Results 31 to 36 of 36
Thread: Τι μου συμβαινει?
-
27-12-2009, 15:52 #31
Originally posted by Αφωτεινή
Τρέμω στη σκέψη οτι θα αναπαράγω τακτικες που βίωσα εις βάρος των παιδίων μου.Αυτο με αφυπνίζει..
Καλή μου, αν θέλεις, διάβασε το βιβλίο : Οι φυλακές της παιδικής μας ηλικίας της Alice Miller, εκδ. Ροές.
Θίγει το θέμα αυτό που συζητάμε και πιστεύω θα σου φανεί εξαιρετικά χρήσιμο)
Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
- 27-12-2009, 22:49 #32
\"Το παρελθον μπλέκεται διαρκώς σε κάθε βήμα του παρόντος\"
Εχεις απόλυτο δίκιο.Είναι σαν να βλέπω γραμμένες τις διάσπαρτες σκέψεις μου,σαν μην μπορούσα να τις βάλω σε μια σειρά.Γιατι τοσο καιρό δεν βλέπω τη λύση και μενω αδρανής?Γιατι παραμυθιάστηκα έτσι?Γιατι εθελοτυφλούσα?
Η ιδέα για το βιβλίο είναι τέλεια.Το χρειάζομαι καιρό τωρα.Σ΄ευχαριστώ μέσα απο τη καρδιά μου..
Ολους εσάς που με στηρίζετε τόσοο πολυ,γιατι για μενα αυτη η επικοινωνία είναι μια επιβεβαίωση οτι ίσως μπορώ να απαλλαγώ και εγώ κάποτε..
28-12-2009, 23:08 #33
Σήμερα το μεσημέρι πήγα στον ψυχίατρο .(Ντρεπόμουν να ρωτήσω για κάπου αλλού και γιατι οχι?)Είχα μαζέψει ολο μου το θάρρος και είχα σχεδόν αγωνία λίγο πριν μπώ στο γραφείο του.
Κατάφερα να είμαι συγκεντρωμένη και να του πω αυτά που ήθελα.\"Χρειάζομαι βοήθεια, οπως φαίνεται,δεν εχω καταφέρει ακόμα να το διαχειριστώ με θετικό για μένα τρόπο.\"
Ουτε λίγο ουτε πολύ με έδιωξε.
\"Σίγουρα η κατάσταση που μου περιγράφεις σε φορτίζει ψυχολογικά,όμως δεν πιστεύω πως σε εμποδίζει να ζεις μια απολύτως φυσιολογική ζωή\".!!!!!
Ακουσον ακουσον!!Δεν έφερα αντίρρηση..Πλάκα μου κάνεις θα σε παρακαλέσω δηλαδη?
29-12-2009, 12:49 #34
Σήμερα το μεσημέρι πήγα στον ψυχίατρο .(Ντρεπόμουν να ρωτήσω για κάπου αλλού και γιατι οχι?)Είχα μαζέψει ολο μου το θάρρος και είχα σχεδόν αγωνία λίγο πριν μπώ στο γραφείο του.
Κατάφερα να είμαι συγκεντρωμένη και να του πω αυτά που ήθελα.\"Χρειάζομαι βοήθεια, οπως φαίνεται,δεν εχω καταφέρει ακόμα να το διαχειριστώ με θετικό για μένα τρόπο.\"
Ουτε λίγο ουτε πολύ με έδιωξε.
\"Σίγουρα η κατάσταση που μου περιγράφεις σε φορτίζει ψυχολογικά,όμως δεν πιστεύω πως σε εμποδίζει να ζεις μια απολύτως φυσιολογική ζωή\".!!!!!
Ακουσον ακουσον!!Δεν έφερα αντίρρηση..Πλάκα μου κάνεις θα σε παρακαλέσω δηλαδη?
Το να είναι κανείς ψυχίατρος, δεν σημαίνει οτι είναι και ψυχοθεραπευτής, οτι θα καθήσετε δηλ και θα διερευνήσετε τα της ψυχής σου...
Γιατί δεν επισκέπτεσαι κάποιον ψυχολόγο καλή μου?
Εγώ προσωπικά έχω ακολουθήσει την προσέγγιση gestalt και μου έχει φανεί πολύ χρήσιμηΟ καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
30-12-2009, 01:51 #35
Thank you Weird!
Σήμερα είμαι πιο ψύχραιμη..
Aλήθεια πως σου προέκυψε το nickname? μόνο Weird δεν ακούγεσαι/διαβάζεσαι.Να σαι πάντα καλά..
30-12-2009, 10:24 #36
Thank you Weird!
Σήμερα είμαι πιο ψύχραιμη..
Aλήθεια πως σου προέκυψε το nickname? μόνο Weird δεν ακούγεσαι/διαβάζεσαι.Να σαι πάντα καλά..
Σταδιακά θεραπεύτηκα, αλλά το νικ μου το αφήνω έτσι γιατί δεν ξεχνώ αυτό που πέρασα, με βοήθησε να γινώ πολύ πιο δυνατή κι έιναι κι ένα κομμάτι του εαυτού μου.
Χαίρομαι που είσαι πιο ψύχραιμη κοπέλα μου, φρόντισε να βρεις λοιπόν εναν καλό ψυχοθεραπευτή και να δεις που τα θέματα σου που συζητάμε εδώ θα τα δουλέψετε πολύ αποτελεσματικά.
Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....