάν και πολλοί ακόμα άνθρωποι και μπορώ να τους καταλάβω απόλυτα.Πραγματικά τους ζηλεύω αυτούς που στάθηκαν τυχεροί και έχουν έναν άνθρωπο δίπλα τους,γιατί περι τύχης πρόκειται και μόνο.Θυμάμαι κάποτε πόσο μου άρεσαν τα Χριστούγεννα και ανυπομονούσα να έρθουν.Τώρα απλά θα ήθελα να πέσω σε χειμερία νάρκη για να μη βλέπω όλη αυτή τη χαρά που υπάρχει γύρω μου και δε μπορεί να με αγγίξει.

Senior Member
    Originally posted by Paolo_1
    Τελικά ποιο το νόημα της ύπαρξης των γιορτών;Για να νιώθουν οι φτωχοί φτωχότεροι και οι μόνοι πιο μόνοι;Είναι αυτές οι μέρες που θέλεις οπωσδήποτε κάποιον δίπλα σου για να τις μοιραστείς,και δεν εννοώ φίλο.Να βγαίνετε μαζί βόλτα,να σκέφτεσαι τί δώρο θα κάνετε ο ένας στον άλλο,ίσως να πηγαίνατε και καμια εκδρομή μαζί.Κάποιον τελοσπάντων που να σου ζεσταίνει τον ψυχικό κόσμο,να νιώθεις ότι κάποιος υπάρχει εκεί έξω για σένα.Αυτό που βιώνω και θα βιώνω για τις επόμενες μέρες είναι πολύ πικρό ρε γαμώτο.Το ξέρω ότι το ίδιο περνάν και πολλοί ακόμα άνθρωποι και μπορώ να τους καταλάβω απόλυτα.Πραγματικά τους ζηλεύω αυτούς που στάθηκαν τυχεροί και έχουν έναν άνθρωπο δίπλα τους,γιατί περι τύχης πρόκειται και μόνο.Θυμάμαι κάποτε πόσο μου άρεσαν τα Χριστούγεννα και ανυπομονούσα να έρθουν.Τώρα απλά θα ήθελα να πέσω σε χειμερία νάρκη για να μη βλέπω όλη αυτή τη χαρά που υπάρχει γύρω μου και δε μπορεί να με αγγίξει.

Είναι άπειροι οι άνθρωποι στον κόσμο που περνάν μόνοι τις γιορτές δεν είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος.

Βασικά όλο αυτό με τις γιορτές είναι για μένα μια μεγάλη οικονομική μπαρούφα. Εκτός από τα παιδιά ίσως τους νέους γονείς, πιστεύω πραγματικά ότι οι γιορτές για την πλειονόητα των ενηλίκων είναι μια άσχημη περίοδος. Δεν είναι τυχαίο ότι οι εισαγωγές σε ψυχιατρικές αυξάνονται σε περιόδους γιορτών. Υπάρχει το στερεότυπο του \"πρέπει να περάσω τέλεια και γλυκά γιατί είναι x-mas\" και όλοι συγκρίνουν με αυτό το ιδεατό που ΘΑ πρεπε να΄νοιώθουν-και που φυσικά απέχει από την πραγματική τους ζωή- ώστε τελικά στο τέλος να απογοητευτούν και να στρεσαριστούν για πράγματα που δεν έχουν κάνει (φτάνοντας να επηρεάσουν ακόμα και τις σχέσεις τους). Πολλές φορές πίσω από τα χαμόγελα χαρούμενων ζευγαριών και οικογενειών κρύβονται ηφαίστεια έτοιμα να εκραγούν. Χώρια που πολλές φορές όταν μαζεύονται όλοι οι συγγενείς να δημιουργούνται εντάσεις και πίεση. Γενικά τα πράγματα δεν είναι ρόδινα για τους ποιο πολλούς (εκτός από τα παιδάκια! τυχερά!) πιστεύω ότι πάρα πολλοί που δήθεν δεν είναι μόνοι, νοιώθουν μεγαλύτερη μοναξιά από τους μόναχικούς. Δεν φτάνει να έχεις άτομα γύρω σου, πρέπει να έχεις τα κατάλληλα άτομα, άτομα που είναι σαν και εσένα και ταιριάζουν...δυστυχώς πάρα πολλοί δεν το πετυχαίνουν αυτό, αν και παραδόξως, στο τέλος φτάνουν να παντρεύονται τα άτομα αυτά η και να κρατάνε φιλίες για χρόνια (η δύναμη της συνήθειας και ο φόβος του διαφορετικού)

Δεν έχει νόημα να κάθεσαι να κλαίγεσαι για το πως οι ποιο πολλοί είναι ευτυχισμένοι όλοι μαζί γιατί πρώτον δεν είναι αλήθεια και δεύτερον δεν πετυχαίνεις τίποτα και εσύ (εκτός από το γεγονός ότι θα χαλαστείς περισσότερο). Συνέχισε τα χόμπι σου και ότι σ\'αρέσει αν κάνεις η βρες καινούργια, γενικά δραστηριοποιήσου όσο μπορείς. Τέλος, χωρίς να σου γίνει και έμμονη ιδέα, βάλτα όλα ένα-ένα κάτω και σκέψου τι μπορείς να αλλάξεις στο μέλλον για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής σου. Βάλε στόχους που πιθανών να σε βοηθήσουν π.χ. να μην είσαι πλέον μόνος σου. \'Εχω περάσει και εγώ από την φάση που κλαιγόνουν \"ωχ γιατί αυτό να μην είναι έτσι\", \"ωχ αυτό γιατί να μην είναι αλλιώς\", και τελικά το μόνο που κατάφερνα είναι να αγχωνόμουν περισσότερο. (εγώ που έχω πρόβλημα με το άγχος αγχώνομαι περισσότερο εσένα που πέφτει η διάθεση σου θα πέσει περισσότερο).

Senior Member
    Το ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι περνάνε δύσκολα αυτές τις μέρες,ο καθένας για τους δικούς του λόγους,αλλά εμένα αυτό δε με παρηγορεί καθόλου.Εντάξει,το να έχεις κάτι για να ασχολείσαι και να ξεχνιέσαι λιγάκι είναι κάτι,αλλά δεν είναι η λύση του προβλήματος.Πάντα θα γίνεται κάτι που θα σου υπενθυμίζει το κένο που νιώθεις.Η μοναξιά δεν είναι ένα απλό πράγμα που βρίσκεις ένα άλλο πράγμα για να το αντικαταστήσεις.Θέλει συγκεκριμένη λύση κι αυτή είναι μόνο μια,ο ΕΡΩΤΑΣ.Κακά τα ψέματα,αυτές οι γιορτές,όπως και όλες, είναι μόνο για τους ερωτευμένους και για τα παιδιά.

Senior Member
    Paolo_1, σήμερα το απόγευμα που ξύπνησα, σκέφτηκα : τι ωραία που θα ήταν, αν μπορούσα να μην \"έπρεπε\" στις γιορτές να έχω πράγματα να κάνω.

έχω όμως την κόρη μου που θέλει ακόμη και γεμιστή γαλοπούλα και γιορτινό τραπέζι και καλεσμένους στο σπίτι μας και...και...

οπότε θα μπω στη κουζίνα και θα φτιάξω για πρώτη φορά γαλοπούλα!
    έστω και αν δεν έχω κέφι.

δεν υπάρχει ούτε ένα φίλος για να περάσετε μαζί κάποιες ώρες?
    http://www.mazi.org.gr/

Πάολο...οι γιορτές είναι απλά αλλο ένα θέμα που μας επέβαλλε το κατεστημένο.
    Είναι ένας λόγος να κάνουμε πως όλα πάνε καλά στη ζωή μας, να βρίσκουμε δικαιολογία να πετάμε λεφτά, να πούμε ένα καλό λόγο, να κάνουμε μια φιλανθρωπία.
    Το αν το νιώθουμε ή όχι έχει να κάνει με εμάς. Αν κατάλαβα καλά, δεν έχεις σύντροφο και αυτό σε στεναχωρεί.
    Κοίτα λίγο γύρω σου. Σίγουρα θα έχεις οικογένεια, φίλους, γνωστούς. Δεν υπάρχει κανένας νόμος που να λέει, \"δεν περνάω καλά γιατί δεν έχω κοπέλα να της κάνω δώρο, να με αγαπάει, να με θέλει\".
    Όλα αυτά μπορείς να τα πάρεις και απ τους γύρω σου, να μοιραστείς την έλλειψη της και να χαμογελάς όταν ονειρεύεσαι πως θα είναι όταν θα είστε μαζί.

Member
    Φίλε μου,δεν είσαι ο μόνος...Και εγώ μία από τα ίδια...Ας κάνουμε υπομονή να περάσουνε οι γιορτές,και μετά να επιστρέψουμε στην μίζερη καθημερινότητά μας...

Senior Member
    Νομιζω πως οταν εισαι μονος χανεις ενα μερος του εαυτου σου γιατι δεν μπορεις να το μοιραστεις με καποιον!!Ο ερωτας ειναι υπεροχος αλλα ΣΙΓΟΥΡΑ περναει .Για να καταληξει σε αγαπη πρεπει να εχει κι αλλα συστατικα το γλυκο..Ακομα και σε συντροφικοτητα για να καταληξει παλι πρεπει να εχει βασεις η σχεση...
    Οπως ειπες η τυχη παιζει πολυ μεγαλο ρολο σε αυτες τις υποθεσεις.
    Μη λυπασαι ,ειναι ισως πιο αυθεντικο να εισαι μονος ,παρα με πολλους και \"ολομοναχος\"..

Senior Member
    Πάολο και εγώ τα ιδια με τους άλλους θα σου πω και ξέρεις γιατί;Γιατί πέρασαν 30 χρόνια γάμου και ποτέ δεν πέρασα γιορτές που να μην ήμουν μόνη.Παλεύω 10 χρόνια με κατάθλιψη με την χειρότερη υποτροπή πέρυσι τέτοιες μέρες.Αφησα τον εαυτό μου εγκατέλειψα την Γιώτα γιατί δεν είχα πια την δύναμη.Και αυτά τα Χριστούγεννα μόνη θα είμαι εγώ και ο γιός μου με την διαφορά ότι κατάλαβα ( πολύ αργά) κάτι που μου έλεγαν χρόνια αλλά δεν το εφάρμοζα.Να μην περιμένω απο κανέναν τίποτε,να μην ζητιανεύω την αγάπη και την αποδοχή.Μου έλεγαν ότι πρέπει να αλλάξω εγώ αλλά δεν μπορούσα.Εφαγα τα μούτρα μου έπαθε ζημιά η υγεία μου αλλά κανείς δεν άλλαξε στάση.Ούτε απο λυπηση για την Γιώτα που ήταν μια χαρά και έφτασε να πίνει 5 αντικαταθλιπτικά την ημέρα για να σταθώ στα πόδια μου.Τώρα το πίστεψα ότι αυτό είναι το μυστικό σε ότι αφορά τις σχέσεις των ανθρώπων γιατί υπάρχουν και θέματα που είναι πάνω απο τις δυνάμεις μας.λοιπόν δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να με μειώσει γιατί εκτός του ότι έχω ψυχή είμαι καλύτερη απο αυτούς που με΄\'εφεραν σε αυτή την κατάσταση και τώρα το ξέρω καλά.Αλλαξα Πάολο εγώ γιατί αν περίμενα ακόμη να με καταλάβουν σύντομα θα έβλεπα τα ραδίκια ανάποδα.Ναι θα είμαι μόνη θα υπάρξουν προβλήματα θα με νευριάσουν το ξέρω αλλά δεν θα τους αφήσω να με πληγώσουν άλλο.Εβαλα ενα στόχο τα 5 χάπια έγιναν απο σήμερα 1,5 μειώνοντας σταδιακά.Εχω ακόμη αϋπνίες περνώ απο δύσκολη φάση ηλικιακά με οτι συνεπάγεται αυτό,αλλά επειδή η ζωή είναι γλυκιά όσο μου μένει και περνά απο το χέρι μου θα με φροντίσω και θα με αγαπήσω.Εχω δυο παιδιά το μόνο που παρακαλάω να είναι καλά.Ολα σου ακούγονται δύσκολα και ακατόρθωτα το ξέρω.Μην αφήνεις πολύτιμα χρόνια να περνάνε και μην περιμένεις από τους άλλους εσύ εχεις την δύναμη αλλά δεν το έχεις ανακαλύψει ακόμη.Σου εύχομαι τα καλύτερα.

Senior Member
    Για να δούμε.Φώτα αναβοσβήνουν παντού,γιρλάντες κοσμούν τα μπαλκόνια μας,στις πλατείες τα πλαστικά δέντρα γυαλίζουνε στο κρύο,φορτωμένα ψέμα.Κι εσύ είσαι μόνος,είσαι μόνος,είσαι μόνος.
    Χέστηκες για τα λαμπιόνια.Και καλά κάνεις φίλε μου.Θες το ουσιαστικό,την ανθρώπινη επαφή,τη χειρονομία,το φιλί,το χάδι,τη μυρωδιά του δέρματος,το χνούδι πάνω στα μάγουλα.
    Τώρα θα πρέπει να βρεις τι μας έφερε ως εδώ,σε αυτό το πάγωμα και σε τούτες τις έρημες τις πόλεις,όπου μαζί υπάρχουμε αλλά χώρια ανασαίνουμε.
    Τι θα κάνεις για να φέρεις τους άλλους,που χρειάζεσαι,κοντά σου;Nα πας κοντά τους.Το ίδιο περιμένουν κι αυτοί,αλλά κανένας δεν κάνει το αναγκαίο.Το πρώτο βήμα...
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Ενα θα πω...να ναι καλα το ιντερνετ Παολο...ξερω πωσ ειναι λυση τελευταιασ στιγμησ και καπωσ οχι και τοσο σοβαρη αλλα ποτε δεν ξερεισ...

καποτε ηθελα να παω σε μια συναβλια των διαφανων κρινων...αλλα δεν ηθελα να παω μονη μου...ε μπηκα σε ενα chat βεβαια εννοειτε ηταν πιο αθωεσ τοτε οι εποχεσ...ρωτησα αν θα παει κανενασ..και βρεθηκε ενα παιδι... βεβαια...ηταν ενασ γιγαντασ 2 μερτα με μακρια μουσια....και μεταλασ....χεχεχεχ...ναι μου ηρθε καπωσ οταν τον ειδα...αλλα γελασαμε και περασαμε καλα στην συναυλια...

και μια αλλη..παλι μονη μου ημουν...ηθελα βρε παιδι μου να παω μια βολτα...περιπατο στην παραλια...και ηθελα παρεα...ετσι ακριβοσ ρωτησα....\'\'θελει κανεισ να ερθει μαζι μου παρεα περιπατο στην παραλια?...γιατι δεν θελω να παω μονη μου...κερναω παγωτο..\'\'

ε....και παλι καποιοσ βρεθηκε... εννοειτε πωσ δενηταν ερωτασ ..κλπ...ηταν καποιοσ με τον οποιο καναμε παρεα για μια ωρα απο τις ζωες μασ...αλλα ποτε δεν ξερεισ...... οπωσ και να εχει ειναι μια γνωριμια....

απλωσ πχ πρεπει να προτινεισ κατι νορμαλ...πχ ενα σινεμα..μια βολτα..κλπ...

υπαρχει πολυσ μονοσ κοσμοσ...που θελει παρεα..και δεν τολμαει να το πει......
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

Senior Member
    πανω μιλαω για το \'\'πρωτο βημα\'\'...ολα απο καπου αρχιζουν...

χθεσ..κατα λαθοσ επεσα πανω σε εναν πιτσιρικα...γιατι θα με παταγε αμαξι...με κοιταξε..χαμογελασε...και μου ειπε ετσι απλα...\'\'για σου..με λενε Γιωργο..παμε μια βολτα?\'\'
    οκ ξαφνιαστικα...και η απαντιση μου ηταν πωσ ημουν παντρεμενη με παιδακι....αλλα αν ημουν ελευθερη...και αααααααααααααααν μου αρεσε πολυ...ισωσ και να κανονιζαμε...... που ξερεισ... ετσι ειναι αυτα...θαρροσ θελει....κατα την γνωμη μου...
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

Senior Member
    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Όπως έγραψα και πιο πάνω,το ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που δεν περνάνε κάλα αυτές τις μέρες δεν μου λέει κάτι.Εγώ δεν θα περάσω εντελώς μόνος μου αυτές τις γιορτές αλλά από πριν ξέρω ότι μ\'αυτούς που θα είμαι δεν θα περάσω καλά.Άλλου είδους παρέα χρειάζομαι και όχι την ας πούμε φιλική.Όχι ότι έχω και κανένα ιδιαίτερο δέσιμο μ\'αυτούς ίσα ίσα που θα τους έγραφα όλους αν υπήρχε μια κοπέλα στη ζωή μου αυτήν την περίοδο.Έτσι κι αλλιώς κι αυτοί με γράφουνε όταν βγαίνουν με τις δικές τους.

Όπως ένας καπνιστής τρελαίνεται όταν του στερούν τα τσιγάρα,έτσι κι ένας ρομαντικός όταν του λείπει ο έρωτας και η αγάπη δεν μπορεί να γεμίσει την ψυχή του με τίποτα άλλο.

Senior Member
    Σε καταλαβαίνω,ως μανιώδης καπνίστρια.:P
    Έλα ρε Paolo,θα το βρεις αυτό που γυρεύεις,αρκεί να μην το θέλεις μόνο,δεν αρκεί,θα χρειαστεί να επιμένεις.Να το κυνηγήσεις.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Paolo, εντάξει και φυσικά και να μάθεις πόσο άσχημα είναι οι άλλοι να μην νοιώσεις καλύτερα, απλά πιστεύω ότι όλοι θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι οι γιορτές συνήθως δεν είναι όπως οι χολλιγουντιανές χριστουγεννιάτικες ιστορίες που ο εμφανίσιμος πρωταγωνιστής φεύγει με την νεαρή ξανθιά κοπελίτσα πρως την απόλυτη ευτυχία ενώ πέφτει χιόνι πάνω τους.

Καταλαβαίνω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα σου είναι το ερωτικό και ότι τώρα στις γιορτές μεγενθύνεται γιατί πιθανώς να έχεις συνδέσει τις γιορτές με τέτοιου είδους καταστάσεις και εικόνες, όμως το να φαντάζεσαι τέτοια και μετά να σκέφτεσαι ότι είσαι χωρίς σύντροφο και ότι πόσο μοναξιά νοιώθεις γι\'αυτό, μόνο κακό πρόκειται να σου κάνει. Αν είναι στο πρόγραμμα σου να βρεις κοπέλα, δεν θα βοηθήσει το γεγονός να εμφανίζεται μπροστά τους ένας δυσθυμικός τύπος με μια μαύρη αύρα γύρω του (εκτός και αν ψάξεις για κάποια emo/goth :P). Ακόμα χειρότερα, αυτή η κατάταση μπορεί να σε καθηλώσει σπίτι και έτσι φυσικά να μειώσει οποιοδήποτε πιθανό ρεαλιστικό μέλλον στο οποίο βρίσκεις και νοιώθεις χαρούμενος με μια κοπέλα η έναν φίλο/φίλους( τέτοιες καταστάσεις αποδυναμώνουν όλους τους τομείς και σε κάνουν λιγότερο παραγωγικό γενικά).

Το να θρηνείς συνέχεια τον έρωτα η τις φιλίες που δεν έχεις, το μόνο που πετυχαίνεις είναι να παρατείνεις τον πόνο σου και να ρίχνεις τον εαυτό σου ακόμα ποιο βαθειά στον βούρκο. Συμφωνείς με αυτό η όχι?

Για τους χ, ψ , ζ λόγους έμεινες μόνος σε (η και) αυτές τις γιορτές. Οκ. Το κακό έγινε και θα συνεχίσει να γίνεται. Όμως τώρα πρέπει να σφύξεις τα δόντια (ώστε να αντέξεις τον πόνο) και να σκεφτείς. Πως μπορώ να βελτιώσω αυτή την πληγή? Τι μπορώ να κάνω για να βελτιώσω την διάθεσή μου και τις σχέσεις μου? Αυτό που πρέπει να κάνεις τώρα-αν πραγματικά θες να αλλάξει κάτι και να μην κλαις μια ζωή μόνος σου στο σπίτι- είναι να κάνεις ένα πλάνο-ένα σχέδιο με τα πράγματα που θεωρείς εσύ καλό να κάνεις ώστε να έχεις ένα καλύτερο μέλλον. Δεν ξέρω αν είσαι φοιτητής η αν εργάζεσαι αλλά πάντα υπάρχουν τρόποι για να αρχίσει να δραστηριοποιείται κάποιος. Αν τους εφαρμόσεις θα δεις ότι θα ανέβει και η διάθεση σου και σιγά σιγά θα αισθάνεσαι λιγότερο πόνο.Πιστεύω ότι εσύ ο ίδιος τους ξέρεις καλύτερα και δεν χρειάζεσαι κάποιον σε κάποιο φορουμ να στους πει. Έτσι δεν είναι η όχι?

Banned
    ase re petran.kai esy monos 8a eisai kai monos 8a thn pezeis xaax.

Page 1 of 3 123 LastLast