Results 16 to 30 of 53
Thread: Η Καβαφική ειρωνεία
-
26-12-2009, 15:01 #16
Originally posted by vince
Originally posted by weird
Vince προφανώς κάτι σε έχει ενοχλήσει και δεν θέλεις να το πεις άμεσα.
Ωστόσο αυτό που κάνει εντύπωση σε μένα στο συγκεκριμένο μήνυμά σου είναι ο έντονος θυμός που περιέχει και αναρωτιέμαι, κατά ποιών άραγε στρέφεται?
Αν ανοίξεις τα μάτια σου θα διαβάσεις ένα βιβλίο.
Αν ανοίξεις τα αυτιά σου θα ακούσεις μουσική.
Όμως.
Αν δεν ανοίξεις τα μάτια σου θα δεις ένα όμορφο όνειρο.
Αν δεν ανοίξεις τα αυτιά σου θα τραγουδάς μέσα από την ψυχή σου.
Η γνώση weird είναι ένα όπλο που δόθηκε σε λάθος ανθρώπους. Πρέπει να καταλάβουμε κάποια στιγμή τι παιχνίδι παίζεται με την εκπαίδευση, την διαδικτυακή μάθηση, τα άπειρα σφάλματα στα βιβλία και στα λεξικά.
Η αντίδραση μου σε ένα φορουμ είναι η εύλογη αντίδραση των όσων ακούμε αλλά δεν λέμε, των όσων βλέπουμε αλλά δεν τολμάμε να κοιτάξουμε. Είναι μια ατέρμονη επικοινωνία με έναν κόσμο που έχει χαθεί αλλά ζει κάπου μέσα μας, στον καθένα με διαφορετικό τρόπο και πλήθος εναλλαγών, ως την εξέλιξη κάποιων γονιδίων που ο σκοπός τους δεν εκπληρώθηκε ποτέ.
Είναι οι φίλοι μας, οι άγνωστοι και εμείς ζούμε κάπου στην μέση χωρίς να το παίρνουμε είδηση.
Να με συγχωράς για το βαθύ & ειδικά φιλοσοφημένο κείμενο.
Είπαμε τα πανεπιστήμιά βρίσκονται σε πολλά μέρη. Και εμείς ακόμα μαθαίνουμε για να μην πάθουμε.
Φιλικά.
Είναι δύο τα είδη γνώσεων, αυτή που΄έρχεται απο μέσα μας κι αυτή που μας την προσφέρουν εξωτερικά ερεθίσματα.
Ο άνθρωπος χρειάζεται να ξέρει να ανοίγει και να κλείνει τα μάτια, τα χρειάζεται και τα δύο γιατί ζει μέσα στον κόσμο και έχει μέσα του έναν ολόκληρο κόσμο.
Δεν ξέρω ποιοί κατέχουν το όλπο της γνώσης, μα θαρρώ αν κάποιος θέλει να βρει τον δρόμο της γνωσης θα το καταφέρει. Αυτό είναι κάτι που απάιτεί προσωπική δουλειά και έρευνα. Δεν θα του το μάθουν τα πανεπιστήμια.
Τα υπόλοιπα που γράφεις στον πληθυντικό, θεωρώ οτι λένε πράγματα για εσένα..ακούω αλλά δεν λέω, βλέπω αλλά δεν τολμάω να κοιτάξω...ο προσωπικός κόσμος που έχει χαθεί και το ανεκπλήρωτο...
Ξέρεις πιστεύω οτι καμιά φορά το να απελπίζεται κανείς απο τα στραβά των ανθρώπων, είναι ένας τρόπος να αποφεύγει πράγματα.
Όχι πάντα, καμιά φορά.
Κανείς δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο.
Καθένας όμως μπορεί να αλλάξει τον εαυτό του.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
- 26-12-2009, 15:15 #17
Γεια σας,
δεν κατάλαβα πολύ καλά το θέμα σας,
αλλά επειδή με τους συμμετέχοντες σε αυτό το θέμα έχουμε κατά καιρούς ανταλλάξει όμορφες απόψεις, βρήκα την ευκαιρία να σας ευχηθώ εδώ, χρόνια πολλά και ό, τι επιθυμείτε.
26-12-2009, 15:22 #18
Χρόνια πολλά καλή μου φύση...
Εύχομαι να περνάς όμορφα τις μέρες αυτές κοντά σε πρόσωπά σου αγαπημένα :)Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
26-12-2009, 16:15 #19
\'... Κανείς δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο.
Καθένας όμως μπορεί να αλλάξει τον εαυτό του...\'
... γεια σου Γουίρντ και χρόνια πολλά και καλά και σε σένα... έτσι κι αλλιώς, ο κόσμος είναι εμείς... τον αλλάζουμε λοιπόν όταν αλλάζουμε τον εαυτό μας... δε ξέρω τί και ποιούς εννούσε ο Βινς, δε μου πέφτει λόγος για το αν έχει θυμό πιο έντονο αυτές τις μέρες ή όχι, έτσι κι αλλιώς του έχω εκφράσει τη γνώμη μου για τα γραπτά του... ο τρόπος που προσπάθησε ίσως να συγκρίνει τον Καβάφη με άλλους όμως, δε μου ήταν και πολύ ευχάριστος... δε ξέρω τί εννοούσε ακριβώς, και ζητώ συγγνώμη αν το παρερμηνεύω... ο Καβάφης είναι ο Καβάφης, σ\' άλλους αρέσει και σ\' άλλους όχι... ποίηση όμως μπορείς να κάνεις ακόμη κι αν δε σε λένε Καβάφη και δε σε \'διδάξουνε\' ποτέ σε κανένα σχολείο... προσωπικά δε θέλω να εξηγώ την ποίηση, να την κουβεντιάζω ή να την ερμηνεύω... ή σ\' αγγίζει ή όχι... εγώ ξέρω μόνο να τη φτιάχνω... τώρα για τις \'κοπέλες που δε παίρνουν την αγωγή τους\' ακόμη κι αν εννοεί εμένα, δε με ενοχλεί... και πάλι χρόνια καλά σε όλους...
:)
26-12-2009, 16:28 #20
Originally posted by krino
η βλακεια ειναι ανικητη
(κρινο εδαφιο 5 παρ.3)
καμάρι μου, αυτό το το είπαν άλλοι πριν από σένα.
φιλιά!
με αγάπη!http://www.mazi.org.gr/
26-12-2009, 16:38 #21
vince, δεν βρήκα στα μηνύματα σου κάτι χυδαίο.
μάλλον κάτι σε ξέσπαμα ήταν, όπως είπε η weird.http://www.mazi.org.gr/
26-12-2009, 18:25 #22
Originally posted by arktos
η βλακεια ειναι ανικητη
(κρινο εδαφιο 5 παρ.3)
φιλιά!
με αγάπη!
ohhh!!!
did they??
fucken shit.....
all my best wishes for the upcomimg year
;)
26-12-2009, 18:39 #23
Originally posted by anwnimi
vince, δε σου κάνω ερωτήσεις με σκοπό να σε φιμώσω ακόμα κι αν δεν κατανοώ ή μπορεί και να μην συμφωνώ με όσα λες. Αν το νιώσεις διαφορετικά, πες το μου και θα σταματήσω. Απλά σκέφτομαι μήπως με τη συζήτηση ξεκαθαρίσεις τις σκέψεις σου...Άλλωστε για να τα γράψεις εδώ σκέφτηκα ότι θα ήθελες να τα μοιραστείς.
Τι μου θύμησες τώρα...
Πήγα για λίγους μήνες (τόσους άντεξα) σε ένα παιδικό σταθμό που οι νηπιαγωγοί μόνο νηπιαγωγοί δεν ήταν. Ουρλιάζαμε στα διαλείματα από ξυλιές, κλωτσιές στην κοιλιά που τρώγαμε από κάποιους νταήδες, και εκείνες άφαντες. Κλαίγαμε στα κάγκελα μηπως κάποιοι περαστικοί μας ανοίξουν να φύγουμε. Αν δεν έτρωγες το φαγητό σου ή αν δε σου άρεζε ή αν το έχυνες ή αν καιγόσουν αντί να σε σεβαστούν σου μιλούσαν με πολύ υποτιμητικό τρόπο...
Και το παρόδοξο είναι ότι κατέληξα στην εκπαίδευση. Και βλέπω καθημερινά παιδιά να είναι απομονωμένα, να χλευάζονται, να περιθωριοποιούνται, χωρίς λόγο... Κι αντιδρώ, όσο μπορώ. Σίγουρα μπορώ και παραπάνω. Σ\'ευχαριστώ που μου θύμησες το περιστατικό, αυτό θα με βοηθήσει να αντιδρώ περισσότερο από όσο νόμιζα ότι μπορούσα.
vince, οπότε καταλαβαίνω ότι ίσως έχεις περάσει παρόμοια βιώματα... Οπότε τι πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις για αυτό; (Κατ\'εμέ ήδη έκανες κάτι: καυτηρίασες το γεγονός και μπορεί να βοήθησες κάποιους όπως εμένα)
Καλές γιορτές και χρόνια μας πολλά:)
Έλεος ρε παιδιά, τι ψευδο-ψυχαναλύσεις και συμπεράσματα περι οργής και καταπονεμένης παιδικής ηλικίας είναι αυτά, σταματήστε αυτό το πράγμα, ο vince προφανώς περνάει μια φασούλα που μπερδεύεται λίγο.
26-12-2009, 18:50 #24
Petran, αν δεν κάνω λάθος έγραψα στον vince πως αν δε θέλει δεν το συζητά. Δεν κάνουμε αναλύσεις, συζητάμε, αν γνωρίζεις ο καθείς τι εστί συζήτηση.
Οπότε, αν θες, κάνε μας τη χάρη.--Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
26-12-2009, 18:51 #25
βινς....μη νιώθεις ενοχές για τίποτα. Γράφουμε ότι αισθανόμαστε, αν αισθάνεσαι έτσι βγάλτο. Δεν σε παρεξηγεί κανένας.
26-12-2009, 18:56 #26
η βλακεια ειναι ανικητη
(κρινο εδαφιο 5 παρ.3)
φιλιά!
με αγάπη!
ohhh!!!
did they??
fucken shit.....
;)
αν διαβάζει η έρη, ας σου ρίξει ένα γαργαλητό!
γιατί μόνο αυτό ήθελα να κάνω!http://www.mazi.org.gr/
26-12-2009, 19:04 #27
Originally posted by anwnimi
Petran, αν δεν κάνω λάθος έγραψα στον vince πως αν δε θέλει δεν το συζητά. Δεν κάνουμε αναλύσεις, συζητάμε, αν γνωρίζεις ο καθείς τι εστί συζήτηση.
Οπότε, αν θες, κάνε μας τη χάρη.-
Δεν νομίζω να βοηθάει πολύ αυτή η συζήτηση την κατάσταση...ίσα ίσα μπορεί και να την χειροτερεύει...αλλά οκ αν ο βινς θέλει να την συνεχίσει...
αλλά εντάξει, επειδή σε είδα θύμωσες και ο σαντα δεν θα σου φέρει δωράκι αν σε δει έτσι θυμωμένη σταματάω εδώ.
26-12-2009, 19:05 #28
η βλακεια ειναι ανικητη
(κρινο εδαφιο 5 παρ.3)
φιλιά!
με αγάπη!
ohhh!!!
did they??
fucken shit.....
;)
αν διαβάζει η έρη, ας σου ρίξει ένα γαργαλητό!
γιατί μόνο αυτό ήθελα να κάνω!
αν ομως ριξει καμια ματια, μαλλον για παντοφλιες με κοβω....
:cool:
26-12-2009, 19:08 #29
Δεν μπορω να πω οτι πιανω το σκεφτικο σου Vince...αλλα απο την αλλη αυτο δεν ειναι κακο,το φορουμ ειναι πανω απο ολα εκφραση και αν εκφραζουμε συναισθηματα ακομα καλυτερα γιατι η λογικη ειναι so boringggggggggggg ακομα δεν εχω απαλλαγει απο το σταδιο της υπερλογικευσης που ειχα περιελθει για πολλα χρονια:)))))))))
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
26-12-2009, 19:34 #30
Κηπ, με έκανες να θυμηθώ κάτι που είχα διαβάσει σε ένα επιστημονικό περιοδικό.
Ο έρωτας είναι ψύχωση και η αγάπη λογική.
Ο καθένας επιλέγει τον δρόμο του και να θέλετε να πούμε και άλλα για τρελούς και λογικούς εδώ είμαι να τα συζητήσουμε.
Ακουστική θεραπεια για εμβοές
21-06-2025, 15:28 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή