Results 1 to 15 of 21
Thread: απελπισμένος
-
22-12-2009, 20:16 #1
απελπισμένος
γεια χαρά σε όλους.
Είμαι στα 29 μου κι ενώ πάντα είχα όρεξη για ζωή και δημιουργία, οι απανωτές αποτυχίες στις σχέσεις μου με έχουν κάνει πλέον έναν ζωντανό - νεκρό.
Καθώς θεωρώ - και στην πράξη φαίνεται μάλλον - ότι υγεία, σχέσεις και εργασία/επιβίωση, είναι οι τρεις γνώμονες που επηρεάζουν θετικά/αρνητικά την ψυχολογία του κάθε ανθρώπου, στα 29 μου ήδη έχω απελπιστεί όσον αφορά τις σχέσεις μου και το γυναικείο φύλο. Συνεχώς deja vu καταστάσεις.
Μου έχει δημιουργηθεί επίσης η πεποίθηση ότι όποια γυναίκα γνωρίζω τυγχάνει να είναι τέρας πονηριάς και υποκρισίας, και δυστυχώς όταν δένομαι συναισθηματικά, μετά στεναχωριέμαι. Ή δείχνω τελείως αγαθός οπότε προσελκύω τέτοιου είδους άτομα, ή εμένα ασυναίσθητα με κυριαρχούν και δεν το καταλαβαίνω. Αισθάνομαι για παράδειγμα ότι μπορώ να εμπιστευτώ, αλλά μετά το μετανιώνω από τις ίδιες τις πράξεις. Απογοητεύομαι.
Ή από άλλη εποχή είμαι, ή εντελώς ρομαντικός και επομένως, αδύναμος στις σχέσεις μου.
Θα τα έγραφα πιο προσεκτικά και συγκεκριμένα αλλά το να εγγραφώ εδώ και να τα γράψω όλα αυτά είναι προϊόντα απελπισίας, όπως ακριβώς κι ο τίτλος.
- 22-12-2009, 20:49 #2
anti, καλησπερα
συμφωνω μαζι σου για τους 3 παραγοντες που επηρρεαζουν την ψυχολογια μας (και την ευτυχια μας)..
οσο για την απελπισια σου, οπως πολυ σωστα γραφεις και μονος σου, οταν κατι επαναλαμβανεται στην ζωη μας,στις σχεσεις μας ειδικα, φαινεται οτι μαλλον εμεις το προκαλουμε με καποιον τροπο....συνηθως με το να το προσελκυουμε και στην συνεχεια με το να εμπλεκομαστε μαζι του...
αυτο το θεμα της πονηριας εκ μερους των γυναικων ειναι παντα αυτο που κατεστρεφε την διαθεση και τις σχεσεις σου, η υπαρχουν και αλλα θεματα??
και τι εννοεις οταν μιλας για πονηρια? γινε λιγο πιο επεξηγηματικος? συνηθιζουν να προσπαθουν να σε εκμεταλευτουν για παραδειγμα?
22-12-2009, 20:55 #3
Καλησπέρα.Αν αφήσουμε στην άκρη το ασπρόμαυρο του εγώ είμαι αγαθός ή οι άλλοι στυγνοί εκμεταλλευτές,εσύ ποιοι λόγοι πιθανολογείς να ευθύνονται για τις αποτυχημένες σου σχέσεις;
Oι γενικεύσεις και οι ομαδοποιήσεις δε με βρίσκουν σύμφωνη,ούτε όταν έχουν να κάνουν με φύλα,ούτε με άλλες κατηγορίες ατόμων.
Ο άξονας υγεία-σχέσεις-εργασία,μπορεί να φαίνεται ένα ισχυρό<μία ομπρέλα γενικά για μένα>τρίπτυχο αξιών και τομέων επιβεβαίωσης,αλλά πρέπει να αναγνωρίσεις πως σε αυτό το τρίπτυχο,περιλαμβάνονται/παρεμβάλλονται επίσης κοινωνιολογικοί/πολιτιστικοί,οικονομικοί,ψ υχολογικοί/ατομικοί παράγοντες που συμβάλλουν στη δημιουργία,την ισορροπία και την διατήρηση των τριών μερών και στη μεταξύ τους αλληλεπίδραση και σύμπλευση.:)"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
23-12-2009, 08:49 #4
Originally posted by Remedy
anti, καλησπερα
συμφωνω μαζι σου για τους 3 παραγοντες που επηρρεαζουν την ψυχολογια μας (και την ευτυχια μας)..
οσο για την απελπισια σου, οπως πολυ σωστα γραφεις και μονος σου, οταν κατι επαναλαμβανεται στην ζωη μας,στις σχεσεις μας ειδικα, φαινεται οτι μαλλον εμεις το προκαλουμε με καποιον τροπο....συνηθως με το να το προσελκυουμε και στην συνεχεια με το να εμπλεκομαστε μαζι του...
αυτο το θεμα της πονηριας εκ μερους των γυναικων ειναι παντα αυτο που κατεστρεφε την διαθεση και τις σχεσεις σου, η υπαρχουν και αλλα θεματα??
και τι εννοεις οταν μιλας για πονηρια? γινε λιγο πιο επεξηγηματικος? συνηθιζουν να προσπαθουν να σε εκμεταλευτουν για παραδειγμα?
Κι ούτε γίνομαι συνομοσιολόγος για το γυναικείο φύλο - υπήρξαν και φίλοι που με στεναχώρησαν ή τους στεναχώρησα.
Απλά σαν άτομο πιστεύω στα εξής:
Δεν σε αγαπάω πια; στο λέω. Δεν σε κοροϊδεύω
Είμαστε μαζί για να περνάω απλά καλά; στο λέω, δεν σου πουλάω αγάπες.
Με θεωρείς φίλο σου αλλά εγώ όχι; Σέβομαι αυτά που έχεις κάνει για μένα, ανταποδίδω, και κρατάω σχετικές αποστάσεις ευγένειας. Κι αν πάθεις κάποτε κάτι επειδή μου φέρθηκες έως τώρα καλά, κοιτάω να σε βοηθήσω.
23-12-2009, 09:14 #5
Originally posted by anti
...
Όταν λέω \"πονηριά\", δεν εννοώ \"να του φάω τα λεφτά\" (δεν είμαι και τόσο βλάκας / αλλά ούτε κι ο Ωνάσης) εννοώ ότι πχ δένομαι με μια κοπέλα, ακόμα κι αν το πράγμα δεν πάει κάλα, προσωπικά τα συναισθήματα που ένιωσα δεν τα πουλάω. Αν μάθω για αυτήν θέλω να είναι καλά κι αν με χρειαστεί να είμαι εκεί, κι όχι για το εφέ. Αλλά μου έχουν τύχει περιπτώσεις όπου βλέπεις τεράστια αλλαγή πχ μετά τον χωρισμό, έναν άλλο άνθρωπο, και λες \"καλά; με κορόιδευε τόσο καιρό; νοιαζόταν ή υποκρινόταν;\".
Κι ούτε γίνομαι συνομοσιολόγος για το γυναικείο φύλο - υπήρξαν και φίλοι που με στεναχώρησαν ή τους στεναχώρησα.
Απλά σαν άτομο πιστεύω στα εξής:
Δεν σε αγαπάω πια; στο λέω. Δεν σε κοροϊδεύω
Είμαστε μαζί για να περνάω απλά καλά; στο λέω, δεν σου πουλάω αγάπες.
Με θεωρείς φίλο σου αλλά εγώ όχι; Σέβομαι αυτά που έχεις κάνει για μένα, ανταποδίδω, και κρατάω σχετικές αποστάσεις ευγένειας. Κι αν πάθεις κάποτε κάτι επειδή μου φέρθηκες έως τώρα καλά, κοιτάω να σε βοηθήσω.
το θεμα σου δηλαδη ειναι, οτι μετα απο καθε χωρισμο ανακαλυπτεις οτι η κοπελα δεν ηταν αυτο που σου εδειχνε?
η εχεις και θεματα κατα την διαρκεια των σχεσεων σου?
οσο γι αυτο που λες οτι καποιος πρεπει να ειναι ειλικρινης οταν π.χ. ειναι σε μια σχεση για να περναει καλα κιοχι γιατι αγαπησε, εχω να σου πω, οτι δεν λεγονται ολα με τα λογια ...βαζουμε κι εμεις το μυαλουδακι μας να καταλαβουμε πως μας αντιμετωπιζει ο αλλος...
το να σου πει μια καποια/ος οτι σε αγαπαει σε μια τρυφερη στιγμη, μπορει να ειναι απλα τρυφεροτητα και οχι 100% ΑΓΑΠΗ, αυτο δεν σημαινει οτι σου λεει ψεματα...μη χρεωνεις στους ανθρωπους την δικη σου αδυναμια να αξιολογησεις τις καταστασεις..
23-12-2009, 09:30 #6
Originally posted by Remedy
στο παραδειγμα σου, μιλας για ΜΕΤΑ τον χωρισμο....
το θεμα σου δηλαδη ειναι, οτι μετα απο καθε χωρισμο ανακαλυπτεις οτι η κοπελα δεν ηταν αυτο που σου εδειχνε?
η εχεις και θεματα κατα την διαρκεια των σχεσεων σου?
οσο γι αυτο που λες οτι καποιος πρεπει να ειναι ειλικρινης οταν π.χ. ειναι σε μια σχεση για να περναει καλα κιοχι γιατι αγαπησε, εχω να σου πω, οτι δεν λεγονται ολα με τα λογια ...βαζουμε κι εμεις το μυαλουδακι μας να καταλαβουμε πως μας αντιμετωπιζει ο αλλος...
το να σου πει μια καποια/ος οτι σε αγαπαει σε μια τρυφερη στιγμη, μπορει να ειναι απλα τρυφεροτητα και οχι 100% ΑΓΑΠΗ, αυτο δεν σημαινει οτι σου λεει ψεματα...μη χρεωνεις στους ανθρωπους την δικη σου αδυναμια να αξιολογησεις τις καταστασεις..
Από κει και πέρα ούτε από την σπηλιά βγήκα και ξέρω καλά την πιάτσα και τους ανθρώπους. Απλά παντού βλέπω έναν κυνισμό που προσωπικά με αποξενώνει. Δεν θα παντρευόμουν για παράδειγμα μια γυναίκα την οποία δεν θα την αγαπούσα και την εμπιστευόμουν όσο δεν πάει, αλλά και να ήξερα ότι κι αυτή κάνει το ίδιο. Σύντροφο ψάχνω, όχι γκόμενα.
23-12-2009, 10:02 #7
Πιστεύεις ότι αυτό το \"όσο δεν πάει\"ισχύει στην πραγματικότητα;Εσύ δεν εξελίσσεσαι όσο είσαι μέσα σε μία σχέση,δεν αλλάζεις λες;Κάθε δευτερόλεπτο αλλάζουμε,(τα πάντα ρει),οπότε ίσως μας βοηθήσει να σκεφτόμαστε και λίγο πιο χαλαρά με τις απαιτήσεις μας,να μην περιμένουμε το εξαίσιο/απίστευτο/ιδανικό ταίριασμα απόψεων,στάσεων και τάσεων:P,ώστε να έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες να μη μας απογοητεύουν οι άλλοι.
Εξάλλου,βρίσκω πως η αυστηρότητα που επιδεικνύουμε στον εαυτό μας είναι αυτή που προβάλλουμε στους άλλους,τα στεγανά μας είναι που ακολουθούμε και τα μετράμε και βυθοσκοπούμε ολοένα,το χαρακάκι μας παίζουμε αλλά δεν το συνειδητοποιούμε κάποιες φορές.;)
Θα ήταν προτιμότερο να μπορούμε να είμαστε πιο διαλλακτικοί στις διαπροσωπικές μας σχέσεις,να μην ξεκινάμε με κανόνες και με γραμμές ορίων.Έχουμε τότε την τάση να πιέζουμε τους άλλους να ενταχθούν στα δικά μας πρότυπα και νόμους,σαν κομματόσκυλα της αγάπης.
Λίγες σκέψεις που αν θες αποτελούν και δικούς μου προβληματισμούς.:)"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
23-12-2009, 15:56 #8
γεια σας η ερωτικη προβολη ειναι το θεμα μου καθως επι ενα χρονο νοιωθω μια επιμενουσα ελξη για ενα ατομο που το εχω δει ελαχιστες φορες εγω συντηριτικη και νευριαζα οταν ακουγα για σεξ τωρα βλεπω ζευγαρια και τα χαιρομαι η λιμπιντο στα υψη και ειμαι στη μεση ηλικια εγινα ναρκισος ασχολουμε με την εικονα μου που για πρωτη φορα μου αρεσει στον υπερθετικο ξερω θα μου πειτε ερωτας ο ερωτας ομως προυποθετει σχεση και το ολο ζητημα ειναι φαντασιωσικο η αφορμη δοθηκε οταν η χροια μιας φωνης εγινε πολυ ερωτικη ξαφνικα και κατι αλλο σε νεαρους ανδρες \" βλεπω\"αυτον ενω ειναι στη μεση ηλικια και αυτος μηπως κανω μια ¨\"φυγη\"με το να διατηρω αυτα τα ερωτικα συναισθηματα ομως νοιωθω να μου λειπει κατι απο αυτο το ατομο αλλα δυσκολο να τον δω και το αποφευγω επισης καθοτι δεσμευμενοι και οι δυο
23-12-2009, 16:18 #9
Γεια σου persist.Δεν ανοίγεις ένα δικό σου θέμα να συζητήσουμε εκεί ό,τι σε αφορά;Θα είναι πιο καλό και για σένα και για το μέλος που εδώ έχει βάλει το δικό του θέμα.:)
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
23-12-2009, 22:03 #10
Originally posted by RainAndWind
Γεια σου persist.Δεν ανοίγεις ένα δικό σου θέμα να συζητήσουμε εκεί ό,τι σε αφορά;Θα είναι πιο καλό και για σένα και για το μέλος που εδώ έχει βάλει το δικό του θέμα.:)
24-12-2009, 11:45 #11
anti μπράβο σου! Χαίρομαι που υπάρχουν ακόμα στις μέρες μας τέτοιοι άντρες (και γυναίκες). Μου άρεσε αυτό που είπες, \"συντροφο ψάχνω όχι γκόμενα\" Μπράβο σου!!! Στις μέρες μας όπως είπα είναι πραγματικά σπάνιο! Θα το βρεις. Απλά η ανάγκη σου για συντροφικότητα κοίτα μη σου γίνει ανασφάλεια. Γιατί κάπως έτσι λέμε ότι πέφτουμε όλο σε λάθος άτομα. Η ανασφάλεια μετά δεν μας αφήνει να δούμε καθαρά και όλο την πατάμε. Πριν ξεκινήσεις μια σχέση βγείτε και μιλήστε για διάφορα θέματα. Από τις απόψεις της θα καταλάβεις τι είναι πάνω κάτω και τι θέλει στη ζωή της.
27-12-2009, 11:43 #12
Originally posted by mikaela86 Στις μέρες μας όπως είπα είναι πραγματικά σπάνιο! Θα το βρεις.
Originally posted by mikaela86Απλά η ανάγκη σου για συντροφικότητα κοίτα μη σου γίνει ανασφάλεια. Γιατί κάπως έτσι λέμε ότι πέφτουμε όλο σε λάθος άτομα. Η ανασφάλεια μετά δεν μας αφήνει να δούμε καθαρά και όλο την πατάμε.
Originally posted by mikaela86 Πριν ξεκινήσεις μια σχέση βγείτε και μιλήστε για διάφορα θέματα. Από τις απόψεις της θα καταλάβεις τι είναι πάνω κάτω και τι θέλει στη ζωή της.
27-12-2009, 11:48 #13
Originally posted by arsus
Απλως οταν κανεις κονε κτλ μην εχεις στο μυαλο σου τη λεξη συντροφο-νακανω σχεση-εφτασα 29 δεν ειμαι για μαλακιες κτλ- δημ,ιουργεις αρνητικο κλιμα σεσενα και πιθανον και στο ατομο που σε ενδιαφερει.Ολες οι γνωριμιες και οι σχεσεις δε καταληγουνε οπως θελουμε παντα,αποκτας εμπειριες και διορθωνεις λαθη.Το οτι μεχρι τωρε καταληγεις στο ιδιο συμπερασμα,ψαξε λιγο τον εαυτο σου,τα λαθη σου,εντοπισε τα χαρισματα κ τα αρνητικα που εχεις και διορθωσε τα.Κρατησε μια ισοροπια αμυνα-ενθουσιασμος και απλως επεξεργασου τον αλλο επιδερμικα.Κανεις μας δεν ανοιγεται απο την αρχη γιατι αυτο τρομαζει ολους,μερικες φορες ξενερωνει κιολας.Δωσε χρονο στον εαυτο σου και μην προτρεχεις.......μια και δεν βγηκες απο σπηλια.....πιστευω διακρινεις κατι.
Με τα παράπονα είναι ευφήμερα τα κέρδη. Το γνωρίζω.
ΥΓ η ισορροπία είναι σημαντική. Γι\'αυτό τα εκθέτω έντονα για να τα χειρίζομαι κοντρολαρισμένα.
11-01-2010, 16:32 #14
Στην αρχή ουδείς ανοίγει τα χαρτιά του τελείως. Κι υπάρχει ένα κλίμα υπερβολικής ευγένειας και ανοχής, ειδικά αν υπάρχει έλξη. Άσε που το τελευταίο, είναι από μόνο του πλήρες κίνητρο, στην αρχή πάντα. [/quote]
Ναι έχεις δίκιο, αλλά στο παρελθόν βγήκα με άντρες που τα μυαλά τους ήταν πάνω απ το κεφάλι τους, το ίδιο ισχύει και με πολλές γυναίκες, απλά από την κουβεντούλα πολλές φορές καταλαβαίνεις έστω και 2-3 πράγματα.
11-01-2010, 23:45 #15
Το θέμα με την γκρίνια σε αυτή τη φάση είναι ότι διώχνει τους καλους χαρακτήρες και δίνει θάρρος στις χειρότερες των περιπτώσεων. Κάποια κοπέλα που είναι αξιόλογη και ενδιαφέρουσα, ακούγοντας κάποιον να παραπονιέται για το poses φορες τον έχουν εκμεταλλευτεί, μάλλον θα αποφανθεί ότι ο εν λόγω έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση, όχι την ορθότερη των κρίσεων, και γενικά είναι ή περνάει τον εαυτό του για θύμα, και οι περισσότερες ενεργητικές και αισιόδοξες γυναίκες θέλουν κάποιον εξίσου σθεναρό και δυναμικό για ταίρι τους. Από την άλλη, αν ακούσει την γκρίνια περί απανωτές ερωτικές αποτυχίες μια κοπέλα που θέλει απλά να περάσει καλά, δεν την ενδιαφέρει πως και με ποιον και γενικά είναι της κατηγοριας \"εκμεταλλεύτρια\" που ανέφερες, θα σκεφτεί ότι για να σε έχουν \"κοροϊδέψει\" τόσες φορες, είσαι εύπιστος και εύκολος στόχος, οποτε θα σου πουλήσει το ίδιο παραμύθι για να πάρει αυτό που θέλει.
Τι θέλω να πω με όλα αυτά; Ότι δεν μπορείς να σέρνεις το emotional baggage σου σε νέες ερωτικές περιπέτειες. Γκρίνιαξε, φώναξε, κλάψε αν θες, αλλα με φίλους και κοντινούς σου ανθρώπους (ή ανώνυμα εδώ στο site)... πρώτου ξαναβγείς όμως έξω, οφείλεις να έχεις ξεκαθαρίσει τα όρια σου και το τι να προσέξεις την επομενη φορα. Και δε χρειάζεται να το εξηγήσεις σε καμια μέλλουσα κοπέλα σου αυτό, είναι κάτι που θα κανεις εσύ για εσένα.[B]Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.[/B]
Οι σοφοί παραδέχονται. Οι πονηροί δικαιολογούνται. Οι ηλίθιοι επιμένουν.
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....