Results 16 to 30 of 36
Thread: Τι μου συμβαινει?
-
22-12-2009, 18:23 #16
Δεν ξερεις ?Μου κοβουν και την καλημερα αν δεν τα κανω οπως εχουν μαθει!Η που θα ειμαι εκει η που δεν θα ειμαι!!
- 22-12-2009, 18:49 #17
Originally posted by Αφωτεινή
Δεν ξερεις ?Μου κοβουν και την καλημερα αν δεν τα κανω οπως εχουν μαθει!Η που θα ειμαι εκει η που δεν θα ειμαι!!
Εκεί κολλάει το θέμα ενός καλού ειδικού που θα σε βοηθήσει, γιατί αν μπορούσες να το κάνεις μόνη σου, θα το είχες κάνει τόσα χρόνια.
22-12-2009, 19:03 #18
Πιστευεις πως θα με βοηθησει ενα ειδικος να χτισω το καστρο μου?Παντα πιστευα οτι μεσα στην οικογενεια πρεπει τα τειχη να γκρεμιζονται..Οτι απλουστατα δν χρειαζονται..Εγω δεν ενιωσα ποτε την αναγκη να οχυρωθω..Ισως τωρα τελευταια ναιιιι...Εχεις δικιο αυτο χρειαζομαι..Ας εχω κι εγω μια πορτα,μπορει να την ανοιγοκλεινω...Ολοι νομιζουν πως ειμαι βραχος ,κανεις δεν ξερει..Κραταω γερα γιατι τα παιδια μου ειναι το Θαυμα μου...Σ΄ευχαριστω που με βοηθας τοσο αναρωτιεμαι ποση δυναμη εχεις..
22-12-2009, 19:05 #19
Πιστευεις πως θα με βοηθησει ενα ειδικος να χτισω το καστρο μου?Παντα πιστευα οτι μεσα στην οικογενεια πρεπει τα τειχη να γκρεμιζονται..Οτι απλουστατα δν χρειαζονται..Εγω δεν ενιωσα ποτε την αναγκη να οχυρωθω..Ισως τωρα τελευταια ναιιιι...Εχεις δικιο αυτο χρειαζομαι..Ας εχω κι εγω μια πορτα,μπορει να την ανοιγοκλεινω...Τα παιδια μου Θεοφανια...Ειναι ονειρο..Ολοι νομιζουν πως ειμαι βραχος ,κανεις δεν ξερει..Κραταω γερα γιατι τα παιδια μου ειναι το Θαυμα μου...Σ΄ευχαριστω που με βοηθας τοσο αναρωτιεμαι ποση δυναμη εχεις..
Όσο για τη δυναμή μου, μη το λες, και συ θα ήσουν δυνατή αν ζητούσα εγώ την άποψη σου.
Οι απ\' έξω βλέπουν τις περισσότερες φορές πιο καθαρά τα πράγματα.
22-12-2009, 19:15 #20
Εχθες μπηκα για πρωτη φορα και επαθα πλακα..Δεν ξερω και πολλα για τις διαταραχες ,διαβαζω ,ψαχνω να βρω εγω τι εχω εγω για να διαβασω τα αντιστοιχα...Μπορει να πιεζομαι αλλα αυτο που μου συμβαινει τωρα δεν ειναι σαν την καταθλιψη που ενιωθα τοτε..Δεν ειχα ενδιαφερον για τιποτα ,ειναι σαν να εχω αυτο αλλα ξεθωριασμενο....Ξερω ακουγεται αλλοκοτο.
22-12-2009, 19:33 #21
να τους τη κόψεις εσύ την καλημέρα!
ξέρεις τι ωραία που είναι.
σε πειράζει λίγο κάποιες στιγμές, αλλά νιώθεις καλύτερα.
πρόσφατα το δοκίμασα.http://www.mazi.org.gr/
22-12-2009, 21:17 #22
Σε επηρεάζουν ακόμη Φωτεινή γιατί δεν έχεις αποδεσμευτεί συναισθηματικά από τους γονείς σου.Εκεί οφείλονται και τα ερωτήματα και οι αμφιβολίες σου για το αν θα τα καταφέρεις.Να σου τονίσω και κάτι άλλο.Η παραμέληση των συναισθηματικών αναγκών ενός παιδιού αποτελεί επίσης κακοποίηση.
Οπότε καταλαβαίνεις πως η έλλειψη ικανοποίησης των αναγκών σου σαν παιδί,οδηγούσε σε λύπη και θυμό,που μη μπορώντας να τον εκδηλώσεις με άλλον τρόπο,είπες εκείνο το\"είμαι υιοθετημένη\".Ήταν μία προσπάθεια άρνησης πως οι ίδιοι σου οι γονείς δε σου παρείχαν ασφάλεια,που ακόμη και τώρα επιζητάς.Αλλά τώρα δεν εξαρτάσαι από τους γονείς παρά μόνο συναισθηματικά.Ο έλεγχος πάνω στα συναισθήματά σου πατάει στην ανάγκη σου που δεν είχε ικανοποιηθεί και πού ακόμη πονάει.
Αυτή η αποδέσμευση μπορεί να επιτευχθεί μέσω δουλειάς με έναν ειδικό,έναν ψυχολόγο,για να μπορέσεις να ανεξαρτητοποιηθείς,επανερ� �όμενη στην πραγματική σου ζωή,ενός ενήλικα που οι γονεικές συμπεριφορές δεν τον επηρεάζουν πια με τον τρόπο που το έκαναν όταν ήταν παιδί."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
26-12-2009, 02:57 #23
Χρόνια πολλά σε όλους σας,εύχομαι αυτα τα Χριστούγεννα να ήταν τα καλύτερά σας...
Ειναι για μενα άλλη μια νύχτα αυτή που δεν καταλαβαίνω τι μου γίνεται .
ΞΑΝΑ...
Είχα μια απρόσμενη τηλ.επικοινωνία..Απο την μητέρα μου.Κρατώ αποστασεις ασφαλείας αφού απο την τελευταία φορα που σας μίλησα αποκαλύφθηκε νέο παρασκήνιο που ευτυχώς όμως δεν με πλήγωσε ,απλά επιβεβαίωσε αυτά που παντα πίστευα για τη θέση μου σε αυτή την οικογένεια..
Σας παραθέτω τα λογια της ακριβώς.
Εγώ \"Ναι?\"
Μητέρα \"Καλά δεν ντρέπεσαι λιγάκι η αδερφή σου γιόρταζε σήμερα δεν μπόρεσες να πάρεις ενα τηλ?Η αδερφή σου στεναχωρήθηκε !!!!!Τι να σου πω παιδάκι μου αν εχεις προβλήματα να πας να τα λύσεις\"
Εγώ \"Χρονια πολλα και σε σενα Μανα....δεν πρόλαβα να ασχοληθώ με την κόρη σου.Αι στο καλο σου..\"
Υπαρχει σοβαρη περίπτωση να τους στείλω στο διάολο..
26-12-2009, 14:26 #24
Χρόνια πολλά σε όλους σας,εύχομαι αυτα τα Χριστούγεννα να ήταν τα καλύτερά σας...
Ειναι για μενα άλλη μια νύχτα αυτή που δεν καταλαβαίνω τι μου γίνεται .
ΞΑΝΑ...
Είχα μια απρόσμενη τηλ.επικοινωνία..Απο την μητέρα μου.Κρατώ αποστασεις ασφαλείας αφού απο την τελευταία φορα που σας μίλησα αποκαλύφθηκε νέο παρασκήνιο που ευτυχώς όμως δεν με πλήγωσε ,απλά επιβεβαίωσε αυτά που παντα πίστευα για τη θέση μου σε αυτή την οικογένεια..
Σας παραθέτω τα λογια της ακριβώς.
Εγώ \"Ναι?\"
Μητέρα \"Καλά δεν ντρέπεσαι λιγάκι η αδερφή σου γιόρταζε σήμερα δεν μπόρεσες να πάρεις ενα τηλ?Η αδερφή σου στεναχωρήθηκε !!!!!Τι να σου πω παιδάκι μου αν εχεις προβλήματα να πας να τα λύσεις\"
Εγώ \"Χρονια πολλα και σε σενα Μανα....δεν πρόλαβα να ασχοληθώ με την κόρη σου.Αι στο καλο σου..\"
Υπαρχει σοβαρη περίπτωση να τους στείλω στο διάολο..
είμαι της άποψης οτι το να εκδηλώνουμε τα συναισθήματά μας, δεν είναι κακό.
Λες πως νιώθεις ενοχή, ζητάς να σου πουν γιατί σου φέρθηκαν έτσι?
Κι απο την άλλη παλεύεις με την συσσωρευμένη θλίψη.
Έχεις σκεφτεί οτι αν εκφράσεις τον θυμό σου στους γονείς ή ακόμα και στον ειδικό, πάρεις τις αποστάσεις σου και οχυρωθείς, μπορεί να ελευθερωθείς απο το βάρος και της θλίψης?
Είναι υγιές να νιώθεις αρνητικά συναισθήματα,όταν σε έχουν πληγώσει.
Καλό είναι λοιπόν, όλα αυτά που μας γράφεις να τα δουλέψεις με έναν καλό ψυχοθεραπευτή και θα ανακουφιστείς οπωσδήποτε, βλέποντας οτι ναι,
είναι δυνατόν να μην \"γίνεσαι\" κάθε φορά εκείνο το παραμελημένο και αδύναμο κορίτσι.
Εϊναι δυνατόν να μην εξαρτάσαι απο τους γονείς σου.
Είναι δυνατόν να μην κουβαλάς μέσα σου θλίψεις και ενοχές.
Μην αφήνεις άλλο το παρελθόν να σε στοιχειώνει και να εμποδίζει το παρόν σου και την εξέλιξη σου !
Κάνε το βήμα, προχώραΟ καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
27-12-2009, 01:55 #25
Ο θυμός δεν είναι πάντα φόβος Φωτεινή.Είναι συσσώρευση απογοήτευσης κάποιες φορές.Την απογοήτευση αυτή,πρέπει να την εκφράσεις κάπου.Το υγιέστερο είναι να την εκφράσεις σε όσους σε απογοητεύουν.
Σημείωση:σε ανάλογα τηλεφωνήματα,εγώ κλείνω το ακουστικό και δεν απολογούμαι.Εσύ απολογείσαι ακόμη.Θα φτάσει η στιγμή που θα νιώθεις τόσο δυνατή,τόσο σίγουρη για το τι είσαι,που αυτά τα ερωτήματα που τώρα αναδύονται μέσα σου,δε θα γεννώνται καν.
Μέχρι τότε όμως,χρειάζεται να γίνουν κάποιες διαδικασίες,σαν αυτές τις ωραίες προτάσεις που σου έδωσε κι η weird.
Είναι θετικό που θες να αποδεσμευτείς,αυτό να κρατάς στο νου σου,η επιθυμία είναι μία πολύ καλή αρχή."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
27-12-2009, 02:23 #26
Φωτεινή,δε χρειάζονται ουρλιαχτά κοπέλα μου,δεν είναι απαραίτητο να κλάψουμε,ούτε να φωνάξουμε για να περάσουμε το μήνυμά μας.Χρειάζεται δουλίτσα όμως,ε;
Αυτό που γράφεις πρόσεξέ το,δεν τους λείπει τίποτε,λείπει όμως η δική σου σιγουριά,ηρεμία και αίσθηση αξίας,που δεν έχει να κάνει με το τι παράγεις για τους άλλους μόνο,αλλά και τι σου δίνεις.Βάλε σε προτεραιότητα τον εαυτό σου.Όχι,δεν είσαι ηρωίδα,ούτε χρειάζεται κανείς από εσένα να είσαι τέλεια.Όταν δεν τρώω αυτοτιμωρούμαι...Μου στερώ κάτι που έχω ανάγκη.Γιατί;"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
27-12-2009, 02:28 #27
Απο την αρχη ξεκινω αλλα σε αυτους τους τομεις εχω μεγαλη αυτοπεποιθηση.Εχω 2 καλές φίλες αλλα πάντα φοβόμουν να αποκαλυψω οικογενειακά θεματα..Μόλις τελειώσουν οι γιορτες θα ψαξω για ειδικό.Τρέμω στη σκέψη οτι θα αναπαράγω τακτικες που βίωσα εις βάρος των παιδίων μου.Αυτο με αφυπνίζει..
27-12-2009, 02:33 #28
Να μην τρέμεις καθόλου.Δεν σε απειλεί κανένας και τίποτε,παρά θα βρεις απαντήσεις και τρόπους να διαχειριστείς θέματα της καθημερινότητας και θα ανακαλύψεις με ποιους λάθος τρόπους βλέπεις ζητήματα,όταν στην πραγματικότητα είναι απλά ένα κλικ μακριά η αλλαγή στην επιρροή τους πάνω σου.
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
27-12-2009, 02:46 #29
Ποσο αισιοδοξο το μηνυμα σου..
Ωρες ωρες νιώθω παιδακι που χαιρεται με την προοπτική της ευτυχισμενης εξέλιξης.
27-12-2009, 15:50 #30
Οταν κανω υην αυτοκριτική μου βλέπω κι εγώ πόσο λάθος χειρισμούς κάνω.Μα δεν ειμαι δυνατη οσο πρεπει.Κια παλλινδρομω..Ενα βημα μπρος δυο πίσω..Σα να αυτοσαμποταρομαι..Σα να μην εμπιστευομαι Εμένα.Τη μια στιγμή ειμαι σιγουρη μετα απο λιγες μερες οχι και τοσο..
Καλη μου rein τους εχω μιλησει,τους εχω ουρλιαξει,εχω κλαψει ,τιποτα.
το να σε βλέπεις, απαιτεί πολύ κουράγιο και δύναμη, οπότε είναι καλό να επαινείς τον εαυτό σου για την καλή δουλειά που κάνεις όταν σε παρατηρείς.
Καμιά φορά η δύναμή μας, είναι και το να γνωρίζουμε την αδυναμία μας.
Ένα βήμα μπρος, δύο πίσω.
Είναι αυτό που έλεγες πιο πάνω: ΞΑΝΑ.
Παλινδρόμηση, αυτοσαμποτάρισμα.
Το παρελθόν μπλέκεται διαρκώς σε κάθε βήμα που κάνεις στο παρόν.
Το να δουλέψεις με έναν ειδικό, θα σε βοηθήσει, να το αφήσεις πίσω σου, εκεί που ανήκει.
Καλή δύναμη στις προσπάθειές σου ΦωτεινήΟ καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία